Denna bostad är ett skyddat köp
Läs mer om fördelarna

Sjögärdsgatan 27A och Sjögärdsgatan 27 B / Nyhem / Nässjö

Flerfamiljshus med rymliga och generösa ytor!

Utgångspris
3 500 000 kr
Boarea/biarea
344/181 kvm
Driftkostnad
81 494 kr/år
Totalareal
1 231 kvm
Rum
14 rum (6-10 sovrum)
Bolån för dig utan fast anställning
Ansök hos Bluestep Bank
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning
Läs mer om budgivning

Möjlighet ges här att förvärva ett stort strategiskt beläget flerfamiljshus med slående utsikt över delar av Ingsbergssjön. Här erbjuds många möjligheter för utveckling av hyresbeståndet. Idag består det i huvudsak av fyra lägenheter. Tre av dessa är uthyrda tillsvidare. En lägenhet står idag vakant, fri för köpare att bestämma dess framtid. Lägenheterna är luftiga och välplanerade. Takhöjden mäter cirka 2,7 meter vilket ger dem en extra inbjudande känsla av ljus och rymd. Det stora tilläggsisolerade vindsplanet med takkupor, ges stora möjligheter för framtida inredning. Idag består det främst av två enkelt inredda vindsrum där ena har trinettkök och det andra ett pentry i dess anslutning. Det finns även ett enklare duschrum, separata wc och bra förvaringsutrymmen. Till allt detta tillkommer en stor källare med pannrum, tvättstuga, garage, förråd till samtliga lägenheter samt ett stort utvecklingsbart hobbyrum. Uppvärmningen sker idag från komfortabel och effektiv bergvärmeanläggning där ny kompressor ersatt gammal 2019. Yttertak har 2016 fått en omfattande renovering med utbytt råspont, ny papp och läkt samt betongpannor. Dessutom har en hel del plåtarbeten utförts i samband med detta. Huset omges av grönytor med inslag av fruktträd och trädgårdsväxter och trädgården avgränsas mot gatan med smidesstaket. För en stunds avkoppling finns en plattsatt och avskild uteplats för de boende. Vissa parkeringsmöjligheter för hyresgästerna finns på den asfalterade infarten. Välkommen på visning!

Bilder
Sponsrade länkar
Välkommen till Sjögärdsgatan 27 A och 27 B, Nässjö.Ståtligt flerfamiljshus på 2 1/2-plan med källare!
Huvudentré till Sjögärdsgatan 27 A
Huvudentré till Sjögärdsgatan 27 B
Trapphus
Badrum med våtrumsmatta och kaklade väggar
Badrum med våtrumsmatta och kaklade väggar
Helkaklat badrum
Helkaklat duschrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Matsal
Matsal
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Vindsrum med enkelt trinettkök
Pannrum i källarplan med bergvärmepump
Helkaklad tvättstuga i källarplan för de boende med tvättmaskin och torktumlare.
Huvudentré till Sjögärdsgatan 27 A med balkong på övre plan
Lummig och avskild plattsatt uteplats för en stunds avkoppling på den egna trädgården
Tag gärna en avkopplande promenad runt Ingsbergssjön på stenkasts avstånd
Visa alla 25 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Lägenhetsbestånd: Adressen Sjögärdsgatan 27 A (södra delen) bestående av två lägenheter med 3 rum och kök fördelat på cirka 85 kvm vardera. På vindsplan finns dessutom ett vindsrum med trägolv och trinettkök. Adressen Sjögärdsgatan 27 B (norra delen) bestående av två lägenheter med 2 1/2 rum och kök fördelat på cirka 80 kvm vardera. Vindsplan har även här ett inrett vindsrum med äldre pentry i dess anslutning.

  Lägenhet (ingen numrering) med adressen Sjögärdsgatan 27 A består av tre rum och kök på cirka 85 kvm belägen på entréplan, tillsvidare uthyrd. Hall med naturlig plats för ytterkläder. Härifrån nås badrum med ytskikt av melerad våtrumsmatta på golv och kaklade väggar (utfört ca.1995). Vidare nås ett stort matrum och vardagsrum som delvis binder samman med avskiljande vägg med inbyggda praktiska skjutdörrar. Båda rummen har golvbeklädnad av stilfull lamellparkett. Kök med skåpstommar i original. Vitvaror av spis med ugn och kombinerat kyl- och frysskåp. Separat stort skafferi i anslutning samt ett rymligt förrådsutrymme i genomgång till sovrum. Stort sovrum med stilenligt trägolv med fyra fasta garderober för bra förvaring.

  Lägenhet (ingen numrering) med adressen Sjögärdsgatan 27 A består av tre rum och kök på cirka 85 kvm belägen på övre plan, Lägenheten är tillsvidare uthyrd. Från trapphus och vid entré nås en balkong som kan nyttjas av lägenhetsinnehavaren. Hall med lamellparkett på golv med god plats för ytterkläder. Från hall nås badrum med ytskikt av våtrumsmatta och kaklade väggar (ufört ca.1995). Lägenheten har i övrigt ett stort matrum och vardagsrum med avskiljande vägg med inbyggda skjutdörrar. Genomgående stilfull lamellparkett på golv. Via flertalet fönster skapas bra ljus och rymd till båda rummen. Kök med köksstommar i original. Golvbeklädnad med ljus klinker tillsammans med golvvärme (el). Vitvaror av spis med ugn och kombinerat kyl- och frysskåp. Via genomgång till sovrum nås praktisk rymligt skafferi och förråd på vardera sida. Sovrum med lamellparkett på golv samt fyra garderober för bra förvaring. Från sovrum ges fin utsikt över delar av Ingsbergssjön.

  Lägenhet (ingen numrering) med adressen Sjögärdsgatan 27 B består av 2 1/2 rum och kök på cirka 80 kvm belägen på entréplan. Lägenheten är förnärvarande vakant och fri för köparen att avgöra dess framtid. Lägenheten har ett möblerbart genomgångsrum för exempelvis en kontorshörna eller gästsäng. I anslutning nås kök med skåpsstommar från 80-tal. Köket är under renovering. Vitvarorna består av spis med ugn och kombinerat kyl- och frysskåp. Stort ljust och luftigt vardagsrum med fin utsikt över delar av Ingsbergssjön. Genomgång till stort sovrum via inbyggda skjutdörrar i vägg. Genomgående stilenlig lamellparkett på golv i båda rummen. Helkaklat badrum med golvvärme (el) från 2006.

  Lägenhet (ingen numrering) med adressen Sjögärdsgatan 27 B består av 2 1/2 rum och kök på cirka 80 kvm belägen på övre plan. Lägenheten är tillsvidare uthyrd. Borttagen vägg har öppnat upp och skapat ett stort ljust och trivsamt kök med vattenburen golvvärme. Köket är från år 2006 med vitvaror bestående av spis med ugn, diskmaskin och kombinerat kyl- och frysskåp. Även här ett stort trivsamt vardagsrum med fönster i flera väderstreck för ljus och rymd. I anslutning nås ett stort avskilt sovrum. Båda rummen har golvbeklädnad av lamellparkett. Lägenheten har ett helkaklat badrum (2006) med skön vattenburen golvvärme.

  Källarplan består av helkaklad tvättstuga med tillhörande tvättmaskin och torktumlare. Stort pannrum med bergvärmepump med ackumulatortank samt äldre vedpanna som reserv med tillhörande ackumulatortank. Källaren erbjuder dessutom flertalet förrådsutrymmen där varje lägenhet har sitt privata avskilda förråd. I övrigt finns ett varmgarage, cykel- och barnvagnsrum samt ett stort hobby- och aktivitetsrum som kan utvecklas för framtiden efter egna önskemål som exempelvis träningsrum eller bastu- och relaxavdelning.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  344 kvm (Boareauppgifter enligt taxeringsinformationen)
 • Två lägenheter på Sjögärdsgatan 27 A på vardera cirka 85 kvm boarea fördelat på tre rum och kök. Vindsplan har ett inrett vindsrum som tillkommer i boarean. Två lägenheter på Sjögärdsgatan 27 B på vardera cirka 80 kvm boarea fördelat på två och ett halvt rum och kök. Vindsplan har ett inrett rum som tillkommer i boarean. Angivna uppgifter angående boarean kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljarens taxerade uppgifter.
 • Biarea:
  181 kvm
 • Rum:
  14 (6-10 sovrum)
 • Fastighetsbeteckning
  NÄSSJÖ TROFASTHETEN 9 OCH NÄSSJÖ TROFASTHETEN 14
 • Tillträde:
  Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp:
  2 1/2-plans med källare
 • Byggnadsår:
  1928 och 1931
 • Kommentar, byggnad
  Bostadsbyggnad på fastigheten Nässjö Trofastheten 9 har nybyggnadsår 1928 och bostadsbyggnad på fastigheten Nässjö Trofastheten 14 nybyggnadsår 1931.
 • Standardpoäng:
  24
 • Grundmur:
  Betong
 • Grund:
  Källare
 • Stomme:
  Trä
 • Bjälklag:
  Trä
 • Fasad:
  Tegelstensfasad
 • Takbeklädnad:
  Betongpannor
 • Utv plåtarbeten:
  Galvaniserad målad plåt
 • Fönster
  Blåsta 2-glasfönster kopplade
 • Ventilation:
  Självdrag
 • Skorstenstyp:
  Murad skorsten
 • Kommentar, skorsten
  Två murade skorstenar varav en är besiktigad. En skorsten med rökkanal till äldre vedpanna i pannrum, källarplan.
 • Vatten:
  Kommunalt vatten året om
 • Avlopp:
  Kommunalt avlopp
 • Uppvärmning
  Bergvärmepump
  Ålder: 2009
  Märke på värmeanläggning: NIBE Fighter 1125, 17 kwh. Acktank 500 l
 • El, stammar
  Separata elmätare för respektive lägenhet och elcentral för övrig fastighetsel.
 • Huvudsäkringar:
  20 A
 • Jordat eller ojordat:
  Delvis jordat
 • Allmän information
  Flerfamiljhus beläget på fastigheterna Nässjö Trofastheten 9 och Nässjö Trofastheten 14 med byggår 1928 respektive 1931.
  Borrning för bergvärme är utfört 1983 med två borrhål på vardera 100 meter. Vid installation av senaste bergvärmepump 2009 genomfördes ytterligare en borrning med borrdjup 175 meter.
  Byte till ny kompressor på nuvarande bergvärmepump NIBE, Fighter 1125 , utförd maj-2019. Äldre kvarvarande vedpanna som reserv med tillhörande ackumulatortank på 500 l.
 • Renovering omarbetning etc
  2019 -Ny kompressor till bergvärmepump
  2016- Yttertak med betongpannor. Skadad råspont är utbytt och ny papp, läkt och betongpannor.
  2009 -Ny bergvärmepump och borrning av ett ytterligare borrhål på 175 meter
  2006 -Badrum i respektive lägenhet på Sjögärdsgatan 27 B
  2006 -Nytt kök med öppning och borttagning av vägg, lägenhet på Sjögärdsgatan 27 B, övre plan
  1983 -Bergvärmeinstallation med två borrhål på vardera 100 meter
 • Fel och brister
  Besiktningsprotokoll på överlåtelsebesiktning, okulär kontroll på elinstallation och okulär kontroll på vatten och avlopp är beställda och kommer publiceras under dokument och länkar i objektsbeskrivningen så snart de är upprättade.
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Energiprestanda:
  50 kWh/kvm och år
 • Energiprestanda, primärenergital:
  74 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2019-10-06
 • Besiktningsman:
  Robert Hast, Independia
 • Beskrivning
  Energideklaration är utförd och presenteras under dokument och länkar i objektsbeskrivningen.
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  ADSL alternativt mobilt bredband.
Uteplats
 • Beskrivning, uteplats
  Plattsatt avskild uteplats finns att tillgå på trädgården i södra delen.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Övriga byggnader
  Fristående kallgarage med en bilplats samt ett trädgårdsskjul för förvaring av trädgårdsredskap m.m.
 • Beskrivning, parkering
  Stor asfalterad infart med 4-6 bilplatser plus en garageplats.
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  1231 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Beskrivning, tomt
  Trädgård med grönytor med inslag av fruktträd bestående av äpple, körsbär och plommon. Här finns även vita och svarta vinbär samt rabarber. Trädgården pryds av bland annat humle, fläder, höstanemoner och klematis. Tomten inramas mot Sjögärdsgatan och Skogsvägen av målat smidesstaket. Trädgården erbjuder även en plattsatt uteplats avskild placerad för en stunds avkoppling.
 • Rättigheter last
  Avtalsservitut: Ledning mm - Se beskrivning
 • Inskrivna servitut och övriga gravationer
  Avtalsrättighet Ledning mm
 • Planbestämmelser
  Trofastheten, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19230713), Trasten Mm i Nässjö, Stadsplan (Beslutsdatum: 19881020)
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  1 981 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
 • Byggnadsvärde:
  1 272 000 kr
 • Markvärde:
  709 000 kr
 • Taxeringsvärde beskrivning
  Angivna taxeringsvärden är samtaxerade uppgifter på fastigheterna Nässjö Trofastheten 9 och Nässjö Trofastheten 14.
 • Typkod:
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Försäkring:
  4 698 kr/år
 • Vatten och avlopp:
  26 136 kr/år
 • Renhållning:
  3 197 kr/år
 • Elkostnad:
  47 463 kr/år
 • Årlig elförbrukning:
  28182 kWh/år
 • Sammanlagd driftskostnad:
  81 494 kr/år
 • Beskrivning av kostnader
  I angiven elkostnad är både uppvärmning och övrig fastighetsel inkluderad. Lägenheterna har separata elmätare där respektive lägenhetsinnehavare står för hushållselen. Driftskostnader är högst individuella och kan variera för olika hushåll exempelvis beroende på antalet boende, konsumtions- och beteendemönster, väderlek, avtal m.m.
 • Antal personer i hushållet:
  6
 • Kommentar, driftkostnad
  Preliminära hyresintäkter 286 800 kr (vid full täckning på hyresbeståndet). En lägenhet är idag vakant, där köpare är fri att bestämma det framtida nyttjandet.
  Beräknat kassaflöde utifrån preliminära hyresintäkter 286 800 kr-81 494 kr (driftskostnader) = 205 306 kr
  Bedömd avkastning 205 306/ 3500 000 kr = 5,86%
 • Försäkring:
  Länsförsäkringar
 • Fastighetsskatt:
  14 858 kr/år
 • Upplåtelseform:
  Småhus
 • Pantbrev
  Det finns 3 pantbrev om totalt 172 500 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Sponsrade länkar
Denna bostad är ett skyddat köp
Läs mer om fördelarna
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Restaurant Akropolis
  496 m
  Nässjö Torggrill
  523 m
  Subway Nässjö
  607 m
  Pizzeria Cactus HB
  607 m
  En Italienare och en Grek
  642 m
 • Skolor
  Förskolan Nyhem
  507 m
  Nyhemsskolan
  524 m
  SFI
  621 m
  Förskolan Tallbacken
  747 m
  Folkuniversitetet Nässjö
  780 m
 • Mataffärer
  Coop Nässjö
  610 m
  Netto
  708 m
  Willys
  1,03 km
  Åker
  5,02 km
 • Kommunikationer
  Nässjö Lasarettet
  355 m
  Nässjö Kanalgatan
  480 m
  Nässjö Bandygatan
  498 m
  Nässjö Nygatan
  525 m
  Nässjö Parkgatan
  550 m
 • Tågstationer
  Nässjö Centralstation
  805 m
  Nässjö Brinellskolan station
  1,93 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 71 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 1 min
 • Tågstation - Nässjö Centralstation
 • 805 m
 • 4 min
 • 4 min
 • 13 min
 • Hållplats - Nässjö Lasarettet
 • 355 m
 • 2 min
 • 2 min
 • 7 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier