Hillsta 15

Hillsta 15

Slutpris

3 150 000 kr


Hillsta— Forsa— Hudiksvall

Hillsta 15


Slutpris
3 150 000 kr

Hillsta— Forsa— Hudiksvall

Oppigårn med vackert och soligt läge i byn Hillsta på gränsen mellan Forsa och Näsviken

I Hillsta by i Forsa socken 1,5 mil väster om Hudiksvall, med ett mycket naturskönt läge ligger Oppigårn. Gårdens ägarhistoria är känd sedan 1500-talets början och gården gick i samma släkt till 1992. Den nuvarande ägaren förvärvade fastigheten 2006.

Vid Oppigårn finns idag 5 byggnader. Huvudbyggnaden utgörs av ett bostadshus i trä från 1896 i 1 1/2-plan försett med huggen stengrund, gulmålad träpanel, vita snickerier och omfattningar, glasveranda i en våning mot gården samt tak av tegel. I vinkel med detta hus står gammelbyggnaden från 1837 och i anlutning till dessa byggnader finns en rödmålad mindre förrådsbyggnad och vedbod. I trädgården finns en åttkantig grillkåta.

Bostaden i huvudbyggnaden nås via den vackra och välkomnande glasverandan och omfattar på nedre botten hall, ett rymligt kök med vedspis kombinerat med matrum med kakelugn, lilla salongen med kakelugn, stora salongen med kakelugn, badrum samt en tvättstuga/toalett. Från hallen leder en stilfull trapp upp till övre botten där det finns en hall, 5 rum samt duschrum. Bostaden har många vackra detaljer såsom trägolv, trätak, pärlspont, 5 st kakeugnar (varav en är defekt), vedspis, snickarglädje, takmålning mm. Bekväm uppvärmning via jordvärmeanläggning. Boarean beräknas uppgå till ca 250 m².

"Nasstugan" gammelbyggnaden från 1837. Namnet kommer av att huset ursprungligen var tänkt som ett övernattningshus åt säsongsarbetande arbetskraft, Byggnaden har ett stort kulturhistoriskt värde då den ingår i den välbevarade bymiljö som Hillsta utgör. Byggnaden är värdefull då de enda förändringarna invändigt är små och den övre våningen är nästan orörd. Huset är timrat i två våningar och klätt med panel med profilerade locklister. Byggnaden står på en grund av huggen sten. Fönsterbågarna är spårfalsade och delade i tre rutor, Interiören är mycket välbevarad med foder, lister, dörrar och vissa ursprungliga målningar. På vinden återfinns schablonmålade väggvävar. Byggnaden har genomgått reparationer för att bevara de värden den utgör, dokumentation finns.

Tomtarealen uppgår till 2 420 m² med bärbuskar, fruktträd samt möjlighet till viss odling .

Fastigheten har ett öppet och soligt läge med en härlig utsikt över omkringliggande jordbrukslandskap och med Funstasjön i bakgrunden. Till Hudiksvall är det enadast 15 min restid och goda bussförbindelser finns på promenadavstånd från fastigheten.

Välkommen mer er intresseanmälan!


Boarea
ca 250 kvm
Tomtarea
2 420 kvm
Rum
7 rum (4 sovrum)
Såld
2019-05-17

Mäklarhuset Hudiksvall

Denna villa på Hillsta såldes av oss 2019-05-17. Se alla våra försäljningar i Forsa samt även på Hillsta.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.