Nisbethsgatan 2
Nisbethsgatan 2
Sara Ekblom, ansvarig mäklare i Simrishamn
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Sara Ekblom

Ansvarig mäklare

Till salu

Nisbethsgatan 2

Utgångspris

8 200 000 kr


Utgångspris

8 200 000 kr



Simrishamn

Nisbethsgatan 2


Till salu
Utgångspris
8 200 000 kr

Simrishamn

Prisat gatuhus i Gamla stan med atmosfär, hög kvalitet och genuina detaljer.

Atmosfär, hög kvalitet och noga utvalda material är genomgående i detta nyuppförda gatuhus i gamla stan. Stenhuset är gediget rakt igenom och har tegeltak, putsad fasad samt vackra friser runt fönster och dörrar. Interiört med kalkstensgolv, massiva vitvaxade furugolv, ekgolv, vitlutade trätak och återvunna gamla takbjälkar som höjer atmosfären och känslan av att huset är uppfört under en annan tidsepok.

Huset ingår i "projekt Folkskolan" som av föreningen Arkitektupproret fått pris som 3:e finaste nyproduktion i Sverige 2023! Huset är ett i raden av fyra helt enastående vackra hus ritade av Söderberg & Ask och uppförda av samma byggherre, Österlinds Byggentreprenör.

En ståtlig Simrishamnsdörr välkomnar in till hall med kalkstensgolv från Stiltje. Vidare öppet mot kök och allrum med en vacker korsvirkesvägg som avgränsar. Här finns tre utgångar, via helglasade dubbeldörrar, ut till den skyddade innergården och här leder också trappan upp till det övre planet. Enhetligt, ljust ekgolv och vitlutade tak och bjälkar.

Köket har kvalitetsinredning från Hakers och en köksö med gjuten bänkskiva. Vitvarorna är övervägande från Elektrolux, fläktkåpan från Smeg och vinkylen är en liten extra detalj. I allrumsdelen finns värmande braskamin. På entréplanet även en praktisk groventré i kombination med tvättrum, en gästtoalett och ett Master bedroom med eget duschrum och toalett, även här utgång till innergården.

På övre plan är det genomgående massiva vitvaxade furugolv och vitlutat trätak och takbjälkar även här. Ett stämningsfullt allrum som är inrett upp i nock och det finns tre fönsterkupor vilket ger bra rymd. Bl.a utsikt mot parken och de gamla skolbyggnaderna. Gavelsovrum med klädkammare och könsterkupa mot parken. Ytterligare ett sovrum finns som har utgång till balkong mot öster. Badrum med både badkar, dusch och toalett.

Tomten består av mindre remsa mot gatan och en skyddad innergård med plank mot norr. Hela tomtytan är idag singelbelagd så anläggning av trädgård tillkommer för köparen.

Nisbethsgatan har kommit att bli en charmig, pittoresk gata och har ett bra läge med omedelbar närhet till centrum och parkområden. Hav och sandstrand ligger bara en kort promenad bort.


Utgångspris
8 200 000 kr
Boarea
143 kvm
Tomtarea
262 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)


Aktuella visningar


Tisdag 30 april 14:00 — 14:40

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Lördag 04 maj 11:00 — 11:40

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Mäklarhuset Simrishamn

Kontakta Sara eller Helena för mer information kring Nisbethsgatan 2 Anmäl intresse.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg




Rumsbeskrivning

01
Entréhall

Via en ståtlig Simrishamnsdörr kommer man in i en öppen hall med kalkstensgolv från Stiltje. Här är högt i tak, vitlutade takbjälkar och vitlutat trätak med infällda spotlights. Gästtoalett i anslutning.


02
Kök och allrum

Öppen planlösning med en vacker vägg av korsvirke som avgränsar. Här leder också den öppna trappan upp till det övre planet. Ekgolv från Kährs.


03
Kök

Köksinredning från Hakers Inredningar. Spegelluckor/fronter i vitt, nedsänkt rostfri vask. Induktionshäll (80 cm), fläktkåpa från Smeg, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, integrerad diskmaskin, två st integrerade kyl/frys. Vitvaror från Elektrolux. Köksö med underskåp och liten vinkyl, gjuten bänkskiva.

Ekgolv från Kährs, vitlutat takbjälkar och vitlutat trätak med infällda spotlights. På vardera sida om köksön finns dubbla helglasade altandörrar mot den skyddade innergården.


04
Allrum

Ekgolv från Kährs, vitlutade takbjälkar och vitlutat trätak med infällda spotlights. Braskamin. Dubbel helglasad altandörr mot den skyddade innergården.


05
Master bedroom

Ekgolv från Kährs, vitlutade takbjälkar och vitlutat trätak med infällda spotlights. Dubbel helglasad altandörr mot den skyddande innergården. Fyra st garderober, skjutdörr in till duschrum med toalett.


06
Duschrum

Klinkergolv med golvvärme, kaklade väggar, vitlutade takbjälkar, vitlutat trätak med infällda spotlights. Toalett, handfat med underskåp, rund spegel med ljusramp, väggskåp, duschhörna med infällbara glasväggar, handdukstork. Fönster och mekanisk ventilation.


07
Gästtoalett

Klinkergolv med golvvärme, kaklade väggar i vitt med fondvägg, vitlutat trätak. Toalett med inbyggd cistern, handfat med underskåp, rund spegel med ljusramp. Mekanisk ventilation.


08
Groventré/tvättrum/pannrum

Kalkstensgolv från Stiltje, golvvärme, vitlutade takbjälkar, vitlutat trätak, utgång mot öster. Gott om inredning, både under- och överskåp samt städskåp. Arbetsbänk med nedsänkt rostfri vask. Tvättmaskin och torktumlare från Samsung. Värmepanna. Fönster och mekanisk ventilation.


09
Övre plan


10
Allrum

Inrett upp i nock med vitlutade takbjälkar, vitlutat trätak med infällda spotlights. Massivt, vitvaxat furugolv. Tre fönsterkupor ger bra rymd. Utsikt mot parken.


11
Gavelsovrum

Massivt, vitvaxat furugolv, vitlutade takbjälkar, vitlutat trätak med infällda spotlights. Skjutdörr in till klädkammare med likadana ytskikt som i sovrummet. Fönsterkupa med utsikt mot parken.


12
Sovrum

Massivt, vitvaxat furugolv, vitlutade takbjälkar, vitlutat trätak med infällda spotlights, takfönster, garderobsvägg med skjutdörrar. Utgång till balkong mot öster.


13
Badrum/duschrum

Klinkergolv med golvvärme (el), kaklade väggar, vitlutade takbjälkar, vitlutat trätak med infällda spotlights. Toalett, handfat med underskåp, rund spegel med ljusramp, badkar, duschplats med infällbara glasväggar, handdukstork. Takfönster och mekanisk ventilation.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

143 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Tomtarea

262 kvm

Rum

5 (3 sovrum)

Fastighetsbeteckning

SIMRISHAMN FOLKSKOLAN 6

Tillträde

Diskuteras


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

Gatuhus

Byggnadsår

2023

Grund

Isolerad betongplatta

Stomme

Leca exaktblock 350

Bjälklag

Trä

Fasad

Puts

Takbeklädnad

Tegel

Utv plåtarbeten

Förzinkad plåt

Fönster

Velfac 3-glas, alu/trä med varmkant

Ventilation

Mekanisk frånluft

Skorstenstyp

Murad isokern 365x365 dubbelmantlad

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme via frånluftsvärmepump
Märke på värmeanläggning: Comfortzone RX50/125


03
Energideklaration
Sammanställning

Energideklaration ej utförd


04
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Isolerat förråd med lockläktpanel och papptak. Invändigt med gjutet golv och råspont på väggar och i tak. Vattenutkastare finns här.

Beskrivning, parkering

Två bilplatser vid allmän parkering längst in på Nisbetsgatan.


05
Gemensamhetsanläggningar

Simrishamn folkskolan ga:3, Simrishamn folkskolan ga:2


06
Tomt/Servitut
Tomtarea

262 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Beskrivning, tomt

Tomten består av mindre remsa mot gatan och en skyddad innergård med plank mot norr. Anläggning av trädgård tillkommer för köparen.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Fornlämning

Planbestämmelser

Folkskolan 1 och del av simrishamn 2:24, Detaljplan (Beslutsdatum: 2013-02-25, Registreringsdatum: 2013-08-06, Senast ändrad: 2020-06-26)

Samfällighet

Simrishamn folkskolan s:1


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

1 762 000 kr (Fastställt avseende år 2022)

Byggnadsvärde

700 000 kr

Markvärde

1 062 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Beskrivning av kostnader

Nyuppfört hus, inga faktiska driftskostnader finns att redovisa.
Huset är idag fullvärdesförsäkrat hos IF.
För nyuppfört hus betalar man ingen fastighetsavgift de första 15 åren.

Upplåtelseform

Äganderätt

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
1 762 000 kr (Fastställt avseende år 2022)
Byggnadsvärde
700 000 kr
Markvärde
1 062 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Beskrivning av kostnader
Nyuppfört hus, inga faktiska driftskostnader finns att redovisa.
Huset är idag fullvärdesförsäkrat hos IF.
För nyuppfört hus betalar man ingen fastighetsavgift de första 15 åren.
Upplåtelseform
Äganderätt
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Simrishamn  i simrishamn

Simrishamn

Lugn och ro men ändå all service inom nära räckhåll.


01
Fördelar med området
Restauranger Butiksgata/köpcentrum Fiske Gym Badstrand Bowling Tennis Tågstation Motionsspår Bokhandel Simhall Utegym Bussar

02
Miljö

Simrishamn, Österlens huvudstad, är en genuin och vacker småstad. Det är inte minst stadens bebyggelse som utgör dess charm. De låga husen i pastellfärger ligger i långa rader längs kullerstensgator. Vackert snidade dörrar är också typiska för trakten, liksom de prunkande trädgårdarna som ligger som osynliga oaser bakom höga träplank.


03
Kuriosa

Det var förmodligen någon gång på 1200-talet som den blev stor nog att få stadsrättigheter. På platsen har det dock funnits boplatser sedan stenåldern. Första gången Simrishamn nämns är 1123 då den norske kungen Jorsalafarare med sin flotta ska ha lagt till här. Namnet på fiskeläget var då Svimraros som betyder ”mynningen till ån som svämmar över” och hänsyftar på Tommarpsån. Fiskeläget växte till att bli en betydande hamnstad, tack vare sillen, som haft en avgörande betydelse för staden ekonomi och historia. Därför är också en fisk avbildad på stadsvapnet.


04
Sevärdheter

Besök Österlens museum, Autoseum, Nordic Sea Winery, köpmansgårdarna, Hotell turistgårdens rosarium, Rosentorget, Konstmuséet Gösta Werner & havet och mycket mer. Shoppa i stadens affärer och ta en fika på ett av de många caféerna eller avnjut god meny på stadens restauranger.


05
Kommunikation

Från Simrishamns station går Pågatågen i princip varje timme Simrishamn-Malmö. Expressbussar trafikerar linjer mot Lund och Kristianstad och lokalbussar går till kommunens övriga byar.


Använd kartan
X

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Hav
    278 m
    2 min
    2 min
    5 min
  • Sjö
    572 m
    4 min
    4 min
    13 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Sara eller Helena!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.