Dorpatsvägen 20 / Enskedefältet / Enskede / Stockholm

Villa med fina bevarade originaldetaljer

Boarea/biarea
80/44 kvm
Driftkostnad
34 000 kr/år
Totalareal
556 kvm
Rum
3 rum (2 sovrum)
Såld
2019-10-23
Bostaden är såld!

Denna villa på Dorpatsvägen såldes av oss 2019-10-23. Se alla våra försäljningar i Enskede samt även på Dorpatsvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Enskedefältet är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Med lugnt läge mellan Vårflodsparken och Hemskogen och fina omgivningar med närhet till skola, dagis, aktiviteter och kommunikationer är detta ett läge som många uppskattar.

Huset har en underbar lummig trädgård med flera fruktträd och en mysig berså där man insynsskyddat kan njuta av kaffet i sol och grönska. På den friköpta tomten finns även en friggebod för förvaring och plats för bilparkering.

Det välbevarade huset är i behov av upprustning men erbjuder också många fantastiska originaldetaljer som snickerier, spröjsade fönster m.m. Planlösningen är den klassiska med rymligt kök och vardagsrum med fönster mot trädgården. Övre plan har två sovrum och wc. Källaren har gott om förvaringsutrymmen, separat wc och tvättstuga/duschrum.

Inom bekvämt gångavstånd ligger Enskedefältet skola och tunnelbana samt bussar till Gullmarsplan.
Oavsett vilken fas du är livet har Enskede mycket att erbjuda - här man bor nära allt! Matbutik, Målarmästarns färgbutik, restauranger, caféer och kommunikationer finns nära - och barnen uppskattar nog närheten till Vårflodparkens lekplats med klätterställningar och plaskdamm, ridskolan, rackethallen, Enskede IP och andra aktiviteter i området.

Med buss eller tunnelbana tar man sig snabbt till innerstan eller till stora delar av söderort. Bilkommunikationerna är fantastiska med närhet till flera stora farleder inom kort avstånd.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Området

Enskedefältet

Enskedefältet, ett av Stockholms närmaste villaområden, byggt under 30-talet ligger idylliskt vackert kring den populära Vårflodsparken. Läget är centralt med promenadavstånd till T-bana, affärer och restauranger. På kort gångavstånd ligger även Enskede värdshus där man t.ex. kan avnjuta en söndagsbrunch i solen på uteserveringen. I närheten ligger även Enskede rackethall med bl.a. tennis squash och badminton. På andra sidan Sockenvägen ligger det populära och välbesökta stallet med ridskola.

Evenemang och shopping

Vid Svedmyraplan och Sockenplan finns två lokala centrum med matbutiker, restauranger m.m. Tar man tunnelbanan några stationer når man Globen Shopping med ca 60 butiker, caféer och restauranger och anslutning ligger även Globen och Tele2 arena som erbjuder konserter, ishockey- och fotbollsmatcher som mycket mer. Större centrum i söder är även Farsta med ca 150 butiker samt Liljeholmens centrum med ca 90 butiker. Man får dock inte glömma Gamla Enskede med flera små mysiga butiker, caféer och restauranger och säsongsevenemang som Enskedespelen, julmarknad och mycket mer.

Sport och fritid

I Enskedeområdet finns flera aktivitetsmöjligheter för både unga och gamla. Enskede IK är med sina 2 400 medlemmar en av Sveriges största idrottsföreningar och har fotbollslag i alla åldrar. Vid Enskede IP finns också Hammarby friidrott, en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika klubbar. I anslutning till Enskedefältet finns Enskede Ridskola som grundades av Hans Georg Netterberg redan 1945 och blev därmed en av Sveriges första ridskolor. Lite längre fram på Sockenvägen ligger Enskede rackethall med 6 racketsporter, gym, innebandy, sportshop. Utöver detta finns kampsportsklubbar, innebandy och mycket mer. Med bil eller cykel kan man ta sig till Hellasgården eller Ågesta med bl.a. badsjöar, motionsslingor och golfbanor.

Kommunikationer

Enskedefältet är ett centralt placerat villaområde med goda kommunikationer i flera riktningar. Från Sockenplan t-banestation tar man sig till Gullmarsplan på 5 minuter och till T-centralen på 14 minuter. Vid Sockenplan passerar buss 163 som går mellan Kärrtorp och Bredäng via Älvsjö station där man kan byta till pendeltåg. I utkanten av Enskedefältet passerar buss 144 som går mellan Gullmarsplan och Älvsjö via Älvsjö station.

Skolor

Enskedefältets skola har klass f-6 och ca 500 elever. Skolan genomgår i dagsläget en större renovering och undervisningen sker just nu i Lindeskolan vid Enskede Gård. Vid Sockenplan finns Kunskapsskolan och i Gamla Enskede finns Enskede skola och Enskede byskola. Förskolor finns vid Enskede gård och i Gamla Enskede och Stureby. På Ålandsvägen planeras för en ny förskola i en lokal som tidigare använts som förskola.

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.