Solgränd 5 A, parhus 6 / Solbacka strand / Norrtälje / Nyproduktion

Ekoby-inspirerat parhus vid Norrtäljeviken.

Solbacka Strand, Brf Äppelblomman,
Pris
3 145 000 kr
Boarea
108 kvm
Avgift
4 575 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Bolån för dig utan fast anställning
Ansök hos Bluestep Bank
Visningar
 • Sön 1 mar 14:15-15:00

  Öppen visning / Välkommen på visning av parhus på Solgränd 15 i Solbacka Strand.

Boka

Njut av lugnet i populära Solbacka Strand. Här bor du i ett klimatsmart och lättskött parhus om 108 kvm nära både vatten, natur och Norrtäljes charmiga stadskärna. I Brf Äppelblomman bor du i ett ekoby-inspirerat område med allmänna odlingslotter, laddningsstation för elbilar.

Välj om du vill äta din frukost på uteplatsen eller på terrassen på övre plan. För den som har spring i benen finns det fina lekplatser i området. Gillar du att odla och påta är det bara att anlägga din alldeles egna köksträdgård på tomten. Skogarna i närheten erbjuder både svamp, bär och rofyllda skogspromenader. Naturreservatet intill ståtar med sagolik blomsterprakt på våren och sommaren som måste upplevas. Vattenglitter, båtliv och fågelkvitter upplever du som bäst vid Norrtäljeviken som endast ligger några steg bort.

Ta bussen till stan eller promenadvägen längs vattnet för att njuta en stund av de mysiga caféerna och restaurangerna eller passa på att shoppa i någon av butikerna. För den sportige finns flera motionsspår i närheten och på vintern är det bara att spänna på sig skidorna. Förskola finns i Solbacka Strand och i närområdet finns både gymnasium, grundskolor och förskolor.

Parhus nr 6 i danskinspirerad design har allt man kan önska för ett praktiskt och modernt boende. Tre sovrum, öppen och luftig planlösning mellan kök och vardagsrum, fina ljusinsläpp med generösa skjutdörrar i glas samt takfönster som skapar en härlig känsla och karaktär.

Huset är utrustat med påkostade och moderna materialval med möjlighet till ett stort utbud av tillval för att sätta din personliga prägel på ditt drömboende. Praktisk förvaring med klädkammare och skjutdörrsgarderob. Utomhus finns förråd med grönskande sedumtak med plats för trädgårdsredskap, dynor, leksaker eller vad man kan tänkas behöva till lek och utevistelse. Både uteplatsen och terrassen ligger i solsäkert sydvästläge. Dessutom har husen solpaneler på taket för att sänka den reda låga driftskostnaden ytterligare. Vid entrén finns plats för två bilar med eluttag för motorvärmare.

Välkommen till ditt nya hem!

Bilder
Sponsrade länkar
Illustrationsplan Solbacka strand
Tomt 6
Visa alla 37 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Fakta
Rumsbeskrivning

 • ENTRÈPLAN
  Entréplanet erbjuder ljusa och trevliga sociala ytor. Här finns trivsamt kök och vardagsrum i öppen planlösning med utgång till altan genom skjutglasparti. Här finns även duschrum med egen tvättavdelning samt ett sovrum.
 • Hall
  Entré till bostaden sker genom hall med möjligheter för avhängning av ytterkläder samt förvaring i skjutdörrsgarderob. Direkt du kliver in möts du av ett härligt ljus från vardagsrummet med dess stora glasparti vilket ger en fin karaktär till hela entréplanet. Klinker vid entrén, i övrigt ekparkett och vitmålade väggar som fortsätter in i resten av huset och skapar ett modernt och trevligt helhetsintryck. Från hallen trappa upp till övervåningen.
 • Sovrum
  Vid entrén finns ett sovrum som passar utmärkt som gästrum/kontor eller barnrum. Här finns en garderob och plats för enkelsäng och skrivbord.
 • Duschrum
  Stilrent duschrum med stora vita kakelplattor på väggarna och grafitgrå klinker på golvet. De stora, vita kakelplattorna ger en snygg kontrast mot de mindre klinkerplattorna. Duschrummet är utrustat med duschväggar av glas, handfat med kommod, spegel och wc.

  Tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk och väggskåp för förvaring. I duschrummet finns även frånluftsvärmepumpen och städskåp placerad.
 • Kök och vardagsrum
  Från hallen nås kök och vardagsrum som ligger med delvis öppen planlösning och skapar härliga umgängesytor.

  Köket är ett arbetskök där standardutförandet är vita, släta luckor, bänkskiva av grafitgrå laminat samt kakel ovanför arbetsytorna. De vitvaror som finns här är kyl, frys, spishäll, inbyggnadsugn, micro, spisfläkt samt diskmaskin. Bänkbelysning med LED-spotlights under överskåp.

  Vid fönstret finns matplats som binder ihop köket och vardagsrummet.

  Vardagsrummet har möjlighet till olika möbleringar och plats för stor soffgrupp. Skjutglaspartiet ut mot altanen skapar en härlig karaktär till rummet och suddar ut gränsen mellan ute och inne, underbart under framför allt sommarhalvåret. Här är också utgång till den trivsamma altanen som är belagd med trädäck.
 • ÖVRE PLAN
  En trappa upp finns den mer privata delen två sovrum, duschrum och utgång till en stor terrass om knappt 14 kvm.
 • Master bedroom
  Bostadens största sovrum har en härlig karaktär tack vare snedtak och takfönster. Här finns plats för dubbelsäng och gott om förvaring i klädkammare.
 • Sovrum
  Planets andra sovrum har också bra storlek men är mer avlångt. Här ryms enkelsäng och skrivbord men också plats för lekyta. Förvaring i en garderob.
 • Duschrum
  Liksom på entréplanet är detta duschrum stilrent och med likadan plattsättning. Här finns duschväggar av glas, wc, handfat med kommod, spegel och fönster. Badkar finns som tillval.
 • Övrigt
  Övriga detaljer som är bra att känna till om bostaden är följande:
  - Invändig takhöjd är 2,5 meter med lokal avvikelser för eventuella installationer.
  - Massiva innerdörrar och fönsterbänkar i marmor.
  - Utvändig belysning styrs av astrour
  - Vattenutkastare finns till varje bostad.
  - Lugnt och barnvänligt område med närhet till skola, förskolor och bussar.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  108 kvm (Boareauppgifter enligt ritning(ar))
 • Rum:
  4 (3 sovrum)
 • Tillträde:
  Från våren 2020
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  2019
 • Kommentar, byggnad:
  Parhus
 • Upplåten mark
  Ca 115 kvm. Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)
 • Värme och ventilationsanl.
  Uppvärmning sker med frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme på entréplan och radiatorer på övre plan. Solpaneler från Nibe sitter på varje parhus tak för att ge en ännu lägre driftkostnad.
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Det finns fiber indraget med möjlighet att teckna egna avtal via Öppen fiber för tv, bredband och telefoni. Samtliga sovrum och vardagsrum har multimediauttag.
Tomt
 • Varje bostad har tomter i varierande storlekar som man ansvarar för själv. På framsidan är det gräsarmering, trädgårdsplattor och asfalt. På baksidan är det altan och på resten av tomten är det gräs, perfekt för lek och spel.
Uteplats
 • Via vardagsrummet nås bostadens altan, ett härligt utrymme för samvaro på sommaren. Här finns plats för matbord och grill.

  Vid uteplatsen finns bostadens förråd.
Terrass
 • Via övervåningen har du utgång till den fantastiska terrassen om cirka 14 kvm och med glasräcke.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Parkering på uppfarten med plats för två bilar. Uppfarten består av trädgårdsplattor, gräsarmering och asfalt. Två stycken dubbeluttag vid entrén för till exempel motorvärmare.
Övrigt
 • Säljstart på Expo Roslagen den 3-4 maj. Det kommer finnas representanter från både Mäklarhuset och HEMRIK som kan svara på frågor kring projektet. Bostäderna kommer fördelas efter först-till-kvarn-principen där din intresseanmälan ligger till grund för i vilken ordning du får välja bostad. Har du inte gjort din intresseanmälan redan innan är det därför viktigt att vara ute i god tid den dagen för att inte tappa chansen till din drömbostad.

  Är du intresserad kommer du sedan bli kontaktad av ansvarig mäklare för att reservera en bostad. Reservationen gäller i en vecka och inom denna vecka vill vi att du kommer in och skriver under ett bokningsavtal samt erlägger en bokningsavgift på 20 000 kr, annars går turen över till nästa person på listan. Denna avgift dras sedan av från det förskott du ska erlägga i samband med att du tecknar förhandsavtal. Skulle du inte vilja stå fast vid din bokning som görs i samband med bokningsavtalet får du tillbaka 12 000 kr, resterande 8 000 kr tas ut som en administrationsavgift.

  När intresset är tillräckligt stort kommer nästa steg i processen vara att skriva ett förhandsavtal, detta avtal är bindande och du kommer överens med föreningen om att förvärva denna bostadsrätt när den väl är färdig.
Ekonomi

 • Avgift:
  4 575 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I månadsavgiften ingår parkering på sin egen uppfart, förråd, sophantering samt ekonomisk och teknisk förvaltning.
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Pantsättning:
  är inte pantsatt.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen

 • Benämning:
  Brf Äppelblomman.
 • Allmänt
  Brf Danmark kommer att bestå av totalt 16 parhus på 108 kvm och varierande tomtstorlekar där varje bostadsrättshavare sköter sin tomt. Föreningen kommer ha naturlekplats, odlingslotter, sophantering via moluk. Parhusens yttre förråd kommer ha sedumtak.
Sponsrade länkar
Ekonomi
Avgift :
4 575 kr/mån
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Pantsättning :
är inte pantsatt.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I månadsavgiften ingår parkering på sin egen uppfart, förråd, sophantering samt ekonomisk och teknisk förvaltning.
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Pizzeria Arena
  683 m
  Restaurang Havspiren AB
  1,46 km
  Kärleksuddens Skärgårdsrestaurang
  1,66 km
  Pizzeria Norrtälje & Salladsbar
  1,66 km
  Parken Lounge & Bar
  1,74 km
 • Skolor
  Vildnissarnas Förskola i Solbacka
  303 m
  Solbacka förskola
  597 m
  Grindskolan
  634 m
  Förskolan Körsbäret
  640 m
  Vintergatans förskola
  867 m
 • Mataffärer
  Lidl
  2,05 km
  Stora Coop Norrteljeporten
  3,91 km
  Tempo
  5,06 km
 • Kommunikationer
  Norrtälje Markuskyrkan
  240 m
  Solbacka
  434 m
  Asteroidvägen (Norrtälje)
  436 m
  Häggen
  560 m
  Solbackavägen
  570 m
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Hållplats - Norrtälje Markuskyrkan
 • 240 m
 • 4 min
 • 3 min
 • 10 min
 • Hav
 • 318 m
 • 3 min
 • 1 min
 • 6 min
 • Sjö
 • 2,14 km
 • 8 min
 • 21 min
 • 1 tim 15 min
Området

Solbacka Strand

På bara några minuter bilresa från centrala Norrtälje har populära Solbacka Strand byggts upp. Här blandas villor, radhus och lägenheter och skapar en trevlig atmosfär intill Norrtäljeviken.

Ett härlig läge mellan stad och land

Solbacka Strand ligger i nordöstra Norrtälje. Närheten till stan i kombination med ett lugnt och avkopplande område vid vattnet är något som gör detta område verkligen attraktivt. Här glittrar Norrtäljeviken som tar dig vidare ut i Stockholms vackra skärgård. Lummig omgivning med idylliska kolonilotter. Med gångavstånd (ca 2 km) till centrala Norrtälje. Närmaste butik är Konsum i Grind och där finns också en restaurang. Välkommen att bo i Solbacka Strand - granne med havet.

Skola

Grindskolan (F-9) ligger bara på några minuters gångavstånd.

Gång- och cykelväg till centrala Norrtälje

Från Solbacka Strand finns en gång- och cykelväg som leder till Norrtälje.

Strövområden

Intill området ligger Lindholmens naturreservat. Reservatet är ca 4 hektar och är en berg- och moränkulle bevuxen med lövträäd.

Fördelar

#Lugnt
#Cykelbanor
#Barnvänligt
#Hundvänligt
#Växande område
#Parker/Grönområden
#Motionsspår
#Uteliv
#Bussar

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier