Torrlösa 1371 / Torrlösa / Svalöv

Hästgård på vykortsläge med nybyggt ridhus av internationell standard

Utgångspris
8 295 000 kr
Boarea/biarea
210/40 kvm
Driftkostnad
38 000 kr/år
Tomtarea
2.3 ha
Rum
7 rum (4 sovrum)
Fastigh.bet
SVALÖV TORRLÖSA 25:4
Objekttyp
Hästgård
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning
Läs mer om budgivning

Omgiven av milsvida vyer och böljande fält finner man denna kompletta, välskötta hästgård där det idag bedrivs professionell hästverksamhet med ett etablerat kundunderlag. Det nyligen färdigställda ridhuset, 72,5*26 m uppfört av Tectum, erbjuder 11 murade boxar med plats för ytterligare två, stor sadelkammare, uppbindningsplats/tvättplats för 2 hästar, uppställningsplats för större ekipage samt en ridyta med fibersand om 54*24,5 meter. Ridhuset kompletteras av en upplyst paddock om ca 45*25 meter samt ett stall med 4 trä-/gallerboxar, sadelkammare och kaklad spolspilta. Naturligtvis hårdgjord mark på hela gårdsplanen såväl som runt ridhuset och paddocken. Nyare staket/inhängnader runt de sju dränerade och väl tilltagna hagarna samt stor maskinhall.

Det representativa boningshuset välkomnar med generösa sällskapsytor, inglasat uterum med fri utsikt och utrymme för hemmakontor. Entréplanet fördelar sig på ett väl tilltaget sovrum i direkt anslutning till stor klädkammare och badrum, ett stilfullt renoverat kök i direkt anslutning till en öppen vardagsrumsdel med utrymme för separat matplats, ett hemmakontor i anslutning till separat entré samt ett härligt uterum. På ovanvåningen möts man av ett rymligt allrum/sovrum med fri utsikt som kompletteras av ytterligare ett stort sovrum, ett helkaklat badrum samt ett långsmalt sovrum som med fördel kan delas av till två sovrum.

Bara några hundra meter bort på den före detta golfbanan erbjuds utmärkta ridmöjligheter på varierande underlag i inspirerande terräng.

En dryg halvmil bort ligger Svalöv med ett flertal F-6 skolor, en 7-9 skola, Svalöfs Gymnasieskola med flera inriktningar samt Fridhems Folkhögskola. Dessutom matbutiker, restauranger, pizzerior, vårdcentral och idrottsanläggningar. Natursköna Söderåsens Nationalpark finner man en dryg mil bort med underbara vandringsleder, grillplatser och dramatiska naturupplevelser. Till Landskrona är det ca 20 km, till Helsingborg dryga 40 km och till Malmö ca 45 km.

Välkommen på visning!

Bilder
Sponsrade länkar
Drönarvy över gården sedd från infarten
Maskinhallen i förgrunden
Ridhuset mot infarten till stalldelen
Fritt läge med underbara omgivningar
Upplyst paddock med fiberblandad grus
Infart till uppställningsplats och ridhusdelen
Ridhuset mot uppställningsplats
Ridhus mot sadelkammare och stalldel
Infart till stalldel
Uppbindningsplats / spolplats för två hästar
Sadelkammare
Boxarna i ridhuset
Gårdsplan mot stall och boningshus
Uteplats
Uterum
Den gamla stalldelen
Insida gamla stalldelen
Spolspilta gamla stalldelen
Entré mot kök
Kök
Kök mot uteplats
Matplats kök
Vardagsrum
Vardagsrum mot matrum
Matrum mot huvudentrén / finentrén
Kontor i anslutning till huvudentrén
Uterum
Vy från uterum
Sovrum entréplan mot uterum
Sovrum mot klädkammare och uteplats
Uteplats i anslutning till sovrum och kök
Badrum entréplan
Förråd / möjlig tvättstuga
Allrum ovanvåning
Sovrum 1 ovanvåning
Sovrum 2 ovanvåning
Badrum ovanvåning
Vy över hagarna
Visa alla 60 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Fakta

Beskrivning
 • Boarea:
  210 kvm
 • Biarea:
  40 kvm
 • Totalareal:
  2.2645 ha
 • Rum:
  7 (4 sovrum)
 • Fastighetsbeteckning
  SVALÖV TORRLÖSA 25:4
 • Tillträde:
  Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1909
 • Kommentar, byggnad
  Allmänt
  - Samtliga hagar är dränerade längs med staketen och likaså runt ridhuset när det uppfördes.
  - Nuvarande ägare använder sig av en gödselcontainer (ingår i överlåtelsen) som töms 3-4 ggr/år. Med större antal hästar krävs en mer frekvent tömning. Nuvarande ägare har betalt 500 kr per tömning till någon av bönderna i närområdet som tagit emot gödseln.
  - Enskilt vatten från brunn som borrades 2010, filtrering genom saltfilter. Enskilt avlopp med 3-kammarbrunn med kapacitet att hantera all vattenförsörjning / bevattning på gården.

  Sedan nuvarande ägare köpte fastigheten har man:
  2019 - Färdigställt ridhuset
  2018/2019 - Anlagt trädäck med vedeldad badtunna.
  2018/2019 - Målat och fräschat upp ytsikt invändigt i stora delar av bostadshuset.
  2013 - 2019 - Hårdgörning av mark på större delen av gården, nytt underlag i paddocken, installation av utomhusbelysning i paddocken samt runt om på fastigheten, installerat vikdörr i maskinhallen, nya staket runt om på fastigheten, indelning av hagar samt dränering av desamma.
  2015 - Köpt till 0,5 ha mark.
  2013 - Installation av ny pelletspanna. Vattenburet värmesystem.
Objekttyp/areal
 • Objekttyp:
  Hästgård
 • Åkermark:
  2 ha
 • Småhusmark lantbruk:
  1500 kvm
 • Totalareal:
  2,15 ha
Småhusbyggnad lantbruk - Bostadshus
 • Byggnadsår:
  1909
 • Värdeår:
  1929
 • Taxeringsvärde byggnad:
  876 000 kr
 • Standardpoäng:
  29
 • Rum:
  7 rum, varav 4 sovrum
 • Boarea:
  210 kvm
 • Biarea:
  40 kvm
 • Boareauppgift enligt:
  Mätning
 • Beskrivning, rum
  Angiven boarea är en uppskattning baserad på en enklare uppmätning då tidigare boyta inte kändes realistisk. Den nu redovisade boytan är angiven i underkant och kan vid noggrannare uppmätning säkert visa sig vara 10-20 kvm till. Angiven biarea är en uppskattning av uterum och garage tillsammans.

  Entréplan:

  Vardagsentré/hall
  Mindre entré med plats för klädavhängning som dels leder vidare mot sovrum och badrum, dels leder vidare in i köket / Plastmatta på golvet, vitmålade väggar samt omålat paneltak.

  Kök
  Inbjudande, genomgående kök med öppen, luftig och modern känsla (IKEA 2009). Utgång till uteplats och utrymme för matplats. Klinkergolv, putsade väggar/kakel och vitmålat paneltak. Spis med häll och varmluftsugn (90 cm), diskmaskin (2018), kombinerad kyl/frys (2019) samt fläkt med fläktkåpa.

  Vardagsrum
  Genomgående vardagsrum med öppen, luftig känsla och härligt ljusinsläpp genom flertalet fönsterpartier i två väderstreck. Utrymme för såväl rejäl soffgrupp som kompletterande möblemang. Laminatgolv, putsade vitmålade väggar med inslag av ett parti liggande träpanel samt vitmålat tak.

  Matrum
  Rymligt matrum i vardagsrummets förlängning och i direkt anslutning till uterummet. Utrymme för större matplats samt kompletterande möblemang. Laminatgolv, putsade vitmålade väggar med inslag av ett parti liggande träpanel samt vitmålat tak.

  Finentré
  Husets huvudentré som leder rakt in till matrum/vardagsrum via stilfulla dubbeldörrar med spröjsade glas. Nyttjas inte som entré av nuvarande ägare men kan nyttjas efter behov och önskemål. Vitt marmorgolv, putsade vitmålade väggar samt vitmålat tak.

  Kontorsrum
  Rum i direkt anslutning till finentrén som idag nyttjas som hemmakontor men som naturligtvis lämpar sig lika väl som sovrum, gästrum eller liknande. Laminatgolv, putsade väggar målade i ljusgul nyans samt vitmålat tak.

  Uterum
  Härligt uterum (1995) om ca 25 kvm med öppningsbara skjutdörrspartier runt om och större delen glastak, papptak på resterande del. 2-glas isolerade glaspartier, dock osäkert om de är fullt vinterisolerade. Det ska finnas värmeslingor i golvet som i dagsläget inte fungerar/inte används (nuvarande ägare har inte lagt ner någon tid på att försöka få igång värmeslingorna så det kan vara en enkel sak eller något mer komplicerad). Gjuten betongplatta och stomme av limträbalkar. Plåt

  Master bedroom
  Ljust, rymligt sovrum med utgång till uteplats och utsikt över hagarna genom stort fönsterparti. Gott om utrymme för stor dubbelsäng samt kompletterande möblemang. Laminatgolv, vitmålade väggar/tapetserad fondvägg samt vitmålat tak.

  Walk in closet
  Egentligen ett genomgångsrum som inretts till och nyttjas som en stor klädkammare. Laminatgolv, vitmålade väggar samt vitmålat tak.

  Badrum
  Generöst tilltaget badrum i anslutning till klädkammaren och sovrummet. Helkaklat med dusch bakom skjutbart parti, stort skåpparti med tvättställ nerfällt i granitbänkskiva samt WC och bidé. Vitmålat tak med infällda spotlights.

  Grovkök / tvättstuga
  Detta rum nyttjas inte idag inte som tvättstuga utan mest till förvaring. TM&TT (2017) finns i pannrummet med ingång från utsidan, sidan om vardagsentrén.


  Ovanvåning

  Allrum / sovrum
  Inbjudande allrum med fri utsikt över fälten samt väl tilltagen takhöjd med öppet upp i nock. Frilagda bjälkar bidrar till att ge rummet karaktär. Kan nyttjas som sovrum, allrum, hemmakontor eller liknande. Parkettgolv, vitmålade väggar samt vitlaserad takpanel .

  Sovrum 1
  Stort, rymligt sovrum som även detta är öppet upp i nock med frilagda bjälkar. Även här utrymme för stor dubbelsäng samt kompletterande möblemang efter behov och önskemål. Parkettgolv, vitmålade väggar samt vitmålat tak.

  Sovrum 2
  Ett långsmalt sovrum som enkelt kan delas av till två mindre sovrum. Parkettgolv, vitmålade väggar/tapetserad fondvägg samt vitmålat tak.

  Badrum
  Rymligt, helkaklat badrum med duschkabin, tvättställ med stor kommod samt överskåp och WC.
 • Byggnadssätt
  Grund: Betongplatta
  Stomme: Tegel
  Bjälklag: Trä
  Skorstenstyp: Murad skorsten (Kaminen har enbart använts vid ett tiotal tillfällen och då fungerat tillfredsställande. Ägarna kommer inte ihåg senast den sotades och det var ett par år sedan den användes så de kan inte garantera felfri funktion utan sotning / provtryckning.)
  Fasad: Puts
  Takbeklädnad: Betongpannor
  Utv plåtarbeten: Plåt
  Fönster: 2-glasfönster / Markiser på entrésidan
 • Kommentar, byggnader
  Den angivna grundkonstruktionen betongplatta är angiven med reservation. Den är baserad på byggritningar från tidigare, omfattande renovering där det framgår att det är en sådan konstruktion som är dränerad undertill.
 • Driftkostnader
  Totalt: 38 000 kr/år
  Uppvärmning: 12 000 kr/år
  Vatten och avlopp: 2 000 kr/år
  Renhållning: 4 000 kr/år
  Hushållsel: 20 000 kr/år
  Beskrivning av kostnader: Vatten & avlopp - Angiven kostnad baseras på en tömning/år av avloppet vilken sköts automatiskt av Ohlssons.
  Uppvärmning - Angiven kostnad baseras på nuvarande ägares användning av ca 6 pall pellets/år a ca 2 000 kr/pall
  El - I den väl tilltagna elkostnaden ingår uppvärmning av lastbilar under nattetid på vintern som används i åkeriverksamhet.
 • Vatten och avlopp
  Vatten: Enskilt vatten / Trekammarbrunn
  Avlopp: Enskilt avlopp
 • Uppvärmning och el
  Uppvärmning: Pellets
  Ålder: 2013 / Installerades av nuvarande ägare
 • Energideklaration
  Utförd datum: 2011-03-22
  Status: Energideklaration är utförd
  Energiprestanda: 118 kWh/m²
  Beskrivning: Upprättad energideklaration är baserad på äldre/annan uppvärmningsenhet, olja/ved/elpatron-panna från 1979.
 • Ventilation:
  Ventilation: Självdrag
 • TV/Internet
  Internet - Nuvarande ägare använder sig av mobilt bredband som enligt uppgift fungerar tillfredsställande. Fiber är planerat att finnas tillgängligt för indragning 2020.
  TV - I dagsläget används parabol men enbart för utländska kanaler.
 • Uteplats
  - Anlagt trädäck i sydöstläge med vedeldad badtunna i anslutning till sovrum och kök.
  - Uterum i sydvästläge med angränsande trädgård där möjlighet och utrymme finns att anlägga trädäck, pool eller liknande.
 • Parkering
  - I anslutning till entrén finns ett garage samt en carport.
  - Stor gårdsplan med plats för stort antal bilar, hästtransporter eller andra ekipage.
Ekonomibyggnad - Ridhus
 • Byggnadsår:
  2019
 • Area:
  1885 kvm
 • Beskaffenhet:
  Nyskick
 • Beskrivning
  Nyligen, av Tectum, färdigställt ridhus med yttermåtten 72,5*26 meter.
  - Invändig ridyta 54*24.5 med underlag av fibersand och sarg längs långsidorna. Ytan kan förlängas till 60 m om man tar nuvarande uppställningsplats i anspråk.
  - Grunden utgörs av en platta på mark. Ytterväggarna består av lättbetongmoduler, plåt och plast. Tak av kondensminimerande plåt och LED-belysning i taket.
  - 11 murade, rymliga boxar med separata, gallerförsedda och öppningsbara fönster till varje. Ljusa och luftiga utan tak samt möjlighet att bygga två boxar till. 10 av boxarna är 2,9*3,6 m samt 1 större fölbox.
  - Stor, loungeliknande sadelkammare med fönster mot ridbanan. Sadelkammaren är isolerad men saknar i dagsläget värmekälla. Förberett för toalett med avloppsledning kopplad till trekammarbrunn.
  - Uppbindningsplats / tvättplats för två hästar. Avlopp/brunn finns mellan uppbindningsplatserna men i dagsläget finns inget vatten framdraget då nuvarande ägare nyttjar spolplatsen i den äldre stalldelen. Avloppet till spolspiltan är kopplat till dagvattenledning.
  - I bortre änden av ridhuset finns två höga inkörtsportar för lastbilar, traktorer eller hästekipage. Den ena av dörrarna inrymmer en uppställningsplats / garage för stora ekipage
  - Inget automatiskt bevattningssystem finns installerat i ridhuset. Det finns inte heller vattenkoppar installerade i boxarna. Vatten finns indraget till ridhuset för att kunna koppla bevattningssystem och vattenkoppar.
Ekonomibyggnad - Stall
 • Värdeår:
  1980
 • Taxeringsvärde byggnad:
  819 000 kr
 • Beskaffenhet:
  Gott skick
 • Beskrivning
  Vitputsad stallbyggnad med träbeklädda gavelpartier och tegelpannor på taket. 4 välhållna boxar invändigt som nyligen fräschats upp med ny färg. Dessutom sadelkammare samt en spolspilta (kopplad till avlopp) med betonggolv och kaklade väggar. Ingång/utgång från såväl gårdsplanen som på baksidan mot paddock och hagarna till.
Ekonomibyggnad - Maskinhall
 • Taxeringsvärde byggnad:
  819 000 kr
 • Beskaffenhet:
  Normalskick
 • Beskrivning
  Maskinhall som av nuvarande ägare försetts med vikdörrar på norrgaveln för möjlighet att kunna köra in större fordon/ekipage. Utrymme för traktorer, lastbil, hästtransporter eller vad än behoven kräver.

  Målad träfasad och eternitplattor på taket.
Övrig - Garage / carport
 • Beskaffenhet:
  Normalskick
 • Beskrivning
  I anslutning till boningshusets entré finns ett garage samt en carport.
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  2,2645 ha (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Rättigheter förmån:
  Officialservitut: Väg
 • Rättigheter last
  Avtalsservitut: Väg - Se beskrivning
 • Inskrivna servitut och övriga gravationer
  Avtalsrättighet Väg, Nyttjanderätt jakt
Ekonomi

 • Taxeringsvärde
  3 111 000 kr (Fastställt avseende år 2017)
 • Byggnadsvärde:
  2 514 000 kr
 • Markvärde:
  597 000 kr
 • Typkod
  120 Lantbruksenhet bebyggd
 • Sammanlagd driftskostnad:
  38 000 kr/år
 • Upplåtelseform:
  Äganderätt
 • Pantbrev
  Det finns 11 pantbrev om totalt 2 984 000 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Ekonomi
Taxeringsvärde
3 111 000 kr (Fastställt avseende år 2017)
Byggnadsvärde :
2 514 000 kr
Markvärde :
597 000 kr
Typkod
120 Lantbruksenhet bebyggd
Sammanlagd driftskostnad
38 000 kr/år
Upplåtelseform :
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 11 pantbrev om totalt 2 984 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Hanksville Farm
  3,32 km
  kockens restaurang & pizzeria svalöv
  3,78 km
  Tahsin & Mazen Pub HB
  3,78 km
  Rondell Pizzeria
  4,06 km
 • Skolor
  Rävetofta by
  1,51 km
  Palmlunds Skolor
  3 km
  Linåkerskolan
  3,33 km
  Familjecentralen Guldkornet
  3,42 km
  Svalövs Montessoriförskola
  3,48 km
 • Mataffärer
  Netto
  3,84 km
 • Kommunikationer
  Östraby Femkorsvägen
  1,47 km
  Torshall
  1,79 km
  Märthatorp
  2,19 km
  Torrlösa k:a
  2,33 km
  Bialitt
  3,2 km
 • Tågstationer
  Marieholm station
  7,12 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 1,61 km
 • 7 min
 • 11 min
 • 44 min
 • Tågstation - Marieholm station
 • 7,12 km
 • 12 min
 • 29 min
 • -
 • Hållplats - Östraby Femkorsvägen
 • 1,47 km
 • 3 min
 • 5 min
 • 18 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn