Sjömarksvägen "Julles sjöbod", Löttorp

Sjömarksvägen "Julles sjöbod", Löttorp

Slutpris

490 000 kr


Löttorp— Borgholm

Sjömarksvägen "Julles sjöbod", Löttorp


Slutpris
490 000 kr

Löttorp— Borgholm

Sjöbod på stranden

Intill den mjuka sandstranden och havet som närmaste granne har du nu möjligheten till din egna sjöbod på Öland.

Här skapar du din egna plats på stranden som du kan utgå ifrån när du ska bada eller ut med båten. Boden som är på 55 kvm kan du inreda efter eget smak och tycke för att passa för dina aktiviteter. Tillhörande boden har du ett trädäck som du kan duka upp på.
Sjöboden har under de senaste åren renoverats upp i smakfull stil som passar in i den närliggande miljön. Träfasad och ett galvaniserat plåttak.

Sjöboden är upplåten med en nyttjanderätt inskriven i fastigheten Södra Munketorp 1:7 som en av ägarna till Södra Munketorp samfällighet 2 där sjöboden står. En arrendekostnad är knutet till nyttjanderätten och sträcker sig fram till 2049-01-01. Arrendet ligger på 2000 kr om året och i det ingår även elen. Det du betalar separat för är kommunalt vatten och avlopp samt försäkring.
Det som gäller för en sjöbod är att du inte får nyttja den som en bostad och övernatta i den utan det är endast till för dagsutflykter eller ett ställe att förvara en mindre båt på.

Sjöboden har sitt ursprung från 50-talet då Julius Olsson lät uppföra den, därav namnet "Julles" sjöbod. Här spenderande han sina sommarmånader för att måla tavlor. Julius hade nyttjanderätten på sjöboden från det att den byggdes fram till 2008 då han gick bort. Nuvarande ägare har haft den i sin ägo sedan 2012.

Närliggande service består av First Camp Löttorp som har en enklare butik och bistro. Löttorp är närmaste samhälle med ett större utbud av livsmedelsbutik, systembolag, vårdcentral och restauranger.

Vill du ha din egna plats på stranden, välkommen att kontakta fastighetsmäklaren för mer information!


Boarea
55 kvm
Tomtarea
90 kvm
Rum
1 rum
Såld
2022-08-18

Mäklarhuset Kalmar/Torsås

Denna sjöbod på Sjömarksvägen "Julles sjöbod" såldes av oss 2022-08-18. Se alla våra försäljningar i Löttorp samt även på Sjömarksvägen "Julles sjöbod".

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.