Vejlegatan 9, Våning 5 av 7
Vejlegatan 9, Våning 5 av 7
Ender Karaman, ansvarig mäklare i Sollentuna & Kista
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Ender Karaman

Ansvarig mäklare

Till salu

Vejlegatan 9, Våning 5 av 7

Utgångspris

2 450 000 kr


Utgångspris

2 450 000 krKista— Stockholm

Vejlegatan 9, Våning 5 av 7


Till salu
Utgångspris
2 450 000 kr

Kista— Stockholm

Ditt drömhem väntar: bekväm och stilfull gavellägenhet på Veljegatan 9!

Välkommen till Veljegatan 9, där denna charmiga gavellägenhet om 77 kvm bjuder på en unik kombination av stil, komfort och en genomtänkt design. Med detaljer och bekvämligheter som gör varje dag speciell, erbjuder detta hem en angenäm och kvalitativ boendeupplevelse.

Ljus och liv i varje rum: Med sitt gavelläge i byggnaden och fönster i tre väderstreck – nordost, sydost och väster – badar lägenheten i naturligt ljus, skapandes en ljus och luftig atmosfär som ger energi och liv åt varje rum.

Kök och matplats: Det moderna köket är ett underverk med exklusiva köksluckor i äkta ek, stora handtag i rostfritt stål och fullt utrustat med integrerade vitvaror. Den massiva köksbänken i ljus kanelnyans erbjuder gott om arbetsyta. Intill köket finns en mysig matplats vid ett stort fönster med vacker utsikt över Kista Torg, perfekt för såväl vardagsmåltider som större middagsbjudningar.

Vardagsrum: Ett avkopplande vardagsrum med fönster åt nordost och sydost, vilket ger ett härligt ljusinsläpp under större delen av dagen. Rummet erbjuder en fantastisk utsikt över centrala Kista och har ett parkettgolv samt väggar klädda i ljus tapet.

Sovrum: Master bedroom med fyra fönster i ett högt och insynsskyddat läge, inrymmande en generös garderobsvägg och gott om plats för en dubbelsäng. Ett andra sovrum med parkettgolv och ljusmålade väggar, rymmande en enkelsäng och ytterligare möbler efter behov.

Inglasad balkong - En Fröjd för Sinnet: Den inglasade balkongen i nordostläge erbjuder en magnifik utsikt över Kistas skyline i ett insynsskyddat och avkopplande utrymme, perfekt för att ta in stadens puls och skönheten i omgivningarna.

Förrådet: Ett stort och rymligt förråd ger gott om förvaringsutrymme och kan även omvandlas till ett praktiskt arbetsrum om man önskar.

En Del av en Stabil och Trygg Förening: Denna lägenhet är belägen i en välkonsoliderad HSB-förening med låg belåningsgrad, vilket innebär trygghet och stabilitet för dig som boende. Föreningen har dessutom genererat goda intäkter från sina lokaler, vilket bidrar till dess starka ekonomi.

Bekvämligheter och Närhet till Allt: Den strategiska placeringen av lägenheten innebär att du har närhet till allt du kan önska. En kort promenad bort ligger Kista Galleria med ett imponerande utbud av ca. 180 butiker och restauranger, Filmstaden Kista, och O'Learys Bowling & Gokart. Dessutom erbjuder området utmärkta kommunikationsmöjligheter med en bussterminal och tunnelbanans blåa linje, som tar dig till Stockholm city på ca 17 minuter.

Perfekt för Familjer och Utomhusentusiaster: Med närheten till förskolor, skolor och den gröna oasen Gläntan, som erbjuder en stor lekplats, är detta ett idealiskt hem för familjer eller de som uppskattar utomhusaktiviteter.

Modern och Energieffektiv: Föreningens investering i nya 3-glasfönster 2021 visar på ett engagemang för modernitet och energieffektivitet, vilket bidrar till en hållbar och komfortabel boendemiljö.

Upptäck Veljegatan 9: Denna gavellägenhet är en unik pärla, där varje detalj bidrar till en helhetsupplevelse av kvalitet och harmoni. Med dess underbara ljusinsläpp, enastående balkong och perfekta läge, erbjuder Veljegatan 9 ett oöverträffat hem för dig som söker det lilla extra. Missa inte chansen att göra denna bostad till din egen.


Utgångspris
2 450 000 kr
Boarea
77 kvm
Avgift
6 849 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
5 av 7 (Hiss finns)

Mäklarhuset Sollentuna & Kista

Kontakta Ender eller Farzad för mer information kring visningsmöjligheter.

Ender Karaman
Ansvarig mäklare
Talar även engelska, kurdiska, turkiska ...+2
Farzad Mirzazadeh
Assisterande mäklare
Talar även engelska, persiska ...+1

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad


Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

När du kliver in i denna charmiga gavellägenhet möts du av en rymlig och inbjudande hall. Här finns förråd, vilket gör det enkelt att hålla ordning och reda. Hallen har ljusa väggar och ett elegant klinkergolv, som genast skapar en välkomnande atmosfär.


02
Badrum

Det trevliga badrummet är praktiskt utformat och utrustat med moderna bekvämligheter, inklusive en toalett, dusch, badkar och en tvättmaskin från Samsung. Med klinkergolv och väggar i ljuskakel, erbjuder detta badrum en ren och avkopplande miljö.


03
Sovrum 1

Detta stora sovrum, som du når direkt från köket, är perfekt för en bekväm och avkopplande vila. Här finns gott om plats för en stor säng och flera garderober. De generösa fönstren och de tapetserade väggarna gör rummet ljust och välkomnande, medan laminatgolvet tillför en känsla av värme.


04
Sovrum 2

Ett rymligt och flexibelt sovrum som ger utrymme för en säng, sängbord och till och med en arbetsplats om så önskas. Rummet är ljust med sina ljusa väggar och ett slitstarkt laminatgolv, vilket skapar en lugn och harmonisk atmosfär.


05
Kök

Det rymliga och moderna köket, renoverat 2016, är en dröm för varje matälskare. Utrustat med en stor kyl/frys, en ny ugn och häll från IKEA (2022), en mikrovågsugn, fläkt och en diskmaskin från Bosch (2022). Kökets ljusa väggar och matchande laminatgolv gör det till en trivsam plats för matlagning och umgänge.


06
Vardagsrum

Det öppna och välkomnande vardagsrummet är hjärtat av hemmet. Med vackert ljusinsläpp genom de stora fönstren och generösa, lättmöblerade ytor, skapar detta rum en varm och mysig atmosfär. Tapetserade väggar och ett vackert ekparkettgolv fulländar rummets estetik.


07
Inglasad Balkong

Från vardagsrummet når du den mysiga och lättmöblerade inglasade balkongen. Detta är en perfekt plats för att njuta av en magnifik utsikt över Kistas skyline i ett insynsskyddat och avkopplande utrymme. Balkongen erbjuder en unik möjlighet att ta in stadens puls och skönheten i omgivningarna.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

77 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

3 (2 sovrum)

Våning

5 av 7


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1978

Kommentar, byggnad

Flerfamiljshus

Värme och ventilationsanl.

UPPVÄRMNING: Fjärrvärme
VENTILATION: Mekanisk (endast frånluft)


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

174 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

180 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2020-04-06


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

TV: Leverantörer av TV-sändningar är Tele2 och Stockholms Stadsnät.(STOSN). Från Tele2 sänds ett digitalt basutbud, kostnaden ingår i månadsavgiften.

Bredband: Leverantörer av bredband är Stockholms Stadsnät (STOSN) och Tele2. I årsavgiften ingår bredband 1000/1000Mbit från STOSN. Enskilt avtal kan tecknas med Tele2.


05
Balkong

Nordostläge


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Kallgarage:
- Adresser: Vejlegatan 1 och 3 och Helsingörsgatan 6 och 22
- Antal platser: 161
- Kostnad: 600 kr/månad

Varmgarage:
- Adresser: Vejlegatan 5 och Helsingörsgatan 18
- Antal platser: 86
- Kostnad: 760 kr/månad

Totalt finns det 247 garageplatser i föreningen.

För exakta priser och köstatus kontaktas HSB Akalla.


Ekonomi

01
Avgift

6 849 kr/mån

Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften

Värme, Vatten, Kabel-TV med digitalt grundutbud (från Tele2), Bredband 1000/1000 (från Stockholms Stadsnät, STOSN)

Försäkring

332 kr/mån

Hushållsström

114 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

446 kr/mån

Antal personer i hushållet

2

Försäkring

Föreningens fastigheter var från 2021-01-01 försäkrade till fullvärde hos Folksam (Folksam Ömsesidig Sakförsäkring). I försäkringen ingår styrelseansvarsförsäkring samt fullserviceavtal för skadedjursbekämpning hos Anticimex.

Det är mycket viktigt att medlemmen har hemförsäkring. Styrelsen rekommenderar med eftertryck att medlemmen tecknar bostadsrättstillägg i hemförsäkringen. (Enligt årsredovisningen 2022)

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Inre reparationsfond

3 519 kr (Senast kontrollerad: 2024-01-24)

Överlåtelseavgift

2 005.5 kr, betalas av säljare.

Pantsättningsavgift

859.5 kr

Andel i förening

0.441%

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-01-24.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgiften med 12% 2024-01-01. Enligt årsredovisningen.


Föreningen

01
Benämning

HSB BRF Drejö i Stockholm. I föreningen finns 245 lägenheter.

Markägare

Marken är tomträtt

Allmänt

Brf Drejö innehar och förvaltar fastigheterna Vejle 1, Helsingör 1 och Helsingör 2 i Stockholm, Stockholms län. Fastigheterna har adresser med udda nummer på Vejlegatan 1-9, och jämna nummer på Helsingörsgatan 4-32. Byggnaderna uppfördes under andra halvan av 1970-talet, med inflyttning som skedde våren 1978 och värdeår 1978. Marken innehas med tomträtt, och den sammanlagda tomtytan är 18 035 kvm. Tomträttsavtalet löper till den 31 mars 2037, med omförhandling av avgälden den 31 mars 2027.

Föreningen omfattar 245 lägenheter samt flera lokaler som uthyrs. Dessa utgör en del av de fastigheter som är belägna på Helsingörsgatan 2-32 (jämna nummer) samt Vejlegatan 9, vilka samtliga uppfördes under åren 1977-1978.

För ytterligare information och uppdateringar, hänvisas medlemmar och intressenter till föreningens välutformade och informativa hemsida: http://www.brfdrejo.se/.

Information, råd och regler för boende i Bostadsrättsföreningen Drejö finns tillgängliga via följande länk: https://drive.google.com/file/d/1p6M3cxyIaguTvG1lEWuHc7zO6yoZWERP/view?pli=1

Kommande renoveringar

2023:
-Tappvarmvatten: Byte & injustering av stamventiler
-Avlopp: Byte rörböjar
-Tekniska utrymmen: Utbyte lås
-Livsmedelsbutiken: Renovering av personalutrymmen/kötthantering
-Balkonger: Skrotning

2024:
-Tak: Ny papp och ny avvattning

2025:
-Trapphus: Renovering
-Tvättstugor: Renovering

2026:
-Trädgårdar: Förnyelse, även belysning

2027:
-Hissar: Successivt utbyte

2028
-Tappvatten & avlopp: Byte av rörstammar

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgiften med 12% 2024-01-01. Enligt årsredovisningen.

Gjorda renoveringar

2021-22:
-Fönster: Byte
-Lekplats: Ny
-Trädgårdar: Förnyelse runt terrasshuset
-Kulvertar: Nytt tätskikt på garage under gångstråk
-Rörledningar: Förnyelse
-Avlopp, Vejlegatan: Byte rörböjar
-Trädgårdar: Förnyelse
-Ventilation: Entrebyggnaden
-Takfläktar: Byte av åtta äldre fläktar
-Branddörrar: Byte i Tomskuggan
-Trädgårdar: Förnyelse

2020:
Avlopp, Vejlegatan: Byte rörböjar
Trädgårdar: Förnyelse
Livsmedelsbutiken: Brandsäkerhetsåtgärder
Cykelrum, Förråd, etc: Byte

2019:
Tvättstugor: Belysning
Ventilation: Övervakning och styrning

2018:
Värmecentral: Belysning
Takfläktar: Byte
Ventilation: Övervakning och styrning

2017:
-Garage: Reparation av bjälklag, golv och pelare
-Entreportar: Lås/porttelefon
-Tvättstuga/Bastu/Träfflokal: Boknings-/passagesystem
-Trädgårdar: Förnyelse

2016:
-Garageportar: Byte

2014:
-Tvättmaskiner: Byte
-Värme: Prognosstyrning
-Gårdar, Lekplats: Förnyas

2012-13:
-Hissar i garagehuset: Anpassas till lagstiftning
-Tvättmaskiner: Byte

2010:
-Tak: Påstrykning ytbeläggning

2009:
-Värme: Injustering

2008-13:
-Vejlegaraget: Byte injusteringsventiler
-Takfläktar: Reparation bjälklag, byte

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättmöjligheter finns tillgängliga i föreningens två tvättstugor, belägna på Helsingörsgatan 16 och Helsingörsgatan 32. Dessa kan bokas av föreningens medlemmar. Varje tvättstuga är utrustad med 5 tvättmaskiner, en centrifug, 2 torktumlare, 2 torkskåp och en mangel.

Föreningen erbjuder gemensamma utrymmen som medlemmarna kan boka. En av lokalerna kan bokas för en kostnad av 500 kr, som sedan faktureras i nästa hyresavi. Föreningens träfflokal finns på entréplanet på Helsingörsgatan 28. Utöver detta erbjuder föreningen 68 extra källarförråd som kan hyras genom ett kösystem.

Inom föreningen finns det 3 cykelrum, belägna på Helsingörsgatan 10, 14-16 samt 30-32.

Barnvagnsrum finns tillgängliga på adresserna Helsingörsgatan 6, 8, 10, 12, 14, 16, 22, 24, 26, 28, 30 och 32.

Föreningen har också två skyddsrum; ett på Helsingörsgatan 18 och ett på Vejlegatan 9.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

316 104 kr


Området

01

Kista utvecklades till en ny stadsdel i Stockholm och var den senaste som uppfördes på Järvafältet. Denna utveckling var en del av en övergripande plan från 1969 för norra Järvafältet, inklusive Akalla och Husby, som syftade till att skapa en bandstad, med Göran Sidenbladh som en av undertecknarna.

Den moderna gestaltningen av Kista tog form under mitten av 1970-talet. År 1975 påbörjades konstruktionen av bostadshus, med Stockholms stads småstugebyrå som uppförde 771 småhus. Designen för husen i kvarteren Odense och Århus utvecklades av Ahlsengruppen, medan kvarteren Ribe och Rödby designades av Carl Nyrén Arkitektkontor, och de övriga av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977, med arkitekturen utformad av Torgny Gynnerstedt. År 1980 stod bostadsområdet i västra Kista klart, designat av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsområden i östra Kista började ta form under mitten av 1970-talet, men den omfattande utbyggnaden skedde under 1980-talet. Alla gator i Kista har fått namn efter platser i Danmark, Färöarna, Island och Grönland.

Från 1980-talet har Kista etablerat sig som Sveriges främsta IT-centrum, med Ericssons huvudkontor samt svenska kontor för IBM, Samsung och Nokia bland andra. Det stora antalet IT-företag som har etablerat sig i Kista har givit området smeknamnen "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns också avdelningar av Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline domineras nu av Kista Science Tower med 32 våningar och Victoria Tower med 35 våningar. År 2011 öppnades Kistamässan i närheten av Victoria Tower.

År 2002 utvidgades Kista Galleria, som idag är en av de största galleriorna i Stockholmsområdet med ett brett utbud av affärer och matställen. Anläggningen inkluderar en källarvåning med parkeringshus samt ett biografkomplex, Filmstaden, med 14 biografsalonger.

Kommunikationer

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 18 minuter, med avgångar var tionde minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här utgår även flygbussar till Arlanda och Bromma.
För närvarande pågår en utbyggnad av Tvärbanan från Bromma till Kista, och vidare till Helenelund.


Dokument

Ekonomi
Avgift
6 849 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV med digitalt grundutbud (från Tele2), Bredband 1000/1000 (från Stockholms Stadsnät, STOSN)
Försäkring
332 kr/mån
Hushållsström
114 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
446 kr/mån
Antal personer i hushållet
2
Försäkring
Föreningens fastigheter var från 2021-01-01 försäkrade till fullvärde hos Folksam (Folksam Ömsesidig Sakförsäkring). I försäkringen ingår styrelseansvarsförsäkring samt fullserviceavtal för skadedjursbekämpning hos Anticimex.

Det är mycket viktigt att medlemmen har hemförsäkring. Styrelsen rekommenderar med eftertryck att medlemmen tecknar bostadsrättstillägg i hemförsäkringen. (Enligt årsredovisningen 2022)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Inre reparationsfond
3 519 kr (Senast kontrollerad: 2024-01-24)
Överlåtelseavgift
2 005.5 kr, betalas av säljare.
Pantsättningsavgift
859.5 kr
Andel i förening
0.441%
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-01-24.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Föreningen höjde avgiften med 12% 2024-01-01. Enligt årsredovisningen.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Kista i stockholm

Kista

Välkommen till Kista! Här bor du med närhet till övriga Storstockholm då kommunikationsmöjligheterna är mycket goda. Kista är även centrum för flera företag och dess kontor vilket gör att möjligheten att arbeta nära hemmet är mycket goda här.


01
Fördelar med området
Butiksgata/köpcentrum Stort shoppingutbud Restaurangtätt Stort nöjesutbud Bussar Restauranger Parker/Grönområden Tågstation Gym Bowling Sportbar Bio Tennis Tunnelbana

02
Kommunikationer

Från Kista är det mycket lätt att ta sig kommunalt till vart du än önskar. Med tunnelbanans blå linje tar det ca 17 minuter in till Stockholm City varifrån övriga tunnelbanelinjer går samt samtliga pendeltågslinjer som bland annat mot Nynäshamn, Bålsta, Arlanda och Uppsala.

Tar du dig istället med buss från Kista i ca 6 minuter till Helenelund Station går även här pendeltåg mot Södertälje, Arlanda och Uppsala.
Exempel på andra bussar som går från Kista är 155 mot Brommaplan (23 min), 178 Mörby station / Danderyds sjukhus (7 min) och Jakobsbergs station (22 min).

Det har planerats att bygga ut en Kistagren av tvärbanan och detta förslag trädde kraft i början på 2018. Tvärbanan kommer även att gå till Bromma flygplats och Helenelund. För mer information om projektet, vänligen besök https://www.sll.se/tvarbanan-kista-helenelund.


03
Natur och fritid

I området finns flera sevärdigheter så som Kista Science Tower och Victoria Tower. Här kan du åka upp och ta en fika eller bara titta på utsikten. Är du shoppingsugen finns här även Kista Galleria med ett brett utbud av butiker och restauranger.

Är du mer av en friluftsmänniska går det lika bra då du lätt når det milslånga Järvafältet med fin natur och trevliga promenadstråk. Vill du hålla dig aktiv, men inte har tid att ta långa promenader i skogen finns här i Kista flertalet gym till ditt förfogande så som Friskis&Svettis och Fitness24seven.


04
Barnomsorg och skolor

I Kista finns flertalet förskolor så som Förskola Personalkooperativet Järvagården, Förskola Fröhuset och Förskolan Minichipsen AB.
Om man ser till grundskolor i området finns bland annat Kista grundskola (F-9) och Internationella Engelska Skolan Kista (4-9).
För mer information om Stockholm Stads skolor, vänligen besök https://www.stockholm.se/ForskolaSkola/.


05
Affärer och restauranger

I och med Kista Galleria som ligger i hjärtat av Kista med sina 180 butiker och restauranger är servicen i området mycket god. Här finns även biograf Filmstaden Kista samt O’Learys med både Bowling och Gokartbana.


Använd kartan
X

Platser

Falafel Amo kista

79 m


Falafel Number One

103 m


Punjabi Grill Indian Foodtruck

108 m


Kebab & Falafel Kungen

108 m


Kista Garden Bengalisk Restaurang

115 m


Öppna förskolan i Kista kyrka

67 m


Kista grundskola F-9

172 m


Fröhuset förskola

175 m


Mattecentrum kista bibliotek

204 m


Liljakoulu Kista

209 m


MATKANONEN

23 m


Prima Gross

258 m


Lidl

262 m


Harmony Straw

267 m


Kista Grossen

340 m


Helenelund

1,41 km


Helenelunds station

1,41 km


Sollentuna

3,07 km


Spånga

3,19 km


Spånga station

3,22 km


Jan Stenbecks torg

222 m


Kista

237 m


Kista centrum

259 m


Ärvingevägen

277 m


Kista Bus Station

288 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Tågstation
  Helenelund
  1,41 km
  8 min
  6 min
  23 min
 • Hållplats
  Jan Stenbecks torg
  222 m
  1 min
  2 min
  5 min
 • Hav
  2,92 km
  11 min
  15 min
  51 min
 • Sjö
  222 m
  1 min
  2 min
  7 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Ender eller Farzad!

Ender Karaman
Ansvarig mäklare
Talar även engelska, kurdiska, turkiska ...+2
Farzad Mirzazadeh
Assisterande mäklare
Talar även engelska, persiska ...+1
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.