Gröndalsvägen 111 / Gröndal / Stockholm

Utgångspris
2 695 000 kr
Boarea
46 kvm
Avgift
3 089 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
6 av 7 (Hiss finns)
Bolån för dig utan fast anställning
Ansök hos Bluestep Bank
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning
Läs mer om budgivning

Högst upp i huset finns ytsmart nyproduktionstvåa från 2009 med hög boendekvalitet där varje kvadratmeter planerats noggrant. Många och stora fönster och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum gör lägenheten extra ljus. Fint kök med vita luckor, svart laminat bänkskiva och praktiskt bardel i ek. Fullutrustat med inbyggnadsugn och mikro i bekväm arbetshöjd, stor kyl/frys, keramisk spishäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Vardagsrum med stora ljusinsläpp och rymligt sovrum med bred skjutdörrsgarderob. Härlig balkong med trallgolv i västerläge. Fräscht helkaklat badrum i vitt och grått med dusch med vikväggar av glas, vit kommod, spegelskåp, tvättmaskin, torktumlare samt golvvärme. Här bor man med absolut närhet till Mälarens glittrande vatten, kort promenadavstånd till kultur- och sevärdheterna i Vinterviken, badbryggan i Ekensberg, båtklubben i Mörtviken och sjön Trekanten. Tvärbanan ligger några minuter bort i Gröndals centrum. Buss går precis utanför som går till Gröndals centrum och Liljeholmen där tunnelbanan och shoppinggallerian vid Liljeholmstorget finns. Med bil når du innerstan på under 5 minuter.

Bilder
Sponsrade länkar
Vardagsrum med stort ljusinsläpp
Kök med bardel
Vy mot matplats och utgång till balkong
Balkong i soligt västerläge
Fasadbild Gröndalsvägen 111
Hall/entré med bra förvaringsmöjligheter i garderobs samt hatthylla
Rymligt och fullutrustat kök med stora arbetsytor samt en trevlig bardel
Social planlösning mellan kö och vardagsrum
Stort fönsterparti i vardagsrummet
Ljust och luftigt vardagsrum med fönster i tre väderstreck
Härlig balkong i västläge med många soltimmar
Vy mot kök
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt nattduksbord
Fräscht helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare.
Helkaklat badrum med vikbara duschväggar
Gröndals centrum
Badbryggan i Ekensberg.
Båtklubben i Mörtviken ligger några få minuter längre bort.
Fina promenadvägar utmed Mälaren
Sjön Trekanten
Promenadväg till Vinterviken.
Vintervikens Restaurang- och festvåning.
Vintervikens trädgårdscafé.
T-bana på Liljeholmstorget
Liljeholmens stora shoppinggalleria ligger några minuter bort vid Liljeholmstorget.
Liljeholmstorgets galleria.
Visa alla 26 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Inspiration
Planritning
Planlösning 2D
Planlösning 3D
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Välplanerad hall med bra förvaring på hatthylla, garderob samt en skohylla. Vitmålade väggar och ekparkettgolv samt säkerhetsdörr. Hållare för morgontidningen utanför samt postfack i entrén.
 • Vardagsrum
  Luftigt vardagsrum med riktigt stora fönsterpartier i tre väderstreck. En trevlig och öppen planlösning mot köket ger ljus och rymd. Vitmålade väggar och ekparkett på golv.
 • Kök
  Fräscht och stilrent kök med släta vita luckor med svart kakel ovan arbetsbänk i svart laminat. Fullutrustat med stor kyl/frys (Husqvarna), integrerad diskmaskin (Husqvarna), keramisk spishäll (Husqvarna), rostfri fläkt (Franke), inbyggnadsugn med varmluft i bekväm arbetshöjd (Husqvarna) och inbyggnadsmikro (Husqvarna). Välplanerat med gott om skåpförvaring och arbetsyta. Belysning under köksskåpen samt dimbar led belysning under bardelen. I ett av bänkskåpen finns en praktisk kastrullsnurra. Köket är delvis avskärmat mot vardagsrummet via en trevlig, bardels-liknande avställningsyta med skiva i ek. Målade väggar och ekparkettgolv.
 • Sovrum
  Från vardagsrummet nås sovrummet via öppning med fin skjutdörr. Ljust och ombonat med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Här finns en stor garderobsvägg med vita skjutdörrar. Plats för skrivbord genom att en garderobsdörr tagits bort för att få en praktisk plats för arbete eller studier. Vitmålade väggar och ekparkettgolv. Från sovrummet nås enkelt bostadens mysiga balkong i västerläge.
 • Badrum
  Rymligt badrum med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Här finns wc, dusch med vikväggar av glas, vit kommod med spegelskåp ovanför med infälld belysning samt golvvärme (el). Badrummet har tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Praktisk arbetsbänk i vit laminat med två stora förvaringskåp med plats för handdukar.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  46 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  2 (1 sovrum)
 • Våning:
  6 av 7
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  2009
 • Kommentar, byggnad
  Marken är upplåten med tomträtt. Nuvarande period gäller från 2018-04-01 till 2028-03-31 och avgälden ligger på 239 300 kr/år. Tomrättsavgälden sänktes från föregående period. Tidigare avgäld låg på 457 532 kr/år och den var högre än den nuvarande till följd av att tomträtten då tecknades som nyupplåten.
Energideklaration
 • Specifik energianvändning:
  61 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2012-10-02
 • Besiktningsman
  Bengt Bergqvist, Energy AB
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Internet: I månadsavgiften ingår bredband via Ownit. Hastighet ca 100 Mbit/s.
  TV: I månadsavgiften ingår basutbudet för kabel-tv hos Canal Digital om ca 17 kanaler.
Balkong
 • Möblerbar balkong med trätrall på golv. Balkongen har soligt västerläge. Om sommaren är det sol på balkongen hela dagen.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Föreningen har två markparkeringar. 20 parkeringsplatser finns vid husen och har motorvärmareuttag varav två är handikapplatser. Dessa kostar 600 kr/mån (fn 7 personer i kö 2019-10-30). Den andra parkeringen består av 12 platser som ligger snett under Essingeleden och kostar 300 kr/mån (fn 2 personer i kö 2019-09-30). I dagsläget finns lediga parkeringsplatser. Parkering på gatorna i området. Avgift mellan klockan 07:00-19:00 på vardagar och lördagar klockan 11:00-17:00. Taxa 4 kostar 10 kr/timme. Boendeparkering finns i området till en kostnad om 500 kr/månad.
Ekonomi
 • Avgift:
  3 089 kr/mån
 • Kommentar, månadsavgift
  I månadsavgiften ingår värme, vatten, IP-TV och bredband (Ownit).
 • Försäkring:
  115 kr/mån
 • Hushållsström:
  270 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  385 kr/mån
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 163 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  465 kr
 • Andel i förening:
  1,67770
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2019-10-30.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Inga avgiftsförändringar planerade (kontroll 2019-10-30).
Föreningen
 • Benämning:
  Brf Ekensbergsparken.
 • Allmänt
  Brf Ekensbergsparken byggdes av NCC 2009 och består av två punkthus om totalt 48 bostadsrätter från två till fyra rum och kök. Föreningen innehar fastigheten Skonaren 1 med tomträtt. Tomträttsavtalet löper på 60 år.
  Föreningen amorterade 1 000 000 kr 2017 och 500 000 kr 2018.
  Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter. Föreningen godkänner delat ägande. Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo förvaltning och fastighetsskötsel och städning av MFS Fastighetsservice. I dagsläget finns inget beslutat underhåll/renovering eller beslut om någon ny avgiftshöjning. Tillsammans har föreningen en gemensam höst- och vårstädning.
 • Kommande renoveringar
  Inga renoveringar planerade (kontroll 2019-10-30).
 • Avgiftsförändringar
  Inga avgiftsförändringar planerade (kontroll 2019-10-30).
 • Gjorda renoveringar
  2017 - Stamspolning
  2017 - OVK godkänd
 • Övriga utrymmen i föreningen
  I föreningen finns barnvagnsrum, grovtvättstuga, hobbyrum, sopnedkast, cykelställ utanför port och en liten lekplats på gården. I hobbyrummet finns två grillar som de boende kan låna. Föreningen har också en borrmaskin till utlåning. På föreningens gemensamma städdagar brukar föreningen hyra in en container som de boende kan slänga grovsopor i.

  Föreningens förråd finns på vinden. Till bostaden hör ett gallerförsett förråd om ca 3-4 kvm.
Området
 • Gröndal, den lilla staden i den stora, ligger inbäddat i grönska mellan sjön Trekanten och Mälarens vatten. Bebyggelsen är spännande och präglas av stor variation såväl i arkitektur och i ålder. Här finns strövområden direkt utanför dörren och badklippor och båtbryggor finns på gångavstånd. I Gröndal är stadskänslan påtaglig med flera byggnader från strax efter sekelskiftet, många av dem idag K-märkta. Gröndals centrum har det mesta man behöver såsom mataffärer, restauranger, caféer, butiker, tobaksaffär, kemtvätt, bibliotek, vårdcentral och bankomat. Kommunikationerna är goda med både tvärbana och bussar och det är nära till skolor och dagis.

  Strax bredvid Gröndal ligger Liljeholmen där man vid Liljeholmstorget har byggt en stor shoppinggalleria med 90 butiker och stort parkeringsgarage, som stod klart hösten 2009. I Liljeholmen finns också tunnelbanan. Med bil via Essingeleden når du Fridhemsplan och innerstan på under fem minuter och med tvärbana och bussar är du i stan på ca 20-25 minuter. Tvärbanan (Alvik - Gröndal, via Liljeholmen, Årstadal, Årstaberg, Globen, Gullmarsplan till Hammarby sjöstad) går genom Gröndals centrum.

  Vid sjön Trekanten finns badplats, fiskemöjligheter och en skridskobana vintertid. För den kultur- och konstintresserade finns Vintervikens trädgårdsförening och Skulpturens hus vid Vinterviken, som ligger inhyst i Alfred Nobels gamla nitroglycerinfabrik. Här finns ett konstgalleri med restaurang och café. I denna K-märkta byggnad tillverkade Alfred Nobel en gång i tiden dynamit. Under 1970-talet var industriernas tid i Gröndal helt förbi. Ekensbergs varv lades ned 1972 och Ekensberg bebyggdes under 1980 med bostäder. Idag påminner bland annat den gamla sjökrogen "Ekensbergs värdshus" från mitten av 1700-talet om Bellmans seglatser på Mälaren (Fredmans epistel nr 48 "Solen glimmar blank och trind...") och den senare varvstiden då den var varvets kontor. Huset är ombyggt till bostadshus och K-märkt. Ekensbergs varv var under glansdagarna på 1930, -40 och 50-talet Mälarens största varv.

  Lite längre ut mot Gröndals nordvästra udde ut mot Mälaren ligger området Ekensberg med promenadvägar längs stränderna och närhet till grönområden. I direkt anslutning till området ligger en skyddad småbåtshamn/båtklubb i Mörtviken, Ekensbergs Båtsällskap EBS. I närheten finns en badbrygga. Ekensberg nås med buss 133 från Liljeholmen via Gröndals centrum. En servicebusslinje, linje 907, förbinder Ekensberg med Axelsbergs servicehus via Liljeholmen.
Sponsrade länkar
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Ekensbergs Pizzeria
  222 m
  Winterviken
  559 m
  Gandhi
  573 m
  Gröndals Grill & Pizzeria
  578 m
  Dsd
  621 m
 • Skolor
  Förskola Viken
  272 m
  Gröndalsskolan
  293 m
  Förskolan Sjöbjörnen
  487 m
  Förskolan Gröndalsgården
  508 m
  Aspuddens skola
  570 m
 • Mataffärer
  Coop Gröndal
  724 m
  Coop Essingen
  939 m
  Tempo
  957 m
  Netto
  1,11 km
  Coop Örnsberg
  1,17 km
 • Kommunikationer
  Bryggvägen
  24 m
  Mörtviken
  233 m
  Fågelsångsvägen
  359 m
  Gammelgårdsvägen
  563 m
  Eremitvägen
  574 m
 • Tågstationer
  Årstaberg
  2,46 km
  Stockholms södra
  3,7 km
  Stockholm City
  3,75 km
  Stockholms Centralstation
  3,76 km
  Älvsjö station
  4,11 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Tågstation - Årstaberg
 • 2,46 km
 • 9 min
 • 17 min
 • 46 min
 • Hållplats - Bryggvägen
 • 24 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 1 min
 • Hav
 • 4,8 km
 • 13 min
 • 22 min
 • 1 tim 3 min
 • Sjö
 • 62 m
 • 1 min
 • 2 min
 • 6 min
Mäklarhuset Friends
Fördelar med Gröndalsvägen 111
Mycket gång och cykelvägar
Monica Paus
Bra kommunikationer
Monica Paus
Mycket natur men väldigt nära innerstan
Monica Paus
Området

Gröndal

Att bo i Gröndal

Lugnt och grönt område nära stan

Gröndal är ett lugnt, grönskande och sjönära område som ligger i stadsdelen Hägersten. Det gynnsamma och rofyllda läget vid Mälarens strand gör Gröndal till en attraktiv boplats.

Blandad bebyggelse

Här finner man en blandad bebyggelse från moderna fastigheter till äldre hus som uppfördes kring förra sekelskiftet. Det är ett populärt område tack vare sitt centrala alldeles utanför tullarna. Stadsdelen bjuder på närhet till både storstadsliv, sjöstadsliv och vacker natur och bostäderna består till störst del av lägenheter men det finns även villor, radhus och kedjehus.

Området Gröndal

I området finns gott om mataffärer, restauranger, förskolor, skolor och vårdmottagningar. Den direkta närheten till barnomsorg, kombinerat med många aktiviteter för barn och ungdomar i alla åldrar gör att detta är ett mycket populärt område.

Kommunikationer

Gångavstånd till Liljeholmens centrum med galleria och en knutpunkt för kommunikationer med t-bana, tvärbana o buss. Runt om i Gröndal finns flera mindre badplatser som Trekanten och badplatserna i Mälaren. Här finns även gott om lekparker, motionsspår och grönskande miljöer att njuta av året runt. Gröndal inbjuder till ett behagligt boende för den moderna människan i vacker omgivning. Välkommen till din lokala mäklare i Gröndal och vårt kontor på Liljeholmskajen!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier