Sallerupsvägen 30 / Ellstorp - Värnhem / Malmö

Grönt och trivsamt på centralt läge.

Utgångspris
1 100 000 kr
Boarea
43.5 kvm
Avgift
3 167 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
3 av 6 (Hiss finns)
Visningar
 • Mån 17 aug 16:45-17:45

  Anmälan krävs / Var god boka på nätet eller ring 073 9879160 för visning

Boka Budgivning
Läs mer om budgivning

Trevlig, fräsch och tilltalande 2:a med härlig utsikt över, och tillgång till Ellstorpsparken. De 43 kvm på våning 3 (hiss finns) är välplanerad, ljus och med rejäl takhöjd. Här finns en härlig balkong och två klädkammare. Den välskötta föreningen ligger på centralt men lugnt läge. Området saknar inget, med större livsmedelsbutiker nära och ett antal restauranger och serveringar på promenadavstånd så erbjuds en bekväm tillvaro. Kommunikationerna är utmärkta med Östervärns nya tågstation endast en kort bit bort och bussknutpunkt vid Värnhemstorget. Välkomna att boka tid för visning av en trivsam lägenhet.

Bilder
Sponsrade länkar
 • Upplev bostaden genom virtuell verklighet på mobilen

  För att se VR - fyll i ditt mobilnummer nedan, så får du ett sms med en länk. Surfa sedan in på sidan och sätt mobilen i ett VR-set.

Vardagsrum
Kök
Fasad innergård
Stilfullt
Vy från entré
Fasad från Idaborgsgatan
Hall med klädkammare
Vardagsrum mot hall även här klädkammare
Härlig balkong
Ellstorpsparken utanför dörren
Kök
Förvaring och arbetsytor
Bra sovrum
Badrum med dusch
Vit inredning
Utsikt från balkong
Visa alla 18 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Inspiration
Planritning
Planritning
Planritning 3 D
Fakta
Rumsbeskrivning

 • Beskrivning av samtliga rum
  Trappentrén är placerad mot innergården. Hissen går från markplan upp till våning tre. I det fall man väljer trapporna får man njuta av det fina trapphuset. Lägenheten är placerad mot Idaborgsgatan och Ellstorpsparken. Via säkerhetsdörren tar vi oss in i hallen. Ytterkläderna hänger vi till vänster eller i klädkammaren som är placerad i hallen. Det finns en klädkammare även i vardagsrummet. Lägenheten är fräsch med genomgående vita väggar och enhetligt ekparkettgolv i rum och kök. Badrummet till vänster i hallen är helkaklat och går i blått. Inredningen är vit och glasduschdörrarna är vikbara. Köket är utrustat med en smart fällbar bänkskiva, där man utmärkt intar sina måltider. Skåpsluckorna är grå tonad och bänkskivan är i ek, matchande med golvet. Runt diskbänken sitter mosaik i olika mörka färger som matchar skåpsluckorna, snyggt och sobert. Vitvarorna består av kombinerad kyl/frys och spis.
  Sovrummet har bra storlek och plats för en stor säng. Vardagsrummet känns ljust och luftigt med sin rejäla takhöjd. Tidstypisk lamp stuck och trevliga fönsterkarmar bidrar till trivseln. Utanför vardagsrummet finner vi en härlig balkong vettande mot parken. Sammanfattningsvis en mycket trivsam ljus lägenhet på bra läge och i en bra förening klar att flytta in i direkt.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  43,5 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  2 (1 sovrum)
 • Våning:
  3 av 6
 • Tillträde:
  Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1940
 • Kommentar, byggnad
  HSB:s Brf Vidar(746000-5080) består av 166 lägenheter, samtliga upplåtes med bostadsrätt. Föreningen har också 3 bostadsrättslokaler. Adresserna är Idaborgsgatan 57A-F samt Sallerupsvägen 30. HSB har hand om den ekonomiska förvaltningen och Riksbyggen den tekniska.
  Styrelsen nås via: styrelsen@brfvidar.se. Föreningen har också en hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/1568385/
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme
 • Renovering omarbetning etc
  1990 Byte av samtliga fönster, 1993 Byte av stammar för kall- och varmvatten samt varrnvattencirkulation, 1994 Byte el-system,
  2000 Omläggning av tak, renovering av balkonger, omputsning och målning av fasader, reparation av ventilationskanaler i kök och badrum (rostfria insatsrör har monterats i samtliga ventilationskanaler till kök och badrum), 2001 Upprustning av trädgård och markytor, installation av fastighetsnät HSB Bolina (fibernät för bredband, tv, telefoni), 2003 Byte avloppsstammar, byte av ledningar för kall- och varmvatten inklusive
  varmvattencirkulation samt byte av ventiler, totalrenovering av badrum i samtliga lägenheter, 2006 Byte av radiatorventiler och termostater, installation av system för individuell mätning och debitering för värme— och varmvattenförbrukning, 2007 Ombyggnad av sophantering från sopnedkast till miljöstation, 2010 Ombyggnad av cykelgarage, 2011 Renovering av samtliga tvättstugor inklusive nya maskiner, automatisk
  tvättmedelsdosering och elektroniskt bokningssystem, 2015 Spolning av samtliga stammar i fastigheten och byte av stigarledningar för elnätet.
  2016 Byte av mätare för individuell värme- och varrnvattenförbrukning, byte av takbeläggning på takterrasserna, byte av plåt på skorstenarna, byte av trapphusarmatur och lagning av sprickor i fasaden, 2017 Installation av nytt passérsystem med porttelefon, byte till säkerhetsdörrar med nytt dörrfoder till samtliga lägenheter samt postboxar, 2018 Byte av samtliga hissar, målning av alla trapphus, nya radiatorer och anslagstavlor i
  trapphusen, nya entrédörrar samt ny utemiljö med en grillplats, ller cykelställ och bänkar.
 • Kommande renoveringar
  Underhållsplanen uppdateras löpande.
  2020: Undercentral (pumpar för värme och varmvattencirkulation i fastigheten)
  Byte av avloppen i bottenplattan med start hösten 2020, avrinningen från takterrasserna.
  2021: Tätskikt och genomtagningar i takpapp. Skorstens- och balkongplåtar.
  2022 Fasader och balkonger.
 • Övriga utrymmen
  Tvättstugor finns där tvättmaskinerna är fördoserade med tvättmedel och mjukmedel. Tvättstugorna 1 & 2 finns i huskropp Idaborgsgatan 57F-57 D och tvättstugorna 3 & 4 finns i huskropp Idaborgsgatan 57 A. Föreningen har tre takterrasser, samt uteplats med utemöbler och planteringar. I trädgården mellan Idaborgsgatan 57 E och F finns även grillmöjligheter. Cykelförråd finns i källaren och cykelställ finns utanför varje trappuppgång. Föreningen har också ett miljöhus.
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Energiprestanda, primärenergital:
  121 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
 • Besiktningsman
  Majornas Energi & Miljökonsult AB
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och fiberoptiskt bredband via HSB-bolina.
Förråd
 • Beskrivning, förråd
  Till lägenheten hör ett källarförråd.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Föreningen har inga egna garage- och parkeringsplatser. Boendeparkering råder i området. Se Malmö kommuns hemsida för mer information.
Övrigt
 • I föreningen tillämpas individuell mätning av värme och vatten. Element och varmvattenledning är utrustade med mätare från Minol som mäter hur mycket värme och varmvatten just du förbrukar. På så vis kan föreningen räkna ut hur mycket av föreningens totala värme- och vattenförbrukning du står för. I månadsavgiften ingår en normalförbrukning av värme och vatten. Varje år stäms din faktiska förbrukning av mot normalförbrukningen. Den som förbrukat mer värme och varmvatten än normalförbrukningen får betala extra för detta, den som förbrukat mindre än normalförbrukningen får pengar tillbaka. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.
Ekonomi

 • Avgift:
  3 167 kr/mån
 • Kommentar, månadsavgift
  I avgiften ingår kabel-TV, bostadsrättstillägg och normalförbrukning av värme och vatten. Föreningen har individuell mätning av värme och varmvatten. Förbrukas mer än normalt debiteras eller avräknas detta en gång per år.
 • Försäkring
  Försäkring är en individuell kostnad och beror på önskemål och förutsättningar. Kontrollera gärna med ditt försäkringsbolag vad det skulle kosta dig att försäkra lägenheten. Bostadsrättsdelen ingår i avgiften.
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 182.5 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  473 kr
 • Andel av årsavg.:
  0,65171
 • Andelstal insats:
  0,65171
 • Pantsättning
  Uppgiften är kontrollerad 2020-07-28.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Årsavgifterna höjdes 2019-10-01 med 2 %. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Styrelsen har ännu inte beslutat om avgiften ska höjas med 2 eller 3% i år. Beslut tas i augusti 2020.
Föreningen

 • Benämning:
  HSB Brf Vidar i Malmö
 • Markägare
  Marken upplåtes med äganderätt
Området

 • Ellstorp är ett centralt trevligt område med övervägande unga boende. Här är grönt och lugnt. Willys stormarknad ligger ett par minuter bort och här finns även andra stora livsmedelsbutiker nära. För den som är träningssugen så ligger Fitness24Seven intill. Restauranger och serveringar finner vi vid Värnhemstorget och hela vägen vidare in till Malmö centrum.
 • Kommunikationer
  En kort bit bort ligger Östervärns nya tågstation. Buss går ute på gatan och Värnhemstorget 5 minuters promenad bort har ett flertal busslinjer bl.a till Lund. Med bil är det nära till påfarten till E 22 och Ringvägen.
Ekonomi
Avgift :
3 167 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
I avgiften ingår kabel-TV, bostadsrättstillägg och normalförbrukning av värme och vatten. Föreningen har individuell mätning av värme och varmvatten. Förbrukas mer än normalt debiteras eller avräknas detta en gång per år.
Försäkring
Försäkring är en individuell kostnad och beror på önskemål och förutsättningar. Kontrollera gärna med ditt försäkringsbolag vad det skulle kosta dig att försäkra lägenheten. Bostadsrättsdelen ingår i avgiften.
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 182.5 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
473 kr
Andel av årsavg. :
0,65171
Andelstal insats :
0,65171
Pantsättning
Uppgiften är kontrollerad 2020-07-28.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Årsavgifterna höjdes 2019-10-01 med 2 %. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Styrelsen har ännu inte beslutat om avgiften ska höjas med 2 eller 3% i år. Beslut tas i augusti 2020.

Boendekalkyl

Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Ellstorps Kvarterskrog & Pizzeria
  27 m
  Fatafeat Falafel
  50 m
  Kjollen
  168 m
  Ban Thai Steak House
  297 m
  Restaurang Que
  306 m
 • Skolor
  Rönnenskolan
  90 m
  Södervan
  148 m
  Mottagningsenheten
  233 m
  Rönnbärets förskola
  264 m
 • Mataffärer
  Lidl
  434 m
  Coop Värnhem
  549 m
  Grönsakshandlaren på Värnhem
  553 m
  Hemköp
  632 m
  Coop Kirseberg
  710 m
 • Tågstationer
  Malmö Östervärn station
  513 m
  Malmö Rosengård station
  1,48 km
  Malmö Centralstation
  2,14 km
  Station Triangeln
  2,2 km
  Malmö Persborg station
  2,5 km
 • Kommunikationer
  Malmö Katrinelund
  156 m
  Malmö Ellstorp
  285 m
  Malmö Celsiusgården
  423 m
  Malmö Industrigatan
  527 m
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 1,12 km
 • 5 min
 • 5 min
 • 16 min
 • Sjö
 • 1,37 km
 • 4 min
 • 11 min
 • 34 min
 • Hav
 • 1,58 km
 • 6 min
 • 9 min
 • 29 min
 • Tågstation - Malmö Östervärn station
 • 513 m
 • 3 min
 • 4 min
 • 10 min
 • Hållplats - Malmö Katrinelund
 • 156 m
 • 4 min
 • 2 min
 • 2 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn