Guider & Tips

7 tips - så här gör du din balkong till din favoritplats.


Ämnen


Dela

För många som bor i lägenhet fungerar balkongen som ett andra hem under våren, sommaren och hösten. Här är våra bästa tips på hur du får en mysigare balkong.
 • Textiler
  Att jobba med textilier gör alla platser mer inbjudande. Det skapar direkt en ombonad känsla och är ett oumbärligt knep för att göra det mysigt på din balkong. Gör det riktigt skönt och trivsamt där du ska sitta och hänga. Lägg en matta på golvet, använd massor med fina kuddar och förbered med filtar så ni kan sitta kvar långt efter att solen gått ner.

 • Blommor
  Låt balkongen blomstra i överflöd. Mixa upp med ett par gröna växter i olika storlekar med olika blomväxter i färgpalettens alla färger.

 • Odla
  En balkong kan mycket väl bli ett litet odlingsparadis med massor av ätbara saker som kryddor, sallad, tomater, chili, bär, allt går att odla på en balkong. Har du en liten balkong kan du få plats med mycket mer om du tänker lodrätt i stället för vågrätt.

 • Belysning
  Mysig belysning gör underverk för alla balkonger – stora som små. Fina ljusslingor fungerar året om och kan hängas på räcket, väggen och taket och får vilken balkong som helst att bli magisk.

 • Balkonggolv
  På en balkong är det viktigt hur det känns när man stiger ut barfota. Trä är mysigt att sätta fötterna på, det känns lite varmt. Mattor är även ett utmärkt sätt att gömma ett trist betonggolv på balkongen. Utomhusmattor finns i en mängd olika färger och storlekar. Eller varför inte förvandla din till balkong en trivsam grön oas med konstgräs istället. En vacker trädgårdsliknande miljö med gräs där du året runt kan njuta och koppla av. Äta frukost i det gröna fast du är kvar hemma i lägenheten i stan.

 • Insynsskydd
  En snygg lösning är att sätta upp en spaljé med snabbväxande klätterväxter som blir ett lummigt skydd mot nyfikna blickar. Bambu är också ett trevligt inslag. Det kan du även kan sätta upp på väggen om du har en tråkig betongvägg för att skapa mer mysfaktor. Tjockare tyger som tål vind och väta kan göra det extra mysigt.

 • Hängmattan
  Skippa de traditionella sittmöblerna för en hängmatta – du kommer inte ångra dig. Med en hängmatta får du en avslappnande privat oas, men den går snabbt att städa undan och tar väldigt lite plats. Med ett hopfällbart bord och pallar för både inomhus- och utomhusbruk inreder du snabbt för en mysig middag.


Ämnen


Dela


Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Fortsätt läsa