Idrottsvägen 6
Idrottsvägen 6
Mustafa Cengiz, ansvarig mäklare i Östersund
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Mustafa Cengiz

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Idrottsvägen 6

Utgångspris

2 395 000 kr


Utgångspris

2 395 000 kr



Nälden— Krokom

Idrottsvägen 6


Kommande försäljning
Utgångspris
2 395 000 kr

Nälden— Krokom

Fantastisk familjevilla i populära Nälden

Här har vi den moderna och kvadratsmarta villan för den stora familjen! På stor hörntomt i centrala Nälden har vi härmed nöjet att erbjuda en 50-talsvilla med nya fantastiska ytor- perfekt för den stora och aktiva familjen. Ursprungsbyggnaden består i entréplan av renoverat kök och badrum, matrum och mysig vardagsrum med öppen spis. På övre plan har vi två sovrum med delvis snedtak och fina utrymmen i kattvindar samt ett WC. I källarplan har vi tvättstugan, pannrummet samt ytterligare utrymmen för förvaring eller hobbyverksamhet. Bergvärme installerades 2015 så har kan man leva gott med lägre driftkostnader.

2001 ombyggdes fastigheten och 60 nya kvadratmetrar tillkom i form av ett rejält allrum samt två välbehövliga sovrum som nås från vardagsrummet. 2017 fortsatte nuvarande ägarna förvandlingen och ytterligare ett sovrum med klinkergolv, tilltalande takhöjd och härlig ljusinsläpp samt ett magnifikt badrum med bubbelbadkar och bastu upprättades. Med stilren och tilltalande materialval kan man inte sluta älska kombinationen av det traditionella som möter det moderna.

Här bor du i centrala Nälden på lugn gata utan genomfart endast några minuters promenadavstånd från matbutik, ishall, sportfält och Faxån.
Perfekt pendelavstånd för dig som arbetar inne i Östersund men vill bo en liten bit utanför. Med bil tar du dig på 30 minuter in till Östersund. Dessutom finns även goda tåg- och bussförbindelser dagligen.

Välkommen att anmäla er till visningen


Utgångspris
2 395 000 kr
Boarea/biarea
170/60 kvm
Driftkostnad
32 647 kr/år
Tomtarea
1 960 kvm
Rum
7 rum (5-6 sovrum)

Mäklarhuset Östersund

Kontakta Mustafa för mer information kring Idrottsvägen 6 Anmäl intresse.

Mustafa Cengiz

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, kurdiska, turkiska ...+2

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg




Rumsbeskrivning

01
Med säljarens egna ord

"Vår bostad är mer än bara väggarna i sig; det är en samling av personliga upplevelser och värden som ger oss en känsla av trygghet. Vår hemtrevliga oas erbjuder hjälpsamma grannar, personlig service, sportmöjligheter, natursköna vyer och faciliteter för rekreation och hälsa.

Det här är huset för den som tilltalas av en spännande planlösning och som önskar gott om yta såväl inomhus som utomhus. Huset har den äldre tidens charm som öppen spis och snedtak på övervåningen, samt moderna och lyxiga tillval som stort bubbelbadkar inramat av kakel och klinkers samt bastu.

Området kännetecknas av vacker natur, fantastiska grannar, värdefull gemenskap och trygghet. Närheten till ishall, sportfält, service och utbud gör vardagen lättare och vår tomt som erbjuder vackra blomrabatter, läckra bärbuskar och andra godsaker är en naturlig plats för avkoppling.

Att ha tillgång till effektiva kommunikations alternativ är viktigt för oss och vi är tacksamma för både buss- och tågförbindelserna. Vår ort Nälden växer och ger oss nya spännande möjligheter, som till exempel en ny F-6 skola. Dessutom finns det gym för den som vill hålla sig i form."


02
Hall (Entréplan)

Från farstukvist under tak stiger man in i välkomnande och rymlig hall med ljusinsläpp från fönster i ytterdörr. Med plats för avhängning och förvaringsmöbler. Laminatgolv med golvvärme och ljusa tapeter i tegelimitation. Rakt fram har vi vardagsrummet, till vänster köket och till höger badrum samt trappan.


03
Kök

Rejält och fräscht Epoq kök med härlig ljusinsläpp från två väderstreck. Köket, med goda arbets- och förvaringsytor, har laminatgolv som sträcker sig vidare ut till matrum, målade väggar och kakel ovan arbetsyta. Utrustad med två fullstora kylskåp i rostfritt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och mikro, induktionshäll samt takfläkt i rostfritt. Två skafferier/matförråd, praktiskt inbäddad i ytan mellan kök och matrum.


04
Matrum

Praktisk och härligt matrum i anslutning till köket. Rummet har lika golv som i köket och tapetserade väggar med en tilltalande fondvägg. Längs ena långsidan går en skänk med samma skåpluckor som i köket, och passar utmärkt som uppställningsyta om man har större sammankomster. Här finns plats för större matbord.


05
Badrum

Smakfullt renoverad badrum (2020) med plastmatta i träimitation på golv och Fibo Trespo skivor på väggar. Utrustad med dusch med tillhörande väggar i frostad glas, wc, handfat, spegelskåp, högskåp och skänk. Rummet har fönster för härlig ljusinsläpp och golvvärme.


06
Vardagsrum

Mysigt vardagsrum med öppen spis som blir en naturlig samlingspunkt kyliga kvällar. Rummet har ett klassiskt parkettgolv och tapetserade väggar. Här finns gott om plats för både soffgrupp och annan inredning. Från rummet nås tillbyggnadsdelen, ett fåtal trappsteg ner.


07
Genomgångsrum (Tillbyggnadsdel)

Fantastiskt rymligt genomgångsrum med tilltalande takhöjd som nås från vardagsrummet. Till höger har vi det lyxiga badrummet och ett sovrum, till vänster två sovrum samt ett TV rum. Rummet har laminatgolv och målade väggar, samt ljusinsläpp från två fönster.


08
Sovrum 1 och 2

Två rymliga sovrum med plastmatta och tapetserade väggar. Ena rummet har ljusinsläpp från två väderstreck.


09
Badrum

Fantastiskt badrum med bubbelbadkar och bastu. Smakfullt inredd med mörk klinkers på golv och vit härlig kakel på väggar. Ett otroligt rymligt rum med tilltagen takhöjd och gott om yta för ytterligare inredning om det önskas. Rummet har fönster och golvvärme och härifrån nås main bedroom. Infällda spotlights i tak.


10
Sovrum 3

Ljust och rymligt sovrum med egen utgång ut mot gård. Rummet har smakfull klinkers på golv, målade väggar och infällda spotlights i tak. Garderober med bra förvaringsmöjligheter. Sovrummet och badrummet tillbyggdes 2017, resterande del av tillbyggnaden uppkom 2001.
Detta rum skulle passa ypperligt som tvättstuga eller relaxavdelning, eftersom den ligger i direkt anslutning till badrummet, då det redan finns fyra sovrum.


11
Sovrum 4 och 5 (Ovanvåning)

Två fullstora rum med härlig ljusinsläpp och bra med förvaringsmöjligheter i kattvindar. Rummen har delvis snedtak, trägolv och målade väggar.


12
WC

Mindre praktisk wc på ovanplan med utbytt porslin (2017). Plastmatta på golv och våtrumstapet. Kakel på del av vägg som stänkskydd.


13
Tvättstuga (Källare)

Rymlig och lättarbetad tvättstuga med betonggolv och målade väggar. Utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Källarplan består i övrigt av ytterligare två rum varav bergvärmepumpen står i ena rummet och frysboxen står i andra rummet. Fina öppna ytor som kan användas som förvaringsytor eller för hobbyverksamhet. Dessutom finns det en matkällare i nedre plan.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

170 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

1 1/2 plansvilla med källare. Huvudbyggnad består av hall, kök, badrum, matrum och vardagsrum på entréplan. På övreplan har vi två sovrum med kattvind, hall och badrum. Källarplan består av rejäla utrymmen fördelade på tre rum och hall. Ena rummet används som tvättstuga.

Utbyggnadsdelen består av fantastiskt allrum med separat TV rum, tre sovrum och ett nyrenoverat tilltaget badrum med bastu.

Biarea

60 kvm

Tomtarea

1 960 kvm

Rum

7 (5-6 sovrum)

Fastighetsbeteckning

KROKOM SMEDSÅSEN 1:143

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1950

Kommentar, byggnad

Trevlig och kvadratsmart 50-talsvilla med rejäl tomt där huset är placerad på ena hörnet och stora ytor av resterande tomt går att nyttja för nya projekt. 2001 tillbyggnad med 60 kvm (allrum samt två sovrum) av förre ägaren och 2017 ytterligare 25 kvm (badrum med bastu samt sovrum) av nuvarande ägare.

Om-/tillbyggnadsår

2017

Standardpoäng

33

Mark

Sten

Grund

Betong

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Takpannor

Utv plåtarbeten

Plåt

Fönster

3-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Bergvärmepump

Renovering omarbetning etc

2021-22 Kylskåp nr 1 och 2
2020 Helrenoverat nedre badrum (duschrum) ytskikt samt nya vitvaror
2019 Gården grusad, iordningställande av två p-platser vid lekstuga
2017 Fiber, byte av tvättställ och wc-stol i övre WC, tillbyggnad 25 kvm (sovrum samt badrum med bubbelbadkar, och el bastu)
2016 Installerat vattenutkastare
2015 installerat bergvärme, nytt kök, nya golv i kök och hall då man samtidigt installerade golvvärme, fönsterbyte i kök, matsal och källare, ombyggnad av elcentral, nya ytskikt i hall och två sovrum i utbyggnad. Byte till godkända låsenheter.

Fel och brister

Fönster i förrådshus trasigt, panel på baksidan saknas. Nedre stocklager bör ses över.


03
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber indraget


04
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Rejäl tomt där bostaden är belägen vid ena hörnet med ett förrådsbyggnad intill. Idag står även ett attefallhus på tomten men den skall flyttas och ingår ej i köpet. Gott om yta att uppföra eventuellt nya mindre byggnader.


05
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Förrådsbyggnad intill bostad samt mindre bod vid infart. Lekstuga.

Beskrivning, parkering

Plats för minst två fordon vid infart till huset, samt ytterligare plats iordningställd vid lekstugan.


06
Gemensamhetsanläggningar

Krokom smedsåsen ga:7


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

1960 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Beskrivning, tomt

Stor plan och lättskött tomt, där stora ytor går att nyttja för framtida projekt.

Rättigheter last

Avtalsservitut: Elledning - se beskrivning, Avtalsservitut: kraftledning mm - se beskrivning

Planbestämmelser

Näldens samhälle, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1976-05-11, Senast ändrad: 2021-02-25)

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut kraftledning mm

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut Elledning


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

1 246 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

1 043 000 kr

Markvärde

203 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1978

Försäkring

3 440 kr/år

Vatten och avlopp

11 362 kr/år

Renhållning

1 885 kr/år

Vägav/Snö

1 800 kr/år

Elkostnad

14 160 kr/år

Årlig elförbrukning

21086 kWh/år

Sammanlagd driftskostnad

32 647 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 41 934 kr/år)

Beskrivning av kostnader

I elkostnaden ingår både uppvärmning och hushållsel.

Antal personer i hushållet

5

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 10 pantbrev om totalt 2 117 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
1 246 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
1 043 000 kr
Markvärde
203 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1978
Försäkring
3 440 kr/år
Vatten och avlopp
11 362 kr/år
Renhållning
1 885 kr/år
Vägav/Snö
1 800 kr/år
Elkostnad
14 160 kr/år
Årlig elförbrukning
21086 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
32 647 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 287 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 41 934 kr/år)
Beskrivning av kostnader
I elkostnaden ingår både uppvärmning och hushållsel.
Antal personer i hushållet
5
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 10 pantbrev om totalt 2 117 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Området

Nälden

Nälden ligger i en dalgång runt Näldsjöns utlopp. Genom samhället flyter Faxån som förbinder Näldsjön och Alsensjön. (Källa: Krokoms kommun)


01
Fördelar med området
Motionsspår Sport och friluftsliv Lugnt Cykelbanor Barnvänligt Ishall Bussar Fiske Båtliv

02
Allmän service

I Nälden har du restaurang, livsmedels- och spelbutik. För övriga ärenden finner du det mesta i centrala Krokom.


03
Skolor/barnomsorg

Näldenskolan har elever från förskoleklass upp till årskurs sex. Förskolan Faxgärdet har ett eget kök och husets kock serverar frukost och lunch. Förskolan angränsar till skolan men har en egen parkering. Förskolan består av fem avdelningar, Trollsländan, Nyckelpigan, Myran, Humlan och Fjärilen, som arbetar nära tillsammans och delar upp barnen i mindre grupper för att ibland arbeta med teman och ibland arbeta utifrån åldersindelning. Från skolan är det nära till skogen och naturen. Precis bredvid finns skidspår och sporthall. Det är även promenadavstånd till både bibliotek och ishall som även dessa nyttjas. (Källa: Krokoms kommun)


04
Fritid

Nälden ligger 13 km väster om Krokoms samhälle. Här finns en stor sporthall och en ishall. (Källa: Krokoms kommun)


05
Kommunikation

I Nälden kan du ta dig till via busslinjerna; 91, 155, 156, 532 och 533.
Planerat tågstopp finns.

Använd kartan
X

Platser

Pizzeria Lacita

275 m


Näldens restaurang

371 m


Gunhilds Bistro AB

682 m


Laksanas Thaimat

4,33 km


Berliner Schnitzelstuga

5,15 km


Näldenskolan

382 m


Holkens fritidshem

387 m


Droppens förskola

677 m


Droppens Förskola Ytterån

5,16 km


Förskolan Kråkguldet

9,97 km


Coop

26,03 km


Hemen Livs

27,1 km


Lidl

29,13 km


Stora Coop Östersund

29,43 km


Nälden station

868 m


Krokom

10,22 km


Östersund Jamtli station

25,98 km


Östersund Västra station

26,78 km


Östersund C

27,63 km


Nälden HSB

117 m


Nälden ICA

235 m


Nälden Hallströms Verkstäder

290 m


Nälden skola

389 m


Nälden Värmeindustri

573 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Tågstation
    Nälden station
    868 m
    4 min
    3 min
    13 min
  • Hållplats
    Nälden HSB
    117 m
    3 min
    1 min
    2 min
  • Sjö
    438 m
    3 min
    2 min
    8 min
  • Vatten
    168 m
    3 min
    1 min
    2 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Mustafa!

Mustafa Cengiz

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, kurdiska, turkiska ...+2
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.