Norra Skärshult 207 och 209

Norra Skärshult 207 och 209

Slutpris

2 900 000 kr


Skiren— Berga— Mönsterås

Norra Skärshult 207 och 209


Slutpris
2 900 000 kr

Skiren— Berga— Mönsterås

Unikt hem med fantastiskt sjönära läge!

Äntligen kan vi presentera denna unika möjlighet till att förvärva detta drömhem! Belägen på en höjd med panoramautsikt över Skirens glittriga vatten blir detta ett hem och en utsikt som man sällan tröttnar på.
Fastigheten är belägen intill den populära badplatsen Skiren i norra Mönsterås kommun och endast 25 km väster om Oskarshamn. Här bor man med ett enskilt läge och i ett lättillgängligt friluftsområde med vacker natur samt god tillgång till både svamp och bär. Ett perfekt läge där man har sol hela dagen som avslutas med fantastiska solnedgångar över sjön. Dessa kan beskådas från en altan i västerläge alternativ från det mysiga och öppna vardagsrummet.

Villan är ett modernt ekologiskt hus byggt 1987 med bland annat öppen planlösning, vinkelkök, synliga takbjälkar och goda förvaringsmöjligheter. Något alldeles speciellt är den centralt placerade och specialdesignade kakelugnen som når taknocken ca 5 meter upp. Den både förhöjer mysfaktorn i hemmet och är ett bra komplement till uppvärmningen. Tack vare fönster från tre väderstreck så har man ett mycket härligt ljusinsläpp och som om inte det vore nog så har man även utgång till altanen under tak med en magisk vy över sjön. På altanen avnjuts kvällssol och de spektakulära solnedgångarna som man sällan tröttnar på. På entréplanet finns två sovrum, båda med praktiska skjutdörrsgarderober. Bostaden erbjuder även två loft, det ena som skulle passa perfekt som ett kontor/sovloft och det andra som ett extra sovrum alternativt som ett allrum. Från loften har man en bra överblick över kök och vardagsrum.
Lägg dessutom till att det finns ett kombinerat orangeri/uterum och garage på väl tilltagna kvadratmeter byggt 2000. Orangeriet/uterummet är något som de flesta drömmer om att ha och blir den självklara platsen för umgänge. De skjutbara fönsterpartierna släpper in rikligt med ljus. I garagedelen har man tillgång till ett enkelt kök med spis - perfekt till grillfesten. Goda utrymmen finns i garaget, vilket man aldrig kan få för mycket av.

Huset är byggt på en torpargrund med nästan full ståhöjd, dvs. nästan som en källare. I dagsläget utgör detta dels ett teknikutrymme för bl.a. el, vatten och husets FTX-ventilation. Dessutom finns där extra frysbox samt mängder med förvaringshyllor.
På tomten finns det även en gammal torparstuga samt jordkällare, båda i behov av underhåll. Fiber finns installerat.

Detta är ett hem och ett läge som absolut måste upplevas på plats, varmt välkommen att boka din plats till visningen av detta drömhem!


Boarea
86 kvm
Driftkostnad
43 075 kr/år
Tomtarea
3 150 kvm
Rum
3 rum (2-4 sovrum)
Såld
2023-06-01

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.