Garvargatan 7, 2tr
Garvargatan 7, 2tr
Nina Larsson, ansvarig mäklare i Stockholm Kungsholmen
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Nina Larsson

Ansvarig mäklare

Till salu

Garvargatan 7, 2tr

Utgångspris

15 750 000 kr


Utgångspris

15 750 000 kr



Kungsholmen / Norr Mälarstrand— Stockholm

Garvargatan 7, 2tr


Till salu
Utgångspris
15 750 000 kr

Kungsholmen / Norr Mälarstrand— Stockholm

Fransk balkong med vy mot Norr Mälarstrand - Ytterst väldisponerad & i mycket bra skick

Underbart boende med stora spröjsande fönsterpartier i två väderstreck och en enastående utsikt ner mot Riddarfjärdens vatten. Här finner du ett boende utöver det vanliga och som absolut ska upplevas på plats. Huset är byggt 1928 och präglas av en typisk 20-talskaraktär med med en generös takhöjd på cirka 2,75 meter, tavellister upp mot tak samt en vacker fiskbensparkett i original. Lägenheten presenterar ytterst väldisponerade kvadratmeter där vardagsrum och kök delar på generösa sällskapsytor. Tillsammans bjuder de båda rummen på en på en fantastisk rymd och ljusinsläpp med tre stora fönsterpartier i soligt söderläge varav det ena öppnar upp med pardörrar i spröjsat glas mot lägenhetens unika franska balkong. Vyn ner mot vattnet och Norr Mälarstrand med Söders höjder i bakgrunden bjuder på sol från tidig morgon till solnedgång. Det rymliga köket ger dig mycket bra förvaring som döljer sig bakom grå skåpinredning och bakom den generösa arbetsytan i svart granitkomposit sträcker sig ett vitt kakel upp mot tak. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet ger dig sociala ytor att umgås med vänner och familj. I motsatt väderstreck finner du lägenhetens 4 sovrum. Master bedroom ger plats för dubbelsäng, garderober och extra möblering samt har två stora spröjsade fönster. Härifrån når du även lägenhetens lyxigt stora badrum som är utrustat med dubbla handfat, fantastisk förvaring samt både takdusch och badkar i modern design. Även sovrummet intill ger dig generösa ytor för bredare säng, skrivbord och övrig möblering. Mellan det två större sovrummen finner du en bonusyta som idag nyttjas som ett bibliotek/lounge med skön fåtölj och bohylla fylld med böcker och spel. Även de två mindre sovrummen ger plats för säng samt skrivbord och passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. I hallen finner du fantastisk förvaring i flertalet garderober som sträcker sig längs med ena väggen. Härifrån når du även lägenhetens gästtoalett som även är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

På Garvargatan 7 flyttar du in i en välskött förening med god ekonomi och mycket låg belåning på 1 419kr/kvm. Du bor på en ytterst attraktiv adress och en lugn gata invid vackra Norr Mälarstrand och härliga Kungsholmstorg med torghandel och grönska.
Området runtomkring inger en trivsam atmosfär där du kan njuta av både stadspulsen längs Hantverkargatan och Scheelegatan samt de otroliga vyerna mot Riddarfjärden och Söders höjder. Här får du det bästa av båda världar med närhet till City och utelivet i kvarteren kring Kungsholmstorg. Här finns allt från enklare caféer, välbesökta vinbarer, hål i väggen-hak till klassiska kvarterskrogar som Mäster Anders, Lokal Izakaya, Trattorian och härliga Orangeriet. Strandpromenaden invid Norr Mälarstrand tar dig längs med vattnet cirka 1 mil runt Kungsholmen. Kommunikationerna mycket bra med tunnelbanans blå linje vid Rådhuset. Här finns också ett flertal busslinjer som till exempel buss 3, 50 och 61. Tar du en kortare promenad ner för Hantverkargatan eller Norr Mälarstrand förbi Stadshuset och över stadshusbron och du är vid centralen på några minuter.


Utgångspris
15 750 000 kr
Boarea
132 kvm
Avgift
4 842 kr/mån
Rum
5 rum (4 sovrum)
Våning
2 av 5 (Hiss finns)

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Kontakta Nina för mer information kring Garvargatan 7, 2tr Anmäl intresse.

Nina Larsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.


Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Direkt till höger om entrén finns gott om utrymme att hänga av ytterkläder och skor. I den rymliga hallen innanför finner du fantastisk förvaring i flertalet garderober som står längs med ena väggen. Här finns även utrymme för en arbetsplats och övrig möblering. Väggarna är målade i en rosa nyans och på golvet ligger fiskbensparkett i original som även återfinns i biblioteket, i 3 av lägenhetens 4 sovrum samt i vardagsrum och kök.


02
Vardagsrum

Direkt när du når vardagsrummet dras ögonen till de tre stora spröjsade fönsterpartierna som tillsammans med den generösa takhöjden bidrar med en underbar rymd och ett fantastisk ljusinsläpp. Det mittersta fönsterpartiet öppnar upp med pardörrar mot lägenhetens unika franska balkong som bjuder på en eftertraktad utsikt ner mot Riddarfjärdens glittrande vatten. Vardagsrummet och köket delar på generösa sällskapsytor och ger gott om utrymme för större sällskapsdel, ett matbord för flertalet middagsgäster samt övrig möblering. Väggarna är målade i en varmgrå nyans som även återfinns i 3 av lägenhetens 4 sovrum.


03
Kök

Det rymliga köket bjuder in till middagar och fest och den öppna planlösningen mot vardagsrummet gör det möjligt att umgås när middagen förbereds. Här finner du mycket bra förvaring i underskåp och lådor som matchar väggarnas varmgrå nyans. Bakom den generösa arbetsytan i svart granitkomposit sitter ett vitt kakel som stäcker sig upp mot tak och där väggarna lämnats fria från skåpförvaring. De stilrena vitvarorna i snygg design består av fullstor kyl och frys från LM där frysen är utrustad med ismaskin, Smegspis med induktionshäll och dubbla ugnar, fläkt samt diskmaskin.


04
Bibliotek/lounge

I en passage utanför lägenhetens två större sovrum och i anslutning till vardagsrummet skapas en liten bonusyta som jag valt att kalla bibliotek eller lounge. "Rummet" inger en rogivande karaktär med med snygga tapteten Pimpernel från William Morris som pryder väggarna. Här möbleras det med bokhylla fylld med spel och böcker samt en skön fåtölj att krypa upp i.


05
Master bedroom

Master bedroom ger dig luftiga ytor att möblera med dubbelsäng, sängbord och och extra förvaring. Rummet har väggar målade i en varmgrå nyans samt två stora spröjsade fönster för härligt ljusinsläpp. Du finner även en rymlig bred garderob med diskreta skjutdörrar.


06
Badrum

Det lyxigt stora badrummet är inrett i sobra färgval med vitkaklade väggar och ljusgrå marockansk klinker med golvvärme. Badrummet är utrustat med såväl badkar i stilren design samt en rymlig takdusch som skärmas av med vägg i glas. Längs med ena väggen finner du fantastisk förvaring i vita kommoder som går från vägg till vägg med ovanpåliggande skiva i vacker carrraramarmor samt dubbla handfat och en bred spegel ovanför. Intill står toalettstolen och i taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion.


07
Sovrum 1

Liksom master bedrom är det intilliggande sovrummet rymligt och har två stora spröjsade fönster samt väggar målade i samma varmgrå nyans. Här finns gott om utrymme för bredare säng och övrig möblering.


08
Sovrum 2 och 4

De båda mindre sovrummen passar utmärkt som barnrum gästrum eller kontor. Här möblerar du med säng och skrivbord samt får ett härligt ljusinsläpp från stora spröjsade fönster.


09
Toalett/tvättstuga

Den rymliga toaletten har vitkaklade väggar samt marockansk klinker i ljusa nyanser. Invid toalettstolen finns handfat och på väggen intill sitter en hylla för förvaring. Toaletten kombineras som tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare för en enklare vardag. I taket sitter infällda spotlights.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

132 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

5 (4 sovrum)

Våning

2 av 5


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1928

Kommentar, byggnad

Flerfamiljshus

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme och självdragsventilation


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Energiprestanda, primärenergital

81 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2023-07-07


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Kabel-TV beställs av den boende, från IP Onlys fiber.
Bredband levereras genom fiber, IP Only


05
Övriga upplåtna utrymmen

Till lägenheten hör ett extra förråd.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Föreningen har 6 st garageplatser, för närvarande står 5 personer i kö. En plats kostar mellan 2000-2500kr/mån.


Ekonomi

01
Avgift

4 842 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

Värme, vatten och bredband ingår i avgiften.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av säljare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel av årsavg.

0,040704

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-04-12.

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgiften med 9% i juli 2023. Inga avgiftsändringar finns beslutade i dagsläget men kan heller inte uteslutas. (kontrollerat 17/4-2024)


Föreningen

01
Benämning

Vattuormen i Stockholm.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Brf Vattuormen i Stockholm är en äkta bostadsrättsförening med mycket god ekonomi.
Fastigheten byggdes 1928 och föreningen äger marken.
Föreningen består av 36 bostadsrättslägenheter (3.124 kvm) och 4 uthyrda lokaler (196 kvm). Det finns också ett garage med 6 parkeringsplatser.
Brf Vattuormen är lågt belånad, skuldsättningen per kvm ligger på endast 1419kr/ kvm ( enligt årsredovisningen 2022).
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar AB.
Juridisk person godkänns ej som medlem. Den som förvärvar en lägenhet i föreningen ska ha avsikt att bosätta sig permanent.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Kommande renoveringar

Föreningen ser för närvarande över fasadrenovering.

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgiften med 9% i juli 2023. Inga avgiftsändringar finns beslutade i dagsläget men kan heller inte uteslutas. (kontrollerat 17/4-2024)

Gjorda renoveringar

2022- Soprummet uppdaterats med källsortering
2021 - Stamspolning
2020 - Byta ut armaturer i allmänna utrymmen till LED
2017 - Ommålning tak, byte av avloppsrör i bottenplattan, radonmätning
2017 - Stamspolning
2016 - Installation av fiber
2015 - Renovering av tvättstuga, undercentral och soprum
2012 - Fönsterrenovering
2012 - Stamspolning,
2012 - Omräkning av andelstal
2011 - Hissrenovering
2009 - Byggnation av balkonger
2008 - Renovering av bärande pelare i källarplanet
2006 - Stamspolning, ommålning av takplåt
2004 - Renovering av takfönster
2001 - Renovering av tvättstuga
1996 - Byggnation av fast elinstallation
1989 - Stambyte VA, ombyggnad av vind till lägenheter, byggnation av källarförråd, tvättstuga och cykelrum

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstuga - Belägen i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel.
Cykelrum/barnvagnsrum - Ligger beläget i markplan invid porten på Jakob Westinsgatan
Soprum för källsortering - Ligger på Garvargatan invid porten

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

107 176 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Nettoskulden är beräknad ur 2022 års årsredovisning där kortfristiga- och långfristiga skulder har minskats med kassa/bank och sen räknats utifrån lägenhetens andelstal.


Dokument

Ekonomi
Avgift
4 842 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
Värme, vatten och bredband ingår i avgiften.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av säljare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel av årsavg.
0,040704
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-04-12.
Avgiftsförändringar
Föreningen höjde avgiften med 9% i juli 2023. Inga avgiftsändringar finns beslutade i dagsläget men kan heller inte uteslutas. (kontrollerat 17/4-2024)

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Stockholms Hjärnverk AB

106 m


Mäster Anders

109 m


Styrelsen bar & bistro

111 m


Meno Male Kungsholmen

111 m


Panini Internazionale - Kungsholmen

122 m


Darma Institutet för psykoterapi

37 m


Anna Whitlocks gymnasium

85 m


KungsÖ Företagarförening

112 m


Elevernas Riksförbund

127 m


Eira förskola

130 m


Bangladeshi Grocery Shop

373 m


Regi Research & Strategi AB

812 m


Lidl

990 m


Aws

1,01 km


Hemköp

1,08 km


Stockholm

705 m


Cityterminalen

774 m


Stockholms central

807 m


Stockholms södra

1,92 km


Stockholm Odenplan

1,94 km


Kungsholmstorg

98 m


Kungsholms kyrka

164 m


Norr Mälarstrand

200 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    180 m
    4 min
    2 min
    3 min
  • Hav
    1,64 km
    9 min
    8 min
    26 min
  • Tågstation
    Stockholm
    705 m
    5 min
    6 min
    15 min
  • Hållplats
    Kungsholmstorg
    98 m
    1 min
    1 min
    3 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Nina!

Nina Larsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.