Bäckaskiftsvägen 68 / Stureby / Enskede / Stockholm

Sällsynt chans till mini-crib - möjligt till egen solig uteplats - t-banan 3 min bort!

Slutpris
1 600 000 kr
Boarea
27 kvm
Avgift
1 789 kr/mån
Rum
1 rum (1 sovrum)
Våning
0 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2020-05-29
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Bäckaskiftsvägen såldes av oss 2020-05-29. Se alla våra försäljningar i Enskede samt även på Bäckaskiftsvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Stureby är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

I Stureby kvittrar fåglarna och trädkronorna susar vart man än vänder sig. Trevåningshus i 50-talstil samsas här sida vid sida med vackra & vindlande villagator från 20-talet och framåt. Här bor man i lugna kvarter men bara kvarten från city med tuben. Denna "smarta" etta är sällsyn: det finns inte ett överutbud av små lägenheter här, därför är de inte så ofta till salu, denna har dessutom en stor gräsmatta i solläge utanför de tre fönstrena. När föreningen gjorde iordning den vackra gården och grusvägarna planterades grönska som litet skydd för det som blev uteplatser på bottenplanet. Denna lägenhetsinnehavare valde inte att bekosta altandörr, men chansen finns att göra detta för nästa ägare. Alla kostnader står man själv för, liksom ansökan till styrelsen.

Kostnaderna för att fräscha upp lägenheten står man förstås också för - och det kan behövas. Här har inte mycket gjorts de senaste åren och mycket i lägenheten, utom badrummet, är i renoveringsbehov. Lägenhetens få kvadratmeter är bra planerade med ett allrum med sovalkov, en mycket yteffektiv kokvrå, ett stambytt & renoverat badrum samt hall med garderob och plats för ytterkläderna. Till lägenheten hör ett förråd samt föreningen har en jättebra tvättstuga. Att det finns ett gym och bastu för medlemmarna är förstås ett plus. Låg avgift!

Välkommen till denna sjyssta mini-crib med POTENTIAL!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Stureby

Välkommen till Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära villa- och flerfamiljshusområden. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende. Området kallades då för Ersta Villastad, 1926 bytte stadsdelen namn till Stureby efter protester från diakonissorna på Ersta Diakonissanstalt. Tidigare fanns här en lokal biograf samt ett flertal småbutiker, och där tunnelbanan går idag gick tidigare spårvagn. Idag ligger Stureby mycket centralt i förhållande till stan och spårvagnen har ersatts med tunnelbana med vilken det tar ca 15 minuter in till stan.

Evenemang och shopping

Vid Svedmyraplan och Sockenplan finns två lokala centrum med matbutiker, restauranger m.m. Tar man tunnelbanan några stationer når man Globen Shopping med ca 60 butiker, caféer och restauranger och anslutning ligger även Globen och Tele2 arena som erbjuder konserter, ishockey- och fotbollsmatcher som mycket mer. Större centrum i söder är även Farsta med ca 150 butiker samt Liljeholmens centrum med ca 90 butiker. Man får dock inte glömma Gamla Enskede med flera små mysiga butiker, caféer och restauranger och säsongsevenemang som Enskedespelen, julmarknad och mycket mer.

Sport och fritid

I Enskedeområdet finns flera aktivitetsmöjligheter för både unga och gamla. Enskede IK är med sina 2 400 medlemmar en av Sveriges största idrottsföreningar och har fotbollslag i alla åldrar. Vid Enskede IP finns också Hammarby friidrott, en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika klubbar. I anslutning till Enskedefältet finns Enskede Ridskola som grundades av Hans Georg Netterberg redan 1945 och blev därmed en av Sveriges första ridskolor. Lite längre fram på Sockenvägen ligger Enskede rackethall med 6 racketsporter, gym, innebandy, sportshop. Utöver detta finns kampsportsklubbar, innebandy och mycket mer. Med bil eller cykel kan man ta sig till Hellasgården eller Ågesta med bl.a. badsjöar, motionsslingor och golfbanor.

Kommunikationer

Stureby är ett centralt placerat villaområde med goda kommunikationer i flera riktningar. Från Stureby t-banestation tar man sig till Gullmarsplan på 8 minuter och till T-centralen på 17 minuter. Genom Stureby passerar buss 163 som går mellan Kärrtorp och Bredäng via Älvsjö station där man kan byta till pendeltåg. I utkanten av Stureby passerar buss 161 som går mellan Bagarmossen och Gröndal via bl.a. Telefonplan samt buss 144 som går vid Huddingevägen och endast tar några minuter till Gullmarsplan.

Skolor och förskolor

I Stureby finns populära Sturebyskolan med klass f-9. År 2004 och 2015 vann Sturebyskolan Stockholms Stads "Kvalitetsutmärkelse”. Motiveringen var: Det gemensamma värdesystem, distinkt engagemang, arbetssätt och uppföljning system vid Sturebyskolan som leder till fantastiska resultat. Ledarskapet är mycket professionell med tydliga visioner. Personalen på skolan deltar i alla aktiviteter som ger en trygg miljö" I området finns flera förskolor som Kotten, Stureby, Långåkerstorpet, Gyllmyra och många fler.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.