Järntorget 85, 4tr / Gamla stan / Stockholm

Historisk pärla anno 1453 med 2 rum i Stockholms äldsta stadsdel Gamla stan med låg avgift om 1062kr

Slutpris
5 650 000 kr
Boarea
70 kvm
Avgift
1 062 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
4 av 5 (Hiss finns ej)
Såld
2019-05-11
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Järntorget såldes av oss 2019-05-11. Se alla våra försäljningar i Stockholm samt även på Järntorget

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Gamla stan är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Historisk 2:a med härlig utsikt över Saltsjön och Söders höjder! Bostaden har detaljer såsom vackra golvtiljor, synliga takbjälkar samt kakelugnar bevarade. Vardagsrummet som är hela 33 kvm stort har fint ljusinsläpp genom två fönster som är vända mot ut mot Järntorget. Rummet pryds av en majestätisk kakelugn från 1700-talet i klassiskt vitt och blått. Man får utan problem plats med såväl större soffgrupp som matplats för 4-6 personer. I det ljusa köket finns all maskinell utrustning och utmärkt arbetsyta. Köket är i öppen planlösning med kapprummet vilket gör att det känns luftigt och välkomnande. Även det rofyllda sovrummet har synliga takbjälkar och här kan man utan problem ha dubbelsäng. Eftersom rummet har en skiljevägg går den andra delen av rummet att använda som exempelvis arbetsrum. Där finns en fin fungerande kakelugn som ger en härlig stämningsfull känsla åt rummet. I det helkaklade vita badrummet finns dusch. Bra förvaringsmöjligheter med flertalet garderober i sovrum och kapprum. Eftersom det finns två entréer, en som leder in till vardagsrummet och en som leder direkt in i det mysiga köket, känns trapphuset som vacker farstu till bostaden. Där är tegelväggen blottlagd med dekorativa vackra bjälkar. Här är en bostad där historiska vingslag är i perfekt harmoni med det nutida. Bostaden har en exceptionellt låg avgift om 1062kr!

Gamla Stan erbjuder ett rikt utbud av butiker, restauranger och kultur. Vid Järntorget hittar du Sundbergs konditori som sägs vara Sveriges äldsta konditori med anor så långt tillbaka som till 1785 och i närheten finns även den klassiska restaurangen Den gyldene Freden där Sveriges kulturelit såsom Bellman, Taube, Björling och Vreeswijk genom århundraderna suttit och njutit av atmosfären. Du finner den välsorterade Munkbrohallen invid tunnelbanestationen och ett Coop Nära med postservice vid Järntorget - båda med mycket generösa öppettider. Gamla stans tunnelbanestation trafikeras av både gröna och röda linjen och ligger mellan stationerna T-centralen och Slussen.

I Gamla stan finns även 5 stationer som trafikeras av SL-bussar. Djurgårdsfärjan (82) trafikerar Slussen (Räntmästartrappan) - Skeppsholmen - Djurgården (Allmänna gränd).

Kontakta mäklaren för visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration