Denna bostad är ett skyddat köp
Läs mer om fördelarna

Sleipnervägen 7 / Lindalen / Tyresö

Varsamt renoverat och moderniserat med bibehållen gammaldags charm

Utgångspris
5 995 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea/biarea
146/70 kvm
Driftkostnad
57 846 kr/år
Tomtarea
1 526 kvm
Rum
6 rum (4-5 sovrum)
Visningar
 • Sön 21 okt 12:00-12:45

  Öppen visning

 • Mån 22 okt 18:00-18:30

  Öppen visning

Boka Budgivning

Det mindre huset från 1937 har vuxit till en vacker gårdsliknande 1 ½ plans villa med inredd källare. 146 m² + 70 m² fördelat på 4-5 rum och kök. Belägen i ett lugnt, barnvänligt område i Tyresö/Lindalen. Stor trädgård med plana gräsytor och härliga terrasser som bjuder sol hela dagen. Nära busskommunikationer till bl a Tyresö centrum, Gullmarsplan, Stockholms Central och Nacka. Ett flertal förskolor på gångavstånd. Nära badsjöar och natur.

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 52 bilder
Inspiration
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Entrévåning
  Entréhall:
  Möblerbar rymlig hall med gott om yta för förvaring. Ljust varmgrå väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Larm. Ett halvmåneformat fönster i ytterdörren samt fönster mot entrésidan gör hallen ljus. Dörrar till toalett och klädkammare. Bred öppning in till innerhallen. Infällda spotlights i taket.

  Toalett:
  Vita väggar och samma grå färg på klinkern som i hallen, men här några storlekar mindre. Toalett och formgjutet handfat på lådkommod i petroleumblått. Spegel med belysning över. Fönster mot entrésidan. Golvvärme.

  Klädkammare:
  Generös klädkammare med häng- och hyllförvaring. Vita väggar och samma klinkergolv som i hallen.

  Innerhall:
  Innerhallen varifrån man når trappan upp till övre våningsplanet har dörr till källaren och öppningar till kök och vardagsrum, vita väggar och på golvet ekparkett. Den vackra originaltrappan är varsamt renoverad med vita snickerier och originalfärgen kvar på stegen. Även dörren ned till källaren har fått behålla sin originalfärg.

  Vardagsrum:
  Till höger från innerhallen når man vardagsrummet disponerat i vinkel. Sittdelen med fyra fönster i ett burspråk mot husets högergavel och helglasad dörr ut till terrass mot entrésidan. Vinkeldelen har fönster mot baksidan och öppning ut till hallen. Bred öppning in till kök/matplats. Vita väggar och tvåstavs ekparkett.

  Kök:
  Det ljusa, härliga köket har både rymlig plats för matmöbel som rymmer både familj och vänner samt gott om arbetsytor och förvaring. Till vänster är det L-formade arbetsköket placerat. Vita skåp och svartmålade ekbänkar. Tapet ersätter kaklade väggar. Vid den breda diskhon, trivsamt placerad under ett fönster mot entrésidan, skyddas tapeten av skyddsglas. Hög blandare med praktiskt duschhandtag. Diskmaskin, kyl och frys i vitt. Rostfri micro och varmluftsugn i arbetshöjd samt en fritt hängande fläkt i rostfritt och glas över den generösa köksön som markerar gränsen mellan arbetsköket och matdelen. I köksön är spishällen placerad. Köksön har förvaring mot köket och sittmöjlighet mot matdelen. Infällda spotlights i taket.
  Vid matdelen, fönster ut mot baksidan och en fondvägg av liggande vitmålad råspont. Mot husets vänstra gavel, tre fönster och en halvglasad dörr ut till altanen utanför. Vita väggar och tvåstavs ekparkett.
 • Övervåning
  Man kommer upp i en charmig hall där originalhuset är påtagligt. Originalgolvet av grantiljor är välbevarat och skorstensstocken är framtagen med sitt röda tegel. Förövrigt vita väggar. Härifrån når man tre sovrum och badrum. Generös förvaring bakom spegelskjutdörrar.

  Sovrum 1, till höger om trapp:
  Detta rum har två fönster och en helglasad dörr ut mot entrésidan. Mörkt laminatgolv och mjukt ärggröna väggar. Förhöjda väggliv både till höger och vänster i rummet ger karaktär.

  Sovrum 2 rakt fram:
  Ett stort rum som från början var två mindre rum, och som lätt kan återställas. Dörr med ornamentsglas mot hallen (originaldörren till det andra dörrhålet finns sparad vid behov). Grangolvet från hallen fortsätter skarvlöst in även här. Vita väggar. Förhöjda väggliv både till höger och vänster ger charm. Dubbla fönster ut mot husets högra gavel.

  Badrum:
  Helkaklat badrum. Cremevita stora matta plattor på väggarna och klinkers i mullvadsbrunt med elburen golvvärme. Diskreta detaljer i kaklet bakom toalett och dusch. Dusch bakom välvda klarglasdörrar. Vägghängd toalett. Handdukstork. Handfat på grå högblank lådkommod. Spegel med infälld belysning. En infälld kaklad nisch med glasskiva ger extra förvaring. Infällda ledspotlights i taket. Förhöjt väggliv rakt fram.

  Sovrum 3, master bedroom:
  Detta ljusa generösa sovrum har dubbla fönster ut mot vänster gavel. Förhöjt väggliv till höger och vänster. Mjukt ljusgröna väggar och på golvet, enstavs ekparkett. Lucka i taket till vind.
 • Källarvåning
  Trappa/hall:
  Vitmålad trappa och trapphus leder ned till källarplanet och landar i en hall varifrån man når förråd, kontor/förrråd, tvättstuga och spaavdelning. Ekparkett och vita väggar.

  Rum/förråd:
  Till höger från trappen, ett generöst utrymme som kan användas som förråd, hobbyrum, kontor eller vad behovet är för de boende.

  Kontor/förråd/pannrum:
  Dessa två rum används av familjen idag som kontor och för förvaring.

  Rum 1: Kontor. Målade ljusa väggar och ekparkett. Källarfönster som vetter ut under altan.
  Rum 2: Målade ljusa väggar och terrakottafärgade klinkers. Generöst utrymme för förvaring. Härinne är luft-vattenvärmepump och varmvattenberedare placerade. Källarfönster som vetter ut mot baksida.

  Tvättstuga:
  Fräsch och rymlig tvättstuga med vita väggar och mellangrå klinkergolv. Högt sittande källarfönster släpper in ljus. Grå arbetsbänkar i laminat med korgförvaring. Tvättbänk med ho och förvaring. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Torkskåp. Härinne är även centraldammsugaren placerad. Öppning in till spaavdelning.

  Spaavdelning:
  Detta utrymme är verkligen skapat för rekreation. Vita väggar i kombination med cremevita, matta plattor på väggarna och samma grå klinker som i tvättstugan, i kombination med samma klinker men några storlekar mindre. Detaljerna i kaklet från badrummet på övre plan, kommer tillbaka även här. Generösa utrymmen för relaxmöbler. Regnskogsdusch bakom kaklad vägg med skyddande sidoväggar i klarglas. Bastu för 4 – 6 personer bakom klarglasdörr. Ett fönster skapar ytterligare förbindelse mellan bastun och relaxen. Infällda spotlights i taket. Källarfönster mot baksida och vänster husgavel. Dörr till toalett samt till utgång mot en stenbelagd uteplats på baksidan. Perfekt placering för ett utespabad. Golvvärme.

  Toalett:
  Vita väggar och det grå klinkergolvet från relaxen även här. Formgjutet handfat på lådkommod i vitlaserad ekfaner. Spegel med belysning ovanför. Toalett. Infällda spotlights i taket.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  146 kvm (Boareauppgifter enligt areamätning utförd av eklund & eklund 2018-10-12)
 • Boarea enligt Lantmäteriet: 132 kvm
  Biarea enligt Lantmäteriet: 37 kvm
 • Biarea
  70 kvm
 • Rum
  6 (4-5 sovrum)
 • Fastighetsbeteckning
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp
  2-plans hus med källare
 • Byggnadsår
  1937
 • Om-/tillbyggnadsår
  2011
 • Standardpoäng
  38
 • Mark
  Trädgårdstomt
 • Grund
  Betongplatta på mark och grundmurar av betong och Lecasten
 • Stomme
  Trä
 • Fasad
  Träpanel
 • Takbeklädnad
  Mansardtak med betongpannor och underlagstak av råspont
 • Fönster
  3-glas isolerfönster
 • Ventilation
  Självdrag
 • Vatten
  Kommunalt vatten
 • Avlopp
  Kommunalt avlopp
 • Uppvärmning
  Vattenburet via luft-vattenvärmepump samt direktverkande el- golvvärme
 • Renovering Omarbetning etc
  2018
  - Stenaltan baksida
  - Trappräcke bak

  2017/18
  - Renovering av wc vid entré

  2015-18
  - Löpande renovering

  2013
  - Centraldammsugare
  - Altan vid kök

  2006-12
  - Hela den vänstra delen av huset i tre plan, tillbyggt
  - Tillbyggd framsida, entréhall, sovrum, förråd källare

  2012
  - Altan framsida

  2010
  - Trappa bak
  - Fasad målades
  - Larm, Verisure

  Årtal vitvaror:
  2018
  - Kombinerad tvättmaskin/torktumlare, Whirlpool
  - Bastuaggregat

  2012
  - Fläkt, Thermex

  2008
  - Micro, Whirlpool/Ikea
  - Varmluftsugn, Bosch
  - Häll, Bosch
  - Luft-vattenvärmepump, Bosch

  2007
  - Kyl och frys, Electrolux

  2005
  - Diskmaskin, Electrolux
  - Extra varmvattenberedare, Fokus

  90-tal
  - Torkskåp, Nimo,

  Badrum/toalett:
  Kommoder, Ikea
  Spegel övre badrum, Camargue
Energideklaration
 • Energiklass
 • Energiprestanda
  98 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2018-09-20
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Fastigheten är ansluten till fiber.
Uteplats
 • Beskrivning, uteplats
  Altanen runt hörnet från entrén är generös och bjuder morgon- och förmiddagssol. Man når denna även från vardagsrummet.
  Altanen vid vänster gavel når man från entrésidan via långa trappsteg, från köket. Högt staket mot närmsta granne skyddar mot insyn. Här finns gott om plats för både mat- och loungemöbel. Trappor leder vidare ned till den stenbelagda altanen på baksidan. Vid den stenbelagda altanen, trappa ned till källaringång in till spaavdelningen.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Övriga byggnader
  På baksidan huset vid den stenbelagda terrassen finns en isolerad friggebod om ca 9 m² . Perfekt för förvaring. Vid sidan finns ytterligare ett rymligt kallförråd.
 • Beskrivning, parkering
  Asfalterad uppfart som rymmer två bilar upp till det isolerade enbilsgaraget.
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  1526 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Beskrivning, tomt
  Den fina 30-tals villan ger en herrgårdsliknande känsla med utbyggnaden fram, sitt brutna tak och sin pampiga trapp upp till entrén. Röd panel med antikgröna snickerier, vita dörrar och fönster. Från gatan leder en grusad gång kantad med kantsten fram till den stilfulla entrétrappan och fram till altanen vid vänstra gaveln och flankeras av stora plana gräsytor som löper runt hela huset. Tomten bjuder sol från morgon till kväll. På baksidan av huset är utedelen till luft-vattenvärmepumpen placerad. Staket och syrénhäck ramar in tomten mot gatan. Äppelträd på uppväxt och pampiga lönnar. Staket och buskar runt om tomten. Gångsten i gräsmattan mellan huset och garaget blir både en fin och praktisk detalj. Flaggstången på framsidan förstärker gårdskänslan.
 • Rättigheter last
  Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning, Avtalsservitut: Villa - Se beskrivning
 • Inskrivna servitut och övriga gravationer
  Avtalsrättighet Kraftledning, Avtalsrättighet Villa
 • Planbestämmelser
  Del Av Kumla Trädgårdsstad Lindalen Mm, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19610103)
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  4 406 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
 • Byggnadsvärde
  2 083 000 kr
 • Markvärde
  2 323 000 kr
 • Typkod
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår
  1968
 • Uppvärmning
  40 294 kr/år
 • Försäkring
  8 112 kr/år
 • Vatten och avlopp
  8 120 kr/år
 • Renhållning
  1 320 kr/år
 • Sammanlagd driftskostnad
  57 846 kr/år
 • Beskrivning av kostnader
  I kostnaden för uppvärmning ligger även kostnaden för hushållsström. I försäkringskostnaden ingår lösöre. Nuvarande ägare är 4 personer i hushållet och förbrukar totalt ca 31 000 kWh/år. Driftkostnaden är hämtad från säljaren och ej ytterligare kontrollerad.
 • Årlig elförbrukning
  31000 kWh/år
 • Antal personer i hushållet
  4
 • Fastighetsskatt
  7 812 kr/år
 • Upplåtelseform
  Småhus
 • Pantbrev
  Det finns 10 pantbrev om totalt 2 990 000 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Villan är belägen i lugna Lindalen / Tyresö. Nära natur och bad. Bussar bl a till Stockholms C, Gullmarsplan, Nacka och gamla Tyresö på promenadavstånd. Även ett flertal förskolor på gångavstånd.
  Nära till bl a mataffärer, restauranger, gym, vårdcentral, apotek och tandläkarmottagning. Det stora utbudet av handel och service är koncentrerat till Tyresö Centrum och Trollbäckens Centrum vid Alléplan. Båda har öppet alla dagar i veckan och är lätta att nå med cykel, buss och bil. Tyresö Centrum växer och är störst med ett åttiotal affärer och över 1 000 parkeringsplatser. Men även Alléplan erbjuder många bra möjligheter till shopping och restaurangbesök.
  Tyresöborna är mer nöjda än genomsnittet av svenskarna med sitt val av bostadsort. Det visar undersökningar som gjorts bland invånarna. För att ytterligare öka tryggheten och trivseln satsar kommunen särskilt på att utveckla kvaliteten hos boendemiljön, servicen och ekonomin.
  Behovet av rekreation tillgodoses på många sätt i Tyresö. Närheten till vatten och orörd natur öppnar för ett rikt friluftsliv, både sommar och vinter. Här finns gott om spännande utflyktsmål inom bekvämt avstånd. Kulturintresserade har ett brett program av musik, teater och konst att välja i, och litteraturen har sin givna plats på kommunens tre bibliotek.
  Andra möjligheter till en positiv fritid ges på alla de motions- och idrottsanläggningar som ryms inom kommunens gränser. För att inte tala om det aktiva föreningslivet som präglar Tyresö.
  Tyresöborna är aktiva människor. Här finns över 200 föreningar, och enbart de 50-tal föreningar som har bidrag från kommunen engagerar över 12 000 medlemmar.
  Så gott som alla intressen har en egen föreningen i Tyresö, och saknas någon är det säkert välkommet att starta en. På kommunens webbplats finns en lista över alla etablerade klubbar med länkar till de som har egen hemsida.
  Det relativt nyrenoverade badhuset med äventyrsbad lockar både stora och små, likaså en 18-håls golfbana, ridhus, tennis- och badmintonhall. Till de största sevärdheterna räknas nog Tyresö Slott från 1630 samt Tyresta nationalpark i grannkommunen.

  Tyresös förskolor och skolor:

  Tyresös förskolor
  https://www.tyreso.se/forskola--skola/forskolebarn/alla-forskolor.html

  Tyresös grundskolor
  https://www.tyreso.se/forskola--skola/skolbarn/alla-grundskolor.html

  Tyresö gymnasium
  https://www.tyreso.se/tyreso-gymnasium.html
Sponsrade länkar
Denna bostad är ett skyddat köp
Läs mer om fördelarna

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier