Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Stockholm / Kungsholmen/Thorildsplan
Drottningholmsvägen 72, 3 tr
Boarea: 73 kvm
Avgift: 3 616 kr/mån
Rum: 2,5 rum, varav 1 sovrum
Våning: 3 av 4 (Hiss finns)

Stockholm - Kungsholmen/Thorildsplan / Drottningholmsvägen 72, 3 tr

Genomgående och ljus 2,5:a på Thorildsplan!

Välkommen till en ljus och välplanerad 2,5:a i en fin 20-tals fastighet vid Thorildsplan! Flertalet tidsenliga originaldetaljer finns bevarade så som vackra golv, speglade dörrar, spröjsade fönster med djupa nischer och väl tilltagen takhöjd. Bostaden är genomgående med fönster i två väderstreck och har en trevlig balkong mot innergården. Planlösningen disponeras genom en välkomnande entré med anslutande klädkammare och som leder vidare till en inre möblerbar hall. Vidare ett ljust och rymligt vardagsrum med fönster mot Rålambshovsparken och ett fint arbetskök med hög maskinell standard och med utgång till balkongen. Till sist ett stort och mysigt sovrum med plats för stor säng och ett helkaklat badrum med dusch. Här bor du i ett lugnt och populärt område med vackra fastigheter och parker samt och med närhet till Fridhemsplans stadspuls med butiker, restauranger och shopping. I närheten ligger Lindhagens galleria med ICA Maxi, apotek, gym och annan närservice. Kommunikationerna är goda med tunnelbanans gröna linje precis intill fastigheten samt ett antal bussar. Varmt välkommen på visning!


Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Rumsbeskrivning
 • Hall
  Välkomnande och ljus entré med plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring i anslutande klädkammare. På golvet ligger ett vackert furugolv. Väggarna är ljust färgsatta, vilket också är genomgående för hela lägenheten. Entrén öppnas sedan upp mot en inre möblerbar hall med fiskbensparkett. Den inre hallen utgör själva navet i lägenheten och tar er vidare till de övriga rummen. Välkomna in!
 • Vardagsrum
  Rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp, mediamöbel och matgrupp. På golvet ligger vacker fiskbensparkett. Det stora spröjsade fönstret ger ett generöst ljusinsläpp och bjuder på härlig utsikt mot grönskande Rålambshovsparken.
 • Kök
  Stilrent kök i ljusa toner med gott om förvaring i skåp och lådor med vita luckor. Spotlights och vitt kakel ovan arbetsbänk i trä. Hög maskinell utrustning med gasspis, integrerad ugn och mikro, rostfri fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Här ryms även en mindre matplats. Från köket når ni även lägenhetens trevliga balkong mot innergården.
 • Sovrum
  Rofyllt och mysigt sovrum med gott om plats för stor säng., sängbord och andra trivselmöbler. Ett stort fönster släpper in ett behagligt ljus till rummet som har ett vackert trägolv och ljust randiga tapeter.
 • Duschrum
  Fräscht helkaklat badrum med ljust kakel och klinkers. Interiören består av en dusch med vikbara glasväggar, handfat på kommod, wc-stol och handdukstork.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  73 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  2,5 rum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1927
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Energiprestanda
  145 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
TV- och Internetanslutning
 • Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Kanal 1-11 ingår i avgiften. Bredband via ComHem och Telia. Uttag finns i samtliga lägenheter. Vilket man väljer är frivilligt.
Bilplats/Övriga byggnader
 • För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00, fax 08-508 260 40. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: www.stockholm.se.
Övrigt
 • Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett källarförråd.
Ekonomi
 • Avgift
  3 616 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
 • Försäkring
  274 kr/mån
 • Hushållsström
  400 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  674 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 110 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  445 kr
 • Andel i förening
  0,0589720
 • Andel av årsavg.
  8,85876
 • Andelstal insats
  5,85876
 • Pantsättning
  är pantsatt.
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I månadsavgiften för varje bostadsrätt ingår värme, vatten, vind/källarförråd samt del i gemensam tvättstuga och ComHems basutbud. Gas kostnaden är ca 744 kr/kvartal.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Guldfasanen 4. I föreningen finns 25 lägenheter.
 • Allmänt
  Brf Guldfasanen 4 är en äkta förening som bildades 1986. Föreningen förvärvade fastigheten 1986 och förvaltas av SBC. Föreningen består av 25 lägenheter samtliga dessa är bostadsrätter. Juridiska personer godkännes ej som medlemmar. Städningen av trapphus och månadsvis städning av tvättstugan sköts av städbolag. Gården och källare hjälps föreningens medlemmar åt att hålla i ordning. Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://www.guldfasanen4.se/wordpress/
 • Kommande renoveringar
  Gården kommer att fräschas upp med nya planteringar, nytt cykelskjul kommer att byggas. Föreningen kommer till våren att måla om fönster. Samtliga elstigare bytta 1993, då även automatsäkringar installerades. Standarden på elen i varje enskild lägenhet svarar lägenhetsinnehavaren för. Endast en-fas el är framdragen till varje lägenhet. Husets samtliga elmätare sitter i källaren. Ventilation: Lagstadgad Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) samt energideklaration genomfördes under hösten 2014.
 • Gjorda renoveringar
  1990 målades taket och mindre plåtarbeten genomfördes. 1993 byttes samtliga rör och avlopp från badrummen och vertikala stammar i källare och tvättstuga. Samma år byttes el-stigare. Nästa stambyte för badrumsstammar är beräknat till ca 2038. 1995 renoverades fasaden mot gatan.1999 genomfördes plåtomläggning av taket på gårdssidan av Drottningholmsvägen. 2001 totalrenoverades trappuppgången.2002 byttes fjärrvärmeanläggningen. Samma år köpte föreningen nya utemöbler. 2003 spolades samtliga V/A-stammar i kök. Samma år renoverades fasaden mot gården, samtliga fönster mot gård renoverades och balkonger byggdes. 2005 byttes hissmaskineriet. 2007 lagades en fasadskada. Samma år totalrenoverades tvättstugan och nya maskiner installerades. 2008 gjordes en OVK-besiktning av ventilationen och en energideklaration gjordes. 2010 installerades säkerhetsdörrar.2012 målades dörrarna, trapphus och bottenvåningen. 2013 stambyttes samtliga V/A-stammar i kök. 2014 byttes spillvattenledningar i källaren, en OVK-besiktning utfördes och källargolvet målades om. Trädgården renoverades med ny plattsättning och nytt cykelskjul. 2015 injusterades värmesystemet och byte av termostater på samtliga radiatorer gjordes. Samtliga fönster mot Drottningholmsvägen målades.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Föreningen har en lummig gård med cykelskjul och matplats där det på sommaren finns utemöbler och en grill. Tvättstuga
Området
 • Mitt på Kungsholmen mellan Rålambshovsparken och Hornsbergs nybyggda bostadsområden ligger Thorildsplan. Fastigheterna här har många tidstypiska detaljer från 1920-talet vilket bidrar till områdets charm. Området kring Thorildsplan är lugnt och populärt med närhet till fridfulla grönområden med parker, klippbad och vatten samt till innerstans puls med restauranger, barer och all tänkbar service. Ett mysigt tillhåll är Cafe Bullen. Kommunikationerna är goda med tunnelbanans gröna linje samt ett antal bussar. På några hundra meters gångavstånd ligger Galleria Lindhagen med ICA Maxi, apotek, systembolag, butiker, post och banker. I området kring Lindhagensplan pågår ett flertal intressanta byggnadsprojekt vilka kommer att öka områdets attraktionsvärde ytterligare. Några kvarter bort från Lindhagen och Thorildsplan ligger Fridhemsplan med trendiga och shoppingvänliga Västermalmsgallerian med ett stort utbud av mataffärer och butiker. På bekvämt avstånd ligger Rålambshovsparken som är en av Stockholmarnas mest populära oaser sommartid med mängder av rekreationsmöjligheter.
 • Kommunikationer
  T-bana station Thorildsplan precis intill huset (grön linje). Bussar linje 1, 4, 40, 62, 77 vid hållplats Mariebergsgatan är ca 300 m bort. T-bana Fridhemsplan (grön och blå linje) och Stadshagen (blå linje) finns ca 700 m bort.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

 • Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide
  Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide

  Från lånelöfte till kontraktsskrivning. Här är allt du behöver veta inför köpet av en bostadsrätt.