Sjömilsgatan 15
Sjömilsgatan 15
Robin Lindh, ansvarig mäklare i Göteborg Väster
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Robin Lindh

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Sjömilsgatan 15


Flatås— Västra Frölunda— Göteborg

Sjömilsgatan 15


Kommande försäljning

Flatås— Västra Frölunda— Göteborg

Välplanerad tvåa med stor uteplats

Nu finns tillfälle att förvärva en av bostäderna på bottenvåning med uteplats i populära BRF Flatås 1. Bostaden är i renoveringsbehov men har ett fräscht badrum som är renoverat på senare tid.

Kontakta ansvarig mäklare Robin Lindh för mer info! Tel: 0766-28 73 12


Boarea
61.5 kvm
Avgift
3 446 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
0 av 3 (Hiss finns ej)

Mäklarhuset Göteborg Väster

Kontakta Robin för mer information kring Sjömilsgatan 15.

Robin Lindh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.


Planlösning

Fakta

01
Beskrivning
Boarea

61,5 kvm (Boareauppgifter enligt ekonomisk förvaltare)

Rum

2 (1 sovrum)

Våning

0 av 3


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1964


03
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Bredband (1000/1000) genom Bahnhof. Kabel-TV genom Tele2.


04
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Föreningen förfogar i dagsläget över 383 parkeringsplatser, 6 handikapplatser och 60 carportar. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 253 kr/månad, samtliga platser har tillgång till eluttag. Carport kan hyras till en kostnad om ca 303 kr/månad. Föreningen förfogar även över 216 varm- och kallgarageplatser. Plats i varmgarage kan hyras till en kostnad om ca 498 kr/månad och plats i kallgarage kan hyras till en kostnad om ca 418 kr/månad. I dagsläget finns lediga platser till parkeringarna samt kall/-varm garage men kö till carport. Det kommer det byggas ett nytt parkeringshus som påverkar föreningens parkeringar. Detta beräknas vara klart Q1 2024.


Ekonomi

01
Avgift

3 446 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår bostadsrättstillägg, vatten och internet/TV

Kommentar, månadsavgift

Obligatorisk tillägg om 695 kr för värme utöver månadsavgiften.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 313 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

525 kr

Andel i förening

0.11939785%

Andel av årsavg.

0,0011939785

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 12.5% från och med juni 2023.


Föreningen

01
Benämning

BRF Flatås 1.

Markägare

Marken är tomträtt

Kommande renoveringar

Föreningen har ett pågående arbete med underhållsspolning av avloppssystemet. Fönster som enligt underhållsplanen är planerat till 2035 kan komma att tidigareläggas. Planerade underhållet på garage och parkeringar kommer inte att utföras med anledning av att tomträttsavtalet är uppsagt av kommunen. Stambyte är planerat inom uppskattningsvis en 10-årsperiod. Inom en 10-årsperiod planerar föreningen även att byta tak och byte av ledningar för varm- och kallvatten. Föreningen planerar även att utföra installationer gällande införande av IMD-el som beräknas påbörjas inom två år. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Under de närmsta åren kommer det att byggas ett antal nya flerfamiljshus och radhus i Flatås Park. För mer information besök: www.goteborg.se

Avgiftsförändringar

Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 12.5% från och med juni 2023.

Gjorda renoveringar

2004 filmades V/A-stammar i kök och badrum. Samma år renoverades badrummen.
2004-2005 renoverades trappuppgångar, lägenhetsdörrar byttes ut och portlås med portkod installerades i entréhusen.
2009 utfördes byte av radiatorer och termostater.
2009-2011 utfördes relining av avloppsstammarna. I samband med detta skedde ombyggnad av varmvattensystemet och montering av nya radiatorer i badrum.
2010-2012 genomfördes en översyn och tätning av fönster.
2011 byttes samtliga takfläktar och ventilationen injusterades.
2013-2014 färdigställdes föreningens övernattningslokal, entréer på Distansgatan renoverades samt betongrenovering av loftgångar. I ett antal fastigheter genomfördes även radonmätning med godkänt resultat och byte av samtliga värmeavstängningsventiler i kulvertarna genomfördes.
2014-2015 utfördes ett reparationsarbete av tegelfasader på Svängrumsgatan 10, 26, 32-36 och 46. Samma år skedde balkbyte på Svängrumsgatan 30 och 32, byte av kök- och grovköksfönster på Sjömilsgatans loftgång samt sovrumsfönster i loftgångslägenheterna.
2016 utfördes en statusbesiktning i samtliga lägenheter där installation av el, kranar och kopplingar sågs över.
2018 byggdes ett helt nytt gym med bastu och nya maskiner installerades.
2020 utfördes en OVK och ny energideklaration.
2021 renoverades festlokalen Svängrummet.
2021/2022 - Installation av entrébelysning.
2021/2022 - Inköp av ny gymutrustning.
2022 - Installerat backventiler, tappvattenledningar
2022 - Underhåll av avloppsstammar

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningens tvättstugor är belägna på innergårdarna och har fyra separata tvättstationer som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp vardera och en mangel.
I föreningen finns även ett nyrenoverat gym och bastu på Nymilsgatan 11, cykelrum, barnvagnsrum, samlingslokal, övernattningsrum, hobbyrum, vävstuga samt odlingslotter..

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

0 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Uppgifter från Bopedia.


Dokument

Ekonomi
Avgift
3 446 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår bostadsrättstillägg, vatten och internet/TV
Kommentar, månadsavgift
Obligatorisk tillägg om 695 kr för värme utöver månadsavgiften.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 313 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel i förening
0.11939785%
Andel av årsavg.
0,0011939785
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 12.5% från och med juni 2023.

Området
Mäklaren om Flatås i göteborg

Mäklaren om Flatås

Flatås, en pärla i Göteborgs gröna hjärta, erbjuder en harmonisk blandning av modern stadsbebyggelse och omgivande natur. Med sina grönskande parker och närhet till allt från skolor, lekplatser och stadens puls skapar Flatås en idealisk plats för familjer och den som söker lugn. Utforska det bästa av både stadsliv och natursköna omgivningar i denna eftertraktade stadsdel.


01
Fördelar med området
Växande område Bussar Cykelbanor Barnvänligt Motionsspår Hundvänligt Parker/Grönområden Lätt att parkera bilen Sport och friluftsliv Lokal spårtrafik Lugnt

02
Att bo i Flatås

Flatås, beläget i Västra Frölunda, Göteborg, är en stadsdel som omfamnar invånare och besökare med sin harmoniska atmosfär och varierande bebyggelse. Med en blandning av nya och äldre bostäder samt grönskande områden skapar Flatås en trivsam och familjevänlig miljö.

Stadsdelens arkitektur präglas av bostäder från tidigt 60-tal, men har under senaste åren ingått en expansiv fas som gett upphov till flera nya kvarter och bostäder, vilket skapar en dynamisk och samtidigt lugn atmosfär. Det finns en tydlig omtanke kring att bevara naturens närvaro, och de gröna områdena, parker och lekplatser är integrerade i stadsmiljön. Detta gör Flatås till en attraktiv plats för både unga familjer och dem som söker en lugn oas nära stadens puls.

En av styrkorna i Flatås är det omfattande utbudet av bekvämligheter och tjänster. Här finns skolor, förskolor och närbutiker som möter invånarnas dagliga behov. De lokala restaurangerna och butikerna skapar en levande stadskärna där gemenskap och lokal stolthet blomstrar. Ett stenkast bort ligger Frölunda Torg som har allt för en lyckad shoppingrunda, med butiker såväl som kaféer och lunchställen. Vill man handla närmre hemmet finns Willys, Coop och Lidl inom gångavstånd. Andra populära shoppingcentrum är Sisjön och köpcenter 421 i Högsbo.

Naturen spelar en central roll i Flatås, och området erbjuder flera grönområden, promenadstråk och natursköna platser. Med cykelavstånd till havet ger Flatås också möjligheter till strandliv och vackra vyer över skärgården.


Sammanfattningsvis är Flatås en stadsdel som kombinerar det bästa av två världar – det moderna stadslivet och närheten till naturen. Med en mångfald av bekvämligheter och en atmosfär av gemenskap ger Flatås sina invånare en hög livskvalitet och en unik livsstil.


03
Kommunikationer

Flatås i Västra Frölunda åtnjuter utmärkta kommunikationer som kopplar samman stadsdelen med övriga Göteborg och dess omgivningar. Detta gör området till en bekväm plats att bo på för dem som pendlar eller helt enkelt vill ha enkel tillgång till olika delar av staden.

Buss & spårvagns-förbindelserna är väl utvecklade och binder samman Flatås med centrala Göteborg och andra närliggande områden. Invånarna har tillgång till ett effektivt och regelbundet kommunikationsnätverk, vilket gör det enkelt att ta sig till arbete, skolor och fritidsaktiviteter. Från hållplats Nymilsgatan tar man sig till Linnéplatsen på under 10 minuter. För den som ska till Chalmers blir resan ca 15 minuter.

För dem som använder sig av bil är det också smidigt att ta sig runt. Flatås har bra väganslutningar, och motorvägen E6 ligger inom bekvämt avstånd, vilket möjliggör snabb och enkel resa till andra delar av Göteborgsregionen.

Sammanfattningsvis är kommunikationerna i Flatås välutvecklade och skapar en sömlös koppling mellan stadsdelen och det bredare transportnätet, vilket gör det till en praktisk och tillgänglig plats att bo på för alla.


04
En aktiv livstil

I naturnära Flatås bor man lugnt och skönt nära alla nödvändigheter. Ett stenkast från bort ligger Ruddalens idrottscentrum. Här kan du träna i gym både ute och inne och bada bastu. Här finns fina motionsspår, en frisbeegolfbana och fotbollsplaner. Vintertid kan du åka skridskor på någon av isbanorna och mellan maj och oktober kan du åka inlines. Blir man badsugen under sommaren är det bara att ta cykeln ner till någon av badplatserna vid havet. Änggårdsbergen och slottsskogen med dess fantastiska natur ligger också endast några minuter från Flatås.


Använd kartan
X

Platser

Sushi Koi

203 m


Frölunda Pizzeria

272 m


Seyfi's restaurang & bar KB

276 m


Silverkråkans Pizzeria

464 m


GIGI pizzeria, cucina & bar

544 m


Nymilsgatan

217 m


Flatåsskolan

292 m


Orkestergatan 35

342 m


Bildradiogatan

431 m


Högsbodal GS

473 m


Lidl

298 m


Hemköp

1,35 km


421

1,69 km


Nymilsgatan

285 m


Armlängdsgatan

346 m


Synhållsgatan

449 m


Frölunda Musikvägen

548 m


Radiotorget

553 m


Mölndal Station

5,4 km


Liseberg station

5,67 km


Göteborg Centralstation

5,85 km


Göteborg Åkareplatsen

5,9 km


Gamlestaden station

8,75 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Tågstation
  Mölndal Station
  5,4 km
  12 min
  26 min
  -
 • Hållplats
  Nymilsgatan
  285 m
  5 min
  4 min
  8 min
 • Hav
  3,05 km
  8 min
  14 min
  48 min
 • Sjö
  796 m
  5 min
  5 min
  15 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Robin!

Robin Lindh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.