Iliongränden 174 / Östra Torn / Lund

Väldisponerad och barnvänlig sexrumslägenhet på naturnära, familjevänligt och otrafikerat läge

Slutpris
3 375 000 kr
Boarea
110 kvm
Avgift
6 905 kr/mån
Rum
6 rum (4-5 sovrum)
Våning
1 av 2 (Hiss finns ej)
Såld
2020-07-31
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Iliongränden såldes av oss 2020-07-31. Se alla våra försäljningar i Lund samt även på Iliongränden

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Östra Torn är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

På Iliongränden 174 välkomnas du in i denna barnvänliga lägenhet där det bara är att flytta in. Här bor du på 110 kvadratmeter som fördelas på sex rum, två badrum, spatiöst kök och insynskyddad uteplats åt sydost. En av få bostäder i föreningen med badrum även på bottenvåningen.

Brf Djingis Khan är en välskött, stabil och aktiv förening med god ekonomi, en härlig gemenskap och god sammanhållning som bland annat tillhandahåller tvättstuga, lekplats och en trevliga innergårdar.

Här bor du vid ett av Östra Torns bästa lägen, med Bananparken alldeles intill lägenheten. Ideon ligger en kort promenad bort och centrum & centralstation en kort spårvagnstur från bostaden. Vill du istället sola och bada ligger Billebjers badplats ca 15 minuter med bil från bostaden. Här finns med andra ord allt och lite till för familjen som vill bo på bekvämt avstånd till allt Lund har att erbjuda.
Vi ses på visningen!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Östra Torn

--I nuläget bor det ca 18 000 personer i östra Lund. Majoriteten av befolkningen är mellan 20 och 64 år, men det finns även en 18 % högre andel barn än i kommungenomsnittet. Östra Torn är en sprudlande, grönskande stadsdel som har lyckats med att både bevara den gamla kulturen och skapa nya bostäder och möjligheter. Eftersom stadsdelen består av ca 25 % grönmark så är det ett ypperligt område för barn att växa upp på. --Östra Torn och Brunnshög är en mycket expansiv stadsdel i Lund som kommer att utvecklas starkt med forskningsanläggningarna Max IV-lab och ESS som draglok.

Närservice

--På Östra Torn ligger ICA tornet som är en välsorterad livsmedelsbutik. Coop Konsum ligger längs med Spelmansvägen nära Hardebergaspåret. På Sparta (Tunavägen) ligger ICA Tuna. På Linero centrum ligger ett ICA Supermarket.

Skolor

På Östratornskolan går cirka 470 elever i årskurserna 4-9. Skolan samarbetar med Munspelet och Flygelskolan. Dessa skolor har inget högstadium. --Flygelskolan är en F–5-skola på Östra Torn. Skolan är en del av skolområde LTÖ, det vill säga Linero, Tuna och Östra Torn. Förutom Flygelskolan ingår Munspelets skola, Östratornskolan, Mårtenskolan, Tunaskolan och Vikingaskolan i skolområdet. --På Munspelets nya skola som stod klar 2014, går cirka 200 elever fördelade på åtta klasser. Skolan ligger i skolområde LTÖ (Linero, Tuna, Östra Torn). Skolan ligger på Östra Torn och är en F-3-skola.

Komminukation

--Bilpendling Mot Malmö tar man lättast E 22:an. Infart mot E 22:an finns både vid rondellen vid Odarslövsvägen- Norra Ringen (norra delen) och vid Dalbyvägen (södra delen). Färden tar ca 20 min med bil. För att komma till Dalby kör man lättast Dalbyvägen vars påfart finns i södra delen. Sandbyvägen tar oss till S. Sandby och har sin påfart från Dalbyvägen (söder), eller Utmarksvägen (norr). --Cykelpendling Som en pulsåder genom östra Lund ligger Hardebergaspåret, som är en länk mellan Östra Torn och centrum. Om vi cyklar österut på Hardebergaspåret tar det högst 30 min. till S. Sandby. Från Östra Torn finns även en cykelväg längs med Tunavägen som tar oss in till centrum på ca 10 minuter och sedan vidare mot väster. Hela östra Lund är som ett fint nät av cykel- och gångvägar omgärdade av parker och grönska. Det finns därför goda cykelmöjligheter med bekväma avstånd till stora delar av Lund. --Busspendling Busshållplatsen "Fagottgränden" är belägen ett stenkast bort på andra sidan parkeringen där stadsbuss nr 7 (gamla linje nr 1) avgår ifrån var 10:e minut. Det tar 4 minuter till LTH och 11 minuter till Clemenstorget i centrum. Från Djingis Khan (norra delen) avgår även gamla Lundalänken , numera spårvägen, som är ett smidigt och snabbt sätt att ta sig in till centrum. Regionbuss 171 från Ideon och 170 från Ericsson tar ca 20 min. till Malmö. Regionsbuss 166, som också tillhör Lundalänken, avgår mot S. Sandby var 15 min. Samma buss tar oss in till Lunds centrum på 6 min. Regionsbuss 171 avgår från Ideon och tar oss till Malmö på ca 20 min.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.