Ritargatan 1D
Ritargatan 1D
Sandra Johansson, ansvarig mäklare i Uppsala & Knivsta
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Sandra Johansson

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Ritargatan 1D


Salabacke— Uppsala

Ritargatan 1D


Kommande försäljning

Salabacke— Uppsala

Välplanerad 1 rok med inglasad balkong

I utmärkt läge, enbart ett stenkast från shoppingcentret Gränbystaden, återfinns denna kvadratsmarta 1 rok med separat kök och stor inglasad balkong. Bostaden återfinns på våning fyra (med hiss från entréplan) i en byggnad från 2003 och erbjuder bekvämligheter så som egen tvättmaskin och diskmaskin. Här finns ett separat kök som erbjuder gott om förvaringsutrymme och arbetsytor - perfekt för dig som gillar att laga mat. Balkongen vetter åt söder och tack vare inglasningen kan den nyttjas även under årets svalare dagar. Kanske passar du på att odla några tomater eller lite chili på balkongen?

Ett rymligt rum ger plats för både soffa och säng. Förvaringsutrymmen råder det ingen brist på - i lägenheten finns nämligen ett stort antal garderober. Dessutom disponerar bostadsrättshavaren ett externt vindsförråd. Våtutrymmet är kaklat och försett med bland annat dusch, handdukstork och tvättmaskin.

I Salabacke bor du på bekvämt avstånd till både service och natur. En kort promenad från bostaden finner du Gränbystaden som erbjuder all tänkbar service. Dessutom finns närhet till Brantingstorg med matbutik, restaurang, bibliotek, apotek och omtyckta Bageri Brantingstorg. De goda bussförbindelserna gör att du smidigt tar dig till stadskärnan och Centralstationen. För dig som pendlar med bil finns möjlighet till snabb påfart till E4:an. Söker du avkoppling kan du besöka Gränby 4H-gård eller Källparken, en vacker och trivsam park där du sommartid dessutom kan njuta av föreställningar i en amfiteater.


Boarea
43 kvm
Avgift
3 057 kr/mån
Rum
1 rum
Våning
3 av 4 (Hiss finns)

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Kontakta Sandra för mer information kring Ritargatan 1D.

Sandra Johansson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktygPlanlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Entré sker i en hall med vitmålade väggar samt ett klinkergolv som övergår i ett ljust laminatgolv. Här erbjuds utrymme för avhängning samt förvaring i ett flertal garderober. Hallen ger en trevlig överblick över bostadens övriga rum.


02
Kök

Från hallen nås det stilrena och moderna köket med vita skåpfronter, överskåp med vitrin med frostat glas samt ett vitt kakel ovan en svart laminatbänkskiva. Kökets maskinella utrustning består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin samt fullstor kyl och frys. Matplats erbjuds för fyra till sex personer. Kökets ytskikt utgörs av ett ljust laminatgolv samt vitmålade väggar. Från köket sker utgång till balkongen.


03
Rum

Vidare återfinns ett väl tilltaget rum som ger utrymme både för en soffa och en sovplats. Dessutom erbjuds förvaring i tre garderober. Tack vare två stora fönster i söderläge badar rummet i ett härligt ljusinsläpp. Ytskikten består, liksom i köket, av ett ljust laminatgolv och vitmålade väggar.


04
Badrum

Badrummet är inrett med ljust klinker och kakel, golvvärme, dusch, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork, wc-stol samt tvättmaskin. Förvaring erbjuds i ett skåp ovanför tvättmaskinen.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

43 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

1 rum

Våning

3 av 4

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

2003

Kommentar, byggnad

Putsfasad med bottenvåning i tegel. 3-glasfönster och säkerhetsdörrar.

Värme och ventilationsanl.

Vattenburet värmesystem med fjärrvärme. Frånluftsventilation.

Kommentar, hiss

Hiss från markplan


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

131 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

125 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2019-09-01

Besiktningsman

Kent Östergård, Victor Consulting AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

HSB Brf 95 Vinkelhaken är ansluten till Telenor som leverantör av bredband och TV. De tjänster som ingår i avgiften är TV via fiber (Bas) och bredband (100-100 Mbit/s). Det är möjligt att köpa till uppgraderade tjänster från Telenor.


05
Balkong

Med utgång från köket återfinns den rymliga balkongen som blickar ut över Föreningens gård. Balkongen vetter mot söder och badar i sol under stora delar av dagen. Tack vare inglasning kan balkongen nyttjas även under kyligare och regnigare dagar.


06
Övriga upplåtna utrymmen

Bostadsrättshavaren disponerar ett vindsförråd.

Det har inte gått att få fram uppgift om huruvida balkongen och förrådet är upplåtna med bostadsrätt eller ej. Bostadsrättsföreningen har tillfrågats men har inte kunnat besvara frågan.


07
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Föreningen har24 bilplatser utan motorvärmaruttag (kostnad 200 kr/mån), 33 bilplatser med motorvärmaruttag (300 kr/mån) varav 12 av dessa platser är utrustade med elbilsladdare (350 kr/mån + elförbrukning). Separat kösystem tillämpas - för närvarande kö.
Det finns 6 besöksparkeringar. Parkeringstillstånd måste uppvisas tillsammans med parkeringskvitto. Alla föreningsmedlemmar har erhållit två parkeringstillstånd som ska användas av besökare.


Ekonomi

01
Avgift

3 057 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

I månadsavgiften ingår uppvärmning, varm- och kallvatten, TV och bredband.
Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal och tillämpar IMD (individuell mätning av el).
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring för samtliga bostäder.

Hushållsström

450 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

450 kr/mån

Antal personer i hushållet

1

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Beskrivning reparationsfond

Inre reparationsfond saknas

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

Uppgiften saknas i föreningens register

Andel av årsavg.

Uppgiften saknas i föreningens register

Andelstal insats

0,9609%

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-01-09.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Avgiftsförändringar

Avgiften höjdes den 2024-01-01. För närvarande finns inga beslut om ytterligare avgiftsförändringar. Uppgiften kontrollerad 2024-01-18.


Föreningen

01
Benämning

HSB BRF 95 Vinkelhaken i Uppsala. I föreningen finns 60 lägenheter.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

HSB BRF 95 Vinkelhaken i Uppsala äger fastigheten Sala Backe 43:1 med adresserna Ritargatan 1C-F . På fastigheten finns ett flerbostadshus om fyra våningar samt vind uppfört. Föreningen består av 60 lägenheter (1-4 rok).

Läs mer på föreningens hemsida https://www.hsb.se/uppsala/brf/vinkelhaken

Kommande renoveringar

Beslut avseende markinlösen är taget där Föreningen får drygt 700 000 kr. Det kommer att uppföras en park och en förskola med äldreboende ovanpå på marken utanför Ritargatan 1C. Byggnationen startar hösten 2024, markarbeten har påbörjats och kan påverka in och utfart till Föreningen. Under 2024 kommer även byte av termostater samt eventuellt byte av rökluckor i tak att ske.

Avgiftsförändringar

Avgiften höjdes den 2024-01-01. För närvarande finns inga beslut om ytterligare avgiftsförändringar. Uppgiften kontrollerad 2024-01-18.

Gjorda renoveringar

2010: Stamspolning
2012: Nytt passersystem
2015: TV, bredband och telefoni
2016: Stamspolning
2019: Radonmätning
2020: Byte av brandvarnare, byte av styr- och övervakningssystem, nya hissmattor, installation av rörelsestyrd belysning i soprum samt stamspolning
2020-2021: Kompletterande radonmätning samt byte av ventilationsfilter i lägenheter
2021: OVK
2022: Installation av IMD, installation av solceller (194 paneler i öst-väst och sydläge), installation av elbilsladdare, byte av nedre takläkt runt hela takfoten samt mossbekämpning av taket

Övriga utrymmen i föreningen

Inom Föreningens fastighet finns tre tvättstugor (Ritargatan 1D, 1E samt 1C), soprum, barnvagnsförråd, fyra cykelförråd samt en styrelselokal (Ritargatan 1E). På den gemensamma innergården finns en lekplats och en gemensam utegrill.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

299 923 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Enligt bostadsrättsföreningens stadgar §11 framgår att årsavgiften fördelas mellan bostadsrättslägenheterna i förhållande till lägenheternas andelstal. I lägenhetsförteckningen/mäklarbilden framgår enbart ett andelstal (andelstal insats), vilket är 0,9609%. I bostadsrättsföreningens ekonomiska plan framgår enbart ett andelstal, vilket är 0,960895% (avrundat till fyra decimaler så som andelstalen framställs i bostadsrättsföreningens lägenhetsförteckning blir andelstalet 0,9609%). Det andelstal som använts för uträkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 0,9609%. För att räkna fram bostadsrättsföreningens nettoskuldsättning har uppgifter från den senaste årsredovisningen (2022) använts.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.


Området

01
Kommunikationer

Goda kommunikationer med närhet till påfart E4:a, cykelavstånd till Resecentrum samt bra stadsbussförbindelser.


Dokument

Ekonomi
Avgift
3 057 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
I månadsavgiften ingår uppvärmning, varm- och kallvatten, TV och bredband.
Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal och tillämpar IMD (individuell mätning av el).
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring för samtliga bostäder.
Hushållsström
450 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
450 kr/mån
Antal personer i hushållet
1
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning reparationsfond
Inre reparationsfond saknas
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
Uppgiften saknas i föreningens register
Andel av årsavg.
Uppgiften saknas i föreningens register
Andelstal insats
0,9609%
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-01-09.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Avgiftsförändringar
Avgiften höjdes den 2024-01-01. För närvarande finns inga beslut om ytterligare avgiftsförändringar. Uppgiften kontrollerad 2024-01-18.

Området
Salabacke i uppsala

Salabacke

I trevliga Salabacke finns det något för alla, här är det nära till både city och grönska!


01
Fördelar med området
Teater Restauranger Motionsspår Bussar Gym Tryggt Parker/Grönområden Sport och friluftsliv Barnvänligt

02
Kommunikationer

Goda kommunikationer med stadsbuss, en härlig cykeltur på ca en kvart till centrum och centralstationen och för den bilburna är det nära påfarten till E4:an och till väg 282.


03
Fritid och friluftsliv

I gröna och upprustade Källparken finns lekplatsen Lilla scenen, gungor, parkour, sittplatser och ytor för umgänge och spel. Här ligger även den stora amfiteatern för kultur och underhållning. Ytterligare grönytor finns i Byggmästarparken.


04
Service

Brantingstorg erbjuder närservice med Ica-butik, apotek, pizzeria och bibliotek. Högklassigt fika erbjuds hos Bageri Brantingstorg och hos Leijon Stenugnsbageri och konditori, som när vädret tillåter har en välbesökt uteservering. I området finns även några restauranger och pizzerior.


05
Skola och barnomsorg

I Salabacke finns flera förskolor: Rödmyran, Lilla academica, Norlandia, Källparkens förskola samt Salabacke förskola. Johannesbäcksskolan tar emot elever i årskurs F-6 och Brantingsskolan, som byggs upp på nytt, kommer när den står klar ca 2021 att ta emot elever i årskurs 4-9.


Använd kartan
X

Platser

Pinchos

147 m


O'Learys Gränbystaden

152 m


Burger King

154 m


Restaurang Leopardens

192 m


Asian deli/PKING

216 m


Dibber Källparken förskola

348 m


Norlandia Förskolor Upptäckten

434 m


C Företaget Barnomsorg Bull Ekonomisk Förening

502 m


Solskenets förskola

503 m


Salabacke förskola

642 m


Bönor & Blad

329 m


Supermarket

340 m


Lidl

1,19 km


City Gross Uppsala Gränby

1,32 km


Hemköp Uppsala Svava C

2,55 km


Fyrislund station Lennakatten

1,81 km


Årsta station Lennakatten

1,87 km


Uppsala Centralstation

2,44 km


Uppsala C

2,44 km


Skölsta station

3,67 km


Uppsala Ritargatan

121 m


Uppsala Gränbystaden

136 m


Uppsala Johannesbäcksgatan

259 m


Uppsala Gränbyvägen

281 m


Uppsala Källparksgatan

365 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Tågstation
  Fyrislund station Lennakatten
  1,81 km
  7 min
  7 min
  26 min
 • Hållplats
  Uppsala Ritargatan
  121 m
  1 min
  1 min
  2 min
 • Sjö
  190 m
  2 min
  2 min
  3 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Sandra!

Sandra Johansson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.