Böle 145

Böle 145

Slutpris

1 650 000 kr


Böle— Rätan— Berg

Böle 145


Slutpris
1 650 000 kr

Böle— Rätan— Berg

Ett vackert hem med stil och karaktär som inte lämnar någon oberörd

Välkommen till Böle 145! Ett vackert hem med perfekt kombination av charm, stil, karaktär och ett genomgående gott skick som absolut inte lämnar någon oberörd. Kom och upplev livskvalitén att bo rofyllt och naturskönt med både skogen och fjällen som granne. Här finns gott om plats för både vardagsliv och umgänget med familj och vänner. Med vidunderlig utsikt över Klövsjö och Vemdalsskalets fjällvärld fylls dina lungor av härlig frisk luft och stillhet. Här kommer du njuta av livet och koppla av och utforska naturen både sommar som vinter.

Huset upprättades under tidigt 50-tal och nuvarande ägare tog över fastigheten för snart sjutton år sedan och har sedan dess med varsam hand och med mycket kärlek uppdaterat hela fastigheten. Bostadshuset har genomgått stora renoveringar som fönster, kök och ytskikt. En tidsklassisk hall med klinker på golvet välkomnar dig in i entré med värme, du vet redan här att du kommer att trivas. När du sedan tar klivet in i köket då är du helt övertygad. Det är ljust och med detaljer som fångar ögat. Ett klassiskt skafferi och tidstypiska tapeter. Ta en eftermiddagslur i kökssoffan medan ditt sällskap bakar kanelbullar och fyller hela huset med doften. De sociala ytorna finns främst på nedre plan med två rymliga vardagsrum. Ett badrum med wc och dusch finns även på nedre plan. Övre plan rymmer främst sovrum med sovplatser för hela familjen med vänner. Mysiga sovplatser som platsbyggts i kattvindarna men även ett klassiskt sovrum med plats för en dubbelsäng. De vackra detaljerna följer med till övre plan med ljusa färger och tidstypiska detaljer över dörrar och mysiga hörn. Källarplan är rymlig med ytor för förvaring och matkällare. Här är det bara din fantasi som sätter gränser, källarplanet har otroliga möjligheter.

På den stora tomten på över 8000 kvadrat ryms en stor ladugård som nuvarande ägare tagit hand om, bytt fönster och hållit efter. Här väljer du om du vill fortsätta använda det som förvaring eller kanske som stall? Det timrade häbret är Böle bys äldsta byggnad som byggdes år 1638 och bär på massor av historia, man önskar att väggarna kunde tala. Nuvarande ägare har även bygglov för att restaurera ytterligare ett timrat hus som står på fastigheten. Tomten har en blomstrande trädgård med uppvuxna vackra växter.

Byn Böle är en levande bygd beläget i sydsluttning med vyer över Klövsjö- och Vemdalsfjällen. Med fin gemenskap, där Bölegården är hjärtat av bygden. I Böle finner du vackra vandringsleder som lämpar sig perfekt för vandring eller cykling de snöfria månaderna och skidspår när vintern kommit. Röjans tågstation ligger endast ett par kilometer bort. För att handla mat kan man antingen åka till Rätansbyn som har butik och mack eller Klövsjö som har matbutik och bageri. För att nå de välkända pistområderna i området når du de enkelt med bil på cirka 20-25 minuter. Destination Vemdalen har gemensamt liftkort för alla destinationer, Klövsjö-Storhogna, Vemdalsskalet och Björnrike. Härifrån är det aldrig långt till bekvämligheter och restaurangbesök.

Det här huset måste upplevas på plats, ta gärna kontakt med oss för mer information! Besiktningsprotokoll finns under dokument.


Boarea/biarea
125/68 kvm
Driftkostnad
49 439 kr/år
Tomtarea
8 038 kvm
Rum
5 rum (3-4 sovrum)
Såld
2023-03-29

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.