Alingsåsvägen 50A
Alingsåsvägen 50A
Henrik Hammarstrand, ansvarig mäklare i Hammarbyhöjden
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Henrik Hammarstrand

Ansvarig mäklare

Alingsåsvägen 50A


Hammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Alingsåsvägen 50AHammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Välkommen Hem!

Här i denna moderna pärla, upphör jakten på ditt nästa hem. En splitterny bostad i en välskött och skuldfri bostadsrättsförening med låg avgift. Lägenheten är mycket välplanerad och har en stor egen uteplats.

När du kliver in möts du av en öppen planlösning med sociala sällskapsytor och ett fint ljusflöde som genomsyrar lägenheten. Här har varje kvadratmeter en tydlig funktion och erbjuder en avskild sovrumsdel, samt ett stort modernt badrum med komfortvärme i golvet såväl som tvättmaskin och torktumlare.

Lägenheten är präglad av rogivande och ljusa färger samt ett fint trägolv med vattenburen golvvärme i hela bostaden. Det eleganta Marbodal-köket är öppet och smälter samman med vardagsrummet, vilket skapar en naturlig samlingsplats för umgänge, matlagning och avkoppling. Utmärkt förvaring erbjuds genom flera garderober, vilket gör detta till ett mycket funktionellt hem. Uteplatsen är väl tilltagen med möjlighet för grillning och plats för såväl soffgrupp som matbord.

Området är trivsamt och lugnt, beläget vid en fridfull gata med minimal trafik. Detta är den perfekta bostaden för dig som uppskattar att vara nära naturen och samtidigt vill ha nära till city. Med Nackareservatet som granne har du möjlighet att njuta av vackra promenader och avkopplande stunder i naturen. Dessutom har du bekväm tillgång till tunnelbanan runt hörnet som tar dig till city på ca 10 minuter. Hammarbyhöjdens centrum ligger ett stenkast bort och det är gångavstånd till Södermalm och Hammarby Sjöstad.

Du är varmt välkommen att uppleva det själv genom att delta i en visning. Tveka inte att ta kontakt med oss - detta hem kommer inte vara tillgängligt länge!


Boarea
31 kvm
Avgift
1 922 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
Egen Ingång (Hiss finns ej)

Mäklarhuset Hammarbyhöjden

Kontakta Henrik för mer information kring visningsmöjligheter.

Henrik Hammarstrand
Ansvarig mäklare
Talar även English

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

maklarhuset sbab desktop


Planlösning

Fakta

01
Beskrivning
Boarea

31 kvm (Boareauppgifter enligt mätning och föreningen)

Rum

2 (1 sovrum)

Våning

Egen Ingång


02
Byggnadssätt
Upplåten mark

Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)


03
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Avgiftsbelagd parkering på gata. Flera gator omkring erbjuder parkeringsmöjligheter. Städdag en dag/vecka vintertid.
Via Stockholms stad finns möjligheten att ansöka om boendeparkering.


04
Övrigt

OMRÅDET:
Hammarbyhöjden består till största delen av flerbostadshus från 30- och 40-talet samt några modernare 90- tals hus. Området är idag ett attraktivt bostadsområde med dess närhet till innerstan, naturen och sina goda kommunikationer. Med cykel tar du dig över Johanneshovsbron in till Söders puls på bara några minuter. I närheten finns även det populära friluftsområdet Nackareservatet med fina promenadstråk, badsjöar, löparspår, friluftsgym och golfbana. Sommartid öppnar utomhusbassängen upp vid Nytorps gärde där man kan bada och njuta under varma dagar. Vintertid finns Hammarbybacken för den som gillar skidåkning.

SERVICE:
I Hammarbyhöjden har du nära till det mesta. I Hammarbyhöjden Centrum finns all tänkbar service såsom Konsum, apotek, 7-eleven, kemtvätt, gym, bankomat, restauranger m.m. På kort avstånd finns även Hammarby Sjöstad med stort utbud av trevliga restauranger, caféer och butiker samt Sickla Köpkvarter med allt du behöver. Globen City med dess rika utbud på affärer, idrotts- samt konsertarrangemang finns också inom kort gångavstånd.

KOMMUNIKATIONER:
Hammarbyhöjdens T-bana ligger två minuter från bostaden. Med T-banan tar du dig in till söder på ca 10 minuter och till T-Centralen på 15 minuter.

BUDGIVNINGEN:
Mäklarhuset tillämpar "öppen budgivning". Det innebär att du som lämnar samtycke till att visa namn och telefonnummer för dina bud, också kommer att få se övriga öppna budgivares namn och telefonnummer på budgivningslistan. Väljer du istället att vara anonym får du endast se buden och tidpunkten då de lades. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris som säljaren säljer. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.


Ekonomi

01
Avgift

1 922 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår värme och vatten

Försäkring

100 kr/mån

Hushållsström

175 kr/mån

Bostadsrättstillägg

75 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

350 kr/mån

Antal personer i hushållet

1

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 113 kr

Pantsättningsavgift

525 kr

Andel i förening

4,77%

Pantsättning

är pantsatt.


Föreningen

01
Benämning

Brf Föreläsningen 2.

Markägare

Marken är tomträtt

Allmänt

Brf Föreläsningen 2 är en äkta, samt skuldfri, bostadsrättsförening som är belägen på fastigheten Föreläsningen 2 och förvärvades år 1942.
Föreningen består av 14 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och förvaltas av Bostadsrättsföreningen Föreläsningen 2. Styrelsen godkänner delat ägande, minsta ägande del 10%. Juridisk person accepteras inte. Marken upplåts med tomträtt. Nuvarande tomträtt löper ut 2029-09-30.

Genomförda renoveringar:
2022: Byte av termostater på samtliga element och justera in värmen i hela fastigheten.
2020: Dörrar till allmänna utrymmen har bytts till nya ståldörrar.
2019: OVK-besiktning.
2018: Nya maskiner till tvättstuga.
2016: Förädling av lokal till lägenhet.
2014: Radonmätning.
2013: Stambyte bottenvåning samt källare samt byte av elservis.
2012: Ny fjärrvärme central.
2011: OVK besiktning samt åtgärder så att den blev godkänd.
2008: Fönster och balkongdörrar samt takmålning i allmänna utrymmen.
2007: Tvättstugan och taket renoverades.
1999: Fasadrenovering.
1995: Stambyte och elstigar.

Kommande renoveringar:
Föreningen kommer byta ut alla lampor mot nya moderna varianter som har rörelsesensorer i sig, detta är en liten kostnad.
Föreningen ser över tvättstugan för där behövs maskiner bytas ut och möjligen behövs annat bytas med. Dom inväntar offerter i detta nu.

Kommande avgiftsförändringar:
I dagsläget finns inga fastställda eller beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2023-11-20).

Gemensamma utrymmen:
- Cykelförråd.
-Källarförråd.
- Tvättstuga.

Kabel-TV:
Tele2

Bredband:
IP-Only

Parkeringsmöjligheter:
I området råder det boendeparkering via Stockholms Stad.

Förråd:
Till lägenheten hör att källarförråd.

Bra att veta
Det är en liten förening som har god ekonomi så om man vill påverka saker är det lätt att engagera sig i styrelsen (meddelande från styrelsen).

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

BRF är skuldfri


Dokument

Ekonomi
Avgift
1 922 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår värme och vatten
Försäkring
100 kr/mån
Hushållsström
175 kr/mån
Bostadsrättstillägg
75 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
350 kr/mån
Antal personer i hushållet
1
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 113 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel i förening
4,77%
Pantsättning
är pantsatt.

Området
Hammarbyhöjden - Den vita staden! i stockholm

Hammarbyhöjden - Den vita staden!

Hammarbyhöjden är en av Stockholms populäraste närförorter och det är lätt att förstå varför.
Tunnelbanan stannar i centrum och det tar fem minuter till söder. Globenområdet ligger på promenadavstånd där flera av Stockholms största evenemang kan upplevas. Nackareservatet ligger strax inpå och här finns alla möjligheter till natur och motion. Arkitekturen är en blandning av låghus från 40-talet och byggnation från -90 och 2000-tal. Hammarbybacken tornar upp sig som ett landmärke i mitten av området.

Välkommen till Hammarbyhöjden!


01
Fördelar med området
Utegym Parker/Grönområden Caféer Bilpooler Restauranger Skidspår Golf Motionsspår Cykelbanor Barnvänligt Tunnelbana Gym Sport och friluftsliv

02
Nöje

Tele2 - arenan är en så kallad multiarena med flyttbart tak och kan ta emot upp till 40 000 besökare. Tillsammans med Globen blir utbudet för sport och nöjesevenemang nästan obegränsat och Hammarbyhöjden ligger på gångavstånd från evenemangsområdet. Det är inte långt till Stockholms kultur- och nöjesliv. På Södermalm finns barer, klubbar, biografer, teatrar, restauranger och caféer.


03
Natur och fritid

Nytorps Gärde är ett större grönområde som sammanlänkar Hammarbyhöjden och Björkhagen. Det stora Nackareservatet har också sin början här vid Hammarbyhöjden och Björkhagen. Här finns promenadstigar, löparslingor, strövområden och badmöjligheter. För den som är golfintresserad finns möjlighet till en runda på Björkhagens golfklubb, en bana med nio hål. I Hammarbyhöjden har man gångavstånd till Hammarbybacken som bjuder på utförsåkning vintertid och även populärt används bland motionärer för intervallträning. Nytorpsbadet med utomhuspool och servering kan man nyttja under sommaren och Hammarbyhöjdens IP är öppen året om.


04
Kommunikation

Till Hammarbyhöjden tar man sig enklast med tunnelbanans gröna linje 17. I Skärmarbrink hittar man anslutande linje 18 och i Gullmarsplan hittar man linje 19, tvärbanan samt bussar till söderort, Tyresö och innerstaden. Södermalm når man på 5 min med tunnelbanan och centralen 12 min. Det finns även bra cykelleder och promenadvägar till innerstaden.


05
Familjeliv

I området finns fyra grundskolor och ett flertal förskolor.


Använd kartan
X

Platser

Coco Koi Poké bowl & Sushi

179 m


Lampans Thai-Food

182 m


Bamboo Ye Restaurant Malmö AB

215 m


Bonne Femme

221 m


Restaurang Astrid & Svea

222 m


Klax Förskolor Ab

115 m


Ekbackens Förskola

152 m


Respektgympa

191 m


Förskolan Sjöfararen

229 m


Äppelgårdens Förskola

272 m


Lidl

993 m


Studio Hybrid Forest AB

1,4 km


Hemköp

1,62 km


Kina Li

2,28 km


Hemköp Skanstull

2,29 km


Hammarbyhöjden

148 m


Finn Malmgrens plan

260 m


Sickla

1,72 km


Henriksdal station

2,1 km


Saltsjö-Järla station

2,9 km


Stockholms södra

3,28 km


Lillängen station

3,41 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Grönområde
  228 m
  1 min
  1 min
  4 min
 • Tågstation
  Sickla
  1,72 km
  9 min
  8 min
  28 min
 • Hållplats
  Hammarbyhöjden
  148 m
  1 min
  1 min
  2 min
 • Hav
  1,03 km
  9 min
  6 min
  21 min
 • Sjö
  950 m
  8 min
  5 min
  18 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Henrik!

Henrik Hammarstrand
Ansvarig mäklare
Talar även English

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.