Postiljonsvägen 14 / Svedmyra / Enskede / Stockholm

T-bana nära. Skog/lekplats utanför. Bra närservice i området. P-plats i föreningen.

Utgångspris
3 495 000 kr
Boarea
83 kvm
Avgift
5 391 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
2 av 3 (Hiss finns ej)
Bolån för dig utan fast anställning
Ansök hos Bluestep Bank
Visningar
 • Sön 22 sep 13:15-14:00

  Öppen visning / Anmäl dig gärna till visningen för snabbare service.

 • Tis 24 sep 17:15-17:45

  Öppen visning / Anmäl dig gärna till visningen för snabbare service.

Boka Budgivning
Läs mer om budgivning

Solsäker södervänd balkong mot lugn baksida, fantastiskt ljusinsläpp, välvårdad 4:a i ett utmärkt läge nära T-bana, skog, närservice, utegym, skog och cykelavstånd till stan. Snyggt originalkök med matplats för hela familjen, matplats i vardagsrummet när tjocka släkten kommer. Tre sovrum i riktigt bra storlek, för barnen att växa i helt enkelt. Kaklat badrum och wc i modern tappning med retrokänsla bevarad. Lugnt och barnvänligt läge längst en återvändsgata med T-bana några minuter nära. Grönskan utanför fönstret ger en känsla av att man bor mitt i skogen, helt utan insyn. Det gröna lummiga läget till trots har man Stureby/Svedmyra/Enskedes fina utbud av butiker, restauranger, caféer, träningsmöjligheter som tennis och fotboll samt närhet till Globen och Tele2 arena med konserter, shower och matcher. Med T-banan tar man sig snabbt in till Södermalm och city. Ditt nästa hem visas snart - ses till visningen. Passa på att samtala med de trevliga grannarna och barnfamiljerna när du ser dem på gården. Varmt välkommen!

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 28 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Påtagligt ljus bostad tack vare att fönstren från två väderstreck släpper in enormt mycket ljus. Köket är verkligen praktiskt med goda beredningsytor och förvaring, dessutom kan man sitta många under vardagarna. Vill du sätta guldkant på vardagen så går det fint att sitta i vardagsrummet om det är flera som ska dinera. Tre sovrum med utmärkt storlek för att familjen ska kunna välja eller kanske rotera rummen när familjen växer. Samtliga rum i bostaden vänder mot grönska så det är verkligen en härlig känsla att se ut genom fönstren. Det stora sovrummet har en pampig dubbeldörr som öppnar upp mot vardagsrummet så fint ljus och känsla av rymt känns påtaglig. Vardagsrummet har plats för stor soffa, mediabänk och matplatsdel som verkligen tillför praktikalitet till bostaden. Balkongen vänder mot solsäkert söderläge och det är grönskan och lugnet som är så välkommet att se ut över. Badrum med badkar, tvättmaskin, handdukstork, vädringsfönster. Wc och badrum har samma fina kakelton mot det mörka golvets klinker - stilsäkert var det här! Praktisk klädkammare intill entré som även den har praktisk avhängningsmöjlighet.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  83 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  4 (3 sovrum)
 • Våning:
  2 av 3
 • Tillträde:
  Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1948
 • Kommentar, byggnad
  Radonmätning utförd 2004 med resultat 21 Bq/m3 och den ligger under riktvärdet 200 Bq/m3.
 • Värme och ventilationsanl.
  Uppvärmningssystem fjärrvärme
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Energiprestanda:
  138 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2018-04-02
 • Besiktningsman:
  Jimmy Östling
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Fiberoptik i huset. Tv och bredband kan bokas på www.zmarket.se.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  23 parkeringsplatser och en handikappsparkering (separat kö). Datumparkering på gatorna. Kostnad plats i dag 200 kr/månad.
Ekonomi
 • Avgift:
  5 391 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I avgiften ingår värme, vatten, sophantering, trappstädning, tillgång till tvättstuga samt två förråd.
 • Försäkring:
  281 kr/mån
 • Hushållsström:
  250 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  531 kr/mån
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Andel i förening:
  3,29207
 • Andel av årsavg.:
  3,2628
 • Andelstal insats:
  3,37753
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Föreningen planerar att höja avgiften 2% under 2019.
Föreningen
 • Benämning:
  Frimärket.
 • Allmänt
  Brf Frimärket bildades 2000 och är belägen på Postiljonsvägen 4 -18A i Enskede. Föreningens fastigheter förvärvades genom ombildning 2008 och består av 43 st lägenheter varav 5 st hyresrätter och 7 lokaler. Fastigheterna är uppförda 1948 och har beteckningen Frimärket 1.

  Lägenhetsfördelningen ser ut som följande;
  - 3 st 1 rok
  - 11 st 2 rok
  - 20 st 3 rok
  - 9 st 4 rok

  Föreningen lät göra en bostad på Postiljonsvägen 18A av utrymmen vilket gav ett fint tillskott till föreningens ekonomi och ytterligare en trevlig granne.

  I fastigheten finns 7 lokaler med bl a pizzeria, närlivs, frisörsalong och kemtvätt.
  Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Stockholms stad, avtalet gäller oförändrat t.o.m. 2018-12-31.
 • Avgiftsförändringar
  Under året 2014 har föreningens ekonomi belastats med 5 311 tkr p g a den genomförda fasadrenoveringen. Detta är i enlighet med regelverket K2 som kräver kostnadsföring för denna typ av underhållsåtgärd.
  Från 1 januari 2014 höjdes avgifterna med 7% och 1 januari 2015 med 15%, främst beroende på fasadrenoveringen.
  Ytterligare höjningar planeras i enlighet med ekonomisk plan, men styrelsens ambition är att försöka få höjningarna lägre än vad ekonomisk plan pekar på. Ingen avgiftshöjning är planerad före årsskiftet.
 • Gjorda renoveringar
  2016 Nya portar med kodlås till Postiljonsvägen 10-18 .
  2015 Nya avlopps-stammar källarplan
  2014 Omfattande fasadrenovering med ny puts och ommålning samt byte av fönsterbleck genomfördes. Sophusen på Postiljonsvägen 10-18 revs och nya skärmtak till portarna byggdes. Takdelar till lastkajen på Postiljonsvägen 4-8 byttes och isolerades. Skyltfönstren på Postiljonsvägen 4-8 målades om och LED-belysning installerades ovanför fönstren. Ny markis till lokal på Postiljonsvägen 8. Miljörum för sortering av glas, metall, papp, plast, tidningar, batterier och lysrör togs i bruk. Värmeinjustering slutfördes. Tilläggsisolering av vindar genomfördes
  2013 Fastighetsbesiktning utfördes. Avloppsstammar från källaren till restaurang Spisen på Postiljonsvägen 4 relinades. Avloppsstammar på Postiljonsvägen 18 byttes. Nya portar med kodlås på Postiljonsvägen 4-8 installerades. Nya brandsäkra dörrar och seriekopplade brandvarnare installerades i källarna. Nya eldragningar och energieffektivare belysning belysning installerades i källarna, i trapphusen och hos
  näringsidkarnas lokaler. Fibernätet installerades och togs i bruk i samtliga lägenheter och lokaler. Nytt sophanteringssystem färdigställdes
  2012 Källargången på Postiljonsvägen 10-12 renoverades och målades. Toaletten i källargången renoverades.
  2011 Föreningen har fått en egen undercentral för fjärrvärme, stamränsning av samtliga avloppsstammar genomfördes, renovering av tvättstugorna genomfördes och ett torkskåp införskaffades.
  2010 Tvättstugan renoverades, elen har uppgraderats till 3 fas i fastigheten och alla lägenheter har fått en ny elcentral, Nya lägenhetsnummer enligt Lantmäteriverkets anvisningar sattes upp i portarna.
  Genomgång och uppmärkning av samtliga lägenhetsförråd i källarna genomfördes, alla gemensamma lås byttes och skalskyddet förbättrades, brandskyddsbesiktning gjordes, lekplatsbesiktning genomfördes, en ny tvättmaskin införskaffades.
  2009-2011 Fönstren renoverades, avluftningsfläktar för soprummen införskaffades, Isolering på vindarna justerades, avluftningsfläktar för soprummen införskaffades
  Isolering på vindarna justerades, serviceledningen för elen till Postiljonsvägen 4-8 uppgraderades så att den blev rätt dimensionerad för boende och
  lokaler, entrétrappor lagades, torktumlare införskaffades.
  2008 Ommålning av trapphusen på Postiljonsvägen 4-8
  2004-2005 Stambyte, renovering av tak, byte av balkonger samt ommålning av trapphusen på Postiljonsvägen 10-18.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Det finns cykelförråd (PV 12), barnvagnsförråd (PV14), källarförråd och tvättstuga. Separat tvättstuga för spontanbokningar. Tvättstugan finns på Postiljonsvägen 10-12. 2 maskiner, tumlare, torkskåp, torkrum, mangel och spontantvättstugan har en maskin och en tumlare.
Området
 • Svedmyra gränsar mot Stureby i väster och mot Gamla Enskede i norr. Fram till 1930 var området obebyggt sånär som på några äldre gårdar. Vid den tidpunkten öppnades en spårvagnslinje mellan Södermalm och Örby med station i Svedmyra och runt den började då småstugor att byggas med självbyggeri. Under slutet av 1940-talet började flerbostadshus att byggas och 1951 drogs tunnelbanan till Svedmyra. I Svedmyra finns ett större sammanhängande grönområde, Majroskogen, som i söder sträcker sig till Majrovägen i Gubbängen. I områdets nordöstra del ligger Svedmyraskogen. Båda dessa är bevarade naturliga skogspartier. Även bostadsområdena, med småskalig bebyggelse, parkstråk och trädgårdar, ger ett grönt intryck. Nära Svedmyra ligger Enskede idrottsplats. Den kommersiella servicen är huvudsakligen förlagd till Svedmyraplan där bland annat en uppskattad livsmedelsaffär BEA (ICA-kvantum) finns. Ett mindre centrum finns också på Postiljonsvägen och i Tallkrogen. Svedmyra är också en liten knutpunkt för kommunala färdmedel med bussar och tunnelbana.

  Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära villa- och flerfamiljshusområden. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende. Tidigare fanns här en lokal biograf samt ett flertal småbutiker, och där tunnelbanan går idag gick tidigare spårvagn. Idag ligger Stureby mycket centralt i förhållande till stan och spårvagnen har ersatts med tunnelbana med vilken det tar ca 15 minuter in till stan. För den aktive finns Enskede rackethall, Enskede ridstall och Enskede IP inom räckhåll. BEA (Ica Kvantum) finns vid Svedmyraplan. Några minuters tunnelbaneavstånd till Globen Shopping och den nya Tele 2 arenan.

  Gamla Enskede är förmodligen södra Stockholms populäraste villaområde att bo i. I Margaretaparken arrangeras regelbundet sedan 1981 Enskedespelen, en populär och omtalad teaterföreställning i det fria. Dessutom har Parkteatern föreställningar i Margaretaparken. Läs mer på www.enskedespelet.com. Runt Triangelparken och vid Sandsborgs t-bana ligger stadsdelens tidstypiska småstadscentrum med restauranger, små butiker, apotek, bibliotek, simhall m.m. Med tunnelbanan tar resan in till T-centralen 14 minuter. Närheten till stan, goda kommunikationer och de charmiga husen bidrar till att skapa en slags "Bullerby-känsla" som är vad de flesta nämner som utmärkande för området. Dessutom betyder närheten till Globen och dess shoppingcentrum en hel del för områdets popularitet. Kommande projekt som Stockholmsarenan och matstaden i slakthusområdet kommer garanterat att leda till att Gamla Enskede blir än mer populärt i framtiden. Enskede skola (åk 1-9) ligger centralt i området och är ett aktivt val även för dem som bor utanför skolans normala upptagningsområde.

  Enskedefältet, ett av Stockholms närmaste villaområden, byggt under 30-talet ligger idylliskt vackert kring den populära Vårflodsparken. Läget är centralt med promenadavstånd till T-bana, affärer och restauranger. På kort gångavstånd ligger även Enskede värdshus där man t.ex. kan avnjuta en söndagsbrunch i solen på uteserveringen. I närheten ligger även Enskede rackethall med bl.a. tennis squash och badminton. På andra sidan Sockenvägen ligger det populära och välbesökta stallet med ridskola.
 • Kommunikationer
  Tunnelbana Svedmyra och buss 161 och 163 är utmärkta för antingen färd till Blåsuts tunnelbana eller Nackareservatet vid Kärrtorp eller åt andra hållet till Älvsjö som har ett pendeltågsstopp.
Sponsrade länkar
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 1,14 km
 • 5 min
 • 7 min
 • 22 min
 • Hav
 • 3,32 km
 • 9 min
 • 16 min
 • 51 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier