Ronnebyvägen 22 / Björkhagen / Johanneshov / Stockholm

2,5:a med Toppläge - Granne med Skogen!

Boarea
57 kvm
Avgift
3 446 kr/mån
Rum
2,5 rum (2 sovrum)
Våning
2 av 3
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse

Välkommen till denna charmiga 2,5:a högt belägen på populära Ronnebyvägen. Fantastiskt läge med balkong som vätter väst över en lummig innergård på ena sidan och skogen precis utanför fönstret på den andra! Bostaden är genomgående i fint skick med välbevarade funkisdetaljer och ett härligt ljusinsläpp.

Här bor ni på en lugn återvändsgata i en av Björkhagens populäraste föreningar med endast en kort promenad till T-banan i Hammarbyhöjden och Björkhagen. Natursköna omgivningar med Nackareservatets löp-och skidspår utanför bakdörren och närmaste badsjö och kolonilottsområde endast en kort promenad bort.

Föreningen har mycket god ekonomi, de större renoveringarna gjorda och äger sin mark. Fiber bredband ingår i avgiften.

Välkommen på visning!

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 21 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning

 • Beskrivning av samtliga rum
  VARDAGSRUM
  Ljust och rymligt vardagsrum med stort ljusinsläpp genom väl tilltagna fönster. Här nås bostadens härliga balkong i soligt västläge med utsikt mot den lugna innergården. I vardagsrummet ryms både soffhörna, bokhyllor och övrigt möblemang.


  KÖK
  Välplanerat kök med originalkänslan bevarad, gott om arbets- och förvaringsmöjligheter samt plats för en matplats för 4-6 personer. Ett generöst fönsterparti vätter ut mot skogen. Här kan du äta frukost i morgonsolen och titta ut på rådjur och lekande ekorrar! Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis/ugn, diskmaskin samt spisfläkt.


  SOVRUM
  Luftigt och insynsskyddat sovrum med stora fönster mot skogen utanför och väl tilltagna förvaringsutrymmen i form av tre djupa originalgarderober med överskåp. Gott om plats för dubbelsäng och nattduksbord. Lugnt och avskilt läge med endast lövsus utanför fönstret.

  SOVRUM 2
  Intill sovrummet finns ett mysigt rum som passar perfekt som barnrum, arbetsrum eller walk-in closet. Även här finns en originalgarderob med överskåp och plats för ytterligare förvaring.


  BADRUM
  Rymligt badrum med ett praktiskt vädringsfönster som ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Badrummet helrenoverades i samband med stambytet 2004 med kaklade väggar och klinkergolv. Här finns badkar, handfat, dubbla badrumsskåp, handdukstork. Det är även förberett för tvättmaskin.


  HALL
  Inbjudande hall med gott om plats för avhängning och förvaring i form av en originalgarderob med överskåp och en stor klädkammare. Här finns även plats för en väl tilltagen hatt- och skohylla. Hallen ger en öppen vy in mot övriga rum och man slås redan här av det härliga ljusinsläppet och de charmiga detaljerna som utmärker denna lägenhet.

  ÖVRIGA UTRYMMEN
  Till lägenheten hör också ett större förråd och ett mindre matkällarförråd på entreplan.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  57 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  2,5 (2 sovrum)
 • Våning:
  2 av 3
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Specifik energianvändning:
  177 kWh/kvm och år
 • Energiprestanda, primärenergital:
  178 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2019-02-15
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Föreningen ansvarar för parkeringsplatsen mellan Ronnebyvägen 12 och 38. Platserna hyrs ut för 500 kronor per månad (ny avgift från 2017). Föreningen har även fem mc-platser inomhus som hyrs ut för 120 kronor per månad. Det är kö till parkeringsplatserna, som sköts av HSB Stockholm.
Ekonomi

 • Avgift:
  3 446 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I avgiften ingår värme, vatten, varmvatten, kabel-TV och fiber bredband på 200 Mbit/s.
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1163 kr kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  465 kr kr
 • Andel i förening:
  0,62842 %
 • Andel av årsavg.:
  0,62842 %
 • Andelstal insats:
  0,62842
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2019-10-15.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Avgiften har varit oförändrad i flera år och i nuläget (2019) finns inga planer på avgiftshöjningar. (Uppgift kontrollerad 2019-11-16)
Föreningen

 • Benämning:
  BRF Borggården 99.
 • Allmänt
  Bostadsrättsföreningen Borggården 99 består av 166 bostadsrätter och 12 hyresrätter, totalt 178 lägenheter på Ronnebyvägen och Lyckebyvägen i Björkhagen. Vidare finns även 32 lokaler. Föreningen äger marken.

  Ekonomin i föreningen är mycket god. A+ i betyg från allabrf.se. Belåning per kvadratmeter är 2378 kr (2018).

  Besök gärna föreningens hemsida: http://www.brfbrg99.se/.

  Internet och tv
  Alla lägenheter är uppkopplade med fiber genom Stockholms stadsnät. Internet med 200/100 mbit/s ingår i avgiften, högre hastighet går att beställa mot extra avgift. Lägenheterna är också anslutna till Comhem, deras analoga grundutbud av tv ingår i avgiften.

  Övriga utrymmen i föreningen:
  Festlokalen
  Bostadsrättsföreningen Borggården 99 erbjuder alla medlemmar och hyresgäster att hyra föreningslokalen på Ronnebyvägen 7 för fester och möten. Lokalen rymmer upp till 30 personer. Kostnad för uthyrning: 200 kr/dygn.

  Stora gästlägenheten
  Den större av föreningens två gästlägenheter ligger på Ronnebyvägen 32 och utgörs av två rum med upp till sex bäddar, kokvrå och badrum. Kostnad för uthyrning: 300 kr/dygn.

  Lilla gästlägenheten
  Den mindre av föreningens två gästlägenheter ligger på Ronnebyvägen 12 och utgörs av ett rum med familjesäng, pentry och badrum. Kostnad för uthyrning: 200 kr/dygn.

  Tvättstugan
  Föreningen har en gemensam tvättstuga. 8 tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Tvättstugan kan bokas elektroniskt.

  Återvinningsrummen
  Föreningen har tre rum för återvinning, vid Ronnebyvägen 13, Ronnebyvägen 30 och Lyckebyvägen 18. Närmsta återvinningscentral finns i Östberga. Kommunens mobila miljöstation kommer regelbundet till Björkhagen.

  Hobbyrummet
  På Ronnebyvägen 10 ligger föreningens hobbyrum. Där kan alla enklare arbeten göras. Rummet är utrustat med verktygsbänk och enklare verktyg.

  Återbruksrummet
  I stället för att kasta användbara saker kan de fortsätta användas av någon annan. Det är bra för miljön och ekonomin, och ett trevligt utbyte grannar emellan. Därför har föreningen ett återbruksrum på Ronnebyvägen 38. Det som kan lämnas är mindre saker, hela och användbara förstås, allt utom kläder. För större saker som soffor, bord och dylikt finns en anslagstavla där du kan sätta upp en lapp om det är något du vill ge bort eller om det är något du behöver.

  Utförda renoveringar:
  2017 - Upprustning av utemiljön
  2016 - Installation av bredband (fiber) samt totalöversyn av ventilationen.
  2015 - Ny gästlägenhet för föreningens medlemmar.
  2014 - Förbättringsmålning i ett antal trapphus.
  2012 - Ombyggnation av tvättstugan.
  2011: Tvättstugan totalrenoverades.
  2008-2009: Renovering av fasaden och ommålning - alla hus återfick sin ursprungliga färg. Även fönster renoverades under det arbetet.
  2008-2009: Utbyte av balkongräckena.
  2003-2004: Stammar för vatten och avlopp till kök och badrum samt el-stammar byttes. I samband med det renoverades också trapphusen.
  1993: Tak och balkonger renoverades.

  Kommande renoveringar i föreningen:
  Föreningen planerar en fönster renovering (Uppgift kontrollerad 2019-10-10)
  Solpaneler ska installeras på taket på Ronnebyvägen 28-40. Energiutvinningen går mot att betala föreningens gemensamma el kostnader.

  Avgiftsförändringar:
  Avgiften har varit oförändrad i flera år och i nuläget (2019) finns inga planer på avgiftshöjningar. (Uppgift kontrollerad 2019-10-10)
Området

 • GRANNSKAPET
  Den underbara innergården är områdets mötesplats och innehåller en upprustad lekplats, flera grillar med tillhörande picknickbord och ett öppet område som inbjuder till solande och bollspel på sommaren och pulkaåkning på vintern. Gården är allmän parkmark som sköts av Stockholm stad, och används flitigt av de boende på Ronnebyvägen. Det är lätt att lära känna sina grannar och det råder en mycket fin gemenskap bland de boende. Husens omgivning går inte att beskriva som annat än idyllisk med kolonilotter och skogen tätt inpå.

  Från Ronnebyvägen tar det endast ca 7 minuter till Björkhagens tunnelbanestation och ca 9 till Hammarbyhöjdens tunnelbana.

  OMGIVNING
  Björkhagen har ett perfekt läge för den som lätt och snabbt vill kunna ta sig in till centrum, men också uppskattar att ha orörd natur runt knuten.

  Björkhagen gränsar till Hammarbyhöjden, Sickla strand och Kärrtorp, samt till det välbesökta friluftsområdet Nackareservatet, som sträcker sig ända bort till Solsidan och Tyresö. På promenadavstånd från Björkhagen finns flera fina badsjöar, bl.a. Sicklasjön, Söderbysjön och Källtorpssjön som är perfekta för såväl bad som skridskoåkning. Från Björkhagen kommer man även direkt ut på de upplysta löp- och skidspår som korsar reservatet och länkar vidare till Sörmlandsleden och spåren vid Hellasgårdens fritidsområde.

  I Björkhagens centrum finns bl.a. mataffär, vårdcentral, bibliotek och ett antal restauranger. På Malmövägen ligger även ett välbesökt cafe, en grönsaks- och fruktbutik och en Indisk restaurang. Det är även mycket nära till Hammarbyhöjdens centrum med dess butiker och restauranger.

  Kommunikationerna till och från Björkhagen är fantastiska. Med tunnelbanans gröna linje är man på Södermalm på 8 minuter och på T-centralen på en kvart. Det finns även goda cykelförbindelser in till centrala Stockholm.

  Gullmarsplan är endast 5 minuter bort med tunnelbanan och här hittar man tvärbanan och flertalet busslinjer som trafikerar övriga Stockholm.
Sponsrade länkar
Ekonomi
Avgift :
3 446 kr/mån
Andelstal insats :
0,62842
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Andel i förening :
0,62842 %
Andel av årsavg. :
0,62842 %
Pantsättningsavgift
465 kr kr
Överlåtelseavgift
1163 kr kr, betalas av köpare.
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2019-10-15.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, vatten, varmvatten, kabel-TV och fiber bredband på 200 Mbit/s.
Planerade avgiftsändringar
Avgiften har varit oförändrad i flera år och i nuläget (2019) finns inga planer på avgiftshöjningar. (Uppgift kontrollerad 2019-11-16)
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Kryddan
  192 m
  Fuji Sushi
  596 m
  Lo Mero's Björkhagen
  605 m
  Höjdens Pizzeria
  702 m
  Taljans kök
  850 m
 • Skolor
  Förskolan Solvändan
  15 m
  Kronans förskola
  101 m
  Björkhagens skola
  143 m
  Förskola Björken
  429 m
  Kulturskolan Raketen
  467 m
 • Mataffärer
  Coop Björkhagen
  572 m
  Coop Finn Malmgren
  966 m
  Studio Hybrid Forest AB
  1,04 km
  Coop Hammarby Sjöstad
  1,19 km
  Lidl
  1,2 km
 • Kommunikationer
  Björkhagen
  491 m
  Hammarbyhöjden
  644 m
  Understensvägen
  806 m
  Hammarbyhöjden T-bana
  824 m
  Finn Malmgrens plan
  873 m
 • Tågstationer
  Sickla station
  1,29 km
  Nacka station
  1,43 km
  Henriksdal station
  1,98 km
  Saltsjö-Järla station
  2,2 km
  Lillängen station
  2,68 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Tågstation - Sickla station
 • 1,29 km
 • 12 min
 • 11 min
 • 30 min
 • Hållplats - Björkhagen
 • 491 m
 • 3 min
 • 3 min
 • 8 min
 • Hav
 • 970 m
 • 11 min
 • 8 min
 • 24 min
 • Sjö
 • 586 m
 • 12 min
 • 5 min
 • 19 min
Området

Björkhagen

Björkhagen är en stadsdel uppväxt under 1960-talet och är känd för sin arkitektur med flera unika objekt. Bland annat centrumhuset byggt i funkisstil och Markuskyrkan. Invid Nytorps Gärde hittar vi också Ekobyn på Understenshöjden med 44 självförsörjande radhus byggda under 1990-talet. Björkhagen består till största del av flerbostadshus men även ett par radhus på Halmstadsvägen. Björkhagen är ett attraktivt bostadsområde där Nackareservatet breder ut sig och Sörmlandsleden startar.

Kommunikation

Med tunnelbanans gröna linje 17 tar man sig till T-Centralen på en kvart och till Gullmarsplan på ca 5min. I Skärmarbrink finns anslutande tunnelbana linje 18 och i Gullmarsplan hittar man tvärbanan och bussar mot söderort.

Natur och fritid

I Björkhagen hittar vi en av startpunkterna på Sveriges längsta vandringsled Sörmlandsleden. Här finns gott om möjligheter för rekreation och naturupplevelser. Nackareservatet bjuder på löparslingor, motionsspår och badsjöar. Här finns också Björkhagens golfbana med träningsmöjligheter och restaurang. På promenadavstånd hittar man också Sicklaskogen och Hammarbybacken med möjligheter till utförsåkning vintertid.

Affärer och restauranger

I Björkhagen Centrum finns bekvämligheter såsom bibliotek, mataffär och läkarhus. Modebutiker och restauranger hittar man i närliggande Globen shopping eller Ringens köpcentrum.

Skolor och barnomsorg

Förutom Björkhagens skola, finns flera förskolor och grundskolor på kort avstånd i Kärrtorp och Hammarbyhöjden

Fördelar

#Parker/Grönområden
#Barer
#Golf
#Cykelbanor
#Hippt
#Caféer
#Utegym
#Liv i rörelse
#Tunnelbana
#Restauranger
#Motionsspår
#Butiksgata/köpcentrum
#Bilpooler
#Barnvänligt

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier