Blekingsborgsgatan 3B
Blekingsborgsgatan 3B
Herman Forssell, ansvarig mäklare i Malmö Regementsgatan
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Herman Forssell

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Blekingsborgsgatan 3B

Utgångspris

1 445 000 kr


Utgångspris

1 445 000 krBlekingsborg— Malmö

Blekingsborgsgatan 3B


Kommande försäljning
Utgångspris
1 445 000 kr

Blekingsborg— Malmö

Två rum och kök med inglasad balkong i söderläge!

Välkommen till denna välplanerade lägenhet med en praktisk planlösning och goda förvaringsutrymmen i hall och sovrum.

Denna bostad har en stor balkong med direkt utgång från vardagsrummet och har utsikt mot föreningens grönskande innegård i söderläge. Platsen rymmer ett möblemang och har en fastsatt infravärme, vilket gör att platsen även går att nyttja vid de något kallare tiderna. Vardagsrummet är väldigt ljus och har plats för både soffmöblemang, tv-möbel och middagsbord. Rummet är väl anpassat för vardagliga aktiviteter och umgänge med familj och vänner.

Köket erbjuder en funktionell och stilren yta med laminatgolv, vitmålade väggar och en köksinredning i vitt. Här finns bra förvaringsutrymmen och yta för ett matbord. Bänkskivan i svart laminat som idag är iklädd dekorplast i grå nyans, ger en fin kontrast som i kombination med den kaklade väggen skapar en modern touch. Köket är utrustat med en diskmaskin, induktionshäll, ugn, integrerad mikrovågsugn, kyl/frys och spisfläkt, vilket ökar förutsättningarna för en lyckad måltid.

Finn ro i sovrummet som fortsätter med den enkla och neutrala stilen av laminatgolv och ljusgrå väggar. Rummet rymmer en dubbelsäng och har en platsbyggd garderob för ordnad förvaring.

Badrummet, med sitt gråa klinkergolv och ljust kaklade väggar, erbjuder en funktionell plats i trevliga nyanser. Utöver värmegolv och handdukstork, finns även handfat med kommod, dusch och WC. Badrummet har utrymme för en tvättmaskin för den som vill underlätta vardagen ytterligare.

Bostaden ligger i Blekingsborg med närhet till Mobilia tvärs över vägen. Mobilia har ett utbud av allt från shopping, restauranger och biograf. Området är av växlande bebyggelse där Blekingsborg omsluts av villaområde, bostadsrätter och shoppingcenter. Kollektivtrafiken är god där du enkelt tar dig till Triangeln på 15 minuter och till Malmö centralstation på 25 minuter. För den med bil går Trelleborgsvägen raka vägen till Inre ringvägen med avfarter runt om i Malmö.

Varmt välkomna att höra av er vid intresse!


Utgångspris
1 445 000 kr
Boarea
50.5 kvm
Avgift
3 689 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
4 av 4 (Hiss finns ej)

Mäklarhuset Malmö Regementsgatan

Kontakta Herman för mer information kring visningsmöjligheter.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad


Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Golvet är av laminat och väggarna är vitmålade och har en fondvägg i grå. I hallen finns även tre platsbyggda garderober


02
Kök

Golvet är av laminat och väggarna är vitmålade. Köksinredningen är vit och har en bänkskiva av laminat i svart nyans. Väggen bakom bänkskivan är kaklad i svart och köket är utrustat med diskmaskin, spis av induktionshäll, ugn, integrerad mikro, kyl/frys samt spisfläkt. Köket har även utrymme för ett matbord.


03
Vardagsrum

Golvet är av laminat och väggarna är vitmålade. Rummet är rymligt och rymmer en tv möbel, soffa samt ett middagsbord. Från vardagsrummet leder en dörr ut till den inglasade balkongen.


04
Sovrum

Golvet är av laminat och väggarna är i en ljusgrå nyans. Rummet rymmer en dubbelsäng och har även en platsbyggd garderob.


05
Badrum

Golvet är i grått klinker och väggarna är kaklade i en ljusare nyans. Badrummet har en handdukstork och är i övrigt utrustat med ett handfat med kommod, dusch samt en WC. I badrummet finns även utrymme för en tvättmaskin.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

50,5 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

2 (1 sovrum)

Våning

4 av 4


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1956

Kommentar, byggnad

Flerbostadshus

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

150 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2019-06-20


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn och fiberoptiskt bredband 1000/1000 Mbit/s via Bahnhof.


05
Balkong

Inglasad balkong med heltäckningsmatta och uppsatt infravärme. Balkongen har utsikt över innegården och är i söderläge.


06
Övriga upplåtna utrymmen

Varje lägenhet har ett förråd i källaren. Ytterligare förråd finns att hyra, även om tillgången per hus varierar. Kösystem tillämpas för de som vill ha ett extra förråd.


07
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

I föreningen finns 161 parkeringsplatser, 44 garageplatser och 4 MC-platser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 128 kr/månad, garageplats till en kostnad om ca 319 kr/månad och MC-plats till en kostnad om ca 200 kr/månad. Kösystem tillämpas. I övrigt råder fri parkering i området.


Ekonomi

01
Avgift

3 689 kr/mån

Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om ca 70 kr/månad tillkommer för bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad). Föreningen har ett gemensamt elavtal, hushållen debiteras kvartalsvis utefter faktisk förbrukning.

Kommentar, månadsavgift

Föreningen tillämpar indirekt mätning och debitering av el.
Internet och fullt tv utbud ingår i föreningen och betalas via avgift (+70kr / månad) ej valbart.

Upplåtelseform

Bostadsförening

Inre reparationsfond

1 002 kr (Senast kontrollerad: 2024-01-09)

Överlåtelseavgift

1 432.5 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

0,2643%

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2023-12-20.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Föreningen kommer att höja avgiften med 5% 2024.


Föreningen

01
Benämning

HSB Brf Eriksfält.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

HSB:s Brf Eriksfält i Malmö. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 298 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 18 lokaler, varav 13 upplåts med hyresrätt.
Föreningen köpte fastigheten 1957 (äger marken).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1432 kr som betalas av köparen. Vid belåning av lägenheten tas en pantsättningsavgift ut om ca 573 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Kommande renoveringar

2024 planerar föreningen att foga om tegelfasaderna.
I övrigt följer föreningen en underhållsplan.

Gjorda renoveringar

1996 renoverades tvättstugor och nya maskiner installerades. Även hissarna rustades upp.
2003-2004 byttes fönster, tre nya balkonger byggdes och befintliga balkonger byggdes ut.
2000-2004 byttes samtliga V/A-stammar i badrum samt vattenstammarna i kök. Samma år installerades en ny värmeanläggning på taket för att förbättra ventilationen, höghusen fick plåttak och alla lägenheter utrustades med säkerhetsdörr. Dessutom byttes el-stigare, elen sanerades och jordade uttag installerades i samtliga lägenheter. Fasaden tvättades, fasadbelysning installerades, dränering genomfördes runt en av fastigheterna och trappuppgångarna renoverades.
2005 rustades gården upp.
2008 byttes belysning i trapphusen.
2015/2016 gjordes en uppfräschning av utemiljön, staket sattes upp och trädgård samt lekplats förbättrades.
2017 målades nedre delen av fasaderna och fem takfläktar på Blekingsborgsgatan byttes.
2017-2018 relinades avloppsstammarna i kök.
2018 byttes och målades entrépartierna.
2019 målades vissa fasader på markplan samt källarväggar.
2021, 7 stycken nya odlingsbäddar.
2022 har föreningen renoverat tvättstugor, installerat laddstolpar, bytt till LED-belysning i källare, entréer, fasader, utomhus.
Utökat kamerabevakning, målat uteplatser och trädetaljer, Ny kompressor till sop-systemet, gjort ny reparation av dränering vid hus 50,
OVK och ventilationsrengöring.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningens höghus finns det 4 tvättstugor som är belägna på markplan. De är utrustade med vardera 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkskåp eller torkrum. Det finns även en stenmangel. I föreningen finns ett gym som kan nyttjas till en kostnad om ca 60 kr per hushåll/månad. Det finns även cykelrum, barnvagnsrum och miljöhus. Föreningen har dessutom 86 cykelskjul som kan hyras till en kostnad om ca 20 kr/månad.
Föreningen har en fin gemensam innergård med en stor härlig gräsmatta och flertalet grill- och sittplatser.
Föreningen ordnar aktiviteter ett par gånger om året för medlemmarna.
Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/malmo/brf/eriksfalt

Andel av BRF nettoskuldsättning

207 035 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från bostadsrättsföreningen.


Dokument

Ekonomi
Avgift
3 689 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om ca 70 kr/månad tillkommer för bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad). Föreningen har ett gemensamt elavtal, hushållen debiteras kvartalsvis utefter faktisk förbrukning.
Kommentar, månadsavgift
Föreningen tillämpar indirekt mätning och debitering av el.
Internet och fullt tv utbud ingår i föreningen och betalas via avgift (+70kr / månad) ej valbart.
Upplåtelseform
Bostadsförening
Inre reparationsfond
1 002 kr (Senast kontrollerad: 2024-01-09)
Överlåtelseavgift
1 432.5 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
0,2643%
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2023-12-20.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Föreningen kommer att höja avgiften med 5% 2024.

Området
Använd kartan
X

Platser

Taco Bar

172 m


Sushi Daily

183 m


Burger King

202 m


Vagabond

205 m


SG Bistro

219 m


Storsjöns Förskola

222 m


Eriksfältsskolan

222 m


Förskolan Pandan

237 m


Lillsjöns Förskola

296 m


Ameisi

312 m


Freshly Food Supermarket

708 m


Stora Coop Stadion

907 m


Lidl

936 m


X:-tra

1,24 km


Alseedawi Kryddor & Nötter

1,47 km


Malmö Fosievägen

190 m


Malmö Blekingsborg

226 m


Malmö Mobilia

371 m


Malmö Mobilia Öster

384 m


Malmö Södertorp

513 m


Malmö Persborg station

1,6 km


Station Triangeln

1,82 km


Malmö Rosengård station

2,13 km


Malmö Hyllie station

2,39 km


Hyllie St. (Malmö Arena)

2,47 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  1,07 km
  4 min
  9 min
  22 min
 • Hav
  3,52 km
  12 min
  16 min
  57 min
 • Tågstation
  Malmö Persborg station
  1,6 km
  8 min
  12 min
  38 min
 • Hållplats
  Malmö Fosievägen
  190 m
  1 min
  4 min
  11 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Herman!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.