Lotskajen 9

Lotskajen 9

Slutpris

15 000 000 kr


Limhamn-Ön— Limhamn— Malmö

Lotskajen 9


Slutpris
15 000 000 kr

Limhamn-Ön— Limhamn— Malmö

Enastående kontorsfastighet som kan göras om till privatbostad

På Ön i Limhamn erbjuder vi nu en unik kontorsfastighet som även kan göras om för att användas som privatbostad eftersom detaljplanen tillåter det. Byggnaden är placerad precis vid kajkanten, med en helt underbar utsikt över vattnet, småbåtarna och vidare bort längs den trevliga strandpromenaden.

Byggnaden är uppförd till att vara ett arkitektkontor med en enastående rymd och ett fantastiskt ljusinsläpp. Här har ni möjlighet att på båda våningsplanen hitta den perfekta arbetsplatsen men också trevliga mötesrum. Kontorsfastigheten är utrustat med en konferenslokal, öppen spis, kök, badrum och toalett, rymlig hall och en härlig innegård i söderläge. Alla golv är massiva skeppsgolv i ek som vaxats för att få en tålig och snygg yta, förutom vid några ställen där det ligger klinkergolv. Inne i byggnaden finns även två växthus för att skapa harmoni och reglera ljusinsläpp. Vill man ha större yta kan dessa tas bort och bli vanlig bostadsyta.

På bottenplan kliver man in i en välkomnande entré där man idag har kontor och mötesrum, kök, badrum och toalett finns också på bottenvåning. Även utgång till innegården. På entresolplanet finns idag konferenslokal, kontorsplatser med utsikt över havet och ett mötesrum med en egen ingång.

Det finns fyra parkeringsplatser och möjlighet att hyra en båtplats precis utanför byggnaden. Den öppen planlösning på hela 305 kvadratmeter, perfekt till er som söker en inspirerande miljö att jobba i. För dem som vill göra fastigheten till privatbostad går det enkelt att lösa. Antingen genom att göra om hela huset eller delar av huset till bostad och behålla en del av byggnaden som kontor. Ni kan se ett förslag på detta i de alternativa planritningarna i annonsen.

Fastigheten är idag registrerad som en kommersiell fastighet men detaljplanen tillåter att den taxeras om till en privatbostad (taxeringskod 220). Fastigheten är idag paketerad i ett AB vars syfte endast är att äga och förvalta fastigheten. Vid förvärv av detta AB istället för en normal fastighetsöverlåtelse så slipper man betala stämpelskatt. Stämpelskatten är annars 4,25% av köpeskillingen om köparen är ett företag och 1,5% vid förvärv av privatperson.

Hyresintäkten är idag på 330 000 kr inkl. moms per år, vilket är långt under marknadshyran för området. Anledningen till att hyran är så låg, beror på att det är samma indirekta ägare till både fastigheten som det bolag som hyr fastigheten idag, så därför väljer de sin egen hyra. Inget hyresavtal följer med vid överlåtelsen av fastigheten, men den nuvarande hyresgästen kan vara öppen för att hyra en del av kontoret i upp till år om en ny ägaren är intresserad av det.


Boarea
305 kvm
Driftkostnad
49 107 kr/år
Tomtarea
430 kvm
Rum
5 rum (3-7 sovrum)
Såld
2022-03-30

Mäklarhuset Malmö Regementsgatan

Denna villa på Lotskajen såldes av oss 2022-03-30. Se alla våra försäljningar i Limhamn samt även på Lotskajen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.