Alekärrsvägen 5 / Kivik / Simrishamn

Nyrenoverat, praktiskt suterränghus på Kivik

Slutpris
3 600 000 kr
Boarea/biarea
151/62 kvm
Driftkostnad
26 309 kr/år
Tomtarea
693 kvm
Rum
5 rum (4 sovrum)
Såld
2020-08-01
Bostaden är såld!

Denna villa på Alekärrsvägen såldes av oss 2020-08-01. Se alla våra försäljningar i Kivik samt även på Alekärrsvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Kivik är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Suterränghus på Kivik som genomgått en omfattande renovering de senaste åren. Interiört är ytskikt och inredningar i en enhetlig färgskala och den fina originalparketten i allrum som har slipats och oljats och bryter varmt av mot de grå tonerna. Det är en tidstypisk, praktisk bostad med både sovrum och bad-/toa på båda planen. Från det helt nya köket når man en nyanlagd terrass i bästa sydvästläge och denna delen av trädgården är helt insynsskyddad. På den stora balkongen mot nordöst har man fin morgonsol. Funktioner som el, VVS, dränering, fönster och dörrar har till största del uppdaterats. En kort promenad genom gator och gränder i fiskeläget leder till hamnområdet med strand och badbrygga. På Kivik finns det dessutom ett rikt utbud av restauranger och butiker samt täta kommunikationer med buss i båda riktningar.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Kivik

Lugnt fiskeläge men ändå så levande. Av alla samhällen och byar på Österlen är Kivik kanske den mest kända och det av många skäl. Kiviks marknad, Äppelmarknaden, Kivik Art Centre, Kiviks musteri, ja, listan kan göras lång.

Sevärdheter

Vid Kiviksgraven ligger också det lilla, rustika Café Sågmöllan som är ett av Österlens äldsta. Via Kiviksgraven och Asmiroca Kulturarvsupplevelser kan du boka vandringar, guidningar och nattliga upplevelser utifrån det forntida arvet; stenålder, bronsålder, järnålder och vikingatid. På hamnplanen i Kivik ligger Buhres fisk som är en publikmagnet av stora mått. Musteriet, med produktion av en mängd olika produkter med frukt som råvara, sysselsätter många anställda och sprider namnet Kivik över landet. Utbudet av affärer, kaféer, bed & breakfast-anläggningar, hotell och restauranger, liksom tandläkare, frisörer, bussbolag, åkerier, hembygdsmuseum, bensinstation, biograf, bageri, äldreboende och skolor är imponerande.

Miljö

Bebyggelsen i Kivik är av mycket blandad karaktär, från gamla fackverkshus nere i byns äldre delar längs slingrande smala strädden till hypermoderna villor nära Moriabacken. Fritiof Nilsson Piraten står staty neråt hamnen, hans bok ”Bombi Bitt och jag” är klassisk och många av Piratens skrönor utspelas i Kivik. Marknadsfältet är klassat som Natura 2000-område, främst på grund av sandmarkernas höga naturvärden. Här förekommer den ovanliga naturtypen sandstäpp och tidvis häckar fältpiplärka på de glest bevuxna markerna. Nedanför den branta strandvallen leder en väg från Kivik förbi badstrand till nästa lilla fiskeläge, Vitemölla.

Kuriosa

På Kivik finns Österlens äldsta hembygdsmuseum, startat redan på 1890-talet. Här berättas Kiviks historia, från stenålder till nutid. Här får du till exempel veta mer om fiske och sjöfart från när Kivik var ett av Sveriges största rederisamhällen. Hur det fattiga bondelivet kunde skapa grogrund för entreprenörskap och Sveriges Äppelrike. Och hur Skandinaviens största marknad har sina rötter i ett handelsnätverk från bronsålderns mystiska Kiviksgrav och det mytomspunna järnålderns Maletofta.

Kommunikation

Simrishamn ligger 19 kilometer söderut och Kristianstad 55 kilometer norrut. Från Kivik är bussförbindelserna såväl norrut som söderut goda.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.