Hallandsgatan 50 A
Hallandsgatan 50 A
Sofia Kihlman, ansvarig mäklare i Stockholm Södermalm
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Sofia Kihlman

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Hallandsgatan 50 A


Södermalm / Helgalund— Stockholm

Hallandsgatan 50 A


Kommande försäljning

Södermalm / Helgalund— Stockholm

Vacker 20-tals 2:a med renoverade inslag!

Söker ni en välplanerad 2:a med tidstypiska detaljer och renoverat kök? Då har ni kommit rätt! Med generös takhöjd, genomgående trägolv och vackra spröjsade fönster med djupa nischer är detta hem något alldeles extra. Här har ni väldisponerade kvadratmeter som bjuder på många fina möbleringsmöjligheter. I dagsläget är den inre hallen möblerat med matgrupp, men kan även inredas med platsbyggd förvaring eller som hemmakontor. Här sätter endast fantasin stopp! Det renoverade köket är i lyxigt utförande och även platsbyggt för just det här hemmet. Luckorna är i snygg grå kulör med mässing handtag. Här har ni allt integrerat så som diskmaskin, ugn, mikro samt kyl/frys. Köket är även utrustat med induktionshäll. Här har ni alla möjligheter för riktigt bra matlagning! Det är kombinationen mellan det moderna och våra vackra 20-tals detaljer som speglar detta hem. Välkomna att höra av er för att veta mer!

Brf Vågskivan är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheterna Vågskivan 34, 36 och 37 med tillhörande mark. Föreningen upplåter 212 bostadsrätter och 10 kommersiella lokaler med hyresrätt. Vinden finns kvar som en dold tillgång i föreningen och ger ett stort kapitaltillskott vid eventuell försäljning. Föreningen är stabil och har låg belåning, enligt årsredovisningen från 2020 var den endast 1.532kr/kvm. Föreningens medlemmar har tillgång till en härlig innergård med sittplatser och grillmöjligheter. Det finns även övernattningsrum för gäster och 3st tvättstugor med separata mangelrum. På gården finns cykelställ och i föreningen finns även cykelrum samt barnvagnsrum.

Här på Hallandsgatan bor du som vid en liten oas ovanför bruset kring Skanstull. Ett fantastiskt läge, nära till allt du kan tänka dig behöva. Några minuter bort har du tunnelbanan, och även södra station med pendeltåg och fjärrtåg. Inom promenadavstånd hittar du SoFo's populära kvarter, Nytorget, Skanstull och Medborgarplatsen. Det finns även gott om parker i området, så som Helgalunden, Tjurbergsparken och Rosenlundsparken. Inom kort promenadavstånd har du flertalet matbutiker, shopping, restauranger, bageri/konditori, lekplatser, förskolor och skolor. Här har ni allt nära, som underlättar den hektiska vardagen. Ett underbart område, där du bor centralt men ändå lugnt och tyst.


Boarea
39 kvm
Avgift
2 299 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
1 av 5 (Hiss finns)

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Kontakta Sofia för mer information kring Hallandsgatan 50 A Anmäl intresse.

Sofia Kihlman

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Det här renoverade köket är i lyxigt utförande och även platsbyggt för just det här hemmet. Luckorna är i snygg grå kulör med mässing handtag. Här har ni allt integrerat så som diskmaskin, ugn, mikro samt kyl/frys.
Snyggt kök

Det här renoverade köket är i lyxigt utförande och även platsbyggt för just det här hemmet. Luckorna är i snygg grå kulör med mässing handtag. Här har ni allt integrerat så som diskmaskin, ugn, mikro samt kyl/frys.

Direkt när du kommer in från dörren möts av välplanerade kvadratmeter. Den inre hallen bjuder på fina möjligheter till antingen matplats, extra förvaring eller skrivbord för hemmakontoret. Fritt fram att välja!
Snyggt kök

Det här renoverade köket är i lyxigt utförande och även platsbyggt för just det här hemmet. Luckorna är i snygg grå kulör med mässing handtag. Här har ni allt integrerat så som diskmaskin, ugn, mikro samt kyl/frys.

Trevlig planlösning

Direkt när du kommer in från dörren möts av välplanerade kvadratmeter. Den inre hallen bjuder på fina möjligheter till antingen matplats, extra förvaring eller skrivbord för hemmakontoret. Fritt fram att välja!

Med generös takhöjd, genomgående trägolv, spanjoletter och vackra spröjsade fönster med djupa nischer är detta hem något alldeles extra. Det är kombinationen mellan det moderna och våra vackra 20-tals detaljer som speglar detta hem!
20-tals detaljer

Med generös takhöjd, genomgående trägolv, spanjoletter och vackra spröjsade fönster med djupa nischer är detta hem något alldeles extra. Det är kombinationen mellan det moderna och våra vackra 20-tals detaljer som speglar detta hem!Planlösning

Fakta

01
Beskrivning
Boarea

39 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Lägenheten är registrerad som 1 rok

Rum

2 (1 sovrum)

Våning

1 av 5


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1927

Kommentar, byggnad

Flerbostadshus med 2 trapphus ritat av Sven Wallander.

Värme och ventilationsanl.

Uppvärmning: Fjärrvärme.
Ventilation: Självdrag.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

134 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

135 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2019-09-29

Besiktningsman

Rickard Berg, RicMan Energy


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Kabel-tv via Bredbandsbolaget.
Gruppanslutning av bredband via Bredbandbolaget.


05
Övriga upplåtna utrymmen

Vindsförråd samt potatiskällare


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Boendeparkering råder i området till en kostnad av 1.100 kr/mån. Gott om parkeringsplatser finns utanför och i kvarteren.


Ekonomi

01
Avgift

2 299 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

Kommentar, månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme och vatten, kabel-tv med basutbud.
För bredband debiteras 125 kr/mån som tillkommer på månadsavgiften.
Kostnad för el och försäkring tillkommer.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 838 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel av årsavg.

0,44308 %

Andelstal insats

0,44308 %

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2022-02-17.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Avgiftsförändringar

I dagsläget finns inte några planerade avgiftsförändringar (2022-04-13).


Föreningen

01
Benämning

HSB Brf Vågskivan i Stockholm.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Brf Vågskivan är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1926.
Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Vågskivan 34, 36 och 37.
Föreningen upplåter 212 bostadsrätter och 10 kommersiella lokaler med hyresrätt.
Juridisk person godkänns inte som köpare. Delat ägande mellan förälder barn godkänns inte.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.
Separat medlemskap i HSB krävs.

Kommande renoveringar

Renoveringen av källaren pågår. Fönster, tvättstugor på Tjurbergsgatan samt låssystem är de stora projekt som ligger i närtid enl. styrelsen 2022-01-19.

Avgiftsförändringar

I dagsläget finns inte några planerade avgiftsförändringar (2022-04-13).

Gjorda renoveringar

1975-85 - Byte va-stammar*
2006-07 - Fasadrenovering
2010 - Byte el-stammar
2015 - Upprustning av gårdar
2016 - Byte av gasledning
2017 - Stamspolning
2019 - Upphandling av renovering av entrépartier, byte av vattenavstängningsventiler i källare, målning av fönster samt mindre takrenovering
2020 - Byte av radiatorer
2020 - Översyn av fastighetens avloppsventilation
2020 - Renovering av stuprör
2021 - Renovering av portar
2021 - Översyn av fönster

*Avloppsstammarna byttes under åren 1975-1985 med undantag av ledningarna från översta våningens bjälklag (där bara vissa ledningar är bytta, man vet inte vilka) och de horisontella ledningarna i källaren. Där stammarna har bytts har både vertikala och horisontella ledningar bytts ut. Stammarna beräknas hålla till minst 2035.

**Ledningarna för kall- och varmvatten byttes ut under samma period som avloppsledningarna. Varmvattenledningarna till kök/kokvrå byttes inte ut. De är av koppar och beräknas hålla betydligt längre.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningens medlemmar har tillgång till en stor lummig trädgård med utemöbler och grillmöjligheter.
Vidare finns övernattningsrum som kan bokas för gäster fr. 300kr/natt och tre tvättstugor med separata mangelrum. På gården finns cykelställ och på Tjurbergsgatan 34 och Hallandsgatan 45 och 50 finns cykelrum. På Tjurbergsgatan 34 finns även ett barnvagnsrum.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

59 920 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Beräkningen är baserad på årsredovisningen 2021. Bostadsrättens andelstal för avgift används i beräkningen. Hänsyn har ej tagits till händelser som skett efter 2021-års årsredovisning. För ytterligare frågor angående föreningens skuldsättning hänvisas till bostadsrättsföreningen.


Området

01

På Södermalms sydligaste del blandas äldre sekelskifteshus med nyare bebyggelser. Här har ni närhet till flertalet trendiga butiker, restauranger och caféer. Några guldkorn som inte bör missas är Urban Deli och Pom och Flora. Missa inte heller en brakfrukost eller brunch på Clarion Hotel eller en god middag på Thaiboat nere vid Hammarbyhamnen. Längs med Götgatan finns en härlig mix av butiker och caféer och längre ner åt Medborgarplatsen ligger gallerian Skrapan med en takbaren Himlen på våning 27 med fantastisk utsikt över hela Stockholm. Vitabergsparken och Sofia Kyrka ligger en kort promenad bort med härliga grönområden och promenadstråk. För den träningsintresserade finns SATS SoFo, Fitness24Seven och Friskis & Svettis Skrapan. Flertalet välsorterade livsmedelsbutiker finns i närområdet, t.ex. ICA Ringen, ICA Supermarket Medborgarplatsen, Willys, Hemköp och Lidl. Ni har även galleriorna Ringen och Skrapan med en mängd affärer, vårdcentral, Food Court samt Systembolaget. Kommunikationerna är goda med tunnelbanans gröna linjen, men också ett antal bussar som 3, 4 och 74.


Dokument

Ekonomi
Avgift
2 299 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
Kommentar, månadsavgift
I månadsavgiften ingår värme och vatten, kabel-tv med basutbud.
För bredband debiteras 125 kr/mån som tillkommer på månadsavgiften.
Kostnad för el och försäkring tillkommer.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 838 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel av årsavg.
0,44308 %
Andelstal insats
0,44308 %
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2022-02-17.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Avgiftsförändringar
I dagsläget finns inte några planerade avgiftsförändringar (2022-04-13).

Området
Använd kartan
X

Platser

SJA Restaurang AB

93 m


Nem Nem Quan

167 m


Restaurang Lilla Harem

168 m


Forno Söder

168 m


Babyfood

169 m


Skånegläntans öppna förskola

86 m


Föräldrarkooperativet Svarta Grisen

105 m


Föräldrakooperativet Kultingen

133 m


Parkering södet

144 m


Clases de Sueco

171 m


Popup Agency

445 m


Hemköp

503 m


Lidl

519 m


Hemköp Skanstull

539 m


Hallandsgatan

133 m


Åsötorget

182 m


Siargatan

241 m


Grindsgatan

276 m


Stockholms södra

457 m


Henriksdal station

2,2 km


Stockholm City

2,26 km


Stockholms Centralstation

2,32 km


Cityterminalen

2,5 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  671 m
  7 min
  4 min
  12 min
 • Hav
  951 m
  6 min
  5 min
  15 min
 • Tågstation
  Stockholms södra
  457 m
  6 min
  2 min
  7 min
 • Hållplats
  Hallandsgatan
  133 m
  2 min
  1 min
  2 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Sofia!

Sofia Kihlman

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.