Lerbackavägen 11
Lerbackavägen 11
Sara Johansson, ansvarig mäklare i Halmstad
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Sara Johansson

Ansvarig mäklare

Till salu

Lerbackavägen 11


Halmstad

Lerbackavägen 11


Till salu

Halmstad

Drömhem i hjärtat av Söndrum

På en lugn och trivsam gata i charmiga Söndrum hittar du detta fantastiska enplanshus med källare, omsorgsfullt renoverat och utbyggt 2003. Här möts du av modern bekvämlighet och genomtänkt design, med tre rymliga sovrum, två stilfulla badrum och ett lyxigt kök från HTH som får matlagningen att bli en ren fröjd. Stora sociala ytor bjuder in till härliga familjestunder och middagar med vänner.

Källarplanet är en riktig tillgång med extra utrymmen som passar perfekt för gäster och här kan barnen ha sitt egna allrum, en rymlig tvättstuga och ett praktiskt hobbyrum. Den installerade bergvärmepumpen från 2010 bidrar till låga driftskostnader, vilket gör det både ekonomiskt och miljövänligt att bo här.

Trädgården är en privat oas med höga insynsskyddande häckar och flera mysiga uteplatser. Njut av kvällarna vid den lilla dammen med näckrosor eller koppla av på den stora trätrallen i härligt västerläge. Här växer även enorma amerikanska blåbärsbuskar som ger fantastiska skördar – en riktig trädgårdsdröm!

Boendet kompletteras med både garage och carport samt en stor uppfart av charmig kullersten.

Söndrum är ett omtyckt område som kombinerar det bästa av två världar – lugn och ro samtidigt som det är nära till allt du behöver. Här bor du med närhet till skolor, förskolor, affärer och vacker natur. Stranden och havet ligger bara en kort promenad bort, vilket gör det enkelt att njuta av salta bad och soliga dagar.

Detta är ett hem att bara flytta in i och börja leva ditt bästa liv. Missa inte chansen att förverkliga drömmen om ett boende som erbjuder både komfort och stil i ett av Söndrums mest eftertraktade lägen, välkommen hem!

Med vänliga hälsningar Sara Johansson 073-507 40 41 Mäklarhuset


Boarea/biarea
142/125 kvm
Tomtarea
892 kvm
Rum
6 rum (3 sovrum)

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.Rumsbeskrivning

01
Entré (Entréplan)

Välkommen in i denna ljusa och rymliga hall där klinkergolvet elegant övergår till ekparkett, som löper genom hela entréplanet. Här möts du av en stor skjutdörrsgarderob som erbjuder generöst med förvaring, och det finns även utrymme för ytterligare möbler. Hallen är en perfekt plats att välkomna gäster med stil och komfort.


02
Kök (Entréplan)

Husets hjärta, ett imponerande och lyxigt kök från HTH, utstrålar elegans med sina bänkskivor i både granit och massiv ek, en härlig kontrast som drar blickarna till sig. Köket är öppet mot det stora vardagsrummet vilket skapar en perfekt miljö för social matlagning och stora familjesammankomster. Utrustat med en stor kyl med utdragbara fryslådor för optimal överblick, induktionshäll, ugn, spisfläkt och diskmaskin, samt en målad magnetvägg för praktisk användning. Dessutom finns sockellådor som erbjuder extra förvaring – en smart lösning för ett välorganiserat kök.


03
Vardagsrum och matrum (Entréplan)

I anslutning till köket finner vi ett rymligt vardagsrum med en öppen spis som husets hjärta. Här kan hela familjen samlas för att se stora mästerskap på TV eller mysa framför brasan under kalla vinterkvällar. Vardagsrummet sträcker sig vidare till en utbyggnad som idag används som matrum, med stora fönster åt tre väderstreck och en imponerande takhöjd. Här finns även en öppen spis och två utgångar till olika uteplatser, vilket gör det möjligt att njuta av solen från flera håll.


04
Sovrum 1 (Entréplan)

Vidare in från hallen når vi två sovrum på varsin sida. Det högra sovrummet, med fönster mot norr, erbjuder gott om utrymme för både säng och skrivbord samt förvaring i en inbyggd garderob. Ett perfekt rum för både vila och arbete.


05
Sovrum 2 (Entréplan)

Det vänstra sovrummet, med fönster mot husets framsida med stor grönyta, är ljust och fint. Här finns förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober, vilket gör rummet både praktiskt och inbjudande.


06
Sovrum 3 (Entréplan)

Husets "master bedroom" ligger avskilt och har ett eget badrum precis utanför. Med en egen altandörr ut till husets baksida kan man enkelt vädra eller öppna upp under varma sommarkvällar. Garderob ingår!


07
Badrum 1 (Entréplan)

Det stilfulla badrummet, renoverat 2017, går i behagliga toner och erbjuder alla moderna bekvämligheter. Här finns ett integrerat skåp för förvaring, ett stort tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, elektrisk handdukstork, vägghängd WC, takdusch med vikbara glasdörrar och en inbyggd hylla för duschprodukterna.


08
Badrum 2 (Entréplan)

Vid entrén ligger ytterligare ett badrum med dubbla tvättställ och förvaringsskåp, spegelskåp, dusch, WC och elektrisk handdukstork. Detta badrum är helkaklat och byggdes i samband med utbyggnaden. Perfekt för att möta hela familjens behov.


09
Gillestuga (Källare)

Genom öppen trappa ner når vi husets källarplan med gillestuga som extra allrum. Klinkers på golvet med elektrisk golvvärme.


10
Tvättstuga (Källare)

Praktiskt och skönt med stor tvättstuga som är utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Klinkers på golvet. Här finns även ett lyxigt badkar!


11
Badrum med bastu (Källare)

Badrum med dusch, tvättställ och wc stol. Äldre ytskikt. Vidare nås bastu för ca 6 personer.


12
Hobbyrum (Källare)

Vidare från tvättstugan finns hobbyrum som passar perfekt för kreativa stunder, annars perfekt för förvaring.


13
Tonårsrum/gästrum (Källare)

Med egen källaringång finns gästrum eller perfekt som tonårsrum med egen ingång. Klinkers på golvet med elektrisk golvvärme och målade väggar. Garderober för förvaring.


14
Utrymmen källare (Källare)

Källaren erbjuder gott om yta för förvaring i klädkammare och förråd samt matkällare och pannrum. Här finns extra kyl och frys.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

142 kvm (Boareauppgifter enligt mätning enligt protokoll från anticimex)

Entréplan 142 kvm + 24 kvm biarea
Källarplan 101 kvm

Biarea

125 kvm

Tomtarea

892 kvm

Rum

6 (3 sovrum)

Fastighetsbeteckning

HALMSTAD EKETÅNGA 3:140


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

Villa, 1-plan med källare

Byggnadsår

1963

Om-/tillbyggnadsår

2003

Standardpoäng

36

Grundmur

Betonghålsten

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä ovan källare

Fasad

Puts

Takbeklädnad

Sadeltak, betongpannor

Fönster

3-glas isolerfönster med aluminiumklädd utsida, 2 -glas kopplade i källare

Ventilation

Självdrag

Kommentar, skorsten

Öppna spisen med insats sotas och kontrolleras löpande. Öppna delen mot matsalen har inte sotats sedan 2019 då den ej användes löpande.

Larm finns

Ja

Fabrikat/Typ

Garda Alarm friköpt

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Bergvärmepump med vattenburet radiator- och golvvärmesystem samt öppen spis med insats

Elkablar

Ledningar bytta på entréplan

Jordat eller ojordat

Jordat på entréplan

Allmän information

Huset är besiktigat genom Anticimex, protokoll finns hos ansvarig mäklare.

Renovering omarbetning etc

Fastigheten förvärvades av nuvarande ägare 1997

- Ca 2000 installerades en insats i den öppna spisen. Denna används och har regelbundets kontrollerats/sotats av sotare utan
anmärkning. Den intilliggande öppna spisen är också i funktion men har inte använts/sotats sedan 2019.
- 2003 gjordes en mycket omfattande renovering av huset då följande gjordes:
Husets taktäckning byttes ut mot nya betongpannor, papp och läkt. Hängrännor och stuprör byttes ut samt alla plåtbeslag på taket.
Den ursprungliga byggnadens fasad av tegel putsades med puts av fabrikat Sto och alla fönster på entréplanet byttes ut mot nya 2-
glas isolerfönster med aluminiumklädd utsida. Invändigt revs ytskikt på väggar bort ända in till den liggande råsponten och nya
gipsskivor monterades. Nya innertak i hela huset förutom sovrum vars tak målades, i övrigt nya ytskikt på golv och väggar. All el på entréplanets byttes ut mot ny
och elcentralen försågs med en jordfelsbrytare som omfattar hela husets elanläggning.
En tillbyggnad mot söder (matsalen) gjordes som grundlades med betongplatta på mark med underliggande isolering och
vattenburen golvvärme. Även tillbyggnaden mellan husets gavel och garaget (entréhallen samt dusch/wc 2) gjordes då som också
grundlades med betongplatta på mark med underliggande isolering och vattenburen golvvärme. En ny carport med taktäckning av
papp byggdes också i anslutning till garaget.
Den inkommande vattenledningen byttes ut. Även avloppsstammen från huset ända ut till kommunens anslutningspunkt byttes ut
mot en ny. Troligen byttes även dagvattenledningarna ut på husets sida mot söder.
- 2010 installerades bergvärmepumpen.
- 2017 renoverades entréplanets dusch/wc 1 med nya ytskikt av kakel och klinker och vattenburen golvvärme. Arbetet gjordes av
fackman, våtrumsintyg finns

Fel och brister

Ena snurrhörnskåpet i köket är trögt/hakat sig. Går att använda men fungerar ej felfritt.


03
Energideklaration
Sammanställning

Energideklaration är utförd


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber finns indraget.


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Stor trätrall åt väster som nås från vardagsrummets två utgångar, här kommer solen vid lunch och stannar tills den går ner över hustaken.
Nere vid den lilla dammen finns privat uteplats för att fånga den längsta kvällssolen.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Lekstuga som idag används som förråd.
Trädgårdsförråd och vedförråd finns bakom carport.

Beskrivning, parkering

Vidbyggt garage och carport samt stor uppfart med charmig kullersten.


07
Gemensamhetsanläggningar

Halmstad eketånga ga:17


08
Tomt/Servitut
Tomtarea

892 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Planbestämmelser

Fråga väckt om förordnande enl 113 § byggnadslagen, Fråga väckt om förordnande (Beslutsdatum: 1953-08-12), Eketånga, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1988-05-26, Senast ändrad: 2024-03-08)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

3 603 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

2 340 000 kr

Markvärde

1 263 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1975

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 4 pantbrev om totalt 2 042 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
3 603 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
2 340 000 kr
Markvärde
1 263 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1975
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 4 pantbrev om totalt 2 042 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Området
Använd kartan
X

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  776 m
  4 min
  4 min
  16 min
 • Sjö
  1,14 km
  4 min
  6 min
  22 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Sara!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.