Bergsviksvägen 37

Bergsviksvägen 37

Slutpris

2 325 000 kr


Bergssvik— Vätö— Norrtälje

Bergsviksvägen 37


Slutpris
2 325 000 kr

Bergssvik— Vätö— Norrtälje

Ett sekelskiftestorp i vackra Roslagen på populära Vätö!

Har ni någon gång drömt om att äga ett rött sekelskiftestorp med vita knutar i vackra Roslagen? Nu kan drömmen bli verklighet! För endast ca 9 mil från Stockholm på vackra Vätö finner ni denna pärla.

I gamla dokument om bygden omnämns torpet som "Lillgården" och att man slås av historiens vingslag när man kliver in i det gamla huset är det ingen tvekan om. Huset på sina ca 53/26 kvm erbjuder en hemtrevlig och otroligt gedigen känsla. Nuvarande ägare har med varsamt hand renoverat huset med utgångspunkt i att bevara torpets karaktär. Vackra trägolv, spröjsade fönster och en värmande kakelugn är bara några saker ni kommer mötas av här!

Här kan ni vara sommar som vinter och huset nedre plan utgörs av en generös, möblerbar, hall, vardagsrum med utgång till altanen samt kök med fungerande vedspis. På övre plan finner vi ett sovrum, tvättrum med förbränningstoalett samt ett större allrum som med fördel också går att använda som ett andra sovrum.

Den generösa tomten på sina 2067 kvm erbjuder flertalet uteplatser för både morgonkaffet och grillmiddagen. På altanen kan ni följa solens strålar i stort sett hela dagen om så önskas. Tomten är barnvänlig med öppna ytor för lekar och spel och här finner vi äppel-, gråpäron- och körsbärsträd att njuta av till sensommaren och hösten. Under vår och sommar blommar syrenhäckarna och vi finner bland annat liljor, gullvivor, rosor och snödroppar på tomten.

Förutom huvudhus finns två uthus på tomten som ger rum åt gräsklippare, andra trädgårdsredskap och dynor. I ena delen av ett av uthusen finner vi också en enklare inredd dusch. Behöver ni gästhus eller har andra idéer finns här också idag outnyttjade ytor som passar ypperligt för detta.

Fastigheten har ett mycket bra läge på populära Vätö. På gångavstånd finner vi flera möjliga badplatser. Det kommunala havsbadet i Håknäs med strand, bryggor och klätterställning är ett populärt tillhåll för alla åldrar under somrarna. Styr vi istället färden lite väster ut kommer vi enkelt till insjön "Utveda träsket" som, sitt namn till trots, är en mycket uppskattad och vacker badsjö.

På Vätö bor och vistas ni i en levande kultur- och jordbruksbygd i det vackra skärgårdslandskapet. Ni tar er enkelt hit via broförbindelse och kommunalt reser ni med buss som stannar mindre än 1 km från huset. På er väg mot huset passerar ni samhället Harg, mitt på ön, med mataffär som är öppet året om med bra utbud. Dit cyklar ni också enkelt om något skulle vara glömt! Kring Vätö finns också flertalet fina sjökrogar att besöka under somrarna och för den som verkligen vill komma den fantastiska naturen nära och gillar att paddla passar sig dessa vatten perfekt.

Varmt välkomna till "Lillgården" på visning till ett hus och en bygd som måste upplevas!

(Huset kommer att vara besiktigat och protokoll kommer finnas tillgängligt till visningen)


Boarea/biarea
53/26 kvm
Driftkostnad
10 825 kr/år
Tomtarea
2 067 kvm
Rum
3 rum (1-2 sovrum)
Såld
2017-05-18

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.