Erik Åkerberg, ansvarig mäklare i Hammarbyhöjden
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Erik Åkerberg

Ansvarig mäklare

Påskrivet

Enskededalen—

Stockholm
Enskededalen— Stockholm


Påskrivet

Enskededalen— Stockholm

Stor balkong i väster mot bilfri gård. Bästa planlösning. Riktigt fint skick. 2 t-banelinjer nära.


Referensnummer
566 445
Boarea
102 kvm
Rum
4 rum (3 sovrum)

Mäklarhuset Hammarbyhöjden

Kontakta Erik för mer information kring visningsmöjligheter.

Erik Åkerberg
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostadOmrådet

Enskededalen

Enskededalen i östra Enskede är ett bostadsområde med närhet till naturen i Nackareservatet och samtidigt inte långt ifrån innerstaden. Läget är perfekt samtidigt som man finner tunnelbanan som passerar området och mysig villabebyggelse som omringar kvarteren. Enskededalen har blandad arkitektur och består dels av ett större bostadsområde med lägenheter från 1920-tal och villabebyggelse. Vidare breder ett större villaområde ut sig kring båda sidor av Gamla Tyresövägen. En del av detta område kallas för Kärringstan och har fått sina gatunamn från kända kvinnor ur historien som t.ex. Kajsa Warg. Det finns även vacker nybyggnation i området som vid flera tillfällen vunnit pris som årets Stockholmsbyggnad (Kvarteret Barnmorskan, Modellvillan 21 och Mursmäckan) samt ett flertal hus på Astri Taubes torg. Du har Gamla Enskede nära till hands med bra restauranger och ett fint bageri. Endast 5 minuters promenad.

Världsarvet Skogskyrkogården ligger på några minuters promenad.


01
Fördelar med området
Parker/Grönområden Bussar Barnvänligt Motionsspår Utegym Hundvänligt Tunnelbana Restauranger

02
Affärer och restauranger

I Kärrtorps centrum, på några minuters avstånd, finns två matbutiker, en delikatessbutik med café och det oerhört populära bageriet Ma Baker som utöver nybakt bröd erbjuder luncher och vissa kvällar mat, en biograf och två teatrar. Utöver detta finns bl a ett flertal pizzerior, två sushirestauranger, apotek, kemtvätt, djuraffär med veterinär och frisör. Längs med Nynäsvägen finns en pizzeria, ett flertal antikaffärer och videobutik. För den som vill besöka ett större shoppingcentrum än så är Ringen, Globen Shopping och Farsta Centrum lättillgängliga.


03
Kommunikation

Till Enskededalen tar man sig lättast med T-banans gröna linje 17 eller 18. De passerar stationerna Sandsborg, Blåsut, Kärrtorp och Skogskyrkogården. Området trafikerar även buss 163 & 161 mot söderort samt 816 mot Tyresö. Till T-centralen är restiden ca 15 min och till Gullmarsplan där anslutande bussar, tunnelbana och tvärbana finns tar det endast 7 min.


04
Naturen och fritid

I området kan man njuta av sköna och unika promenadstråk utmed världsarvet Skogskyrkogården, Nytorps Gärde eller i Gamla Enskede där mysiga Margaretaparken breder ut sig. Man tar sig även med lätthet till Nackareservatet där långa motionsslingor, utegym och skön natur finns att tillgå. Sist men inte minst finner den som föredrar golf också Björkhagens GK inom kort avstånd samt Söderbysjön och Nytopsbadet för de som gillar att plaska!


05
Kultur och nöjen

Innerstadens puls är inte långt borta, 8 min restid till Södermalm där barer, klubbar och restauranger samsas i massor. Teater och biografer, caféer och shopping hittar man även här. På gångavstånd ligger Globen, Tele2arena och det nya spännande Slakthusområdet. Här finns tillgång till nästan obegränsat utbud av nöjen, musik och sportevenemang.

Den nyrenoverade biograf Reflexen i Kärrtorp har ett bra utbud med de senaste filmerna. I Kärrtorp finns även en teater. Bibliotek finns i både Enskede (Sandsborg) och i Björkhagen.


Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Erik!

Erik Åkerberg
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.