Guider & Tips

Köpa drömboende i Spanien: Renovera eller köpa färdigt?


Ämnen


Dela

Drömmer du om ett boende i Spanien? Utforskar du möjligheterna att köpa ett boende som kräver renovering? Här tipsar vi om vad det innebär att renovera hus i Spanien. 

Det behöver inte bli så dyrt att renovera en bostad i Spanien. Här är nämligen kostnader för både byggmaterial och hantverkstjänster lägre, priset för att renovera ett badrum kan ligga runt 6 000 euro. Men att renovera en fastighet i Spanien kräver noggranna förberedelser. Här är några viktiga tips för dig som överväger att köpa ett renoveringsobjekt.

 

Tillstånd och lokal lagstiftning

För att undvika potentiella problem med tillstånd kan det vara bra att förstå de lokala byggreglerna. De flesta väletablerade byggföretagen kan hjälpa dig fram och ansöka om tillstånd som behövs.

 

Budget med buffert

Skapa en realistisk budget som inkluderar materialkostnader, arbetskraft och tillstånd. Ha också en extra buffert för att hantera oförutsedda kostnader.

 

Val av entreprenörer och arbetare

Be om rekommendationer och kontrollera referenser på de hantverkare du anlitar. Pålitliga och kunniga hantverkare är avgörande för att arbetet blir korrekt. Om du inte talar flytande spanska kan det vara bra att anlita en tolk för att minska risken för missförstånd.

 

Energiförbrukning och hållbarhet 

Det är varmt i Spanien och de flesta bostäder har air condition. Tänk därför på att integrera energieffektiva åtgärder i renoveringsprocessen, som isolering, solpaneler eller energisnåla vitvaror.

 

Försäkringar och garantier 

Skydda dig mot eventuella problem i framtiden. Se till att du har rätt försäkringar på plats under renoveringsprocessen och att du får garantier för utfört arbete.


Ämnen


Dela


Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Fortsätt läsa
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.