Nybohovsbacken 91 / Nybohov-Liljeholmen / Stockholm

Utgångspris
3 295 000 kr
Boarea
71 kvm
Avgift
3 033 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
3 av 4 (Hiss finns)
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse

Ljus och fin genomgångs 3:a med inglasad balkong och bra planlösning. Helt utan insyn, högt belägen i huset (vån 3/4) med hiss. Stort vardagsrum med plats för soffgrupp och matbord. Två bra sovrum som båda har plats för dubbelsäng. Gott om förvaring i både garderober samt klädkammare. Helkaklat badrum med tvättmaskin och fönster.
Härifrån kan du ta både tunnelbanan vid Aspudden eller vid Liljeholmen. Promenerar du till Liljeholmstorget tar det ca tio minuter. Är du mer bekväm tar du den kostnadsfria hissbanan som går mellan Nybohov och Liljeholmstorget så sparar du ytterligare fem minuter.
Tillgången på affärer, restauranger, nöjen och kommunikationer har fullständigt exploderat i området runt Liljeholmen. Läget är utmärkt och omgivningen spännande där mycket planeras och nya bostäder byggs. Området erbjuder fina promenadstråk och cykelvägar samt grönska och badmöjligheter vid Trekanten, Vinterviken och Liljeholmskajen. Vill du känna innerstans puls behöver du bara promenera några få minuter över Liljeholmsbron så är du i Hornstull på Södermalm.

Bilder
Sponsrade länkar
Vardagsrum
Kök med gott om förvaring och arbetsytor
Inglasad balkong
Badrum med tvättmaskin och fönster
Nybohovsbacken 91
Entré
Hall
Kök med gott om förvaring
Kök
Matplats invid fönstret
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum med utgång till balkong
Sovrummet har även förvaring i en dubbelgarderob
Barnrummet med inbyggd loftsäng (ingår ej vid köp)
Barnrum
Separat wc i anslutning till badrum
Utanför bostaden finns en liten lekplats
Här finns även grillplats och sittplatser
Liljeholmstorgets galleria
Tunnelbanan på Liljeholmstorget
Fina promenadvägar vid sjön Trekanten.
Ett café finns utanför huset i närheten av Fruktparken och Trekanten.
En kort promenad över Liljeholmsbron så är du i innerstan och Hornstull
Båtplatser längs med vattenlinjen i Gröndal
Närbelägna Gröndal erbjuder bland annat butiker, café och bageri.
Förbi Gröndal mot Ekensberg ligger Winterviken restaurang- och festvåning som drivs av Markus Aujalay
Vintervikens trädgårdscafé
Gränsande till Nybohov ligger Aspudden med Aspuddsparken med 4H-gård med ponnyridning och många djur som katter, kaniner, grisar och höns
Aspuddsparken
Aspuddens centrum
Gröndal har mysiga butiker och cafee´r
Hägerstensvägen i Aspudden har många butiker, cafeér och restauranger.
Visa alla 34 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Inspiration
Planritning
Planlösning
Fakta
Rumsbeskrivning

 • Entré/hall
  Ljus och möblerbar hall med avhängning på smart hatt- och skohylla som är placerad vid entrén. I den inre delen av hallen finns en klädkammare. Parkett på golv och vitmålade väggar, samt en en ljus fondtapet .
 • Kök
  Kök i vitt med gott om förvaring på båda sidor i rummet. På höger sida finns diskmaskin, spis med häll, fläkt och kombinerad kyl- och frys. Vitt kakel som stänkskydd och bra arbetsyta på arbetsbänk i svartgrått virr- varr mönstrad laminat. En kryddhylla i original blir en fin detalj till det renoverade köket. På vänster sida finns en liten arbetsbänk, ett städskåp och ett smalare skåp. Matplats för fyra personer invid fönstret.
 • Vardagsrum
  Bra planerat vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, läshörna och mediabänk om så önskas. Stort fönsterparti släpper in mycket ljus. Parkett på golv och vitmålade väggar samt en grå fondvägg.
 • Sovrum 1
  Sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Förvaring i en dubbelgarderob med skjutdörrar. Parkett på golv och ljusa, målade väggar. Utgång till inglasad balkong.
 • Sovrum 2
  Sovrum som idag används som barnrum. Här står idag en loftsäng med inbyggd förvaring (loftsäng ingår ej vid köpet) men det finns även plats för en dubbelsäng. Parkett på golv och ljusa, målade väggar.
 • Badrum
  Fräscht helkaklat badrum med stort fönster och dörr till separat toalett. På golvet ligger ljust klinker och väggarna är klädda med vita kakelplattor med roströd fondvägg. Utrustning: badkar, tvättställ, handdukstork (el) och tvättmaskin. I den separata toaletten finns handfat och toalett.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  71 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren)
 • Rum:
  3 (2 sovrum)
 • Våning:
  3 av 4
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1960
 • Kommentar, byggnad:
  Flerfamiljshus
 • Värme och ventilationsanl.
  Bergvärme/Fjärrvärme
Energideklaration
 • Specifik energianvändning:
  131 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2011-02-07
 • Besiktningsman
  Henrik Olsson, Anticimex AB
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Fastigheten är ansluten till Com Hem, Telia och Bahnhof. För bostadsrättsinnehavare ingår bredbandsuppkoppling, 100 Mbit/s, via Bahnhof i månadsavgiften.
Uteplats
 • Inglasad balkong med plats för liten cafémöbel.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Totalt disponerar föreningen 52 p-platser och 4 garageplatser. Av de 52 platser finns 7 st på baksidan av port 103. Övriga platser ingår i en Samfällighetsföreningen som föreningen delar med tre andra fastighetsägare. Alla platser är uthyrda och väntetiden är i nuläget 4-5 år (kontroll 2020-08-04). Föreningens förvaltare HSB Stockholm administrerar kölistan och tilldelar platser när någon blir ledig för uthyrning. Väntetiden för en plats beror på hur många platser som blir lediga. Vilket sker när någon boende som har en plats avflyttar.

  Kontaktinformation HSB:
  Tfn: 010-4421100
  Mail: service.stockholm@hsb.se

  Förutom föreningens egna parkeringsplatser finns det andra alternativ i närområdet:
  - Stockholm Parkering erbjuder p-platser i p-hus, garage och på ytparkeringar däribland på Lövholmsvägen 25-35 samt Katrinebergsvägen 2-10
  - Liljeholmstorgets Galleria (Nybohovsbacken 32) erbjuder parkering i garage, dygnet runt under alla dagar
  - BRF Liljeholmens Torg (Liljeholmstorget 22-28) erbjuder kontraktsparkering med reserverad plats för externa hyresgäster i underjordiskt garage. samt även laddbox-parkering
  - APCOA Parkering som driver parkeringsuthyrningen för BRF Liljeholmens Torg samt BRF Liljeholmens Port erbjuder fler parkeringsmöjligheter i Stockholms- och Liljeholmsområdet. För en överblick av vilka parkeringsmöjligheter som finns, gå in på APCOA Stockholm och navigera dig vidare.
Ekonomi

 • Avgift:
  3 033 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I avgiften ingår värme, vatten och bredband.
 • Försäkring:
  335 kr/mån
 • Hushållsström:
  330 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  665 kr/mån
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 183 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  473 kr
 • Andel av årsavg.:
  0,56548
 • Andelstal insats:
  0,56548
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2020-08-10.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Föreningen har i och med den höjda tomträttsavgälden nyligen höjt månadsavgiften med 3% och det finns inget beslut om att höja den mer i nuläget. (Kontroll 2020-08-04).
Föreningen

 • Benämning
  Brf Nybohovet 100. I föreningen finns 190 lägenheter.
 • Markägare
  Marken upplåtes med tomträtt
 • Allmänt
  På Nybohovsberget ligger ett stort bostadsområde 58 meter över havet och med utsikt över hela Stockholm. Till Nybohov kan man bland annat komma via den unika Nybohovshissen, en 230 meter lång hissbana genom berget.
  Fastigheten Hinken 4 byggdes 1960-1962. Husen uppfördes av Hyreshus i Stockholm AB, arkitekt Bertil Ringqvist. På berget ligger även Nybohovs vattenreservoar, ursprungligen uppförd 1904, men utbyggd på 1960-talet.
  BRF Nybohovet 100 bildades 2007 i syfte att köpa fastigheten Hinken 4 av Svenska Bostäder och ombilda från hyresrätt till bostadsrätt. Föreningen övertog fastigheten 8 december 2008. Föreningen består av 190 lägenheter varav 14 upplåts med hyresrätt (samtliga uthyrda vid kontroll 2020-08-04). Lägenheterna är spridda över 17 trapphus uppdelade på 7 portar. Föreningen hade tidigare en lokal, som nyligen byggts om till två, mindre bostadsrättslägenheter.
 • Kommande renoveringar
  2020 - Samtliga 6 bakre portdörrar kommer att bytas ut till nya.
  2020 - All takpapp planeras att byta ut.
  2021 - Alla frånluftsfläktar kommer att bytas (1 per trappuppgång) ut.

  Föreningen undersöker även möjligheterna att montera solpaneler på taket.
 • Avgiftsförändringar
  Föreningen har i och med den höjda tomträttsavgälden nyligen höjt månadsavgiften med 3% och det finns inget beslut om att höja den mer i nuläget. (Kontroll 2020-08-04).
 • Gjorda renoveringar
  2020 - Entréer och trapphus har renoverats.
  2019 - Samtliga 17 hissar har fått nya driftlinor. Stamspolning har skett och tvättstugorna har utrustats med nya maskiner.
  2018 - Bergvärme installerades
  2005-2007 - Vattenstammar, avloppsstammar, badrum och balkonger renoverades. Även fönster byttes till 2+1 glas. Elektriska installationer moderniserades. Hissar, fasader, tak, trapphus, tvättstugor, tvättmaskiner och fjärrvärmecentraler är utbytta/renoverade/ moderniserades.
  Föreningen har en underhållsplan på 30 år som uppdateras löpande.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till lägenheten hör ett vindsförråd om 4,2 kvm med svagt lutande tak. Det finns en styrelselokal, samt fyra tvättstugor. Två av dessa på Nybohovsbacken 71 och två på Nybohovsbacken 95. I varje tvättstuga finns två maskiner. I en av tvättstugorna på 71 resp. 95 finns dessutom grovtvättmaskin. Alla maskiner inkl. centrifuger och torkskåp är bytta år 2019. Cykel- och barnvagnsrum finns i varje port
Området

 • Lägenheten är belägen i Nybohov i Liljeholmen där det hänt mycket de senaste 10 åren. Tunnelbanestationen har fått en överdäckad vänthall och en bussterminal har byggts intill. Ett nytt stadstorg Liljeholmstorget har byggts med vackra stensättningar, träd och blommor. 2009 öppnade gallerian i Liljeholmens centrum med ca 90 butiker med inriktning på mode, heminredning, sport och fritid. Liljeholmen har bank, apotek, systembolag och 25 olika vårdverksamheter såsom vårdcentral, barn- och ungdomsmedicinsk mottagning och olika typer av specialistvård. Liljeholmen är också en av Stockholms största knutpunkter för kollektivtrafik där tunnelbana, bussar och tvärbana möts. Föredrar du bil tar du dig enkelt ut antingen på E4:an, Essingeleden eller Södra Länken.

  Liljeholmen ligger nära sjön Trekanten, Mälarens vatten och city. Här finner du badplatser där känslan av skärgård är påtaglig, mysiga promenadvägar och stadens puls på kort gångavstånd. Innerstan och Södermalm når du genom att bara promenera över Liljeholmsbron. Promenerar du förbi sjön Trekanten med badplats når du vackra Vinterviken som bjuder på uppskattade promenadstråk utmed Mälaren, koloniträdgårdar, trädgårdscafé, galleri, restauranger och fik. Promenerar du i andra riktningen har du Liljeholmskajen med dess stora badbrygga ute i vattnet och Sjövikstorget med brett utbud av populära restauranger såsom Ciao Ciao och Indian Garden. I en tredje riktning möter Liljeholmen, gränsande från Nybohov, Aspudden som har mysiga Aspuddsparken, en stor parklek för barnen med både ponnyridning, grisar, höns, kaniner och katter. I Aspudden finns gott om mysiga restauranger butiker och cafeér.
 • Kommunikationer
  Från Liljeholmen genom Gröndals centrum går tvärbanan (Alvik - via Liljeholmen och Gullmarsplan - Sickla). T-banan i Liljeholmen ligger några minuters promenadväg bort.
Ekonomi
Avgift :
3 033 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, vatten och bredband.
Försäkring :
335 kr/mån
Hushållsström :
330 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
665 kr/mån
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 183 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
473 kr
Andel av årsavg. :
0,56548
Andelstal insats :
0,56548
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2020-08-10.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Föreningen har i och med den höjda tomträttsavgälden nyligen höjt månadsavgiften med 3% och det finns inget beslut om att höja den mer i nuläget. (Kontroll 2020-08-04).

Boendekalkyl

Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Del Mare Restaurang & Pizzeria
  207 m
  Restaurang Udden
  388 m
  Midsommarkransens Thai wok AB
  551 m
  Perfect Strike Brännkyrka Bowling AB
  554 m
  Vi-Na Fresh
  555 m
 • Skolor
  Förskolan Pytsen
  204 m
  Nybohovsskolan
  219 m
  ping pong clup
  338 m
  Förskolan Hovet
  356 m
  Blommensbergsskolan
  457 m
 • Mataffärer
  arken
  594 m
  Lidl
  655 m
  Coop Liljeholmen
  686 m
  Coop Midsommarkransen
  718 m
  Coop Gröndal
  890 m
 • Tågstationer
  Årstaberg
  1,37 km
  Stockholm Södra station
  3,01 km
  Älvsjö station
  3,29 km
  Stockholm City
  3,57 km
  Stockholms Centralstation
  3,6 km
 • Kommunikationer
  Kilabergsvägen
  260 m
  Kilaberg
  397 m
  Nybodahallen (på Hägerstensvägen)
  432 m
  Stora Fågelsången
  522 m
  Nybodahallen (på Södertäljevägen)
  559 m
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 300 m
 • 3 min
 • 4 min
 • 12 min
 • Hav
 • 3,76 km
 • 12 min
 • 22 min
 • 1 tim 9 min
 • Tågstation - Årstaberg
 • 1,37 km
 • 6 min
 • 10 min
 • 27 min
 • Hållplats - Kilabergsvägen
 • 260 m
 • 4 min
 • 3 min
 • 7 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn