Fridhemsgatan 27, 1.5tr
Fridhemsgatan 27, 1.5tr
Nina Larsson, ansvarig mäklare i Stockholm Kungsholmen
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Nina Larsson

Ansvarig mäklare

Till salu

Fridhemsgatan 27, 1.5tr

Utgångspris

15 650 000 kr


Utgångspris

15 650 000 krKungsholmen/ Fridhemsplan— Stockholm

Fridhemsgatan 27, 1.5tr


Till salu
Utgångspris
15 650 000 kr

Kungsholmen/ Fridhemsplan— Stockholm

Gavellägenhet med fönster i tre väderstreck - 3,3 meter i takhöjd - Lågt belånad & mycket låg avgift

Underbar gavellägenhet som presenterar generösa sällskapsytor, stora fönsterpartier i två väderstreck samt 3,3 meter i takhöjd. Lägenheten bjuder på fantastiska sekelskiftesdetaljer som en ståtlig kakelugn, vacker stuckatur, trätiljor i original och speglade snickerier. Du ges möjlighet till alternativa planlösningar, uthyrningsdel och lägenhetens balkong har ett lugnt läge mot föreningens innergård. Vardagsrummet har ett härligt hörnläge med en enastående rymd och 3 stora fönster i varsitt väderstreck. Här finns en vacker kakelugn (ej fungerande men grannar har öppnat upp pipor) och utrymme för generös sällskapsdel samt övrig möblering. Rummet som ligger i fil till vardagsrummet fungerar idag som matrum där pardörrar öppnar upp mot såväl vardagsrum och hall. Matrummet ligger i direkt anslutning till köket som ger dig fantastisk förvaring i vit skåpinredning som når full takhöjd samt har en generös arbetsyta i svart granit. Innanför köket ligger ett av lägenhetens tre sovrum. Sovrummet möbleras idag med dubbelsäng och härifrån når du även ett av lägenhetens två badrum. Lägenheten två andra sovrum har ett lugnt läge mot föreningens innergård. Båda rummen har platsbyggda loftsängar och ifrån det ena sovrummet når du lägenhetens balkong. Genomgående finner du mycket bra förvaring och lägenhetens större badrum är inrett med dubbla handfat, badkar med takdusch samt tvättmaskin och torktumlare för en enklare vardag.

Här flyttar du in i en ytterst välskött förening med mycket god ekonomi, låg belåning samt 5 lokaler som bidrar ytterligare till föreningens positiva kassaflöde.

På Fridhemsgatan 27 bor du med direkt närhet till allt storstaden har att erbjuda. I närområdet finns ett rikt utbud av restauranger, caféer, barer och gym och bara i ditt närmaste kvarter finns många favoriter som Poli caffé, omtyckta Haga tårtcompani och bageri samt Greasy Spoon som bjuder in till härliga helgbruncher. Bara ett par minuter bort ligger Åhléns, Västermalmsgallerian, flertalet stora mataffärer, shopping och all tänkbar service. Där finns också oslagbara kommunikationer med flertalet bussar, linjebussar samt tunnelbanans blå- och gröna linje Fridhemsplan. Om du gillar att motionera är det lika nära till Kungsholms Strand med promenad- och löparstråk som fortsätter längs med vattnet runt Kungsholmen. Här når du även snabbt Hornsbergs fantastiska strandpromenad som kantas av flertalet restauranger och badbryggor.


Utgångspris
15 650 000 kr
Boarea
147 kvm
Avgift
3 151 kr/mån
Rum
5 rum (3-4 sovrum)
Våning
1,5 av 5 (Hiss finns)


Aktuella visningar


Söndag 10 mars 11:45 — 12:30

Öppen visning

Öppen visning
Boka

Måndag 11 mars 17:30 — 18:00

Öppen visning

Öppen visning
Boka

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Kontakta Nina för mer information kring visningsmöjligheter.

Nina Larsson
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.Rumsbeskrivning

01
Hall

Till vänster i hallen finns utrymme att hänga av ytterkläder samt skor och till höger hittar du en rymlig dubbelgarderob som når full takhöjd. Väggarna är vitmålade och på golvet i entrén ligger en vit klinker. Vidare in i hallen finner du ytterligare en dubbelgarderob som ger fantastisk förvaring samt en platsbyggd bokhylla. På golvet ligger furutiljor i original som även återfinns i matrummet samt i ett av sovrummen.


02
Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på en enastående rymd med cirka 3,3 meter i takhöjd och tre stora fönster placerade i tre olika väderstreck. Rummet får ett fantastisk ljusinsläpp och ger dig generösa ytor att möblera. Ena väggen pryds av en pampig kakelugn (ej fungerande men grannar har öppnat upp pipor) och i taket sitter en vacker stuckatur. Invid kakelugnen finns en platsbyggd bokhylla och på väggarna sitter en ljusmönstrad tapet. Andra fina detaljer så som höga socklar, speglade dörr- och fönsterfoder samt takrosett vittnar om härligt sekelskifte.


03
Kök

Köket ger dig fantastisk förvaring i vita under- och överskåp som når full takhöjd och bakom den generösa arbetsytan i svart granit sitter ett vitt kakel. Vitvarorna som är i rostfritt utförande består av fullstor kyl och frys, ugn med induktionshäll, fläkt samt diskmaskin. Invid kyl och frys finns ett städskåp och på golvet ligger en klinker i terrakottanyans. Invid det stora fönstret dukar du upp med matbord för 4-6 personer och på golvet ligger furutiljor i original. Du når köket via hallen och intilliggande matrum.


04
Matrum

Det härligt stora matrummet öppnar upp mot köket samt med vackra pardörrar mot vardagsrum samt mot hall. Här ger två stora fönster ett fantastiskt ljusinsläpp och på väggarna sitter en ljusmönstrad tapet. Rummet ger plats för 10-12 middagsgäster samt övrig möblering.


05
Sovrum 1

Det rymliga sovrummet ligger direkt till höger om entrén där pardörrar i glas öppnar upp mot lägenhetens balkong. Balkongen ger plats för bord och stolar samt ligger belägen mot föreningens trevliga innergård. I rummet finns en platsbyggd loftsäng samt en dubbelgarderob med spegelskjutdörrar. Rummet ger plats för övrig möblering.


06
Sovrum 2

Intilliggande sovrum har också en platsbyggd loftsäng samt en dubbelgarderob för förvaring. Rummet har ett stort fönster för ljusinsläpp och det finns gott om utrymme för övrig möblering.


07
Sovrum 3

Lägenhetens tredje sovrum når du via köket eller via en egen entré från trapphuset (möjlig uthyrningsdel). Rummet möbleras med dubbelsäng samt har plats för övrig möblering. Här finner du mycket bra förvaring som döljer sig i en bred garderobsvägg med spegelskjutdörrar. Ifrån sovrummet når du även ett av lägenhetens två badrum.


08
Badrum

Lägenhetens mindre badrum ligger i anslutning till ett av sovrummen (sovrum 3). Badrummet är utrustat med toalettstol, handfat och dusch. På väggarna sitter ett ljust kakel och på golvet ligger en terrakottaklinker.


09
Badrum

Lägenhetens andra badrum är rymligt och har vitkaklade väggar samt mörkgrå klinker med golvvärme. Badrummet är utrustat med dubbla handfat med bred kommod under samt ett spegelskåp ovanför. Invid finns toalettstol och handdukstork samt två öppna väggskåp för extra förvaring. Badkaret är utrustat med takdusch och skärmas av med en vikvägg. Intill står tvättmaskin och torktumlare för en enklare vardag. I taket sitter infällda spotlights med dimbar belysning.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

147 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

5 (3-4 sovrum)

Våning

1,5 av 5


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1905

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme
ventilation: FTX, F, självdrag


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Energiprestanda, primärenergital

106 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2023-02-23


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Bredband och TV levereras via Tele2.


05
Övriga upplåtna utrymmen

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd.


Ekonomi

01
Avgift

3 151 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

Inkl värme och VA
Obligatorisk kostnad för bredband om 213kr/ mån
Obligatorisk kostnad för balkong om 30kr/mån

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

5,78120%

Andel av årsavg.

0,0566920

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-01-23.

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgifterna 10% i juni 2023 och inga avgiftsförändringar finns planerade i dagsläget. Föreningen har under 2023 bytt alla 3 hissar som finansierats med lån. Även kommande gårdsprojekt kommer finansieras med lån. Innan 2023 var föreningen skuldfri och har som mål att betala av nuvarande lån så snart som möjligt.
Föreningen ser även över lokalhyresgästernas avtal där justering av hyror kommer ske och därmed öka föreningens intäkter.


Föreningen

01
Benämning

Brf Knoppen 22.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Brf Knoppen 22 är en äkta förening som äger och förvaltar fastigheten på adresserna Fridhemsgatan 27 samt Sankt Göransgatan 76 & 78. Föreningen består av 26 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 5 lokaler upplåtna med hyresrätt.
Föreningen registrerades 1998 och förvärvade fastigheten 1999
Det totala boytan uppgår till 2592 kvm och lokalytan till 558 kvm.
Föreningen är lågt belånade och äger marken.
Fastigheten är försäkrad hos Brandkontoret.
Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen.
Föreningen godkänner inte juridisk person.

Kommande renoveringar

2024 - Avfuktning av krypgrund under gården
2024- Slipning/lackning av dörrar innergård (ev och vid behov)
2025- Stamspolning
2029 - Fönsterrenovering

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgifterna 10% i juni 2023 och inga avgiftsförändringar finns planerade i dagsläget. Föreningen har under 2023 bytt alla 3 hissar som finansierats med lån. Även kommande gårdsprojekt kommer finansieras med lån. Innan 2023 var föreningen skuldfri och har som mål att betala av nuvarande lån så snart som möjligt.
Föreningen ser även över lokalhyresgästernas avtal där justering av hyror kommer ske och därmed öka föreningens intäkter.

Gjorda renoveringar

2023- Byte av samtliga hissar
2023- Energideklaration
2023 - Injustering av värmesystem
2022- OVK
2022- Byte av fjärrvärmecentral
2022- Balkongmålning
2022- Byte av dörr till soprummet
2014 - Fasadrenovering samt renovering av fönster på ytterfasad
2013 - Takrenovering
2012 - Relining av stammar
2008 - Fönsterrenovering
1978 - Byte av stammar i kök och badrum samt byte av elstigar

Övriga utrymmen i föreningen

- Tvättstuga ligger belägen i källaren på Sankt Göransgatan 76 och nås via gården. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt centrifug.
- Cykelställ finns på gården och det finns även utrymmen i källaren där cyklar kan ställas vintertid.
- Källsorteringsrum ligger invid entrén på Sankt Göransgatan 78. För hushållssopor finns sopnedkast i trapphuset
- Föreningen har en barnvänlig och lummig innergård med sittplatser och grillmöjligheter.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

0 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Nettoskulden är beräknad ur 2022 år årsredovisning och blir 0 då likvida medel överskrider föreningens skulder.


Dokument

Ekonomi
Avgift
3 151 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
Inkl värme och VA
Obligatorisk kostnad för bredband om 213kr/ mån
Obligatorisk kostnad för balkong om 30kr/mån
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
5,78120%
Andel av årsavg.
0,0566920
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-01-23.
Avgiftsförändringar
Föreningen höjde avgifterna 10% i juni 2023 och inga avgiftsförändringar finns planerade i dagsläget. Föreningen har under 2023 bytt alla 3 hissar som finansierats med lån. Även kommande gårdsprojekt kommer finansieras med lån. Innan 2023 var föreningen skuldfri och har som mål att betala av nuvarande lån så snart som möjligt.
Föreningen ser även över lokalhyresgästernas avtal där justering av hyror kommer ske och därmed öka föreningens intäkter.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Nina!

Nina Larsson
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.