Nytt hem

7 skäl att köpa bostad i solsäkra Spanien


Ämnen


Dela

Dags för ombyte och en ny riktning? Många svenskar hittar sin nya bostad och sitt nästa äventyr i Spanien. De låga bostadspriserna lockar.

I Spanien kan du fly undan det kalla vintersverige och hitta en solsäker plats i någon av landets många trevliga städer och orter.

Vi listar sju tips på varför du ska utforska Spanien
 • Prisvärt!
  Bostadspriserna i Spanien är ofta lägre än i Sverige. Här kan du hitta ditt andra boende eller flytta hit permanent. Levnadskostnaderna är också lägre

 • Högst troligt en god investering!
  Även om bostadspriserna är relativt låga jämfört med Sverige ser vi också en uppåtgående trend. Även hyresmarknaden för semesterbostäder är stark.

 • Avslappnad livsstil
  Ett varmt klimat, avslappnad livsstil, affärer och restauranger med njutbar medelhavskost och goda viner är en dröm för både dig som hälsoguru och livsnjutare.

 • Enkelt att resa
  Enkelt att resa med regelbundna och prisvärda flygförbindelser mellan Sverige och Spanien. Och flygtiden är överkomlig. 

 • Bedårande natur och kultur
  Här finns ett varierande landskap att utforska – från vackra kustlinjer till höga berg och nationalparker. Landets rika kulturhistoria bjuder också in till spännande utflyktsmål där slott, katedraler och modern konst står i fokus.  

 • Svenska skolor
  Svenska skolor, Svenska kyrkan, föreningar och evenemang gör det enklare för dig som vill tillbringa längre perioder i Spanien. Den svenska gemenskapen – för den som vill – får dig att känna dig som hemma.

 • Klimatet … och så det självklara, klimatet förstås!
  Spanien har ett behagligt klimat året runt, med varma somrar och milda vintrar – en stor kontrast mot Sveriges mörka vintermånader. Solen skiner mer än 300 dagar om året i stora delar av Spanien.

 


Ämnen


Dela


Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Fortsätt läsa