Nytt hem

Nya tekniken – som tar budgivningen till nästa nivå


Ämnen


Dela

Är du stressad över att gå in i budgivning? Mäklarhuset har, som första aktör i Sverige, under hösten lanserat legitimerade budgivningar, där alla budgivare kan verifiera sig själva och sitt lånelöfte. "Tjänsten ökar transparensen och tryggheten på bostadsmarknaden för alla – både för den som säljer och den som köper", säger Mäklarhusets tf vd Ingegärd Carlson.

Att köpa bostad är inte alltid bara kul och spännande. Det kan också vara stressande. Det som stressar oss allra mest? Budgivningen. Nu har Mäklarhuset, som första aktör i Sverige, lanserat ett nytt verktyg för just budgivningarna. Genom ett samarbete med företaget BudID skapas de bästa förutsättningarna för en smart, trygg och enklare affär med mer transparens under hela processen.

– Vi vet att budgivningar är ett moment som är stressande för både köpare och säljare. Ett bostadsköp är ofta vår största affär i livet. Därför använder vi nu oss av ny, smart teknik för att hjälpa alla att känna sig trygga och säkra i budgivningsprocessen, säger Ingegärd Carlson.

Först i Sverige med legitimerade budgivningar med verifiering av lånelöften

Tjänsten innebär ett paradigmskifte i hur vi gör bostadsaffärer. Nu kan alla budgivare verifiera sin identitet och sitt lånelöfte digitalt. Det görs med hjälp av bank-ID och en koppling till bank. Tekniken gäller för alla Mäklarhusets kunder och ger ett extra lager av trygghet och transparens i budgivningsprocessen. Detta innebär dessutom smidigare support från banken och minskar risken för oseriösa budgivare samt problem med finansiering senare i processen. Mäklarhuset är först i Sverige med tjänsten och är ensam aktör att erbjuda tekniken under 2020.

Tekniken är ett naturligt steg i utvecklingen av bostadsmarknaden. Under coronapandemin har Mäklarhusets verktyg för virtuella visningar och interaktiv digital renovering och möblering vuxit snabbt. Legitimerad budgivning med hjälp av bank-ID leder till ännu tryggare och mer effektiva processer, med hjälp av smart teknik.

9 av 10: Gör legitimerade budgivningar med verifiering av lånelöften till standard

Och det verkar marknaden hålla med om. Under Mäklarhusets pilotperiod, då legitimerade budgivningar testats, har tjänsten tagits emot med öppna armar. Fler än 9 av 10 tillfrågade tycker att den nya budgivningstjänsten borde vara branschstandard och många är positiva till den ökade tryggheten och kundupplevelsen som den innebär.

”Tryggt och pålitligt. Otroligt att bli kontaktad av banken i om med avtalet. Bra på alla sätt”, skriver en person efter att ha använt sig av tjänsten efter avslutad affär.

”Inget annat än beröm från min sida” skriver en annan.

Ingegärd Carlson vice vd på Mäklarhuset, är också säker på att legitimerade budgivningar är på väg att bli standard i en bransch där digitaliseringen går snabbt.

– Detta är bara ett steg på vägen, men det är ännu ett sätt för oss på Mäklarhuset att ge våra köpare och säljare en bättre service med hjälp av smarta, digitala verktyg. Vi är glada att fortsätta leda utvecklingen och kunna erbjuda det senaste till våra kunder över hela Sverige, säger han.

Vill man inte använda sig av tjänsten eller inte har bank-id så kommer det även fortsättningsvis gå att ge bud genom att kontakta mäklaren, förutsatt att man kan legitimera sig på andra sätt, avslutar Ingegärd Carlson. 


Ämnen


Dela


Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Fortsätt läsa
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.