Stockbergsvägen 11 / Långsjö / Älvsjö / Stockholm

Solgul sekelskiftesvilla på stor hörntomt med godkänt bygglov!

Slutpris
8 000 000 kr
Boarea/biarea
104/52 kvm
Driftkostnad
28 806 kr/år
Totalareal
1 144 kvm
Rum
3 rum (2 sovrum)
Såld
2020-02-14
Bostaden är såld!

Denna villa på Stockbergsvägen såldes av oss 2020-02-14. Se alla våra försäljningar i Älvsjö samt även på Stockbergsvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Långsjö är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Som en liten dröm från förra seklets början! På friköpt hörntomt om hela 1 144 kvm ståtar detta charmhus med putsad, solgul fasad och med rödmålade fönster, dörrar och vindskivor. Huset står stadigt på en tidstypisk stengrund av massiva granitblock. Vackert mansardtak beklätt med lyxigt glaserade takpannor. Tomten är barnvänligt plan med härligt soldränkta gräsytor för lek och stoj men också med plats för studsmattan och lummiga uteplatser. Invändigt möts du på entréplan av vardagsrum med vacker kakelugn och blomsterveranda, kök med delar av den ursprungliga känslan fint bevarad samt fint wc-rum med duschplats. Övre plan rymmer två sovrum, varav det ena med utgång till en balkong i s/o-läge. Hela övre planet har vackra furugolv och lätt sluttande innertak. I anslutning till huset finns två, med varandra sammanbundna och väl tilltagna uteplatser, varav den ena i soligt s/v-läge och den andra med kvällssol. Uppvärmning via kostnadseffektiv bergvärmepump. Det finns flera äppelträd alla av olika sorter på tomten samt även även blåbär, krusbär, hallon och ett yngre plommonträd och en hel uppsjö av blomster den kommande vårtiden.

Det finns ett gällande bygglov för utbyggnad av huset. Bygglovsritning finner du under faktadelen i beskrivningen.

I Långsjö bor du lugnt och rofyllt i vackra och uppvuxna villakvarter, bortom de stora trafiklederna. Här är det fågelkvitter, barnens tjoande samt ljudet från en och annan gräsklippare som gör sig påmint. Ytterligare ett plus är att Långsjön och Långsjöbadet ligger bara ca 700 m bort och där du finner ett populärt strandbad med inslag av badklippor att njuta av på sommaren samt möjlighet till skridskoåkning på plogad bana om vintern. I anslutning till badet ligger restaurangen Casa del Lago som har öppet även kvällstid. I Långbroparken ligger Långbro värdshus som drivs av krögaren Fredrik Eriksson och utmed Svartlösavägen ligger finkrogen Aloë med en stjärna i Guide Michelin. Friluftslivet kan du ta del av i Älvsjöskogen där det finns fina promenadvägar, motionsspår samt utegym.

Välkomna till såväl ett hus som ett område att njuta av!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.