Ekehjelmstorget 6, 2 tr

Ekehjelmstorget 6, 2 tr

Slutpris

7 500 000 kr


Södermalm— Stockholm

Ekehjelmstorget 6, 2 tr


Slutpris
7 500 000 kr

Södermalm— Stockholm

Fin, ljus mycket välplanerad 4:a med solig balkong i söder. Ostört toppläge på Södermalm!

Välplanerad, ljus fyra med balkong i soligt söderläge och sol ca 8-18 sommartid. Nära Mariatorget, längs Swedenborgsgatans vackra allé - ligger Ekehjelmstorget. Bo med ostört toppläge i 1700-talskvarter med bl.a anrika Nürnbergs Bryggeri och populära Swedenborgsgatan utanför porten. Här erbjuds ett stort utbud av restauranger med mysiga uteserveringar på sommarhalvåret. Lägenheten ligger lugnt beläget, med föreningens innergård i ena riktningen och enkelriktad gata åt andra hållet. Fönster i två väderstreck bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, mediamöbler, arbetshörna/matsalsdel m.m. Väl tilltaget, fullt utrustat kök med utrymme för matgrupp och fin utsikt mot den idylliska innergården. Tre bra sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord, skrivbord och övrig önskad möblering. Badrum med tvättmaskin och eftertraktad extra-wc! Praktiskt hall med väl tilltagen klädkammare. Ypperlig förvaring i lägenheten samt tillhörande förråd om ca 4 kvm i källaren. Här finns möjlighet att sätta er prägel i er egna takt!

Brf Ekehjelmstorget är en äkta förening med mycket god ekonomi som äger marken. Extraintäkter på ca 3,5 milj kr 2019. Föreningen sålde enligt senaste årsredovisningen en hyresrätt 2020 och extraamorterade i samband med detta ner lånen med 3 milj kr. Man har fortfarande kvar 11 hyresrätter och hyr ut 3 lokaler, bl.a till Hemköp och förskola Björngården. Medlemmarna kan bl.a nyttja gästlägenhet, föreningslokal och de lummiga (låsta) gårdarna som erbjuder trädgårdsmöbler och grillmöjligheter sommartid.

Här bor du med mycket lugnt samt ostört toppläge, i hjärtat av Södermalm med allt du kan önska dig inom behagligt gångavstånd. Populära Swedenborgsgatan finns utanför porten, en gågata med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger med mysiga uteserveringar på sommarhalvåret. Hemköp ligger precis utanför fastigheten (föreningen äger lokalen). Kommunikationerna är mycket goda, pendelstationen Södra Station nås med en knapp minuts gångavstånd från fastigheten samt 4:ans buss precis utanför porten som tar dig till stadens alla hörn. Mariatorget och Medborgarplatsens tunnelbana nås med en kort promenad. Mariatorgets närområde bjuder på en mängd trendiga kaffebarer, restauranger och matbutiker. Några pärlor som inte får missas är Falafelbaren, Morfar Ginko och populära Folkbaren. Här finns även Mariaberget som är ett av Stockholms vackraste kulturkvarter. Uppe på toppen hittar du promenadstråk längs Monteliusvägen som bjuder på storslagen utsikt över Riddarfjärden. Inom en kort promenad når du Medborgarplatsen med saluhall och biograf samt Götgatsbacken med ett stort utbud av butiker. Inom bekvämt gångavstånd på ca 5-10 minuter når du också rekreationsområden som Tantolunden, Fatbursparken och Rosenlundsparken. Skolorna Björngårdsskolan/Storkyrkoskolan F-6, Mariaskolan F-9, Fria Maria Barnskola med klasser från F-3 och Södermalmsskolan F-6 finns i närheten. Kvarteret där lägenheten är belägen är kulturhistoriskt värdefullt, mycket tack vare anrika Nürnbergs Bryggeri som huserade i korsningen Björngårdsgatan/Högbergsgatan fram till 1916. Bebyggelsen är blåmärkt av Stadsmuseet i Stockholm, vilket innebär att den utgör "synnerligen höga kulturhistoriska värden". Dykärret är ett mycket gammalt kvartersnamn som är belagt i skrift sedan 1649. Anledning till namnet var troligen den kärraktiga terrängen runt sjön Fatburen som låg söder om kvarteret. Genom landhöjning och igenfyllning blev sjön allt mindre och försvann helt i slutet av 1850-talet i samband med järnvägsbyggandet och anläggandet av Södra Station.


Boarea
85 kvm
Avgift
2 798 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
2 av 5 (Hiss finns)
Såld
2021-01-21

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.