Björnmossvägen 24, bv / Bastuområdet / Älta / Nacka

Sällan till salu - en av få 5:or i området!

Utgångspris
3 295 000 kr
Boarea
93,7 kvm
Avgift
5 546 kr/mån
Rum
5 rum (4 sovrum)
Våning
1 av 2 (Hiss finns ej)
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning

Det finns två likadana 5:or i området och nu är äntligen en av dem till salu. Lägenheten är renoverad och fräsch och ligger på markplan och har 4 sovrum. På golvet ligger ekparkett i hela lägenheten och väggarna är vitmålade. Vardagsrum med utgång till uteplats. Två kaklade badrum. Rymligt kök med matplats. Stort vidbyggt förråd vid den egna entrén. Bilfritt område med naturen in på knuten.

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 35 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Entréhall:
  En stor och välkomnande entréhall i vinkel. Ekparkettgolv och vitmålade väggar.

  Sovrum 1 /Arbetsrum:
  Till vänster om entrén ligger ett sovrum/arbetsrum. Golvet är av ekparkett och väggarna är vitmålade.

  Klädkammare/förråd:
  Klädkammare/förråd har golv i ekparkett. Elfa hyllsystem längs två väggar och elskåp på en tredje vägg.

  Kök:
  Trivsamt kök med rejäl matplats. Golv i ekparkett och vitmålade väggar. Luckorna är vita och högblanka. Inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, nedsänkt tvättho och keramikhäll i den massiva bänkskivan i ek. Ovanför bänkskivan sitter det på väggen mosaikkakel. Vidare finns spisfläkt, integrerad diskmaskin, kombinerad kyl/frys samt inbyggd vinkyl.

  Duschrum:
  Det första av två dusch/badrum har klinkergolv, kaklade väggar och fönster. Här finns wc, tvättställ med två draglådor under. Över tvättstället sitter ett spegelskåp med infällda spotlight. Vidare finns handdukstork i keramik och duschhörna med öppningsbara glasväggar. Under en bänkskiva i trä finns både tvättmaskin och torktumlare.

  Vardagsrum:
  Stort och centralt placerat vardagsrum med utgång till en härlig uteplats med eftermiddag- och till viss del kvällssol. Parkettgolv i ek och vitvålade väggar.

  Sovrum2:
  Detta sovrum har dörren från vardagsrummet och har golv i ekparkett och vitmålade väggar.

  Badrum:
  Även detta badrum har kaklade väggar och klinkergolv. Vidare finns wc, tvättställ, handdukstork och bubbelbadkar.

  Sovrum 3:
  Till vänster om badrummet ligger sovrum 3 . På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

  Sovrum 4:
  Detta som är det sista av fyra sovrum och som ligger till höger om badrummet har golv i ekparkett och vitmålade väggar. Här finns även en hel garderobsvägg med spegelskjutdörrar.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  93,7 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  5 (4 sovrum)
 • Våning:
  1 av 2
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1985
 • Upplåten mark
  Ingen mark är upplåten vid köp av bostadsrätt. Det innebär att medlem inte äger marken (uteplatsen, balkongen) utanför lägenheten. Uteplatser, entréer och balkonger omfattas av föreningens regelverk och får inte byggas om eller ändras utan godkännande av styrelsen. Om medlem vill göra väsentlig förändring vid uteplats krävs ett godkännande från styrelsen först. Väsentlig förändring innebär förändring av staket, häck, markbeläggning, färgsättning, etc.
 • Värme och ventilationsanl.
  Vattenburen värme via bergvärme.
Energideklaration
 • Energiprestanda:
  165 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2009-06-02
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Ansluten till kabelnät. Leverantör: Bredbandsbolaget. Internet ingår ej i månadsavgiften, tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.
  Grundutbud av kabel-tv ingår i månadsavgiften.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Bilplats/Garage
  Garage: 250 kr/månad. Har separat kö.
 • Parkering
  P-plats: 125 kr/månad. Har separat kö.
Övrigt
 • Duschrum:
  - Renoverat av tidigare ägare 2006

  Badrum:
  - Renoverat av tidigare ägare 2006
  - Bubbelbad - 2017

  Kök:
  - Renoverat av tidigare ägare 2007 med nya stommar, luckor, bänkskivor och mosaikkakel

  Vitvaror i kök:
  - Spishäll, Cylinda – 2007
  - Fläkt, FläktWoods
  - Diskmaskin, Bosch – 2011
  - Kyl och frys, Cylinda – 2007
  - Inbyggnadsugn, Cylinda - 2007
  - Inbyggnadsmicro, Cylinda - 2007
  - Vinkyl, Candy - 2007

  VItvaror i tvättstuga/duschrum:
  - Tvättmaskin, Bosch – 2019
  - Torktumlare, Cylinda – 2012


  - För övrigt, löpande ytskiktsrenovering.
Ekonomi
 • Avgift:
  5 546 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
 • Hushållsström:
  1 085 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  1 085 kr/mån
 • Antal personer i hushållet:
  3
 • Kommentar, driftkostnad
  Utöver driftkostnaderna om 1 085 kr/mån betalar säljaren 155 kr/mån för hemförsäkring. Driftskostnaden är hämtad från säljaren och ej ytterligare kontrollerad.
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 163 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  465 kr
 • Andel i förening:
  0,01292
 • Andel av årsavg.:
  0,0129197
 • Andelstal insats:
  0,01292
 • Pantsättning
  Bostadsrätten är pantsatt vilket innebär att säljaren har tagit lån med lägenheten som säkerhet. Dessa lån löses dock i sin helhet eller byter säkerhet i samband med tillträdet..
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Segelskutan. I föreningen finns 94 lägenheter.
 • Allmänt
  Fastigheterna bebyggdes 1985 och består av 24 flerbostadshus och 2 småhus. Föreningen upplåter 94 lägenheter med bostadsrätt.
 • Gjorda renoveringar
  Föreningen har under åren underhållit fastigheterna enligt underhållsplanen. Se föreningens årsredovisning.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till bo­stads­rät­ten till­hör ett kall­för­råd be­lä­gen pre­cis ut­an­för en­trén till bo­sta­den.

  Det finns två ge­men­sam­hets­lo­ka­ler, en i det nor­ra om­rå­det och en i det söd­ra om­rå­det.
  För­e­ning­en har även ett grovsop­rum och två för­råd med träd­gårds­ut­rust­ning för att med­lem­mar­na skall ha till­gång till ma­te­ri­al som un­der­lät­tar ar­be­tet att hål­la snyggt i om­rå­det.
Området
 • Älta har otroligt mycket att erbjuda som ger en känsla av enkelhet och vardagslyx för både barn och vuxna. Naturreservat med vackra promenadstråk, bra motionsspår och skogar fyllda av svamp, blåbär och lingon, samt ett antal badsjöar runt om och i Älta inbjuder till ett rikt friluftsliv. Stigen runt Ältasjön som ligger mitt i samhället är en populär och vacker promenadslinga. Sjön Flaten som ligger i början av Älta, är en av Stockholms renaste badsjöar. Vid Flatenbadet finns bryggor på flera platser och ett hopptorn. Sommartid finns servering och minigolfbana i anslutning till badet. Fina promenadstigar genom orörd natur leder runt sjön. I Kolarängen i Ältas utkant, finner man Ulvsjön och Sandasjön och hälsokällan vid Sandasjön mellan Älta och Hellasgården, med sitt rena mineralrika vatten är ett uppskattat utflyktsmål. Strålsjön som är en populär badplats framförallt för familjer med mindre barn, även kallad Cocacolasjön av ortsbefolkningen för dess mörkbruna vatten, ligger inbäddad i Erstaviksskogarnas grönska. Sjön innehåller mycket humus, som kommer från myrmarkerna i Nackareservatet. Det är humusämnena som ger vattnet den djupa bruna färgen. Sjön omges av två naturreservat: Strålsjön-Erstavik och Älta mosse-Strålsjön. Vill man bada i havet, tar man sig vidare på cykel ned till havsbadet i Erstavik.
  Älta kulturknut uppe i Älta Centrum, erbjuder generöst med fritidsaktiviteter för alla åldrar. Älta Centrum har även mataffär med postverksamhet, restauranger, apotek, vårdcentral, bibliotek, frisör, café, gym m.m. Älta fritidsgård uppe i centrum, är också populärt och välkomnar ungdomar från sjätte klass. Ner mot Älta IP beläget vid Ältasjön, finns en matvaruaffär, pizzeria och Ältakrysset med kiosk och grill.

  Älta växer! Nya bostadsområden växer fram och smälter fint ihop med redan befintliga delar. Ett program med en vision för framtidens Älta, - Ännu mera Älta 2025, har tagits fram tillsammans med politiker, boende, föreningar och fastighetsägaren Wallenstam som står som ägare till stora delar av Älta Centrum. Vid planerade Älta torg kommer man bygga bostäder, utveckla en dynamisk småstadsmiljö med service, handel och restauranger, endast 10 km från Stockholms innerstad. Älta erbjuder ett antal förskolor, skolor F-6 och F-9 samt täta busskommunikationer till bl a Slussen, Gullmarsplan, Tyresö, Handen och Nacka Strand.

  Älta har ett blomstrande föreningsliv, satsar mycket på idrott och är stolta över sin fina ishall, Älta IP med härliga gräsplaner, ett flertal fotbollsplaner till runtom i Älta, utegym samt en tennishall belägen intill IP. Hellasgårdens frilufts- och rekreationsområde ligger ca 5 minuter bort med bil. Ca 10 minuter från Älta med bil till Sickla Köpkvarter och en bit därifrån ligger Nacka Forum. Gillar man utförsåkning, är den närliggande Hammarbybacken ett bra alternativ, eller så ger man sig ut i längdspåren i något av naturreservaten. I den närliggande grannkommunen Tyresö finns ytterligare ett köpcentrum som växer, en 18-hålsbana för den golfintresserade, en populär ridklubb för den hästintresserade, badmintonhall samt badhus med äventyrsbad.

  I Älta Centrum finns idag följande service:
  Apotek Hjärtat, Bibliotek, kulturhuset Älta Kulturknut, fritidsgård, Helsa vårdcentral med BVC och MVC, Älta Salongen, ICA Färskvaruhall med postservice, Peking 2 (restaurang), Actic Gym, Älta Kiosk och Spel, Café & Konditori - Söta drömmar, Älta Träffen (restaurang), Fiorista (blomsterhandel) samt Mäklarhuset.

  De skolor som finns i Älta är:
  Sigfridsborgsskolan med årskurser F-6
  Älta skola med årskurser F-6
  Stavsborgsskolan med årskurser F-9
  Inspira med årskurser F-2
  Mer information hittar ni på www.nacka.se
 • Kommunikationer
  Buss 401 Från Älta (Ekstubben) till Slussen.
  Buss 801 Från Älta till Gullmarsplan.
  Buss 814 Från Älta (Södra Hedvigslund) till Gullmarsplan (Rusningstrafik).
  Buss 821 Från Tyresö centrum via Älta till Nacka Närsjukhus.
  Buss 840 Från Handenterminalen via Älta till Nacka Strand.
  Nattbuss 491 Från Stockholm C via Älta till Nyfors (Tyresö).
Sponsrade länkar
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Karta & platser
Klicka här för att börja använda kartan
Närliggande platser & landmärken
Platser
 • Älta Pizzeria
  271 m
  Ältakrysset
  276 m
  Restaurang Peking
  981 m
  Älta Träffen
  987 m
  Pizzeria Bellissimo
  1,37 km
 • Föräldrakooperativet Humlan
  56 m
  Älta skola
  196 m
  Älta Gårds förskola
  322 m
  Förskolan Bäckaliden
  616 m
  Förskolan Solstrålen
  671 m
 • Lidl
  2,31 km
  Hemköp
  3,67 km
  Coop Nära Farmarstigen
  4,1 km
 • Saltsjö-Duvnäs station
  4,2 km
  Östervik station
  4,51 km
  Storängen station
  4,75 km
  Lillängen station
  4,88 km
  Trångsund station
  5,09 km
 • Bastuvägen
  231 m
  Älta gård
  238 m
  Björnmossvägen
  240 m
  Nyvägen
  274 m
  Bäckalidsvägen
  561 m
 • Tips på platser i närheten Lägg till
  Barnvänlig badplats med härlig natur för såväl hunden som MTB cykling
  733m
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Restider & Platser

 • Vatten
 • 456 m
 • 3 min
 • 3 min
 • 9 min
 • Hav
 • 3,78 km
 • 14 min
 • 23 min
 • 1 tim 28 min
 • Tågstation - Saltsjö-Duvnäs station
 • 4,2 km
 • 20 min
 • 22 min
 • 1 tim 23 min
 • Hållplats - Bastuvägen
 • 231 m
 • 2 min
 • 1 min
 • 5 min
Mäklarhuset Friends
Fördelar med Björnmossvägen 24, bv
Stabil förening som äger sin egen mark
Peter Lindström
Lugnt och tyst område
Peter Lindström
Fantastiskt nära naturen.
Peter Lindström
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier