Stockvägen 16
Stockvägen 16
Lisa Almgren, ansvarig mäklare i Täby & Danderyd
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Lisa Almgren

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Stockvägen 16


Gribbylund— Täby

Stockvägen 16


Kommande försäljning

Gribbylund— Täby

Parhus med nytt kök och spabad!

+ helt nytt kök
+ spabad
+ braskamin
+ flera uteplatser
+ inredningsbar vind

Ditt drömhem väntar! Vid sjösidan av idylliska Gribbylund finner du detta perfekt planerade parhus som erbjuder en oas av grönska och lyx. Med en baksida som vetter mot en lummig samfällighet och ett exklusivt spabad från Hydropool, kommer du känna dig som om du befinner dig i din egen privata resort. Påkostad belysning runtom uteplatsen förvandlar kvällarna till magiska stunder som du aldrig vill lämna. Huset är genomtänkt med ett stilfullt renoverat nytt kök som verkligen imponerar. Här finns tre rymliga sovrum med möjlighet att skapa ett fjärde, samt en inredningsbar vind på ca 15-20 kvm. Badrummen är i original men är otroligt välbevarade, vilket speglar husets omsorg och kvalitet. Din bil står tryggt i carporten med inbyggd vind och anslutande förråd. Den stora altanen som löper runt hela huset låter dig följa solen från morgon till kväll, och erbjuder flera mysiga uteplatser för avkoppling och sociala tillställningar.

Läget i Gribbylund kan inte bli bättre, med endast 2-3 minuters promenad till en av Täbys bästa förskola och närmaste busshållplats. Täby Friskola Gribbylund, som också är fantastisk och erbjuder undervisning för årskurs 0-5, ligger bara 5 minuter bort. Det tar ungefär 7 minuter att promenera till Gribbylunds Centrum, där det finns bibliotek, ICA, caféer, restauranger, tobaksaffär och mycket mer.

Som grädden på moset ligger Rönningesjön bara några minuter bort, en av Gribbylunds största pärlor. Här kan du njuta av ett 7 km långt motionsspår, flera badplatser, ett utomhusgym och den charmiga Rönninge by, en populär 4H-gård med lekplatser och aktiviteter för hela familjen.

Om du söker ett hem i ett barnvänligt och mycket populärt område, är detta huset för dig! Med 110 kvm boyta och möjligheten att utöka med ytterligare 15-20 kvm på vinden, erbjuder detta hus allt du kan önska dig och lite till. Välkommen hem!


Boarea
110 kvm
Driftkostnad
34 914 kr/år
Tomtarea
340 kvm
Rum
4 rum (3 sovrum)


Aktuella visningar


Söndag 18 augusti

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Mäklarhuset Täby & Danderyd

Kontakta Lisa för mer information kring Stockvägen 16.

Lisa Almgren

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg
Rumsbeskrivning

01
Entré/hall

Välkommen till detta charmiga parhus i det omtyckta och barnvänliga Gribbylund! Redan vid första steget in i hallen möts du av en inbjudande vy genom hela huset, rakt ut mot den härliga baksidan och den stora naturtomten som tillhör samfälligheten. Till höger i hallen har man perfekt för förvaring av ytterkläder och skor. Golvet pryds av klinker som längre in i hallen övergår till vacker parkett.


02
Kök

Till vänster om entrén finner du det nyligen renoverade köket. Det är både hemtrevligt och funktionellt, med gott om förvaringsutrymmen och generösa arbetsytor. Köksluckorna har en elegant grå nyans och den integrerade diskmaskinen smälter in fint. Här finns även en stilren kyl/frys från Siemens och en 90 cm bred spishäll från Bosch. Ugn, mikrovågsugn och fläkt är också av märket Bosch. I detta kök kan man laga utsökta middagar samtidigt som gästerna bekvämt sitter vid matbordet i burspråksdelen.


03
Badrum

På entréplan finner du badrummet till vänster om hallen. Detta rymliga badrum är i mycket välbevarat originalskick, med kaklade väggar och våtrumsmatta. Här finns dusch, wc, tvättmaskin, torkskåp samt tvättställ och skåp för förvaring. Husets värmepanna är också placerad här inne, vilket gör det enkelt att komma åt för underhåll och justeringar.


04
Vardagsrum

Det trevliga och rymliga vardagsrummet upptar halva nedervåningen. Här finns stora fönster med spröjs som släpper in rikligt med ljus och skapar en ljus och behaglig atmosfär. De stiliga rullgardinerna är specialbeställda för att kunna stänga ute allt solljus när du exempelvis vill se på en film. I vardagsrummet finns ett burspråk som är perfekt för en matplats eller en mysig läs- eller arbets-hörna. För mörkare och kyligare kvällar finns en braskamin som bidrar med extra stämning och mysfaktor. Från vardagsrummet har du utgång till husets baksida, som angränsar mot en naturtomt, vilket ger fullständig avskildhet och ett lugn som är magiskt när du blickar ut över skogspartiet.


05
Uteplats baksida

På husets baksida har man byggt en stor trädäckad altan för att kunna ha stora sällskap på besök och slippa ha så mycket trädgårdsskötsel. Här har du sol hela dagen. I ena delen finns ett lyxig och nästan nytt spabad från Hydropool. Sommartid utgör denna baksida ett helt rum till att vistas och njuta på. Här finns också två markiser för de dagar man vill ha lite skugga också. Utmed husets långsida går en trägång som förbinder fram- och baksida med varandra. Här finns också en gräsplätt för odling eller lek som är väldigt lättskött.


06
Övre hall

Från trappan når man den övre hallen som förbinder de tre sovrummen och badrummet. Om du väljer att inreda vinden, är det härifrån trappan lämpligast förlängs upp till vinden. Hallen har parkettgolv och vitmålade väggar, och det finns plats för en byrå eller ett litet skrivbord.


07
Sovrum 1

Detta ljuvliga och rymliga sovrum ger en känsla av enorm lyx tack vare sin generösa storlek. Tre fönster vetter mot husets framsida och släpper in härligt ljus. Här finns gott om plats för garderober, en stor säng och övriga möbler. Rummet kan också delas upp till två sovrum om så önskas. Golvet är klätt i ekparkett och väggarna är vitmålade, vilket skapar en ljus och fräsch atmosfär.


08
Badrum

Husets andra badrum ligger intill sovrum 1 och 2. Även detta badrum är i originalskick men otroligt välbevarat, med kaklade väggar och våtrumsmatta. Badrummet är komplett med badkar, wc, handfat och överskåp med spegeldörrar.


09
Sovrum 2

Trevligt sovrum med två fönster som vetter mot baksidan och naturtomten.


10
Sovrum 3

Tredje sovrummet som är ngt mindre har ett fönster som också vetter mot baksidan. Vitmålade väggar och parkettgolv.


11
Husets framsida

Husets framsida välkomnar med en asfalterad uppfart som leder till carporten och förrådet. En välskött gräsmatta och en charmig blomsterrabatt pryder området med sina vår- och sommarblommor. Två underbara uteplatser ger möjlighet att njuta av morgonkaffet i solen eller koppla av i skuggan när solen blir för intensiv. Det är en perfekt plats att sitta och avnjuta lugnet och skönheten i trädgården.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

110 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Tomtarea

340 kvm

Rum

4 (3 sovrum)

Fastighetsbeteckning

TÄBY STEKPANNAN 46

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

2-plans parhus

Byggnadsår

1993

Standardpoäng

29

Grund

Uteluftventilerad krypgrund

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Träpanel

Takbeklädnad

Betongpannor på läkt och underlagsduk

Utv plåtarbeten

Galvaniserad målad plåt

Fönster

3-glasfönster isoler med spröjs

Ventilation

Mekanisk frånluft med återvinning

Besiktningsdag ventilation

2019-01-15

Skorstenstyp

Skorsten av plåt

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump till vattenburet system + braskamin
Ålder: 2008
Märke på värmeanläggning: Nibe

Jordat eller ojordat

Jordat

Renovering omarbetning etc

Se frågelista

Fel och brister

Se frågelista och besiktningsprotokoll


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

75 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

135 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2021-10-26

Besiktningsman

Carina Eliasson

Beskrivning

Energideklaration är utförd av de tidigare säljarna som i samband med deklarationen upplyste om att de sover med öppet fönster året runt samt att de har kupévärmare till båda bilarna.


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber finns indraget.


05
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Carport med inbyggd vind för extra förvaring samt vidbyggt förråd.

Beskrivning, parkering

Carport samt asfalterad uppfart med plats för tre bilar. Extra ellutag på stolpen längst ut i carporten och laddstation.


06
Gemensamhetsanläggningar

Täby stekpannan ga:3


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

340 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Planbestämmelser

Stekpannan, Detaljplan (Beslutsdatum: 1999-06-07, Senast ändrad: 1999-10-25)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

4 089 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

1 895 000 kr

Markvärde

2 194 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1993

Vatten och avlopp

3 400 kr/år

Renhållning

1 964 kr/år

Sotning

300 kr/år

Elkostnad

29 000 kr/år

Årlig elförbrukning

13380 kWh/år

Samfällighet

250 kr/år

Sammanlagd driftskostnad

34 914 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 44 439 kr/år)

Antal personer i hushållet

2

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 4 pantbrev om totalt 4 140 678 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
4 089 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
1 895 000 kr
Markvärde
2 194 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1993
Vatten och avlopp
3 400 kr/år
Renhållning
1 964 kr/år
Sotning
300 kr/år
Elkostnad
29 000 kr/år
Årlig elförbrukning
13380 kWh/år
Samfällighet
250 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
34 914 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 44 439 kr/år)
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 4 pantbrev om totalt 4 140 678 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Området
Gribbylund i täby

Gribbylund

Gribbylund är ett mycket omtyckt och populärt område i Täby. Området präglas av radhus och villor, fina strövområden samt närhet till liv och rörelse.


01
Fördelar med området
Restauranger Butiksgata/köpcentrum Utegym Barnvänligt Motionsspår Sport och friluftsliv Caféer Skidspår Parker/Grönområden Badstrand Cykelstigar (mtb) Cykelbanor Tryggt Bussar Hundvänligt

02
Närhet till matbutiker och restauranger

I Gribbylunds centrum finns både matbutik, restauranger samt bibliotek. Inom promenadavstånd och ca 5 minuter med bil ligger Täby Centrum med all tänkbar service såsom flertalet matbutiker, restauranger, biograf, bussförbindelser samt butiker.


03
Sport och fritid runt hörnet

Populära Gribbylund erbjuder många möjligheter till fritidsaktiviteter vid Skavlötens friluftsgård som ligger inom gångavstånd. Rönningesjön plogas vintertid upp för skridskoåkning och längdspår. Ängsholmsbadet som ligger vid Rönningesjöns västra strand är ett kommunalt bad. Badet är mycket populärt med stora gräsytor och har två badstränder med bryggor. Runt Rönningesjön finns löprunda på ca 7 km, stränder och många trevliga badplatser för alla åldrar.


04
Kommunikationer

Bra kommunikationer via buss 605 och 609 som går mellan Gribbylund Centrum och Danderyds sjukhus. Buss 615 går från Täby centrum vidare till Arninge centrum, och stannar i stora delar av Gribbylund.


05
Familjeliv

I närområdet finns kommunala skolan Myrängen och den privata skolan Täby Friskola båda erbjuder (F-5), samt flera populära förskolor såsom Läsargränds förskola, Pysslingen förskola Murgrönan, Friluftsförskolan Lunden samt Norrgårdens förskola.


Använd kartan
X

Platser

Restaurang Changsha

615 m


Ny Madonna

656 m


Café -- Täby OK

781 m


Integrale

1,33 km


Matildas Bistro

1,45 km


Täby Förskola Murgrönan

182 m


Löttingelundsskolan

331 m


Förskolan Östergården

337 m


Norrgårdens förskola

373 m


Frilufts Förskolor Lunden

423 m


Lidl

2,55 km


Stora Coop Täby/Arninge C

2,63 km


Hemköp Täby Näsbypark

4,17 km


Tempo

4,19 km


Visinge station

1,93 km


Viggbyholm station

2,14 km


Galoppfältet

2,41 km


Ensta

2,46 km


Täby Centrum

2,83 km


Stockvägen

137 m


Furuvägen

338 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Storstadscentrum
  2,67 km
  7 min
  10 min
  45 min
 • Grönområde
  580 m
  4 min
  3 min
  13 min
 • Lokalt centrum
  590 m
  4 min
  2 min
  12 min
 • Hav
  2,97 km
  8 min
  13 min
  54 min
 • Sjö
  340 m
  1 min
  1 min
  5 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Lisa!

Lisa Almgren

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.