Lundagatan 36 F

Lundagatan 36 F

Slutpris

2 630 000 kr


Södermalm / Högalid— Stockholm

Lundagatan 36 F


Slutpris
2 630 000 kr

Södermalm / Högalid— Stockholm

Vacker 1:a med 30-tals charm på populära Lundagatan!

Välkomna till en mycket vacker lägenhet med sina bevarade 30-tals detaljer, i en av HSB Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar. Lägenheten bjuder på kombinationen mellan 30-tals charm, högt tak och vackra detaljer. Med sina 22 kvm är lägenheten optimalt planerad med genomtänkta detaljer och små gömda förvaringsmöjligheter. Här möts du av en härlig känsla direkt när du stiger in genom ytterdörren, med ljuset från det stora fönstret, de vackra originalgolven och den harmoniska färgsättningen.
En plats att kalla sitt hem.

På andra våningen, 2 1/2 trappa upp i vårt kulturhistoriskt intressanta funkiskvarter Marmorn hittar ni denna bostad. Här möts vi av en välkomnande hall med fina avhängningsmöjligheter med sin klädhängare i original, samt förvaringsmöjligheter över ytterdörren. Redan här möts du av ljuset från fönstret och de långa trätiljorna som löper genom bostaden. Köket hittar ni in till höger, med sina luckor i original och charmiga vinklar. Här har det med omsorg renoverats genom att bygga ut köket och installera diskmaskin, gasspis, kolfilterfläkt samt kombinerad ugn/mikro. Till vänster om hallen har ni badrummet, som är ovanligt rymligt för dessa mindre lägenheter. Även här har smarta förvaringsmöjligheter skapats genom att ha ett skåp över dörren. Avslutningsvis kommer ni in i det stora rummet. Här finns det yta för både sovplats och umgänges yta, med det härliga fönstret som ger rummet ett fantastiskt ljusinsläpp. Rummet är smart inrett med ELFA-system, inbyggd kyl/frys, nisch vid sängen samt förvaringsmöjlighet bakom en dörr. Små lösningar för att underlätta vardagen. Harmoni och hemmakänsla är två av många ord som beskriver denna fantastiska lägenhet.

Funkishusen här på Lundagatan ritades av Sven Wallander och byggdes av HSB. Föreningen bildades kort därefter, 1930. Idag har husen s.k. blå märkning, den högsta kulturhistoriska klassificering som går att få. Brf marmorn är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheterna Marmorn 1-7 med tillhörande mark. Föreningen upplåter 539 bostadsrätter och 22 hyresrättslokaler och är därför en av HSB Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar. "De gula husen uppe på höjden" är ett välkänt uttryck och föreningen är väldigt populär. Förening har mycket bra ekonomi med en styrelse som är engagerad och arbetar mot att göra föreningen mer miljövänlig. Innergårdarna har blomstrande rabatter, träd, utemöbler och grillmöjligheter. På vinterhalvåret är gårdarna vackert upplysta. Vill du inte sitta ute på gården finns det vädringsbalkonger i varje hus med utemöbler att nyttja. Andra gemensamma ytor som kan nyttjas som boende här är fyra stycken gästlägenheter, flertalet tvättstugor, hobbyrum, musikrum, sop-/grovsoprum med mera.

Lundagatan är en lugn och enkelriktad gata, som en gömd oas mellan Högalidskyrkan och Skinnarviksberget. Här bor du i mysiga kvarter med grönskande innergårdar, kullerstensgator och sköna omgivningar. Skinnarviksparken ligger precis runt hörnet och erbjuder både grönområden, promenadstråk samt vacker och vidsträckt utsikt. Ett område med närhet till grönska, vatten, kommunikationer, affärer samt ett brett utbud av härliga restauranger och caféer. Det är häftigt att bo vid Skinnarviksberget med sina 53 meter över havet. Det är den högsta naturliga punkten innanför tullarna och bjuder på en grandios utsikt över Riddarfjärden och Kungsholmen.
Ett läge utöver det vanliga!


Boarea
22 kvm
Avgift
1 266 kr/mån
Rum
1 rum
Våning
2,5 av 5 (Hiss finns)
Såld
2021-09-03

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Denna lägenhet på Lundagatan såldes av oss 2021-09-03. Se alla våra försäljningar i Stockholm samt även på Lundagatan.

Boka värdering

Sofia Kihlman

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Matilda Gustafson

Assisterande mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.