Hulekvill 114

Hulekvill 114

Slutpris

1 500 000 kr


Hulekvill— Torsås

Hulekvill 114


Slutpris
1 500 000 kr

Hulekvill— Torsås

Villa med lantligt läge och charm!

Välkommen till Hulekvill 114!
I Hulekvill strax utanför Torsås, i lantliga miljöer, tas du tillbaka på en resa till tiden före förra sekelskiftet, nämligen 1877, då denna karaktäristiska mangårdsbyggad uppfördes och som senare renoverats med charmiga äldre inslag såsom breda plankgolv, bröstpanel och synliga takbjälkar.

Du välkomnas in till huset via den charmiga verandan som bjuder på snickarglädje och en mysig plats att sträcka på benen. Väl inne i huset slås du av de stora ytorna där du först möts av den ljusa och representativa hallen med ljust trägolv, bröstpanel och värmande vedspis. Fortsätter du sedan in till höger så kommer du in i allrummet där du har ett härligt ljusinsläpp från tre väderstreck. Fina trägolv och synliga bjälkar i taket. Rummets mittpunkt är den stora stenmurade eldstaden som lyser upp hela rummet och blir en härlig samlingspunkt både till vardags och fest.
På motsatt sida om hallen ligger matsalen där du har plats för stort matbord. Även här har du fina trägolv och ljusa väggar och i ena hörnet står det en fin kakelugn.
Rakt fram från hallen har du först serveringsrummet med trägolv och ljus pärlspont på väggarna. Längs med ena väggen löper underskåp och överskåp som ger bra med förvaring och även bra med arbetsytor. Fortsätter du kommer du sedan in till köket som även det bjuder på bra med bänkytor och plats för matbord. I köket finns elspis samt vedspis, som dock ej är inkopplad. Från köket finns trappa ner till källare där du har kyl/ frys tillsammans med tvättmaskin och torktumlare. Förutom det finns här även en fin bakugn som ska vara i fungerande skick, om än inte inkopplad idag. Intill köket har du groventré med utgång till baksidan samt en kökstrappa upp till övervåningen.
Från trappan i hallen tar du dig vidare upp till övervåningen med en stor hall med anslutning till tre sovrum, stort badrum och ett mindre rum för mottagande i anslutning till det stora sovrummet.
Totalt har du fyra sovrum på övervåningen, med möjlighet till fem beroende på hur du planerar, tillsammans med badrummet. Från övervåningen har du även trappa upp till en stor vind med ståhöjd och möjlighet att inreda för extra utrymme för den som vill det.

Husets själ och historia sitter bokstavligt talat i väggarna. I trappstenen till verandan ser du årtalet 1877, då huset byggdes från början, inhugget. Förutom det så finns en handskriven hälsning från hantverkaren som var med och byggde om huset på 1930-talet, en ombyggnation där bland annat köket kom till och den fina stenmurade eldstaden. Det finns även mer att läsa om huset i uppslagsverket Svenska gods och gårdar där huset finns upptaget från 1950.

De välkomnande grindarna bjuder in dig till en stor och härlig trädgårds och ängstomt om ca 3000 kvm med inslag av både planteringar, stora buskar och fruktträd. Förutom bostadshuset har du här även ett uthus med förvaringsutrymmen och möjlighet att ha mindre djur.
Utvändigt finns ett underhållsbehov av framförallt fasaden som på sina håll behöver bytas ut och målas upp. Tak och plåtar behöver även de ses över. Huset som endast har använts som semesterbostad de senaste åren har under vinterhalvåret haft påhälsning av vildsvin i trädgården som bökat upp framförallt på framsidan.
Eldstäderna på entréplan fungerar att elda i men har dock inte nyttjats kontinuerligt och behöver därmed provtryckas innan de tas i bruk. Vedkaminen i köket är ej inkopplad i dagsläget men går att koppla in då rök kanalen ska vara intakt.
För den som vill finns möjlighet att köpa loss ladan med tillhörande gårdsplan som angränsar till huset för att på så sätt få mer utrymme om du har ett motorintresse eller vill ha djur i anslutning till bostaden. En eventuell uppgörelse med ladan görs separat då den ägs av annan part.

I Hulekvill bor du lantligt med åkerlandskap och naturen in på knuten.
På ca 15 min med bil når du Torsås som är närmsta samhälle med brett utbud av affärer, matställen, hälsocentral, förskola och skola.

Försäljningen sker med en så kallad friskrivningsklausul som undantar säljaren allt ansvar för eventuella fel som kan förekomma i huset efter försäljningen, detta gäller synliga såväl som dolda fel.

Känner du att det här är huset för dig, kontakta fastighetsmäklaren för mer information om försäljning och visning!


Boarea
150 kvm
Driftkostnad
9 500 kr/år
Tomtarea
3 150 kvm
Rum
7 rum (4-5 sovrum)
Såld
2023-04-05

Mäklarhuset Kalmar/Torsås

Denna villa på Hulekvill såldes av oss 2023-04-05. Se alla våra försäljningar i Torsås samt även på Hulekvill.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.