Nygatan 85

Nygatan 85

Slutpris

4 750 000 kr


Centralt— Norrköping

Nygatan 85


Slutpris
4 750 000 kr

Centralt— Norrköping

Exklusiv paradvåning med sekelskiftscharm!

Har du alltid önskat dig en matsal som gjord för julfirande á la Fanny och Alexander? Uppskattar du byggnadskonst i böljande jugendstil? Faller du för varsamt bevarade originaldetaljer, vackra kakelugnar, pampiga rum i fil, stuckaturer i höga tak och makalöst vackra fönster med generösa ljusinsläpp? Då är det dags för dig att gå på visning!

Det är inte ofta tillfälle ges, men nu har du chansen att flytta in i ett av Norrköpings allra vackraste hus. Högt upp på tredje våningen, med en fantastisk utsikt över staden, väntar dig ett magnifikt smycke ur Norrköpings byggnadsskatt. En enastående praktfull våning om 177 historiska kvadratmeter, fördelade på 4 storslagna rum och kök. Blå huset på Nygatan är i sanning ett sällsynt vackert stycke lokalhistoria. Ritad av den berömde arkitekten Werner Northun uppfördes huset år 1900, av byggherre Gustaf Philip Olander. Byggnaden sägs vara en av Norrköpings mest påkostade jugendskapelser och huset utgjorde länge hemvist för stadens mest förmögna societet.

Redan i trappuppgången känner du hur tiden stått stilla. De historiska vingslagen sveper över utsmyckade tak, marmortrappor och sekelskiftesfönster. Lite ovanligt nog för den här typen av byggnadsår finns en fullt fungerande hiss installerad i fastigheten. En tidsenlig, charmig resa uppåt, och vi är framme på tredje våningen. Väl inne i den generösa, möblerbara hallen slår ljuset emot oss från de många fantastiska fönstren. Ett spatiöst sällskapsrum leder vidare till rum nummer två i fil, ett sovrum eller gästrum som med enkelhet kan förvandlas till arbetsrum eller bibliotek. Näst på tur är den slående vackra matsalen. Här samsas känslan från forna högglansdagar, med bilden av en underbar nutida samlingsplats för släkt, vänner och familj. Matsalens platsbyggda spegel sträcker sig närmare två och halv meter upp, men lyckas ändå inte fånga hela våningens takhöjd, om långt över tre meter. Vi vandrar vidare till det varma, välkomnande köket, med dess charmiga utsikt över innegården. På vägen beundrar vi det höga, platsbyggda serveringsskåpet som skänker en genuin känsla av tidigt, välbehållet, 1900-tal.

Våningens badrum, med dusch och tvättmaskin, leder oss via hallen, gästtoaletten och sällskapsrummet vidare till vårt rymliga Master bedroom, med ytterligare en toalett. Det stora sovrummet med tillhörande toalett ligger i direkt anslutning till en egen ingång, för den som av någon anledning önskar dela av våningen. Samtliga rum präglas av säreget tjusiga takprydnader. Stuckaturer, dörröverstycken och utsmyckningar skiljer sig från rum till rum. Här finns änglar, blommor och kassettak. Jugenddetaljerna tål att betraktas hur många gånger som helst, du upptäcker något nytt hela tiden. Men kanske ändå att våningens magnifika fönster är det allra mest iögonfallande. Ljusinsläppet är enormt och skapar en oerhörd rymd och luftighet. Här finns originalfönster, burspråk, blyinfattat färgat glas och oändliga träsniderier bevarade från förra sekelskiftet. Skulle du ändå önska dig en smula frisk luft, finns två härliga balkonger att tillgå. Den inre balkongen låter morgonsolen lysa över kvarterets gamla gårdshus och tjänstebostadsbyggnader. En perfekt plats för stillhet och ro, något avskild från den i övrigt rådande citykänslan. Den yttre balkongen däremot, vetter mot gatan och löper vidsträckt längs stora delar av Blå husets fasad. Här tar du del av stadslivet från första parkett, medan kvällssolen sänker sig över Nygatans Norrköpingsgula tinnar och torn.

På Nygatan 85, tredje våningen, finner du sällsynt skön byggnadskonst. En plats vi förvaltar åt historien, förädlar genom nutida njutning och lånar av framtida generationer. En plats du måste uppleva och se med egna ögon.
Varmt välkommen på visning!


Boarea
177 kvm
Avgift
8 948 kr/mån
Rum
4 rum (2 sovrum)
Våning
3 av 4 (Hiss finns)
Såld
2021-05-13

Mäklarhuset Norrköping

Denna lägenhet på Nygatan såldes av oss 2021-05-13. Se alla våra försäljningar i Norrköping samt även på Nygatan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.