Luthagsesplanaden 24 E

Luthagsesplanaden 24 E

Slutpris

5 025 000 kr


Luthagen— Uppsala

Luthagsesplanaden 24 E


Slutpris
5 025 000 kr

Luthagen— Uppsala

Smakfullt helrenoverad 4,5:a med tidstypiska detaljer!

Mycket smakfullt renoverad 4,5:a med tidstypiska detaljer bevarade såsom generös takhöjd, vacker fiskbensparkett, djupa fönsternischer med vackra beslag och öppen spis. Här bor ni bekvämt i en välskött förening med hiss och gott om förvaring i ett av
Uppsalas mest omtyckta kvarter, Luthagen! Här har ni verkligen nära till allt ni kan önska er med närheten till city, restauranger, parker och grönområden.

Lägenheten öppnar upp i välkomnande hall och här möts ni av den generösa takhöjden och vackra ljusinsläppet från de breda fönsterpartierna. Det inbjudande köket har inretts modernt i sober kulör ton i ton och den öppna ytan mellan kök och matplats inbjuder verkligen till härliga sammankomster med familj och vänner. Härifrån nås även den ljuvliga balkongen med eftermiddagssol och utsikt mot föreningens lummiga innergård, en härlig plats att slå sig ned efter arbetet med en kopp kaffe eller en svalkande dryck. Köket har dessutom ett separat rymligt skafferi. Innerhallen leder in till två stora klädkammare och ett vackert blickfång i passagen är det fina serveringsskåpet. Vidare finner ni ett mysigt vardagsrum med generösa fönsterpartier, och en dekorativ öppen spis, tre sovrum varav ett generöst Master Bedroom med platsbyggda inmålade garderober samt två charmiga mindre sovrum. Det mysiga halvrummet nyttjas idag som tv rum men kan även användas som kontorsplats eller läshörna. Bostaden har två nyrenoverade våtrum varav ett generöst helkaklat badrum i sovrumsdelen med både dusch och badkar i lyxig nivåskillnad och ytterligare ett helkaklat badrum med dusch och wc i anslutning till hall. Bostaden har två entréer vilket möjliggör en ev uthyrningsdel, i dagsläget används Luthagsesplanaden 24E som huvudentré.

Brf Esplanaden är en trivsam förening, och som medlem har ni tillgång till en inhägnad, fin grönskande innergård med trädgårdsmöbler, en lekplats med sandlåda, två gemensamma tvättstugor, invändig cykelförvaring, samt en gemensamhetslokal med litet kök och pingisbord. Huset är ett klassiskt 30-talshus i hjärtat av Luthagen, ritat av Uppsalas namnkunnige stadsarkitekt Gunnar Leche och byggt av Anders Diös. Leche bodde själv i husets enda sjurummare och därigenom blir huset en del av en viktig del av Uppsalas 1900-tals historia, vilket föreningen ansvarar att förvalta. Som ett exempel på det har färgsättning både på fasad och i trapphus återställts i samråd med byggnadsantikvarie.

Här bor du i hjärtat av populära Luthagen, ett lugnt och mysigt område med flertalet parker och samtidigt närhet till stadspuls i city! Tegnérparken bjuder in till picknick och umgänge och i Stabbyskogen finns trevliga promenadstigar, upplyst motionsslinga och grillplatser. För studenten ligger både universitetsinstitutionerna och nationerna inom bekvämt cykelavstånd. Närmst finner du Ekonomikum som du når genom bara fem minuters kort promenad. På kort gångavstånd nås flertalet matbutiker och vid Mimmi Ekholms plats finner du närservice i form av restauranger, gym, apotek och vårdcentral. I närområdet finns både förskolor och grundskola.

Välkomna att uppleva denna bostad på plats!


Boarea
143 kvm
Avgift
7 370 kr/mån
Rum
4,5 rum (3-4 sovrum)
Våning
1 av 5 (Hiss finns)
Såld
2022-09-14

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Denna lägenhet på Luthagsesplanaden såldes av oss 2022-09-14. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Luthagsesplanaden.

Boka värdering

Jenny Olofsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.