Båtbyggargatan 2, pl 4
Båtbyggargatan 2, pl 4
George Shabo, ansvarig mäklare i Hammarby Sjöstad/Nacka
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

George Shabo

Ansvarig mäklare

Till salu

Båtbyggargatan 2, pl 4

Accepterat pris

7 950 000 kr


Accepterat pris

7 950 000 krHammarby Sjöstad— Stockholm

Båtbyggargatan 2, pl 4


Till salu
Accepterat pris
7 950 000 kr

Hammarby Sjöstad— Stockholm

Stor 3:a med slående sjöutsikt året om!

- Accepterat pris
- Frontläge mot Hammarby sjö
- Inglasat uterum (loggia)
- Syd/västläge
- Möjlig öppen planlösning
- Energiklass B (allabrf ej uppdaterad)

Med ett högt, insynsskyddat läge i fastigheten bjuds du in till slående vyer du sent kommer tröttna på! Välkomna till denna unika bostad belägen precis intill Hammarby sjö. Njut av vackra solnedgångar, oslagbar utsikt och skiftande himlar året om med ståtliga Sofia kyrka vackert inramad. Här kan ni njuta av solen från mitt på dagen och hela vägen till kvällen. Loggian, som är bostadens höjdpunkt, har påtaglig vattenutsikt och faller naturligt in med de övriga sociala ytorna i bostaden. Utrymmet har både element men även uppvärmt klinkergolv och kan nyttjas såväl de mörkare dagarna som de ljusare. Utöver loggian så går resterande del av bostaden i en vinkel som pekar mot Hammarby sjö, vilket innebär att du har gott om vattenutsikt från hela bostaden. Vardagsrummet ligger i anslutning till loggian och är väldigt lättmöblerat. Planlösningen bjuder på gott om förvaring, två sovrum som ligger privat och separata från varandra. Det finns möjlighet att öppna upp väggen mellan kök och loggia för öppna vyer.

Renoveringar och uppdateringar har skett genom åren som varit. Köksrenovering (Ballingslöv 2014). Här finns inbyggnadsugn och mikro, kyl/frys, vinkyl, fläkt, induktionshäll, diskmaskin samt gott om arbetsyta och skåpförvaring. Nya golv i kök, sovrummen och hall (2023). Uppgraderat badrummet (2019).

Föreningen har endast en belåningsgrad på ~10000 kr/kvm.
Till bostaden hör ett källarförråd. Förening med en unik innergård med odlingslotter och med ett trevligt hus med orangeri, gym, festlokal/gästlägenhet. Föreningens fastighet ligger centralt belägen invid tvärbana och med promenad avstånd till det mesta.
Föreningen har nyligen installerat värmepump som är i drift. Dessutom kommer solceller att installeras i maj (2024).

Säljarens ord:
Vi har bott i den här lägenheten sen den byggdes. Det gör att vi vet att lägenheten kan användas i livets alla faser. Vi har haft skolbarn, ungdomar, 3-generationsboende och nu seniorboende i samma lägenhet. Allt har fungerat väldigt bra. När det var tre ungdomar som bodde här, flyttade jag och min man ut vår 160 säng till loggian och det var det bästa sovrummet vi har haft. I och med att det är en hörnlägenhet mot Hammarby Sjö så är det inte någon insyn i hörnet. Däremot en magisk utsikt genom panoramafönstren. Där kan vi ligga och titta på solnedgångar och speglingar i vattnet från Söders höjder. När sängen är bäddad sitter vi i den och äter frukost och läser tidningen, med underbar vy ut över båtar, färjetrafik och Sjöstans djurliv. Det är på den stora bryggan nedanför som det mesta händer i området och från loggian ser man allt från första parkett. Det är studentfotografering, yoga, danser, nyårsaftnar, nationaldagsfirande, glassätande och massor av folk som solar och njuter av livet. Inför visning nu har vi flyttat sängen till rummet där vi tidigare hade vårt kontor/ateljé. Det nya sovrummet har nästan samma utsikt som loggian.

Vi har använt vår hall olika genom åren. Ibland har vi haft våra kontor där med skrivborden sida vid sida. Ett tag hade vi ett stort skåp där med hushållets samtliga sängkläder, handdukar och gardiner. Nu agerar hallen som en perfekt Walk in Closet för vi har alla våra kläder i de många platsbyggda garderoberna samt en stor spegel att kontrollera outfiten i. Det gör att övriga rum slipper ha garderober. Idag har jag mitt stora staffli i hallen och använder den även som min ateljé.

Vi har älskat vår lägenhet och njutit av den magiska utsikten och närheten till vår båt som legat i sjön nedanför. Vi har njutit av att ha den milslånga skogen på baksidan och att det är så nära att åka skidor och skridskor men nu har vi planer på att flytta till ett hus i Värmland, närmare familj och vänner, så nu låter vi någon annan få njuta av den här fantastiska lägenheten. En lägenhet att bo länge i.


Accepterat pris
7 950 000 kr
Boarea
94 kvm
Avgift
6 575 kr/mån
Rum
3 rum
Våning
4 av 5 (Hiss finns)


Aktuella visningar


Söndag 19 maj 13:00 — 13:30

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Mäklarhuset Hammarby Sjöstad/Nacka

Kontakta George för mer information kring Båtbyggargatan 2, pl 4.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.Fakta

01
Beskrivning
Boarea

94 kvm

Rum

3 rum

Våning

4 av 5


02
Balkong

Ja


03
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Föreningen har 5 st parkeringar på Rorgängargatan.

För att anmäla intresse och ställa sig i kö loggar man in på MittRiksbyggen, se under föreningens förvaltare. Från och med 1:a Juni 2012 är kostnaden 900 kr per månad.


Ekonomi

01
Avgift

6 575 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår värme och vatten

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

1,31000

Andelstal insats

1,30494

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Föreningen

01
Benämning

Brf Innanhavet. I föreningen finns 83 lägenheter.

Markägare

Marken är tomträtt

Allmänt

Brf Innanhavet ligger perfekt belägen mellan hållplats Sickla Udde vid Sjöstadsviken och populära Ekbacken. Föreningen består av 83 lägenheter med adresserna Båtbyggargatan 2-28, Lugnets Allé 72-80 och Rorgängargatan 1-7. Det finns hyresrätter kvar efter ombildningen (möjliga framtida kapitaltillskott). Det finns även 9 bokaler på Båtbyggargatan upplåtna med både bostadsrätt och hyresrätt. I föreningen finns även 5 hyreslokaler belägna på Båtbyggargatan samt Lugnets Allé.
Föreningen kan stoltsera med en av områdets mest grönskande innergårdar som även har ett ypperligt ostört läge i nederkanten av fridlysta Ekbacken.
Föreningen har odlingslotter för uthyrning till föreningens medlemmar. Det finns även allmän gräsmatta, parkbänkar med bord samt sandlåda och gunghäst.

Övriga utrymmen i föreningen

På gården finns ett fristående hus om två våningar som inrymmer tre tvättstugor, växthus, gym samt gemensamhetslokal/festlokal/övernattningslgh. Gemenskapslokalen kan användas till övernattning eller som festlokal och bokas av medlemmarna. Då merparten av husets väggar är av glas blir utsikten mot Ekbacken fantastisk årets alla årstider.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)


Dokument

Ekonomi
Avgift
6 575 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår värme och vatten
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
1,31000
Andelstal insats
1,30494
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området

Hammarby Sjöstad

En stad i staden!


01
Fördelar med området
Båthamn Restauranger Barnvänligt Lokal spårtrafik Caféer Tryggt Bussar Parker/Grönområden Pendelfärja Båtliv Utegym Gym Sport och friluftsliv Barer Bilpooler

02
Att bo i Hammarby Sjöstad

Hammarby Sjöstad ligger med ett enanstående läge vid Hammarby Sjö, kanalen och med närhet till både stan och naturen. Efter en kort promenad når du köpkvarteret i Sickla med alla butiker du kan tänkas behöva. Likaså Sickla sjö med badmöjligheter ligger endast en liten bit bort. Fina promenadstråk i området, närhet till Nacka reservatet, Björkhagens golfklubb, Hellasgården samt Hammarbybacken.


03
Närservice

Hammarby Sjöstad är en utav Stockholms populära stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med närheten till sjö och natur. I området finns trevliga promenadstråk längs vattnet och Sjöstadsparterren.
Flertalet restauranger och butiker, träningsanläggningar bl a SATS , bibliotek, kyrka, barnomsorg samt skolor. Ni finner även Carnegie bryggeri en kort promenad bort.
En 15 minuters promenad tar dig till Sickla Köpkvarter med 100-talet butiker, restauranger, biograf, SATS, Willys, Dieselverkstaden m.m.


04
Kommunikation

Snabbaste sättet att ta sig till och från Hammarby Sjöstad är med Tvärbanan. Spårvagnen trafikerar sträckan Solna - Sickla med stop vid Liljeholmen och Gullmarsplan. Vid Årstaberg hittar ni pendeltågsstation. Busslinjer 71, 74 samt nattbuss 96 trafikerar Hammarby Sjöstad.

Båttrafiken med m/s Lotten är gratis och går mellan Hammarby Sjöstad - Henriksdal - Södermalm, oftast med 15 minuters trafik mellan 06:00 - 24:00. Se tidtabeller på https://ressel.se/sjostadstrafiken/#sjostads-tidtabell

Stora delar av året trafikerar m/s Emelie sträckan Hammarby Sjöstad - Nybrokajen med stop vid Södermalm, Saltsjökvarn och Djurgården.


05
Familjeliv

I Hammarby Sjöstad finns ett stort utbud av skolor bland annat Sjöstadsskolan, Kulturama Grundskola och Lugnets Skola. För mer information: https://grundskola.stockholm/hitta-grundskola/?omrade=15,12
I närheten av Sjöstan ligger Hammarby backen som har en mängd olika aktiviteter att ta del av. Bland annat "året om"-skidåkning,utegym och klätterpark från 2022. Under samma satsning byggde man även en mountain coaster och mountain tube där även dem minsta kan vara med. Åldersgräns 3 år.

Använd kartan
X

Platser

TRES BISTRO BAR

9 m


Al Porto

20 m


Bastard Burgers

53 m


Namaskaar

109 m


GREKISKA grill & bar

115 m


Vikströmska skolan

58 m


Förskola Sjöstaden - Pysslingen Förskolor

63 m


Lugnets skola

119 m


Norlandia Förskolor Svallvågen

131 m


Vågdalen förskola

226 m


Lidl

548 m


Fresh Minilivs (FADIA Investment AB)

1,57 km


Kina Li

1,7 km


Tempo

1,72 km


Hemköp Skanstull

1,81 km


Sickla udde

28 m


Kanalvägen

259 m


Henriksdal station

690 m


Sickla

744 m


Saltsjö-Järla station

2,37 km


Stockholms södra

2,63 km


Lillängen station

3,03 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Tågstation
  Henriksdal station
  690 m
  3 min
  5 min
  13 min
 • Hållplats
  Sickla udde
  28 m
  1 min
  1 min
  1 min
 • Hav
  65 m
  3 min
  2 min
  1 min
 • Sjö
  402 m
  2 min
  3 min
  8 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta George!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.