Nytt hem

Norrtälje toppar listan över fritidshus i Sverige


Ämnen


Dela

Enligt statistik från SCB finns det flest fritidshus i Norrtälje kommun och majoriteten ägs av personer som bor i andra kommuner. Vad är det som lockar att köpa fritidshus i Roslagens famn?

Norrtälje ligger i norra Roslagen, där skärgården möter det uppländska landskapet. Här finns över 26 500 fritidshus, vilket är nästan dubbelt så många som i Värmdö, som enligt SCB kommer på andra plats. Men bara 12 procent av fritidshusägarna är folkbokförda i Norrtälje. Resten kommer från andra delar av landet, främst från Stockholm.

– Vi träffar många köpare och alla är de överens om att det är värt att tillbringa sin lediga tid här med skärgård, natur, idyllisk småort inom räckhåll, samtidigt med en närhet till Stockholm. Det har också gjort att många även fått upp ögonen för att flytta hit till vår kommun permanent, säger Linda Zetterström, kontorschef på Mäklarhuset i Norrtälje.

Mäklarhuset i Norrtälje står för cirka 30 procent av fritidshusmarknaden i kommunen. Linda Zetterström berättar att intresset för fritidshus har ökat, många vill ha en plats att komma bort till och njuta av naturen.

– Vi har sett en stor efterfrågan på fritidshus under det senaste året. Många har insett värdet av att ha ett andra boende där man kan koppla av och umgås med familj och vänner. Vi har också märkt att fler vill ha ett fritidshus som går att använda året runt, med bra standard och bekvämligheter, säger hon.


Ämnen


Dela


Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Fortsätt läsa