Kaplansbacken 3A, 1 tr.
Kaplansbacken 3A, 1 tr.
Ender Karaman, ansvarig mäklare i Sollentuna & Kista
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Ender Karaman

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Kaplansbacken 3A, 1 tr.


Edsberg— Sollentuna

Kaplansbacken 3A, 1 tr.


Kommande försäljning

Edsberg— Sollentuna

NYRENOVERAD 3:a - Perfekt harmoni av komfort, kvalitet och stil

Upptäck denna NYRENOVERADE och fantastiska 3:a på 70 kvm, perfekt belägen en trappa upp. Kliv in i lägenheten och låt dig omedelbart förtrollas av den underbara atmosfären och den omsorgsfulla stilen. De genomgående parkettgolven och de ljusa, fräscha väggarna skapar en omedelbar känsla av hemtrevnad. Redan i hallen möts du av en rymlig skjutdörrsgarderob och den nya elen som har dragits genom hela lägenheten, tillsammans med en nyinstallerad elcentral (dokument finns).

Masterbedroom erbjuder generöst med utrymme och smarta förvaringslösningar. Här finns gott om plats för en stor, lyxig säng och mycket mer. Det andra sovrummet är också rymligt och kan bekvämt rymma en king size-säng samt annan möblering utan några som helst problem.

Matplatsen välkomnar dig med en panoramautsikt som tar andan ur dig, och den blir snabbt din favoritplats att njuta av goda måltider. Spotlights skapar en mysig atmosfär och belyser rummet på ett elegant sätt.

Det nyrenoverade köket från IKEA är både stilrent och praktiskt. Här finner du alla bekvämligheter du behöver för att skapa fantastiska måltider, inklusive en diskmaskin, fläkt, ugn, induktionshäll, kyl och frys. Köket är utformat för att vara både funktionellt och stilfullt, vilket gör det till en perfekt plats för matlagning och socialt umgänge.

Det ljusa klinkergolv och de fräscha kakelväggarna i badrummet ger en modern och ren känsla. Njut av den avkopplande takduschen med glasvägg, och beundra den eleganta vitkommoden med spegelskåp ovan. Här finns även en praktisk tvättmaskin och golvvärme för extra komfort samt spotlight. Varje detalj är omsorgsfullt utvald för att skapa en riktig oas av badrummet (kvalitetsdokument finns).

Vardagsrummet är rymligt och erbjuder gott om utrymme för att inreda efter dina behov. Det är den perfekta platsen för avkoppling och njutning av vardagens stunder. Stig ut på balkongen och bli förtrollad av den trevliga utsikten.

Denna lägenhet har verkligen allt - en stilren och modern inredning, smarta förvaringslösningar, bekvämligheter i kvalitet och fantastiska detaljer. Missa inte chansen att äga denna pärla som erbjuder den perfekta kombinationen av komfort, kvalitet och stil. Dessutom får du förmånen att bo nära Edsbergs centrum med dess många bekvämligheter, samt utmärkta kommunikationer till tunnelbanan i Mörby C och Danderyds sjukhus. Pendeltågsstationen finns vid Sollentuna C, och det finns även nattbussar och direktbussar till Sergels torg. På bara 10 minuters promenad avstånd når du även Edsviken och Väsjöbacken, där du kan njuta av natursköna omgivningar och total avkoppling.

Välkommen hem!


Boarea
70 kvm
Avgift
4 454 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
2 av 3 (Hiss finns ej)

Mäklarhuset Sollentuna & Kista

Kontakta Ender eller Farzad för mer information kring Kaplansbacken 3A, 1 tr. Anmäl intresse.

Ender Karaman

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Farzad Mirzazadeh

Assisterande mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktygPlanlösning

Fakta

01
Beskrivning
Boarea

70 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

3 (2 sovrum)

Våning

2 av 3


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1961-1963

Kommentar, byggnad

Fastighetbeteckning: Epoken 1
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Fönster: 3-glasfönster

Värme och ventilationsanl.

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

156 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

120 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2021-06-29

Besiktningsman

Anders Andersson


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Kabel-tv ingår via Tele2 (basutbud). Vill du få mer kanaler så kan du vidare kontakta dem. Bredband kan också tillhandahållas via Tele2 då det redan finns inkopplat till husen. Annars kan du teckna avtal för bredband via Seom (Sollentuna stadsnät). Abonnemang ingår inte i hyran.


05
Balkong

Nordvästläge


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

1. Parkeringsplats för personbil utomhus (utan motorvärmaruttag) - aktuell månadshyra 330 kr.

2. Parkeringsplats för personbil utomhus (med motorvärmaruttag), inklusive parkeringsplatserna på övre parkeringsdäck på Kruthornsvägen 19 - aktuell månadshyra 438 kr.

3. Parkeringsplats för personbil i det gemensamma kallgaraget på Kruthornsvägen 19 (med motorvärmaruttag) - aktuell månadshyra 600 kr.

4. Parkeringsplats för personbil i radgarage med egen fjärrstyrd port mellan Kruthornsvägen 21-43 (med motorvärmaruttag) - aktuell månadshyra 782 kr.

5. Parkeringsplats för husvagn/husbil på övre parkeringsdäck på Kruthornsvägen 19 (med motorvärmaruttag) - aktuell månadshyra 644 kr.

6. Parkeringsplats för MC i separat låst bur inuti det gemensamma kallgaraget på Kruthornsvägen 19 - aktuell månadshyra 401 kr.

Gällande laddmöjlighet för elbil så finns det två olika alternativ, vilket du kan läsa om på hemsidan https://solhjulet.se/for-boende/laddning-av-elbil/.
Aktuell kötid för att få en vanlig p-plats utomhus är i dagsläget ca. 1 månad (Enligt föreningen 2023-07-12).

Önskemål om P-plats meddelas enklast via mejl parkering@solhjulet.se. På den adressen tar föreningen också mot övriga frågor gällande parkeringsplatser. Det går också att ringa till föreningens växel 08-961420
Läs mer om Parkering: https://solhjulet.se/for-boende/parkering/


07
Övrigt

Enligt bostadsrättsföreningen (mäklarbild) ligger lägenheten på våning 1 av 2, medan entrévåningen betecknas som 'våning 0'.


Ekonomi

01
Avgift

4 454 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten, förråd och kabel-tv grundutbud

Försäkring

181 kr/mån

Hushållsström

353 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

534 kr/mån

Antal personer i hushållet

4

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 183 kr, betalas av säljare.

Pantsättningsavgift

473 kr

Andel i förening

0,139%

Andel av årsavg.

0,00139

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2023-06-21.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Senaste höjningen skedde i årsskiftet 22/23 då avgifterna höjdes med 8,5%. Det finns för närvarande inga beslut om ytterligare avgiftshöjningar. Enligt föreningen 2023-07-12


Föreningen

01
Benämning

Brf Solhjulet. I föreningen finns 701 lägenheter.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Solhjulet är en bostadsrättsförening som bildades 1959 och består av 701 stycken bostadsrätter. Föreningen är den största privata fastighetsägaren i kommunen och har av branschorganisationen Fastighetsägarna tilldelats utmärkelsen "Årets bostadsrättsförening".

Husen är byggda i början på 60-talet efter ritningar av den kända arkitekten Ernst Grönwall (biografen Draken). Trädgårdsanläggningen omkring husen utformades samtidigt av trädgårdsarkitekten Eric Anjou. Föreningen har tilldelats Sollentuna Kommuns byggnadsvårdsdiplom för "föredömlig förvaltning".

Föreningen har egen förvaltning av sina hus och har en koordinator samt fastighetsskötare anställda, vilket är mycket uppskattat av medlemmarna. Snabb service, hjälp och svar på frågor är något som ofta nämns när medlemmarna själva får berätta om sin förening. Varje år utför föreningen en boendeenkät där medlemmarna får svara på frågor om allt från trivsel till skötsel mm och här kan man tydligt se att medlemmarna trivs i sin förening.

Brf Solhjulet bedriver ett aktivt arbete för att "minska sin miljöpåverkan". Det sker bland annat genom effektiv hushållning av fjärrvärme och elektricitet - något som minskar utsläppen av det som populärt kallas "växthusgaser". Detta hushållningsarbete bidrar också till de mycket låga månadsavgifterna. Källsortering finns - men med tillgång till fortsatt öppna sopnedkast.

Föreningen ligger i skogsbrynet - med naturreservatet "Rösjön" som närmaste granne på ena sidan och Edsbergs Centrum med butiker av olika slag på den andra. Det är nära till tennishall, fotbollsplaner, skidbacke, motionsspår, butiker, kommunikationer, dagis och skolor och runt husen finns stora uppvuxna grönytor med lekplatser och boulebana. Rakt i söder, någon knapp kilometer bort, ligger Edsviken, Edsbacka Wärdshus och Edsbergs Slott.

Brf Solhjulet har en egen hemsida, www.solhjulet.com. Där kan man hitta information om det mesta som rör föreningen och dess medlemmar. Vill man ha svar på frågor direkt från föreningen så mailar man lämpligast.

Kommande renoveringar

Bostadsrättsföreningen Solhjulet, som nu är över 60 år gammal och omfattar 701 lägenheter och omkring 50 000 kvadratmeter bostadsyta, fortsätter med kontinuerligt underhåll och mindre reparationer trots att stora underhållsprojekt nyligen avslutats.

Ett planerat projekt är Obligatorisk Ventilationskontroll (OVK) som kommer att genomföras i alla lägenheter under februari till mars. Ventilationsentreprenören SVG kommer att utföra arbetet, och båda faserna, för naturlig ventilation och mekanisk frånluft, kommer att påbörjas i tur och ordning.

Avgiftsförändringar

Senaste höjningen skedde i årsskiftet 22/23 då avgifterna höjdes med 8,5%. Det finns för närvarande inga beslut om ytterligare avgiftshöjningar. Enligt föreningen 2023-07-12

Gjorda renoveringar

Genomfört underhåll:

- 2022: Rökluckor i trapphus byttes ut.
- 2022: Samtliga stolpar för motorvärmare på P-däck och i P-garaget Kruthornsvägen 19 byttes ut till en "combolösning" med både motorvärmaruttag och laddning för elbil under våren.
- 2021: Färskvattenledningar i alla fastigheter byttes ut.
- 2020: Hissrenovering genomfördes på Kruthornsvägen 50-66.
- 2017-2019: Portkod infördes på samtliga portar.
- 2017: En ny, modern tvättstuga byggdes på Kruthornsvägen 4.
- 2014-2019: Renovering av fasader och balkonger genomfördes.
- 2014-2019: Takrenovering genomfördes.

Övriga utrymmen i föreningen

FÖRENINGSLOKAL:

Föreningen Solhjulet har en förenings- och konferenslokal i "Epokenhuset" med plats för 300 personer. Färdigställd 2017, erbjuder den möjlighet till självhushållning vid evenemang och uthyrningar. Lokalen inkluderar två konferensrum för 12 personer vardera, en handikappanpassad "festlokal" med två hissar, sex toaletter, ett fullt utrustat kök samt wifi och trefasuttag. Medlemmar kan hyra lokalen en gång per 30-dagarsperiod.

En mindre lokal, invigd 2020, finns också för barnkalas och dagtidiga möten (09:00-19:00). Denna rymmer 10-12 barn och kan bokas för 500 kr per dag. Mer information finns på föreningens hemsida.

CYCKELFÖRRÅD OCH BARNVAGNSRUM
Cykelförråd och barnvagnsrum finns

BASTU
Föreningen Solhjulet har en bastuanläggning tillgänglig för medlemmar mot en avgift om 50 kr per månad. Det finns en större och en mindre bastu, med en avkopplingsavdelning knuten till den större.

För att få tillgång krävs undertecknande av avtal, som finns på hemsidan tillsammans med ordningsregler. Inlämnat avtal till förvaltningen eller via e-post till koordinatorn@solhjulet.se leder till aktivering av nyckelbrickor för bokning och tillträde.

Bastun kan bokas via bokningssystemet, likt grovtvättstugorna, med tider mellan 07:00 - 23:00. Avslappningsavdelningen är tillgänglig vid bokning av större bastun. Mer information finns på föreningens hemsida.

GÄSTLÄGENHET:
Föreningen Solhjulet erbjuder fyra gästlägenheter, byggda 2016 på Kruthornsvägen 18. Sviter finns i två storlekar: större om 25 kvadratmeter och mindre om 14 kvadratmeter. Varje svit har eget badrum, och delar ett fullt utrustat kök med plats för åtta gäster.

De större sviterna, med två sängar, en bäddsoffa, skrivbord och TV, hyrs ut för 600 kr/natt. De mindre sviterna, med en enkelsäng, en bäddfåtölj och TV, kostar 400 kr/natt. Totalt kan tolv gäster bo i sviterna.

SNICKERI, MÅLERI & SYSTYGA
Föreningen erbjuder en snickarbod med tillhörande målarrum och syrum vid Kruthornsvägen 48. Tillträde fås genom att ladda ner och underteckna ett avtal med förvaltningen, vilket sedan lämnas vid Kruthornsvägen 8. Samma nyckelbricka som för grovtvättstugan används för tillträde.

Bokning sker via föreningens hemsida eller digitala tavlor i tvättstugorna på Kruthornsvägen 4 & 48. Tider kan bokas för 4-timmarspass med max ett pass per dag per hushåll. Endast ett hushåll får vistas i lokalerna under ett pass. Frågor besvaras av förvaltningen på telefonnummer 08-96 14 20.
Mer info finns på: https://solhjulet.se/for-boende/gastlagenheter/

TVÄTTSTUGA:
Föreningen har flera tvättstugor. Tvättstugorna på Kruthornsvägen 4 och 48, utrustade för fintvätt och grovtvätt, kan bokas digitalt. På Kruthornsvägen 4 tillåts upp till 12 tvättider per månad och på Kruthornsvägen 48 kan man boka fyra gånger per månad.

Fem äldre tvättstugor finns också, med varierande utrustning. Platsen för din närmaste tvättstuga kan hittas på en karta. Inloggningsuppgifterna för bokningar via hemsidan finns på månadsavin.

Bokningstavlor finns i lokaler vid:

Ribbings väg 10
Kruthornsvägen 11
Kruthornsvägen 32
Kruthornsvägen 54/56
Kruthornsvägen 60/62
Tvättider för dessa är:

7:00 - 10:30
10:30 - 14:00
14:00 - 17:30
17:30 - 21:00
Mer info på: https://solhjulet.se/for-boende/tvattstugor/

GYM & TRÄNING
Föreningen driver ett gym vid Kruthornsvägen 18, utrustat med högkvalitativ träningsutrustning. Gymmet är öppet varje dag 06:00-22:00. För att få tillgång krävs ett avtal som kan hittas på webbplatsen.

Avtalet kan inlämnas till förvaltningen eller skickas till koordinatorn@solhjulet.se. Efter mottagande aktiveras nyckelbrickorna för tillträde. Månadsavgiften är 100 kr.

Träningspass bokas via bokningssystemet, precis som för grovtvättstugorna. Logg-in uppgifter finns på månadsavin. Viktiga regler inkluderar:

- Max en timme per dag eller sju pass per vecka.
- Två hushåll får vistas samtidigt.
- Tider kan bokas en vecka i förväg.
- Maskiner ska rengöras efter varje pass.
Mer info på: https://solhjulet.se/for-boende/gym-traning/

SOPHANTERING -ETT KRETSLOPP
Brf Solhjulet strävar efter att minimera sin miljöpåverkan, bland annat genom effektiv användning av fjärrvärme och elektricitet, vilket bidrar till minskade växthusgasutsläpp och låga månadsavgifter. Föreningen stödjer källsortering samtidigt som traditionella sopnedkast finns tillgängliga.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

357 377 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Enligt nya fastighetsmäklarlagen är en fastighetsmäklare skyldig att informera om bostadsrättens andel av föreningens nettoskuldsättning fr.o.m. 2023-01-01. Redovisat resultat avser hur mycket denna bostad belastats med av föreningens nettoskuldsättning. Uträkningen är gjord med årsredovisning 2022 som underlag.


Området

01
Kommunikationer

Bussar går dygnet runt (även nattbuss) både till Mörby/Danderyd och till Sollentuna Centrum/Karolinska. Dessutom finns en direktbuss med slutstation Sergels torg i rusningstrafik.


Dokument

Ekonomi
Avgift
4 454 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
I månadsavgiften ingår värme, vatten, förråd och kabel-tv grundutbud
Försäkring
181 kr/mån
Hushållsström
353 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
534 kr/mån
Antal personer i hushållet
4
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 183 kr, betalas av säljare.
Pantsättningsavgift
473 kr
Andel i förening
0,139%
Andel av årsavg.
0,00139
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2023-06-21.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Senaste höjningen skedde i årsskiftet 22/23 då avgifterna höjdes med 8,5%. Det finns för närvarande inga beslut om ytterligare avgiftshöjningar. Enligt föreningen 2023-07-12

Området
Edsberg i sollentuna

Edsberg

Det här är ett perfekt område för dig som gillar natur och friluftsliv men samtidigt vill ha nära till smidiga kommunikationer.


01
Fördelar med området
Gym Bussar Orientering Utegym Motionsspår Sport och friluftsliv Parker/Grönområden Tennis

02
Kommunikationer

Genom Edsberg går buss 607 mellan Danderyds sjukhus och Karolinska sjukhuset med mindre än 15 minuter till Sollentuna station. Därifrån går det sedan bussar mot bland annat Kisa och Häggvik samt pendeltåg mellan Nynäshamn och Arlanda/Uppsala. Från Edsberg går det även direkt buss till och från Sergels Torg i rusningstider.


03
Natur och fritid

I Edsberg finner du Edsbergs sportfält med sex olika fotbollsplaner i naturgräs, konstgräs och grus. Här ligger även en tennishall och trevliga motionsspår genom skogen med utegym längs vägen. I grannområdet finner du även Väsjöbacken med fyra nedfarter och sex liftar. Ca fem minuters bilväg bort ligger Rösjöns camping och bad och knapp 15 minuters promenad bort ligger Sollentuna Sim- och Sporthall samt bowling. Det finns med andra ord ett brett utbud av aktiviteter och intressen att välja bland i Edsberg och dess grannområden.


04
Barnomsorg och skolor

Intill Edsbergs centrum finner du Edsbergsskolan (år 7-9) med flertalet olika klasser och inriktningar som särklasser, förberedelseklasser, spetsutbildning inom matematik, engelskainriktning, musikinriktining samt inriktning inom idrott och hälsa. Bara upp för backen ligger Rösjöskolan granne med skogen och har årskurserna F-6, särklasser och förberedelseklass. I Edsberg finner du även flertalet förskolor som bland annat Inspira Snäckbacken, LyckeLiten och Bikupan. Självfallet finns det många fler förskolor och skolor inom Sollentuna kommun och för mer information om dessa kan du besöka https://www.sollentuna.se/sv/forskola--skola/.


05
Affärer och restauranger

I Edsbergs centrum finner du allt du kan tänkas behöva för att möta de vardagliga behoven så som Ica, Apotek, Interflora, bageri, frisör, Spel & Tobak och flera restauranger. Här finner du även vårdcentral samt gymmet Puls & Träning. I Edsberg finner du även Restaurang Kruthornet.

Använd kartan
X

Platser

Hörnet Restaurang & Bar

248 m


God Biten Grill i Sollentuna

248 m


Hongry sushi

252 m


Restaurang Kruthornet

290 m


Soja Soja Dumpling & Restaurang

483 m


Rösjö förskola

106 m


Öppna förskolan Dibber Blå Stallet

135 m


Utvecklingspedagogik Sverige AB

135 m


Sago mini scool

157 m


SWEFIST

175 m


Lidl

823 m


Stora Coop

2,05 km


Postombud på ICA Kvantum Sollentuna C

2,11 km


Pauls kiosk Sollentuna

2,23 km


Hemköp Sjöbergshallen

2,3 km


Edsbergs centrum

48 m


Yxvägen

198 m


Edsbergsskolan

256 m


Häggvik station

2,07 km


Häggvik

2,07 km


Sollentuna

2,15 km


Norrviken

2,97 km


Helenelunds station

3,92 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Lokalt centrum
  123 m
  1 min
  1 min
  2 min
 • Tågstation
  Häggvik station
  2,07 km
  6 min
  9 min
  30 min
 • Hållplats
  Edsbergs centrum
  48 m
  1 min
  1 min
  1 min
 • Hav
  796 m
  7 min
  4 min
  12 min
 • Sjö
  776 m
  7 min
  4 min
  14 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Ender eller Farzad!

Ender Karaman

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Farzad Mirzazadeh

Assisterande mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.