Kolonivägen 7

Kolonivägen 7

Slutpris

13 400 000 kr


Gamla Enskede— Enskede— Stockholm

Kolonivägen 7


Slutpris
13 400 000 kr

Gamla Enskede— Enskede— Stockholm

Välkomna till ett av Gamla Enskedes vackra sekelskifteshus! Här finns maximal charm med många tidstypiska detaljer som spröjsade fönster, originalparkett, öppen spis och kakelugn. Ett ståndsmässigt boende som är lätt att förälska sig i.
Du möts av en elegant entré med högt i tak och sedan det ljuvliga vardagsrummet med öppen spis och en enastående glasveranda i söderläge som vetter fritt mot park. Genom de spröjsade handblåsta fönstren flödar ljuset vackert in i vardagsrummet.
I fil med vardagsrummet har man ett rum som har använts som bibliotek och för avkoppling. Genom köket når man ett sovrum, eller kanske ett hemmakontor?
Via den vackra trappan med fin patina och ledstång i trä, kommer man upp till det övre planet där man möts av hallen vars ljusinsläpp kommer från två håll. Där finns två stora sovrum, det ena med balkong mot trädgården och det andra med kakelugn och en stor balkong i fritt sydligt läge med plats för umgänge. En plats att följa årstidernas växlingar.
Då huset har renoveringsbehov finns det stora möjligheter att skapa ditt eget drömboende invid det det stora äppelträdet som planterades 1914. På försommaren fylls det med ett hav av blommor och gör trädgården till en hemlighetsfull egen värld mitt i storstaden.
Några stenkast bort ligger Gamla Enskedes hjärta med Triangelparken, restauranger, Reuterdahls urmakeri, Delselius Bageri, Jojje Antik m.fl. På gångavstånd finns även Globen med shopping och evenemangsanläggningar.
Huset har varit i samma familjs ägo i närmare 60 år. Då säljarna själva inte bott där på över 30 år så säljes huset med friskrivningsklausul mot dolda fel.


Boarea/biarea
147/63 kvm
Driftkostnad
32 070 kr/år
Tomtarea
542 kvm
Rum
5 rum
Såld
2020-11-26

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.