Hemkunskap

Så inreder du smartast på liten yta


Ämnen


Dela

När det kommer till små lägenheter brukar det svåraste vara hur man ska få plats med allting. Att kunna skapa känslan av rymd trots att både matplats, sovplats och en plats att umgås på ska få plats i ett rum är ett konststycke i sig. Här får du tips på hur du får hemmet att kännas större!

Utnyttja höjden på väggarna

Att utnyttja höjden är alltid väldigt praktiskt när det kommer till att bo litet. Ett bra alternativ, särskilt om man har en bostad med hög takhöjd, är att bygga ett sängloft och nyttja takhöjden. Loft är ett populärt sätt att maximera boendeytan och kan lösa många problem med utrymmen. Förvaring i form av skåp och hyllor kan med fördel flyttas upp från golvet för att ge ett luftigt intryck och frigöra yta.

Smart förvaring

När man bor litet är smarta och funktionella förvaringslösningar det viktigaste. Försök att få till så mycket dold förvaring som möjligt för att skapa en lugn miljö. Har du sängen på golvet ska man utnyttja ytan under. Inhandla smarta förvaringslådor på hjul på som är lätta att dra ut eller välj en säng som har färdiga stommar med inbyggda lådor och skåp. Eller satsa på dold förvaring ovanför sängen. Utnyttja förråden i källaren eller på vinden maximalt och organisera så att det blir lätt att hämta dina saker.

Skapa rum i rummet

Om man har ett rum där allt ska samsas får man försöka skapa rum i rummet. Börja med att dela av rummet i tydliga sektioner, så att varje del får sin plats. Sätt upp en skena i taket och häng upp ett tyg, skärmvägg eller en bokhylla. Har du råd så är vårt tips att sätta upp en glasvägg. Glasväggar delar upp rummet på ett snyggt sätt, utan att minska ljusinsläppet.

Tre tips!

  1. Ha färre saker - Ta för vana att regelbundet rensa bort onödiga prylar som tar plats och inte behövs. 

  2. Håll dig till en neutral färgskala - Tänk på att ljusa färger ger ett luftigare intryck. 

  3. Möbler med fler funktioner - Bäddsoffa och möbler med dold förvaring är guld värda i små hem.


Ämnen


Dela


Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Fortsätt läsa